english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verklaring Respect voor Dieren Rotterdam
Respect Voor Dieren Rotterdam - 24.12.2005 10:00

Op Vrijdag 23 december voerden wij, Respect voor Dieren Rotterdam is samenwerking met actiegroep Circusleed, aktie bij het Circus Ahoy te Rotterdam. Wij voerden aktie tegen het gebruik van dieren door dat circus. Maar er waren ook ongenodigde gasten aanwezig...

De fascistische aktiegroep Voorpost besloot ook om gebruik te maken van de gelegenheid om ook tegen het leed in de circus aktie te voeren. Hoewel wij hier geen problemen mee hebben, is de duidelijke signatuur van Voorpost iets waar wij wel degelijk problemen mee hebben. Op het spandoek van Voorpost, waar de tekst "Circus = Dierenleed" op stond, was ook een runeteken getekend. Deze symboliek is niet per see fascistisch, maar wordt door verschillende fascistische groepering gebruikt om een bepaalde verwantschap met oud-germaanse mythologie aan te tonen. Dit om duidelijk te maken dat zij dicht bij hun germaanse arische voorouders staan...

Een van de aanwezigen was Paul Peters. Hij verwierf 'faam' toen hij in april 2001 met twee geestverwanten de joodse begraafplaats bij Oosterhout vernielde en bekladde met nazistische en antisemitische leuzen. Peters verklaarde tijdens zijn strafzaak dat hij geen spijt had van de gebruikte leuzen "Juden raus" en "Wir sind zurück".

Respect voor Dieren Rotterdam distantieert zich van deze mensen vanwege het feit dat wij de strijd voor dierenrechten zien als een totaalstrijd voor een wereld waar iedereen vrij kan zijn. In dit wereldbeeld passen denkbeelden zoals fascisme, racisme en nationalisme niet bij. Ook denken wij dat Voorpost de aktie gebruikt voor hun eigen gewin, om meer bekendheid te verwerven over de ruggen van dieren. Want hoewel sommige aktivisten van Respect voor Dieren een duidelijke politieke signatuur hebben, wij vechten voor de dieren en betrekken daar geen politieke ideologieen bij.

Zoals wij begrepen hebben is Voorpost van plan om de tijden van aktiegroep Circusleed aan te houden voor akties in Den Haag. Dit omdat Circusleed hier zelf geen aktie meer wilt voeren aangezien de plek waar wij moesten staan van de politie een nogal lullige plaats was en ver van het circus af stond. Er bestaat ook een kans dat zij vaker in Rotterdam aktie zullen voeren, misschien ook op tijden dat wij dat doen. We zullen ze dan op een vriendelijke, maar duidelijke manier verzoeken om weg te gaan. Immers, wij hebben van de gemeente ontheffing gekregen om voor Ahoy aktie te voeren, en niet zij.

Onze aktie van dinsdag gaat door! Eerst bezoeken wij de Thomas Cook en daarna het circus Ahoy. Ook op die dag bestaat de kans dat Voorpost er weer is.

De tijden zijn als volgt:
Dinsdag 27 december
Verzamelen om 14:30 op Rotterdam Centraal
15:00 tot 17:00
Thomas Cook
Bentinckplein 15 Rotterdam

19:00 tot 21:00
Circus Ahoy
Rotterdam
Ahoyweg 10

Respect voor Dieren is een no-nonsense dierenrechten groep. Dieren hebben gevoelens en kunnen pijn lijden, net zoals wij. We streven naar de volledige afschaffing van diergebruik. Geen vleesbedrijven, fokkerijen, laboratoria, en bontwinkels. Maar natuur, vrije dieren en respect voor mensen. We zetten ons af tegen speciecisme, racisme, discriminatie en alle vormen van uitbuiting.

Voor de andere akties van Circusleed:
 http://www.circusleed.nl/

Voor meer info over Respect voor Dieren
 http://www.respectvoordieren.org/

Voor meer info over Voorpost:
 http://kafka.antifa.net/vprovocatie.html
 http://kafka.antifa.net
 http://www.alertafa.nl
 http://www.defabel.nl
(bij de drie sites hierboven moet je even zoeken op "voorpost" en "paul peters" en je krijgt een waslijst aan informatie)

- E-Mail: rvdrdam@gmail.com Website: http://www.respectvoordieren.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Ter info 
AA - 24.12.2005 10:23

Paul Peters medio 2003
Paul Peters medio 2003

Paul G.A. Peters (1979)

Hij was inderdaad actief binnen Stormfront Nederland (SFN), een organisatie die hoofdzakelijk door gabberjeugd bevolkt werd die elkaar onder meer op Hitlerherdenkingen ontmoette. Maar daar bovenop was Peters ook nog eens mede-verantwoordelijk voor de meest spraakmakende actie vanuit deze omstreden groepering. In april 2001 bekladde hij met twee jongens uit Oosterhout een joodse begraafplaats in die regio. Een schokkende actie waarover zelfs de toenmalige premier Wim Kok zijn afschuw uitsprak.

Peters kwam nog goed weg met een maandje celstraf, een schadevergoeding en tachtig uur werkstraf. Hij had bij de rechter verklaard dat hij uit SFN was en dat hij toch wel spijt had van de actie. Hij stond echter nog wel altijd achter de leuzen (zoals "Jude Raus" en "Wir sind zurück") en verklaarde een moslimhater te zijn die vanaf zijn veertiende actief als rechts-extremist is. Zijn bewering over zijn vertrek bij SFN komt echter in een ongeloofwaardig daglicht te staan als Peters een paar weken na zijn proces weer actief is bij een folderactie van de organisatie in Nijmegen. Een groep anti-fascisten verjaagt het SFN-gezelschap dan voordat ze het centrum in kunnen trekken.
Op het extreem-rechtse internetforum van Polinco zegt "De Ruyter" uit Antwerpen dat er in het SFN-blad Stormnieuws ooit een foto gestaan heeft van de eerste bijeenkomst van Stormfront Nederland. Op deze foto zouden de deelnemers, waaronder Paul Peters, met "een erectie in hun rechterarm" gestaan hebben. Met andere woorden; ze brachten met zijn allen de Hitlergroet.
geen politiek in dierenrechten 
a-politiekje - 28.12.2005 19:11

Respect voor Dieren Rotterdam distantieert zich van deze mensen vanwege het feit dat wij de strijd voor dierenrechten zien als een totaalstrijd voor een wereld waar iedereen vrij kan zijn. In dit wereldbeeld passen denkbeelden zoals fascisme, racisme niet bij


Extreem links trouwens ook niet.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.