english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
NN nog steeds in Bajesboten
Anarchist Black cross Amsterdam - 20.03.2007 23:08

Een Amsterdamse activist, die weigert zijn naam te geven, zit sinds tweeeneenhalve week in vreemdelingenbewaring. Ondanks het feit dat de rechter gisteren heeft geoordeeld dat hij vrijgelaten moet worden, zit hij nog steeds vast, in de bajesboot te Rotterdam.


Persbericht 20 maart 2007

Activist in de buik van het monster

Een Amsterdamse activist, die weigert zijn naam te geven, zit sinds tweeeneenhalve week in vreemdelingenbewaring. Ondanks het feit dat de rechter gisteren heeft geoordeeld dat hij vrijgelaten moet worden, zit hij nog steeds vast, in de bajesboot te Rotterdam.

Op 22 januari 2007 werd onze vriend en mede-activist opgepakt op verdenking van het in brand steken van een politiebus. Hij werd hiervoor op 2 februari veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. Op 5 maart zou hij vrij komen. Dit gebeurde echter niet. Sinds zijn arrestatie heeft onze vriend geweigerd een verklaring af te leggen en zijn naam op te geven. Hij wil op geen enkele manier meewerken aan zijn veroordeling. Daarom werd hij die dag opgehaald door de vreemdelingendienst van de politie Amsterdam. Hem werd medegedeeld dat er een verdenking van onrechtmatig verblijf in Nederland bestond en dat hij in vreemdelingenbewaring zou worden gesteld. Na enkele dagen werd hij vanuit Amsterdam overgeplaatst naar Kamp Zeist te Soesterberg. Op vrijdag 16 maart 2007 hebben wij opgeroepen de directie van Kamp Zeist te faxen en bellen om onze woede te uiten over het feit dat onze vriend daar werd vastgehouden. Het was geen toeval dat wij die dag hebben opgeroepen tot deze fax- en belactie, gezien het feit dat in de ochtend in Den Haag het eerste beroep tegen de oplegging van de vreemdelingenbewaring diende. Na deze rechtszaak is onze vriend overgeplaatst naar de detentieboot in Rotterdam.
De rechter heeft gisteren, op 19 maart, beslist dat de bewaring dient te worden opgeheven, nu met ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ kan worden aangenomen dat onze vriend Nederlander is. Toen we hem echter vanochtend opwachtten, bereikte ons het bericht dat de IND (immigratie- en naturalisatiedienst) druk bezig was de vrijlating tegen te houden. In principe moet binnen 6 uur na de uitspraak van de rechter gevolg aan deze uitspraak worden gegeven, dus binnen 6 uur had onze vriend vrijgelaten moeten worden. Dit had de IND alleen tegen kunnen houden door het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening. Dit houdt in dat er tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag hoger beroep wordt aangetekend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, en dat de IND met het aanvragen van een voorlopige voorziening probeert te bewerkstelligen dat onze vriend vast moet blijven zitten totdat op dit hoger beroep beslist is. Ondanks het feit dat de 6 uren na het bekend worden van de uitspraak van de rechtbank Den Haag reeds lang waren verstreken, heeft de IND de vrijlating deze ochtend tegengehouden en alsnog een verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling. Op dit verzoek zal pas morgenochtend, woensdag 21 maart, beslist worden.

Dit hele circus toont aan dat het jusititiele apparaat in staat is regels en wetten in haar voordeel aan te wenden. Een ieder, legaal of illegaal, die zich daartegen verzet, op welke manier dan ook, zal moeten lijden onder deze bureaucratische willekeur. Dit zal echter ons verzet tegen de zogenaamde democratische rechtsstaat, waarin duidelijk niet alle rechten voor iedereen in gelijke mate gelden, alleen maar versterken. Uit solidariteit met alle mensen zonder papieren en alle activisten die zich verzetten tegen het Nederlandse vreemdelingenbeleid en Fort Europa blijft onze strijd doorgaan, hoe dan ook!

Anarchist Black Cross Amsterdam
 abcamsterdam@squat.net
postbus 16521
1001 RA Amsterdam


- E-Mail: abcamsterdam@squat.net Website: http://squat.net/abcamsterdam
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
staat hekelt kritiek 
Stop de Controlewaanzin - 21.03.2007 19:03

Dit en vele andere verhalen laat zien dat de staat er nu ook gewoon voor uit komt dat ze een hekel heeft aan kritische burgers. Ook gisteren is weer gebleken dat bv bij de VS ambassade geen kritiek mag worden vertoond, zelfs niet als het een heel grappige en verre van bedreigende aktie betreft, zoals de clonws dat hebben gedaan. Maar ook andere akties die keer op keer de kop in worden gedrukt. Niet alleen in Den Haag en Amsterdam maar ook elders in het land en niet alleen bij de gebruikelijke akties. In Utrecht is een hele buurt laatst nog geconfronteerd geweest met waar een politie toe in staat is. Waarbij in dat verhaal vooral verbazend is hoe de agent (die toch iemand heeft doodgeschoten, of het nu terecht is geweest of niet) niet achter tralies zit, terwijl een burger die slechts een middelvinger naar een agent op steekt (ongeacht of het terecht is geweest of niet)wel onmiddellijk achter in een busje gefrommeld wordt en door justitie zwaar vervolgd zal worden. Het heet ook wel de macht van de repressie en de macht van de geweldsmonopolie. Maar het is ook beangstigend hoe ze nu denken een 'nieuw' pressiemiddel te kunnen inzetten tegen mensen die anoniem willen blijven. En ook mensen die wel hun naam opgeven, maar geen officieel identiteitsbewijs bij zich hebben, worden tegenwoordig als NN-er in verzekering gesteld. Zelfs iemand die notabene wel een ID-bewijs bij zich had, die in verzekering werd gesteld, omdat de politie het bewijs 'niet in de fouillering kon vinden'...
Maar ja, wat doen mensen als de repressie zo groot wordt, dat ze uiteindelijk niets meer te verliezen hebben, omdat ze alles al verloren hebben (behalve hun strijdbare geest).....
Zou de IND (en andere staats-terroristen) daar ook wel eens over nadenken?
laatste nieuws 
ABC Amsterdam - 21.03.2007 21:47

Laatste update

Vandaag, woensdag 21 maart, heeft de bestuursrechter van de raad van state het verzoek om voorlopige voorziening van de IND toegewezen. Dit betekent dat onze vriend vast blijft zitten.

Het is de IND dus gelukt om de vrijlating van onze vriend te blokkeren. Ze zijn het niet eens met de uitspraak van de rechtbank Den Haag, die besloot tot deze vrijlating. In deze nieuwe situatie blijft hij dus vast zitten tot het hoger beroep dient dat de IND heeft aangespannen. Wanneer dat is, is nu nog onbekend.

Ook heeft de IND vandaag besloten onze kameraad “ongewenst te verklaren”. Dit houdt in dat als hij vrij zou komen, hij niet meer in Nederland mag verblijven voor een periode van minimaal 5 jaar.

Natuurlijk wordt er op juridisch gebied alles op alles gezet om hem vrij te krijgen. Maar gezien zijn activistische achtergrond zijn acties in welke vorm dan ook meer dan welkom. Niet specifiek voor hem alleen, maar om het hele racistische beleid van overheid, politie en rechterlijke macht aan te pakken.

Je kan natuurlijk ook post naar hem sturen, een kleine moeite, en voor hem een grote ondersteuning:

NN PI 1308 M 070122 0346
detentie nr 190.819
Detentieboot Rotterdam
Marconistraat 90
3029 AK Rotterdam


E-Mail: abcamsterdam@squat.net
Website: http://squat.net/abcamsterdam
 
laatse update over NN 
ABC Amsterdam - 22.03.2007 12:16

Laatste update

Vandaag, woensdag 21 maart, heeft de bestuursrechter van de raad van state
het verzoek om voorlopige voorziening van de IND toegewezen. Dit betekent
dat onze vriend vast blijft zitten.

Het is de IND dus gelukt om de vrijlating van onze vriend te blokkeren. Ze
zijn het niet eens met de uitspraak van de rechtbank Den Haag, die besloot
tot deze vrijlating. In deze nieuwe situatie blijft hij dus vast zitten
tot het hoger beroep dient dat de IND heeft aangespannen. Wanneer dat is,
is nu nog onbekend.

Ook heeft de IND vandaag besloten onze kameraad “ongewenst te verklaren”.
Dit houdt in dat als hij vrij zou komen, hij niet meer in Nederland mag
verblijven voor een periode van minimaal 5 jaar.

Natuurlijk wordt er op juridisch gebied alles op alles gezet om hem vrij
te krijgen. Maar gezien zijn activistische achtergrond zijn acties in
welke vorm dan ook meer dan welkom. Niet specifiek voor hem alleen, maar
om het hele racistische beleid van overheid, politie en rechterlijke macht
aan te pakken.

Je kan natuurlijk ook post naar hem sturen, een kleine moeite, en voor hem
een grote ondersteuning:

NN PI 1308 M 070122 0346
detentie nr 190.819
Detentieboot Rotterdam
Marconistraat 90
3029 AK Rotterdam

E-Mail: abcamsterdam@squat.net
Website: http://squat.net/abcamsterdam
 
Vrijdag 23 maart actie op de Munt 
Anna en Arthur - 22.03.2007 13:44

Zwijgen is goud

Ondanks het feit dat de vreemdelingenrechter zijn vrijlating heeft gelast blijft een Amsterdamse activist gegijzeld op een detentieboot in Rotterdam omdat hj weigert zijn identiteit bekend te maken. Vrijdag 23 maart 2007 vindt daarom in het hartje van Amsterdam een solidariteits en protestmanifestatie plaats. Het gebruik van het vreemdelingen(on)recht om verzet te breken is onacceptabel. Komt allen!

Dat bij het zogeheten vreemdelingrecht van recht nauwelijks spraken kan zijn, is al langer bekend. Dat de overheid deze speciale wetten en het bijhorende gevangenisregime gebruikt om dissidenten te breken is echter een nieuwe kwaliteit die dictaturen elders maar ook uit ons eigen duister verleden beter aanstaat dan de zogenaamde 'demokratische rechtstaat'.

Als een overheid zich gedraagd als doorgedraaide onderdrukkers is het tijd voor de burgers om de straat op te gaan. Niet alleen voor de rechten van de nog steeds anonyme activist achte de tralies, maar voor het recht van alle politieke actievoerders om jegens hun beulen hun bek te houden en uiteindelijk ook voor de afschaffing van de deportatiekampen en grensen in het algemeen

Komt dus allen!

Vrijdag 23 Maart 2007, 20.00 uur op de Munt in AM*DAM
Neem herrie en fakkels mee
Demo on-line 
Streamy - 23.03.2007 15:42

Live verslag in vele talen op Radio Ruisriet M2M
Luister nu:

 http://radio.dyne.org:8000/radioM2M.mp3

Bij geen gehoor deze link volgen

 http://radio.dyne.org:8000/radioM2M.mp3.m3u

En vivo y en directo, ahora mismo.

bad news 
nn - 23.03.2007 16:01

the address given may now be wrong, because on thursday morning we were told that he may be transferred once again to screw him over.
laatste nieuws 
ABC Amsterdam - 23.03.2007 17:12

kijk op de laatste posting
 http://www.indymedia.nl/nl/2007/03/43285.shtml
Lawaaiestafette voor onder andere NN 
ABC Amsterdam - 25.03.2007 13:59

Lawaai estafette voor gevangen zittende kameraden

Zaterdag vond er een lawaaidemo estafette plaats. Rond 11.00 ’s morgens kwamen we aan bij de bajes van Alphen aan de Rijn, waar al sinds ongeveer een half jaar onze kameraad Roberto Catrino López vastzit. Roberto is een Spaanse sociale gevangene, die gespecialiseerd was in `onteigeningen’ (expropiaciones), die in Spanje niet terugkeerde van een bajesverlof. Enkele maanden later werd hij in Amsterdam opgepakt bij een mislukte overval. Hij werd tot ± drie jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Roberto is al langere tijd HIV positief. Zijn gezondheidssituatie is zeer instabiel. Zijn weerstand (aanwezigheid van zogenaamde T-cellen in zijn bloed) fluctueert nogal sterk. Geregeld schiet dat niveau omlaag (met als minima tot nu toe ± 60, daar waar bij gezonde mensen deze waarde kan variëren tussen de 700 en 1000). De bajessen waar Roberto tot nu toe heeft vastgezeten hebben zich structureel non-coöperatief opgesteld bij het inzage geven in zijn medisch dossier. Roberto wou zelf enigszins weten hoe hij eraan toe was en op grond van welke medische gegevens bepaalde medicatie werd voorgeschreven of werd vervangen voor andere. In de bajes van Lelystad is hij daar zelfs voor in hongerstaking gegaan. Uiteindelijk heeft hij toen na grote druk van zijn advocaat inzage gekregen in zijn dossier. Het is vrij algemeen bekend dat detentie omstandigheden over het algemeen een sterk negatieve uitwerking hebben op HIV-positieven/AIDS-patiënten. Vorig jaar heeft Roberto een dubbele longontsteking gehad waaraan hij bijna onderdoor is gegaan, door opzettelijke medische verwaarlozing in Lelystad en de weigering van de bajesarts en –directie om hem in het ziekenhuis te laten onderzoeken.

Met zo’n 40 mensen en een geluidsinstallatie hebben we Roberto een verbaal en musicaal hart onder de riem gestoken. We hebben flink wat herrie gemaakt en ook oogcontact gehad met diverse gevangenen, maar of Roberto daar ook bij zat weten we niet. Als het goed is was hij op die zaterdagochtend aan het luchten. Dus hopelijk heeft hij er met volle teugen van kunnen genieten. De politie liet zich slechts op afstand zien en vertrok na een minuut of 20 weer en liet ons rustig onze gang gaan. Na zo’n 40 minuten hebben we onze spullen ingepakt en koers gezet richting Rotterdam.

In Rotterdam zit sinds anderhalve week een Amsterdamse activist vast. Op 22 januari 2007 werd onze vriend en mede-activist opgepakt op verdenking van een poging tot het in brand steken van een politiebus. Hij werd hiervoor op 2 februari veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 weken. Op 5 maart zou hij vrij komen. Dit gebeurde echter niet. Sinds zijn arrestatie heeft onze vriend geweigerd een verklaring af te leggen en zijn naam op te geven. Hij wil op geen enkele manier meewerken aan zijn veroordeling. Op 19 maart bepaalde de Haagse rechter dat hij vrijgelaten diende te worden aangezien met “aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid” kon worden aangenomen dat onze vriend Nederlander is. De IND ging daar tegen enkele uren te laat in hoger beroep, hetgeen desondanks toch door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State werd geaccepteerd. Sinds zijn arrestatie zit onze vriend in een soort bajescarrousel waarbij hij de laatste tijd om de paar dagen (tot maximaal een week) wordt overgeplaatst naar een nieuwe bajes, zodat hij niet de kans krijgt om contacten met medegedetineerden aan te knopen en de aan hem gerichte post ook constant zoek raakt. Om een idee te geven van wat er de afgelopen weken is gebeurd:
na 6 weken zitten in de Havenstraat Amsterdam
5 maart overgeplaatst naar Meer en Vaart in Osdorp
8 maart overgeplaatst naar Kamp Zeist
16 maart naar Bajesboten Rotterdam
22 maart naar De Schie Rotterdam.

In eerste instantie gingen we naar de bajesboot waar ongedocumenteerde vluchtelingen/migranten worden vastgehouden in een soortement van varende veewagon. De behandeling binnen deze boten is zo mogelijk nog beroerder als in `gewone’ bajessen. Onze Amsterdamse NN-kameraad die daar ongeveer een week (tot donderdag 22-3) heeft vastgezeten vertelde daar het volgende over: “Het is er overbevolkt en de gangen tussen de cellen (die meer op kooien lijken) zijn zo smal dat je niet eens iemand kan passeren zonder dat je jezelf tegen het gaas aandrukt. Ook zijn er geen voorzieningen binnen voor recreatie, simpelweg omdat er geen ruimte voor is. Tevens zijn pen en papier van onze vriend bij binnenkomst aldaar afgepakt. De mensen die opgesloten zitten in de Bajesboten waren erg behulpzaam, zo vertelden ze hem bijvoorbeeld welke bewakers gevaarlijk zijn en hoe je het leven met uiterst beperkte middelen een beetje dragelijker kan maken. De verhalen die onze vriend te horen kreeg waren stuk voor stuk schokkend. Toch willen mensen die binnen zitten deze verhalen niet naar buiten brengen, omdat men bang is voor represailles.”
Ondanks dat onze NN-kameraad afgelopen donderdag al weer is overgeplaatst naar de spik-splinter nieuwe bajes De Schie, hebben we toch besloten ook bij de vreemdelingenbajesboot te lawaaien, aangezien de gedetineerden op die boot het slachtoffer zijn van dezelfde idiotie van vlaggen, grenzen en nationaliteiten.

De politie in Rotterdam was duidelijk voorbereid op onze komst. Het terrein voor de bajesboot was met de bekende rood-witte linten afgezet en de slappe socio-cop Hans Vos (tevens actief lid van Socialistische Partij en `expert’ voor die partij op het gebied van terrorismebestrijding) kwam ons even vertellen wat hun `spelregels’ waren. Ondertussen hadden zijn collega’s al een kameraad van ons aangehouden, omdat die zonder veiligheidsgordel om achter in een auto had gezeten en zijn ID niet wou tonen, en afgevoerd naar het dichtstbijzijnde bureau. We zijn in de haven blijven lawaaien totdat eindelijk, na ongeveer een uur, onze kameraad bij ons terugbezorgd werd. De gevangenen hebben we in meerdere talen toegesproken. De aanwezige smerissen hebben ons uitgebreid gefotografeerd en meerdere malen zitten treiteren.

Na een uur zijn we dus weer opgebroken. Waarschijnlijk dacht de smeris dat we nu pas naar Alphen aan de Rijn zouden gaan (en niet door hadden gekregen van de Alphense collega’s dat we daar al geweest waren), we konden slechts achtervolgt door een stillenbak zo naar de bajes De Schie rijden. Onze bus haalde het tot de parkeerplaats direct voor de bajes. De twee personenauto’s werd de pas afgesneden door de stillenbak die de toegangsweg had geblokkeerd. Terwijl we onze geluidsinstallatie opbouwden en al begonnen te lawaaien, kwam de smeris in complete paniek aangescheurd met loeiende sirenes. Steeds meer Smerissen stapten uit. De commandant begon knuppels uit te delen. Hij bromde iets over openbare ordeverstoring en dat we direct moesten afnokken. Tien minuten later hadden ze ons min of meer nog slechts een hoek van de parkeerplaats overgelaten om te kunnen lawaaien. We hebben met muziek en een toespraakje onze vriend binnen proberen te bereiken. We hopen dat hij wat heeft meegekregen.

Wees solidair, en steun onze kameraad !!!
Kom in actie en uit je woede !!!

Zijn nieuwe postadres:

NN PI 1308 M 070122 0346
detentie nr 190.819
PI De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam

Voor meer informatie en de actuele detentieplek raadpleeg:
 http://squat.net/abcamsterdam en de postings op Indymedia en de Vrije website.

ABC Amsterdam
postbus 16521
1001 RA Amsterdam
 abcamsterdam@squat.net



E-Mail: abcamsterdam@squat.net
Website: http://squat.net/abcamsterdam
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.