english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Roermond biedt podium voor extreemrechtse bands
AFA-Nederland - 03.01.2010 10:49

Zaterdag 16 januari aanstaande zal in poppodium De Azijnfabriek in Roermond een tweetal neonazistische bands spelen. Het gaat hier om het Russische Temnozor en het Vlaamse Huldrefolk. Van beide bands is de neonazistische achtergrond niet bekend bij het grote publiek maar de feiten liegen er niet om. Burgemeester Van Beers van Roermond heeft inmiddels de AIVD verzocht om een onderzoek naar beide bands, waarbij je echter de vraag kan stellen of zij in zulk kort tijdbestek in staat zullen zijn volledige en juiste informatie te verstrekken. De Antifascistische Actie (AFA) heeft deze informatie echter wel voor handen.

Extreemrechtse bands spelen in Roermond

Zondag 3 januari


Zaterdag 16 januari aanstaande zal in poppodium De Azijnfabriek in Roermond een tweetal neonazistische bands spelen. Het gaat hier om het Russische Temnozor en het Vlaamse Huldrefolk. Van beide bands is de neonazistische achtergrond niet bekend bij het grote publiek maar de feiten liegen er niet om. Burgemeester Van Beers van Roermond heeft inmiddels de AIVD verzocht om een onderzoek naar beide bands, waarbij je echter de vraag kan stellen of zij in zulk kort tijdbestek in staat zullen zijn volledige en juiste informatie te verstrekken. De Antifascistische Actie (AFA) heeft deze informatie echter wel voor handen.


Beide bands zijn afkomstig uit de nationaal-socialistische black metal (NSBM) hoek. Zoals de naam al zegt staat in dit genre het nationaal-socialisme van Hitler centraal en wordt door middel van Black Metal getracht dit racistische gedachtegoed uit te dragen en mensen te werven voor de rassenstrijd. NSBM-bands spelen met grote regelmaat ook op neonazistische concerten, vaak georganiseerd door het internationale neonazistische netwerk Blood and Honour.

Het Russische Temnozor behoort tot een van de leidende bands van The Pagan Front, een neonazistisch netwerk van zichzelf noemende heidenen dat NSBM bands promoot. Volgens een officiële verklaring van de organisatie op de verzamel cd “The Night and The Fog part 3” is The Pagan Front “pro-Aryan, trotse nationaal-socialisten, tegen elke vorm van judeo-christelijke invloed, …. voegt bands en activisten samen onder het symbool van de swastika…”. Op de cd 'Sorcery of Fragments’ uitgegeven door Hakenkreuz Productions, staan behalve diverse hakenkruizen ook de tekst:”Temnozor music is for our racial comrades worldwide only. Every submen buying or distributing this record does contribute to his future annihilation. 14/88” . Hierbij verwijst de cijfercombinatie '14' naar de “14 words” ('We must secure the existence of our people and a future for white children'). Neonazi's gebruiken deze '14 words' als een leidraad voor hun leven om zodoende alles in het werk te stellen om het voortbestaan van het blanke ras veilig te stellen. Daarnaast worden cd's van Temnozor, en verzamel cd's waarop zij vertegenwoordigt zijn, uitgebracht door labels met namen als 'Totenkopf Propaganda', 'Hakenkreuz Productions' en 'Unholy Records', een label dat behoort tot de National Alliance, een van de grootste neonazistische organisaties in de Verenigde Staten. Meer dan eens sieren hakenkruisvlaggen en beelden uit de tweede Wereldoorlog de cd-hoesjes. Ook de bandleden spreken zich duidelijk uit. Er wordt in diverse andere NSBM-bands gespeelt, men staat afgebeeld op cd-hoesjes terwijl men de hitlergroet brengt en zanger Gorruth, alias Ilia Babin, is bovendien eigenaar van het nazistische Black Metal-label Stellar Winter Records waarbij in het logo een hakenkruis wordt gebruikt. Als de band in een interview ruimte krijgt voor enkele laatste opmerkingen sluit het af met 'Also I’d like to advise the VAE SOLIS readers to think about the future of our Land, our Race and our nation. […] Praise Russia! Hail the White Race! Support the forthcoming War! ' (zie voor volledige interview  http://www.rusmetal.ru/vae_solis/Temnozor.htm)

Het Vlaamse Huldrefolk profileert zich wellicht minder als nationaalsocialistisch maar ook zij kunnen tot het NSBM-genre gerekend worden. Op 7 juni 2008 spelen zij dan ook op een concert dat georganiseerd werd door de Vlaamse tak van de neonazistische groepering Blood and Honour. Hierbij wordt samen gespeeld met één van de bekendste en grootste NSBM-bands van dit moment; Absurd uit Duitsland. Ook de Griekse antisemitische en neonazistische ‘Der Sturmer’, vernoemd naar het lijfblad van Julius Streicher, Hitlers antisemitische propagandist, speelde op dit concert. Daarnaast deelde het in het verleden meermaals het podium met NSBM-bands, zoals Kataxu en Sunwheel. Ook zijn er foto's waarop de drummer van Huldrefolk, Ignace Verstraete, samen op staat met voormalig leider van de Klux Klux Klan; David Duke. In een televisiereportage ontkent Huldrefolk elke aantijging van rechtsextremisme, maar op de achtergrond in hun oefenruimte hangt duidelijk zichtbaar een vlag van het Nieuw Solidaristisch Alternatief (N-SA), een jonge en nieuwe extreemrechtse organisatie uit Vlaanderen bestaande uit diverse neonazistische en extreemrechtse personen.

Dat De Azijnfabriek niks wist over de achtergrond van in ieder geval Temnozor valt overigens te bezien. Twee van vrijwilligers betrokken bij de organisatie, te weten Marcel Banzinger en Xander Dohmen, probeerde in 2008 namelijk ook al via een eigen boekingsbureau Temnozor naar Nederland te halen, samen met de extreemrechtse band Arkona. Ook toen al wisten ze van de controverse omtrent deze band.

Hoewel Vlaanderen nog steeds de grootste vrijhaven voor extreemrechtse concerten is wordt er door steeds groter wordende repressie vanuit Vlaamse kant de zuidelijke provincies van Nederland steeds meer gebruikt als uitvalsbasis voor dergelijke neonazistische concerten. Dit werd in november 2009 nog eens onderstreept toen in het west-brabantse Kruisland een extreemrechts concert doorgang had. Gezien de ligging van Roermond in het grensgebied van zowel Duitsland als Vlaanderen zou het door laten gaan van een concert als deze dan ook een zeer verkeerd signaal zijn. Het moge duidelijk zijn dat de AntiFascistische Actie het schandalig vindt dat extreemrechtse band als Tremnozor en Huldrefolk de ruimte krijgen haar verwerpelijke en haatzaaiende gedachtegoed uit te dragen. Daarnaast is het ook zeer waarschijnlijk dat deze band extreemrechtse personen aan zal trekken, die zulke avonden onder meer gebruiken om contacten te leggen met andere extreemrechtse personen. Als De Azijnfabriek en de gemeente Roermond ondanks deze voor zichzelf sprekende feiten er voor kiezen het concert door te laten gaan kiezen zij er bewust voor een neonazistisch concert te faciliteren, met alle gevolgen van dien.



AFA-Nederland

- E-Mail: afa@afanederland.org Website: http://www.afanederland.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa kunst, cultuur en muziek media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
adressen 
nn - 03.01.2010 11:38

De Azijnfabriek
Zwartbroekstraat 17
6041 JL Roermond
0475-333976
 azijnfabriek@ckroermond.nl

gemeente roermond:
Tel.: (0475) 359999
Fax: (0475) 311844

Hieronder de adresgegevens van het college van burgemeester en wethouders, de azijnfabriek wordt door de gemeente gesubsidieerd dus schrijf mail en bel je klacht door! Het netnummer is 0475 dat mioet nog even voor de telefoonnummers hieronder als je van buiten netgebied Roermond belt.

B&W
van Beers H.M.J.M.
Parklaan 26 6045 BT ROERMOND CDA 06-55328317  beers.v.h@roermond.nl

Paulussen E.J.M.
Bisschop Lindanussingel 7
6041 LV ROERMOND 06-53228671  paulussen.l@roermond.nl

van Rey J.F.B.
Pastoor Drehmannsstraat 41
6049 AS HERTENROERMOND
VVD
06-55165421  josvanrey@hotmail.com

Schreurs T.J.J.M.
Florasingel 75 6043 WC ROERMOND VVD 327435 06-54261665  tilman.schreurs@wanadoo.nl

Kemp W.A.J. Scheidingsweg 72 6045 CS ROERMOND CDA 322879 06-54261654  w.kemp@wxs.nl

IJff drs. G.
Eglantierhof 13 6043 WG ROERMOND PvdA 340129  gijff@planet.nl

Boots H.
Clauslaan 6 6042 HP ROERMOND BBR - 06-46161309  h.boots1@hetnet.nl

Smeets G.H.G.M.
Lambertusstraat 1 6071 KL SWALMEN DS 501990 06-20498144  smeets.fried@planet.nl
uitleg 
Antifa - 03.01.2010 13:01

AFA heeft inderdaad informatie over beide bands en die informatie is dus open naar buiten gebracht via dit persbericht, dus geen schimmige AIVD achterkamertjes werk. Het persbericht is een compacte versie van de informatie over het concert, een divers pakket met uitgebreidere informatie is naar bijvoorbeeld de azijnfabriek gestuurd, maar ook naar de gemeente. De gemeente denkt de AIVD beter te kunnen vragen maar de AIVD onderschat al jaren het gevaar van extreem rechts, daarom kan AFA beter zelf de gemeente de juiste info geven. De AIVD is niet gebaat bij het stoppen van dit concert, de antifascistische strijd wel.

Het is ook raar om dit op te vatten als een uitnodiging naar de AIVD. Sterker nog compleet gestoord. En als je denk dat er al ajren samengewerkt wordt heb je het fout. De nazi's zeggen ook altijd als de antifascistische strijd goed loopt dat dat ligt aan alle hulp van de AIVD, politie, geld uit Israël en de bijkomvakanties in Tel Aviv. Rot op met je gezanik en gestook en hulde aan AFA.
. - 03.01.2010 13:39

see also:  http://www.indymedia.nl/nl/2009/12/64515.shtml
indymedia is weer eens aan het prutsen 
stonehead - 04.01.2010 00:08

Huldrefolk is alvast géén naziband. De band schreef dit statement:
 http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=51658

Sowieso slaat de alarmradar bij de AFA veel te snel aan als het over extreme muziek gaat. Die heeft lang niet altijd betrekking op politiek. En daar is echt al vaker over geschreven.
 http://www.theoploeg.net/2010/01/02/over-extreem-rechts-nazisme-en-popmuziek/
NN 
NN - 04.01.2010 00:44

Waarom poseert de zanger van Huldrefolk dan openlijk met David Duke, een van de grootste proponenten van 'White Nationalism'?

En 'Georges van Seveeren', of moet ik zeggen Thomas Wentzel, jouw mening inzake fascisme is volkomen irrelevant.
En het goede mailadres is... 
Ik - 04.01.2010 01:06

Het goede mailadres om de azijnfabriek te bereiken is volgens hun eigen site:
 poppodium@ckroermond.nl

 azijnfabriek@ckroermond.nl bouncet.
Verboden 
Antifascist - 04.01.2010 16:40

Inmiddels is duidelijk dat het concert verboden is, meer hierover kan men lezen bij onderstaande links

 http://www.limburger.nl/article/20100104/REGIONIEUWS01/100109883/1056

 http://www.l1.nl/L1NWS/_pid/links4/_rp_links4_firstElementId/1_4316194/_rp_links4_hasclickpage/1_1013


Hartelijk dank aan iedereen die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen door contact op te nemen met de gemeente en/of azijnfabriek of anderszins zijn of haar ongenoegen heeft geuit. En ook natuurlijk aan de AFA die met een heldere feiten kwam en aantoonbaar maakte hoe fout deze twee bands waren.
Samen sterk tegen fascisme!

of afgelast 
ja - 04.01.2010 18:18

Hoe dan ook, ze treden niet op  http://www.spitsnieuws.nl/archives/provinciaal/2010/01/concert_temnozor_afgelast.html
temnozor over de hakenkruisen 
NN - 04.01.2010 20:20

Antifa "arguement" number 2: "There are swastikas in TEMNOZOR bandlogo".
Answer: They mean "swastikas" like NSDAP symbols from 1930's-1940's (which are illegal in the European Union and Russia)? Our logos (both new from 2005 and old from 1996) are shown on our bandpage and on countless fansites. As being Russian folk metal band we have Russian folk solar / tree ornaments on our logo (these ornaments date back to the prechristian era, when humanity didn't know about "antifa" and their paranoia). Those ornamental Russian solar symbols reflects our pride in being Russians and in being a part of Russian culture. Any legal expertise in EU police would prove the aforementioned symbols not being equal to German 1930's-1940's NSDAP attributics. And if some young anarchists are having visual hallucinations so they mistake folk ornaments for some symbol banned by laws they should stop eating (illegal) LSD stamps and address a doctor.
and this? 
ja - 04.01.2010 20:49

Then maybe you can also tell us if the following quotes are from you or not:

The Russian band „Temnozor“ was formed in 1996. It was a racist and anti-semitic band from the beginning of its existence. In an interview in 1998 the band speaks about its world view: “(…) I believe that perishment of christianity is possible at the moment, however pagan revival will stay only a dream until modern civilization based on materialism and judaism is annihilated (…)”. Furthermore the band calls for (violent) action against those who are their scape goat for the problems of the society: “(…) think about the future of our Land, our Race and our nation. If most of you will act the same way, trying to break the chains of judeo-christian slavery and consequences of it’s noxious impact (i.e. disastrous ecological, demographic and geopolitic state of the whole White Race) speaking a lot but doing nothing, then soon there will be nothing and nobody to save. We have to act now. It’s not an appeal to start demagogic debate of the detriment of judeo-christian culture (…) It’s the appeal to real, precisely planned actions. I guess, those who need it, already understood what I’m talking about… and others simply are of no interest to me. Praise Russia! Hail the White Race! Support the forthcoming War!“ (Source:  http://www.rusmetal.ru/vae_solis/Temnozor.htm)

If you think antifa is paranoia, then why don't you react to the many killings by fascists in Russia? You could easilyt make a statement denouncing fascism on stage, but you never did, not once!
gelukkig 
ja - 06.01.2010 16:44

Gelukkig vinden ze bij indymedia niet dat fascisten slechts "mensen met een andere politieke mening" zijn. En nogmaals, kijk eens wat die lui waar de band geen probleem mee heeft en reclame voor maakt, op hun kerfstok hebben in Rusland  http://www.avtonom.org/en/node/5257
Nooit meer facisme! 
nn - 07.01.2010 05:48

Wanneer is de volgende AFA boek verbranding? Ik heb nog wat boeken van Gerard van het Reve en nog een paar ouwe lp's met muziek van Richard Wagner die nodig op de brandstapel moeten.
Arkona? 
Dog - 07.01.2010 16:28

Ergens in het bericht stond ook dat Arkona extreemrechst zou zijn... Dat Temnozor er achterlijke denkwijzen op nahoudt is bekend, ook in de pagan metal scene (die echt niet zo rechts is als sommige mensen schijnen te denken), maar Arkona is ongeveer net zo racistisch als Rowwen Heze of Guus Meeuwis. Of moeten die ook al verboden worden omdat ze over Limburg of Brabant zingen? Zullen we dan ook meteen maar de Amsterdam Klezmer Band arresteren? Die maken tenslotte ook liedjes over hun afkomst.

Ook extreem-links moet oppassen dat het niet te ver doorslaat.

Website: http://www.heathensagainsthate.org/
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.