Reageer op:

is de wet de maatstaf?

Je was het zelf die begon over de wet, dus die kreeg je van me terug. Je doet precies hetzelfde als wat de ovj in deze zaak doet: je eigen interpetatie geven en conclusies trekken. Prima hoor allemaal, ik schrijf, jij leest. Maar in juridische zin slaat dit helemaal nergens op. Het dossier in deze zaak is zodanig geconstrueerd dat het mij moet afschilderen als een gevaarlijke extremist, hetgeen wordt onderbouwd door een vele pagina's tellend document van de KLPD vol van zgn. mutaties in het politiesysteem over.... blokkades, bezettingen, demonstraties... Ik ben echt een extremist, zo concludeert de nationale recherche hieruit.

In dit land is wat ooit nog werd betiteld als 'burgerlijke ongehoorzaamheid' gaandeweg 'extremisme' geworden. Het is mijn mening over asiel- en migratiepolitiek, over het kapitalisme, die in deze zaak wordt aangevoerd als 'bewijs' voor de bedoeling van mijn stukken. Ik ben een 'fel tegenstander', en dús kan het niet anders zijn dat dat de stukken 'opruiend' bedoeld zijn. Wel, voorzover ik oproep tot iets, is dat noodzakelijk en gerechtvaardigd verzet tegen een gewelddadig en moordzuchtig overheidsbeleid waartoe ik oproep, in meer of minder bedekte termen, soms met provocerend taalgebruik, retorische vragen, maar hoe dan ook: altijd beargumenteerd. Want laten we wel wezen, wat is dat eigenlijk, geweld?

Is het affakkelen van een kantoor van de IND geweld?
Is de verfactie bij Leers door Geen bloed aan mijn handen geweld?
Is het geweld als ik een hek kapotknip, een muur beschrijf met leuzen?
Is het alles geweld alleen maar omdat de wet dat bepaald heeft?
Is geweld toegestaan en dus geen geweld als het bij wet geregeld is?
Is het opjagen en opsluiten van mensen geweld?
Is het deporteren van mensen geweld?
Is het geweld om mensen op straat te gooien, in de vrieskou, zonder eten?

Mijn stelling is: wat de overheid geweld noemt, valt in het niets bij de gewelddadige machinerie die de overheid er zelf op na houdt, en dus is dit 'geweld', om ter verduidelijking van de vergelijking in overheidstermen te spreken, 'proportioneel'.

Als jouw criterium is dat het 'lastig is' om mij 'te steunen' omdat ik volgens het OM de wet overtreed, hoe wil je dan omgaan met bv. de strafbaarstelling van illegaliteit? Het is met alles zo, dat als ergens een wet van gemaakt wordt, dat de gezagsgetrouwe burger onmiddelijk volgt en zegt: het mág niet, dus kan ik jou erop aanspreken dat je strafbaar bent. Zie de ID plicht. Zoveel verzet in het begin. Nu roept een ieder dat wie zijn ID bewijs niet bij zich heeft er zelf om vraagt op opgepakt te worden. Nu nog zetten veel mensen zich in voor 'illegalen', verandert dat als zij strafbaar zijn gemaakt alleen maar omdat zij hier als mens bestaan?

Voor mij is de wet niet eens een criterium. Ik kijk niet eerst naar de wet of iets wel mag of niet. Daarmee verspeel ik blijkbaar solidariteit en steun bij al die mensen die dit criterium wel aanleggen. Ik maak(te) me geen illusies over BOF, beantwoordde hier slechts de vraag van iemand die vroeg 'waar was BOF met jokekaviaar.nl'. Wetten veranderen en worden uitgebreid, hun interpetatie telkens opgerekt doordat het landelijk parket dit mede tot taak heeft: de wetten oprekken door telkens proefballonnetjes op te laten. Ooit zou wat ik schrijf nog als mening vrij zijn geweest, nu is mijn mening opruiing en dus strafbaar. Zo gaat dat. En dus is het 'lastig' om mij 'te steunen'. Als mensen dat lastig vinden, tja, dan moeten ze het niet doen. De hele migratiestrijd is ook lastig, toch doen we dat ook. Kraken is ook lastig, want strafbaar gemaakt, toch doen mensen dat ook. Als strijd ophield bij de grenzen van de wet, was het verzet allang gestaakt.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech