Reageer op:

Hoe draagt Trump bij aan de opwarming van de aarde?

Hier kun je discussieren over Hoe draagt Trump bij aan de opwarming van de aarde?.
De massale verspreiding van vuur gaat gepaard met recordwarmte, waardoor de inspanningen van brandweerlieden vaak hun doel missen. Het Death Valley Park in Californië registreerde temperaturen die op deze plek nog nooit zijn waargenomen, namelijk 54,4 graden Celsius.

Ondertussen worden de monsterlijke branden in het westen van het land een van de belangrijkste onderwerpen van de presidentiële campagne, die tot dan toe werd gedomineerd door de problemen van de coronapandemie, de economische ineenstorting en raciale protesten. En ook hier komen de diametraal tegengestelde en onverzoenlijke standpunten van twee kandidaten – Donald Trump en Joe Biden in botsing.

De zittende president ontkent categorisch dat de bosbranden in het westen, evenals de ongekende overstromingen in het middenwesten en de meer frequente orkanen aan de oostkust, een direct gevolg zijn van de opwarming van de aarde. Sinds het Klimaatakkoord van Parijs noemt Trump de opwarming van de aarde een linkse uitvinding die niets met wetenschap te maken heeft. Gedurende zijn vier jaar aan de macht deed hij niets om de uitstoot van koolstofdioxide te beperken en was uiterst sceptisch over alternatieve energiebronnen – de zon, wind en andere.

Trump bracht recent een bezoek aan Californië – volgens de lokale autoriteiten drie weken te laat. Maar zelfs daar bleef hij koppig zijn standpunt verdedigen en beschuldigde hij de natuurramp bij ‘slecht bosbeheer’. Het argument dat 57 procent van het bos in Californië eigendom is van de federale overheid, waarvoor zijn regering verantwoordelijk is, overtuigde hem niet. “Kijk naar andere landen, Oostenrijk en Finland, dit zijn bosnaties en ze hebben geen problemen”, liet Trump weten, waarbij hij het verschil in klimatologische en vele andere omstandigheden vergat. En hij gaf onmiddellijk een andere verklaring aan door te vertellen dat er in Californië veel ‘zelf ontbrandende bomen’ zijn die gemakkelijk in brand kunnen vliegen, zelfs door een achtergelaten sigaret.

Joe Biden maakte gebruik van het meningsverschil van Trump door experts aan te halen die categorisch beweren dat de opwarming van de aarde het werk van mensen is. “Trumps ontkenning van de klimaatverandering was niet noodzakelijk de oorzaak van deze bosbranden, recordoverstromingen en orkanen”, zegt Biden. “Maar als hij wordt herkozen voor een tweede termijn, zullen deze verdomde dingen nog vaker gebeuren en zullen ze nog destructiever en dodelijker worden.”

Biden richt zijn boodschap tot het land, maar vooral ook tot de stedelijke buitenwijken, die in de westelijke staten het hardst zijn getroffen door bosbranden. Trump is volgens hem bedreiging voor hen door de ontkenning van klimaatverandering. Trump daarentegen wijst op de toename van de misdaad, waarmee Trump Amerikanen probeert te verleiden, met het argument dat als de Democraten aan de macht komen, ze het land in anarchie en chaos zullen storten.

Biden gaat, als hij wint, het milieubeleid ingrijpend herzien. Hij is van plan 2 biljoen dollars (dus 2.000 miljard) te besteden om de opwarming van de aarde tegen te gaan, tegen 2035 wil hij de CO2-uitstoot van energiecentrales tot nul terugbrengen, de productie van elektrische voertuigen stimuleren en speciale eenheden creëren om branden en overstromingen te bestrijden. Amerika zal onder Biden terug aansluiten bij het Klimaatakkoord van Parijs, die werd ondertekend door alle belangwekkende landen van de wereld.


Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech