Reageer op:

Beste support your locals Ik

Beste support your locals

Ik zeg niet dat iedere FVD aanhanger, een racist/fascist is. Maar het punt is een beetje, met het huidige fascisme in Europa.

Veel van die partijen hebben een gedeelte dat extreem racist/fascist is en daarnaast hebben ze dan aanhang die daar niets van moet hebben, maar de ogen ervoor sluit, het ontkent, het niet wilt weten. Ik kende een joodse man, die FVD stemde, zich in de partij en haar wortels ging verdiepen en zich rot geschrokken is. Hij was een rechts VVD type, maar hij had uiteraard niets met rassenleer, fascisme en dat soort poep. De FVD achterban, bestaan uit vele rechtse VVD types en een harde kern, van échte fascisten. Die fascisten's, willen langzaam hun fascisme salonfähig maken. De naïeve lieden in de FVD, weten niet wat ermee te doen. Ze ontkennen het, of ze haken af. Of ze zeggen dat ze niet 'altright', maar 'alt light' zijn. Maar in de demo's, staan ze wel gewoon naast de racisten, daar kom je dan niet omheen. Het smerigste tuig, daar ga je dan mee in zee.

In Groen links, zijn overigens niet veel maoïsten hoor. GL is toch een meer soort van libertair links georiënteerd clubje. Links liberaal , zou ik ze noemen. Vroeger zaten er wel wat communisten tussen. Maar als je communist bent in Nederland, kan je je veel beter bij de internationale socialisten voegen. Echt veel communisten zitten er natuurlijk niet in GL. Zij vinden GL veel te zacht. Echt veel communisten zijn er sowieso niet meer. Het anarchisme en de milieubeweging, zijn veel sterker, in deze tijd.

In de SP zitten wél wat marxisten btw. Maar de partijtop doet daar ook een beetje moeilijk over. Het blijft een vrij tamme, democratische, niet revolutionaire partij. Er zijn zeker wel communisten die SP stemmen, maar de partijtop is zéker niet marxistisch. Marxisten verwijten dat de SP ook.

Maar zoals het nu gaat, gaan we richting een techno fascistische orde. Het groot geld regeert eigenlijk al, en het lijkt wel maffia.

Daar heb je zeker gelijk in, dat is het grootste probleem

Wat je zegt over het AZC

Uiteraard komt er ook weleens ellende van. De vraag is dan, wil je ze dan maar buiten houden ? De onruststokers, verneuken het dan voor zij die wel zich gedragen.

Daarnaast, ik persoonlijk heb meer last van 'handhavers', overijverige ambtenaren, graaiende 'ondernemers' gemeentes en de eindeloos jagende instanties met hun eindeloze doolhof van regeltjes, die alleen voor jou en mij gelden.

Ik zie mijzelf persoonlijk nog wel als anarchist, politiek gezien. Al zul je mij nooit meer zien in een kraakpand, of wat voor 'autonome' kut plek dan ook. Ik probeer juist dialoog te vinden, bij mensen als jij. De 'normale' mensen. Het anarchisme moet juist ook met 'burgers' in contact blijven, naar ze luisteren etc. Ze niet wegduwen, bij voorbaat. Anders hebben 'we' nooit slagkracht. Het kostte mij veel moeite, om in de anarchistische beweging te komen, want men deed paranoïde. Toen ik er eenmaal een beetje in zat ( hiep, hiep, hoera ! ), bleek het dat het de kutste scene van Europa is.

Daarom moeten anarchisten ook en misschien wel juist, met SP stemmers en FVD stemmers in contact staan.

Neo Liberalisme moet afgekapt worden, zowel in NL als de EU, en de wereld

Als dat jouw stelling is, dan zal je het met de hardware van het anarchisme eens zijn. Het anarchisme wereldwijd, verzet zich allereerst tegen het criminele neoliberalisme. Althans, dat was de opzet.

goed dat we een normale discussie kunnen hebben !

mvgr nayakosadashi

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech