english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Monsanto-vestiging Bergschenhoek geblokkeerd
Verdelg Monsanto - 17.05.2010 07:18

Vanaf 6 uur vanochtend (17 mei 2010) blokkeert de actiegroep 'Verdelg Monsanto' met een veertigtal mensen beide poorten van de Monsanto-vestiging nabij Rotterdam. De actievoerders willen dat Monsanto zich terugtrekt uit de zadenmarkt en eisen een einde aan patenten op zaden en levende organismen. Op het moment wordt, onder druk van agro-chemische multinationals als Monsanto, in de EU gewerkt aan regelgeving die het voor grote bedrijven makkelijker maakt de zadenmarkt te overheersen.[1]

Verdelg Monsanto
Verdelg Monsanto

De blokkade vindt plaats bij het voormalige De Ruiter Seeds, opgekocht door Monsanto in 2008. In deze vestiging bevinden zich onderzoekslaboratoria, kantoren, kassen en een centrale opslag van zaaigoed.

Wereldwijd heeft het chemieconcern Monsanto 23% van de zaai-en pootgoedmarkt in handen. In de afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf drie grote internationaal opererende zaaigoedbedrijven in Nederland opgekocht: De Ruiter Seeds, Western Seed en Seminis. Daardoor beheerst Monsanto nu ook de wereldmarkt voor groentezaden. Daarnaast is Monsanto marktleider in genetisch gemanipuleerde soja, mais, suikerbieten en katoen en hebben ze een groot marktaandeel in de verkoop van pesticiden. “Boeren en tuinders worden steeds afhankelijker van grote zaadbedrijven. Gepatenteerde zaden maken dat alleen maar erger,” zegt Flip Vonk, werkzaam op een tuinderij en aanwezig bij de actie.

Monsanto is een chemisch bedrijf dat groot geworden is door de productie van pesticiden, Agent Orange en PCB’s.[2] Na talloze schandalen rond deze chemische middelen heeft het bedrijf een nieuwe marktstrategie gevonden: ontwikkeling en verkoop van gepatenteerde, genetisch gemanipuleerde gewassen. Deze worden geteeld in enorme monoculturen, met overmatig gebruik van kunstmest en pesticiden. Monsanto vertegenwoordigt een destructief model van chemische landbouw.

Het huidige landbouwsysteem, gebaseerd op massale import en export, is totaal afhankelijk van het gebruik van fossiele brandstoffen. Chemische landbouw is verantwoordelijk voor een kwart tot een derde van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan 80% van de geteelde gentechgewassen zijn resistent gemaakt tegen onkruidgif, de rest maakt zelf gif aan tegen insecten. Deze wijze van voedselproductie is bijzonder schadelijk voor mens, natuur en klimaat. Gentechgewassen gaan niets bijdragen aan oplossen van het klimaatprobleem.

Genetische manipulatie wordt vaak gepresenteerd als oplossing voor het
voedselvraagstuk. Ondanks 15 jaar teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen kende de wereld in 2009 een recordaantal hongerende mensen. Gentechteelt geeft geen grotere opbrengst. “Het voedselprobleem vraagt om heel andere oplossingen. We moeten weg van de grootschalige chemische landbouw. Nodig is een radicale omslag naar lokale voedselproductie in evenwicht met de natuur, zonder pesticiden en zonder genetisch gemanipuleerde gewassen. Een wereld zonder Monsanto is een stap in de
goede richting,” aldus Miranda de Boer van Verdelg Monsanto.

De twee belangrijkste toegangspoorten van de Monsanto vestiging zijn door de actiegroep afgesloten. Er zijn spandoeken met de boodschap “Imagine, monopolie op voedsel, giftige landbouw, De wereld volgens...Monsanto” opgehangen, die het bedrijfslogo persifleren. Ook zijn de mega-komkommer en -tomaat op het gazon aangepast aan Monsanto's gemanipuleerde realiteit. Werknemers en klanten worden bij aankomst opgevangen met koffie en uitleg.

locatie actie: Leeuwenhoekweg 52, Bergschenhoek (net ten noorden van Rotterdam)
contact:  verdelg-monsanto@riseup.net

[1] Zie voor informatie over de ontwikkelingen rond het octrooi- en kwekersrecht een persbericht van A SEED Europe over dit onderwerp:
 http://www.aseed.net/kwekersrecht-vs-patentrecht

[2] Zie de film 'De wereld volgens Monsanto'.

Bronnen en achtergronden zijn te vinden op:
 http://www.gentech.nl
 http://www.gmwatch.org
 http://www.no-patents-on-seeds.org
 http://www.aseed.net/monsanto
 http://www.combat-monsanto.co.uk
 http://www.gifsoja.nl
 

Lees meer over: gentechnologie globalisering natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Update 0738 
Verdelg Monsanto - 17.05.2010 09:04

Voor de poort van Monsanto hebben zich enkele honderden werknemers verzameld die de vestiging vanwege de blokkade niet in kunnen. Veel van die werknemers geven aan absoluut niet blij te zijn met de overname van hun bedrijf door de multinational Monsanto.


Omstreeks half acht zijn ook de directeur van Monsanto Nederland, Henk Pennings en het Europese hoofd zaadveredeling gearriveerd voor een "gesprek". De heren waren vooral benieuwd naar het waarom van de actie maar niet erg vatbaar voor argumenten en niet van plan om antwoord te geven.
Het lijkt er op dat Monsanto al zijn medewerkers naar huis gaat sturen om zo nog meer slechte publiciteit te voorkomen.
in het nieuws 
nn - 17.05.2010 11:40

 http://www.radiorijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fmei%2FActiegroep+blokkeert+poort+Monsanto+Bergschenhoek ( + foto)

 http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=57499&title=Monsanto%20Bergschenhoek%20geblokkeerd

hoe staat het momenteel met de blokkade?
vertaling/traduction/translation 
plum - 17.05.2010 12:59

Français :  http://www.cemab.be/news/2010/05/9377.php

English :  http://www.indymedia.org.uk/en/2010/05/451444.html
english update 
roundup monsanto - 17.05.2010 13:33

Monsanto plant shut down by activists

Rotterdam May 17 2010

(Bergeschenhoek)

Action group Round Up Monsanto successfully shut down the main Monsanto plant in the Netherlands, formally De Ruiter Seeds. Forty activists chained themselves to the entrance gate at the wake of day and prevented personnel from entering the office buildings and greenhouses.
Thierry Boyer, head of Monsanto's European vegetable division, contacted his superiors and decided not to press charges.As a result the police will not interfere. " The company will be effectively close for the day", the police chief in charge confirmed.
Clearly Monsanto is afraid of more negative publicity connecting the company to a police eviction, and prefers to close down the plant where 350 people are employed.
Many employees welcomed the action and said they were not happy with the take over of De Ruiter Seeds by Monsanto in 2008.
This action is part of the growing world wide resistance against Monsanto and other multinational agro-businesses.
Banners on the gates and on the Monsanto logo on the premises said:
"Monopoly on food and toxic agriculture - the world according to Monsanto" and "Imagine a world without poison and without GMO's - a world without Monsanto".

De Ruiter Seeds is the 3d Dutch vegetable seed company that was bought up by Monsanto in recent years. With these acquisitions the company aims to monopolise the vegetable seed market.

Monsanto is part of the 'Round Table of Responsible Soy' (RTRS), a greenwash initiative to label RoundupReady GM soy as 'responsible'. The label will be launched in June this year.
De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands 
nn - 17.05.2010 16:33

De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld): http://video.google.com/videoplay?docid=5995944862121634838#
update 3 
verdelg monsanto - 17.05.2010 16:44

actie bij monsanto
actie bij monsanto

actie bij monsanto
actie bij monsanto


Monsanto vestiging door activisten gesloten

Rotterdam/Bergschenhoek 17 mei 2010

Actiegroep Roundup Monsanto is er vandaag in geslaagd de grootste vestiging van Monsanto in Nederland, voorheen De Ruiter Seeds, een dag lang te sluiten. Veertig activisten ketenden zich vanochtend vroeg vast aan het toegangshek zodat het personeel niet naar de kantoren en kassen kon. Na overleg met met de leiding van het multinationale bedrijf besloot Thierry Boyer, hoofd van de Europese groentedivisie van Monsanto, om geen aanklacht in te dienen tegen de actiegroep. De politie greep daarom niet in. "Het bedrijf zal vandaag gesloten zijn" bevestigde de verantwoordelijke politiechef.
Het lijkt er op dat Monsanto de negatieve publiciteit rond een ingrijpen door de politie liever voorkomt en er de voorkeur aan geeft om de 350 personeelsleden een dag naar huis te sturen. Meerdere personeelsleden spraken hun sympathie voor de actie uit en lieten weten de overname van De Ruiter door Monsanto in 2008 te betreuren.

De actie is onderdeel van het groeiende internationale verzet tegen de praktijken van Monsanto en andere agri-multinationals. Spandoeken op het hek en het Monsanto reclamebord luidden:
"Monopolie op voedsel en giflandbouw - de wereld volgens Monsanto" en
" Imagine - een wereld zonder gif en zonder gentech - een wereld zonder Monsanto".

De Ruiter Seeds is het derde grote Nederlandse zaadbedrijf dat in de afgelopen jaren is ingelijfd bij Monsanto. Met het agressieve overnamebeleid mikt het bedrijf nu op een monopoliepositie in de markt voor groentezaden.

Monsanto neemt deel aan de 'Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja'(RTRS), een initiatief om genetisch gemanipuleerde RoundupReady gifsoja van een groen en verantwoord imago te voorzien. Het bijbehorende keurmerk wordt in Juni dit jaar gelanceerd.
fotootjes 
x - 17.05.2010 22:11


en nog meer via bijgaande link:  http://ovl.indymedia.org/news/2010/05/30177.php
Monsanto patenteert varkens (Canvas Terzake) 
har. - 18.05.2010 08:50

Monsanto stopt niet bij zaadgoed, maar patenteert ook dieren:

 http://video.google.com/videoplay?docid=5995944862121634838#docid=5575765927481977413
foto's 
moi - 18.05.2010 10:05


blue
Monsanto Blockade . "Seeding the Truth" - vid 
Spirit Of Squatters Collective - 18.05.2010 11:01

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Monsanto Blockade . "Seeding the Truth" - video nr 1

Pass it farther. Now is the moment!
This is solidarity action. The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired.

here You can watch it:
 http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=7296992311073749658&postID=6938821125892414400

And BTW relation also today in Awakening show(every tuesday from 16-18.30 in radio patapoe 88.3 fm or
 http://freeteam.nl/patapoe/listen.htm

TO BE CONTINUED ...

- E-Mail: mgriks(at)gmail.com Website:  http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com

E-Mail: mgriks@gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Monsanto patenteert vlees van varkens 
aseed - 18.05.2010 11:27

@har: die rapportage Monsanto patenteert varkens is van 2007. Sindien heeft Monsanto die patentaanvraag doorverkocht en heeft het Europees Octrooibureau die aanvraag vorige maand herroepen. Monsanto heeft inmiddels wel patenten aagenvraagd op vlees van varkens die RoundupReady soja van Monsanto hebben gegeten....dat vlees zou voedzamer zijn....zie artikel in Agrarisch Dagblad:  http://www.agd.nl/1099922/Nieuws/Agribusiness/Monsanto-wil-patent-op-vlees.htm en reactie van A SEED: "Kwekersvrijstelling op plantoctrooien gaat voedselmonopolie niet tegen"

E-Mail: info@aseed.net
Website: http://www.aseed.net/index.php?option=com_content&task=view&id=747&Itemid=1
 
ups. Mistake. PLEASE REMOVE QUICKLY  
Spirit Of Squatters Collective - 18.05.2010 11:31


The link to SPirit Of Squatters video from action should be:
Should be:  http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/05/monsanto-blockade-nr-1-seeding-truth.html
SORRY!
BOeren in Haiti moeten Monsanto ook niet 
solidarity - 18.05.2010 11:49

Haitian Farmers Commit to Burning Monsanto Hybrid Seeds

“A new earthquake” is what peasant farmer leader Chavannes Jean-Baptiste of the Peasant Movement of Papay (MPP) called the news that Monsanto will be donating 60,000 seed sacks (475 tons) of hybrid corn seeds and vegetable seeds, some of them treated with highly toxic pesticides. The MPP has committed to burning Monsanto’s seeds, and has called for a march to protest the corporation’s presence in Haiti on June 4, for World Environment Day.

lees verder op Daily Kos (zie link)

Website: http://www.dailykos.com/story/2010/5/17/122734/198
 
Monsanto NU op Libelle Zomerweek Almere bezig 
boze huisvrouw - 18.05.2010 11:54

Lieve Monsanto-verdelgers, kunnen jullie hier niet ook even langsgaan?

"Monsanto Vegetable Seeds wederom present op Libelle Zomerweek

Van 17 tot en met 23 mei vindt ook dit jaar de Libelle Zomerweek plaats in Almere (www.libellezomerweek.nl). Jaarlijks bezoeken 80.000 consumenten, bestaande uit hoofdzakelijk vrouwen in de leeftijd van 20-70 jaar, deze beurs die in de open lucht wordt gehouden. Vorig jaar heeft Monsanto Vegetable Seeds voor de eerste maal in samenwerking met telers verenigingen aan deze beurs deelgenomen. Enerzijds om onze rassen te promoten en anderzijds om te horen hoe de consument tegen de gebruiks- mogelijkheden van onze rassen aankijkt.

Gezien het grote succes hebben wij besloten om dit jaar wederom deel te nemen aan deze beurs in samenwerking met 4 deelnemers.
Het gaat om de volgende producten: broccoli, cherrytomaat, puntpaparika en oranje paprika.


Via deze link  http://www.deruiterseeds.nl/News/Libelle%20zomerweken ziet u meer details over de deelnemers en hun product concepten. De naam van onze stand is “Groenten met smaak” en het standnummer is 2.080. Om de (naams)bekendheid van onze merken en rassen onder consumenten te vergroten, promoten wij tijdens de Libelle Zomerweek de vier bovengenoemde producten. De consument kan onze producten proeven en heeft tevens de mogelijkheid de producten te kopen."

Website: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=58129
 
Verhalen aan de poort 
een toevallige reporter - 18.05.2010 19:58

Maandag 17 mei heeft de actiegroep Verdelg Monsanto met succes de Monsanto-vestiging in Bergschenhoek met een blokkade stilgelegd. De directie van het voormalige De Ruiter Seeds stuurde alle 350 werknemers naar huis toen bleek dat ze het terrein niet op konden. Om persaandacht te voorkomen wilde de Europese directie van Monsanto niet dat de politie de aan het hek geketende actievoerders verwijderde. Om half drie was duidelijk dat de vestiging de rest van de dag gesloten zou blijven en zijn de actievoerders uit eigen beweging vertrokken, overigens zonder de door hen aangebrachte sloten te verwijderen. Hieronder wat een toevallige reporter zoal opving.

Werknemers
Vanaf 6 uur 's ochtends begonnen tientallen werknemers te arriveren. Ze werden door de actievoerders onthaald met koffie en een toelichting. Er bleek veel sympatie te zijn voor de actie. Veel medewerkers zijn niet blij met de overname van hun bedrijf. Een van de medewerkers zei: “Eindelijk, waar waren jullie!? Ik had jullie 1,5 jaar geleden al verwacht!” Ten tijde van de overname in 2008 hebben de meeste medewerkers zich goed verdiept in Monsanto. Een aanzienlijk aantal mensen heeft daarop een andere baan gezocht, waaronder veel plantveredelaars. Sommige medewerkers waren minder positief, vooral omdat ze gewoon aan het werk wilden. Veel werknemers hebben nog steeds een sterke band met wat eens een familiebedrijf was. Ook namen veel medewerkers de overname voor lief, simpelweg omdat het moeilijk is om ander werk te vinden.

Toenemende concurrentie en monopolisering
Met de verkoop van het zaadveredelingsbedrijf is de familie De Ruiter flink binnengelopen. De overname vond plaats onder druk van internationale concurrentie op het gebied van veredelingstechnieken en kennis. Mega-bedrijven als Monsanto hebben een grote schat aan informatie in handen, waar kleinere zaadbedrijven niet bijkunnen. Grote veredelingsbedrijven hebben veel kennis in huis om de genenstructuur van planten te interpreteren (merker-technologie), welke ze niet met kleinere bedrijven delen. Rijkdom aan kennis vertaalt zich in kapitaal en macht. Kleinere bedrijven worden weggeconcurreerd of opgekocht, wat leidt tot een ware oligopolie. Een klein aantal grote spelers beheerst nu de zadenmarkt.

Innovatie door het afkijken bij de concurrent nog mogelijk in de toekomst?
Een van de belangrijkste activiteiten in de Monsanto-vestiging in Bergschenhhoek is volgens werknemers het opkweken en analyseren van zaaigoed van concurrerende bedrijven. Als alle groentezaden gepatenteerd zouden worden op de manier waarop Monsanto dat wil, zal dit onmogelijk of zeer kostbaar worden. Het is de vraag of kleinere bedrijven zich zouden kunnen veroorloven om hun gewassen te patenteren aangezien dit een zeer kostbaar proces is. Kleinere zaadbedrijven kunnen dus moeilijker de door hen ontwikkelde gewassen afschermen dan grote bedrijven. Invoering van patentering van conventionele gewassen maakt het makkelijker voor de grote bedrijven om de kleinere uit de markt te drukken.

Het voormalige De Ruiter Seeds als distributiebedrijf voor genetisch gemanipuleerde gewassen?
In de geblokkeerde vestiging worden, net als twee jaar geleden, groentegewassen op klassieke wijze en met behulp van moleculaire merkers veredeld. Wat mensen zich niet realieren, ook veel medewerkers niet, is dat wanneer er in de nabije toekomst genetisch gemanipuleerde groenten worden toegelaten in Europese landbouw of voedsel, of wanneer patenten worden toegekend aan conventionele gewassen, deze ook via de gisteren geblokkeerde vestiging in Bergschenhoek gedistribueerd zullen worden. De Ruiter Seeds is niet meer, het is sinds 2 jaar een instrument voor de uitbouwing van Monsanto's voedselmonopolie.

Communicatiestrategie van Monsanto: geen negatieve publiciteit
De landelijke pers heeft het jammerlijk af laten weten in de verslaglegging van deze blokkade. Slechts de internetversie van Trouw heeft hierover een stuk geplaatst. De geperkte berichtgeving wekt de indruk dat de actie niet interessant genoeg gevonden wordt vanwege het uitblijven van politieoptreden en het vreedzame karakter van de blokkade. Hiermee helpt de pers Monsanto's communicatiestrategie, welke erop is gericht om elke negatieve berichtgeving te vermijden. Monsanto diende geen aanklacht in tegen de actievoerders, waardoor er geen arrestaties vielen. Vervolgens vond de pers de blokkade niet nieuwswaardig genoeg. Doordat de pers alleen geinteresseerd is in sensationele verhalen kan Monsanto blijven opereren zonder zich publiekelijk te hoeven reageren op de argumenten van critici.
Deze strategie is al langer bekend van Monsanto. Hetzelfde gebeurt doordat Monsanto nooit op komt dagen wanneer ze wordt uitgenodigd voor debatten als ze daar milieuclubs of andere politiek tegenstanders verwachten die zullen beginnen over de schadelijkheid van chemische landbouw en genetische manipulatie voor gezondheid en milieu. Vandaar ook tijdens de blokkade in Bergschenhoek weer het 'geen commentaar' van de directie op alle kritische vragen.

Blijkbaar is het voor de media niet interessant genoeg dat het bedrijf een dag lang sluit en 350 medewerkers naar huis stuurt. De media willen niet oppikken dat het een strategie is van biotechbedrijven publieke confrontaties te mijden omdat ze de argumenten over de schadelijkheid van hun praktijken en producten niet kunnen weerleggen.

Opbloeiende beweging tegen Monsanto
Een van de medewerkers liet weten afgelopen weekend een storingsmelding in een van de kweektunnels achter op het terrein te hebben gehad. Toen hij ging kijken trof hij 1600 vroegtijdig geoogste komkommerplanten aan. Men is bang dat dergelijke acties vaker zullen voorkomen. Afgelopen 2 jaar werden ook op verschillende plaatsen in Nederland proefvelden met RoundupReady gentechmais van Monsanto vernield.

In Madrid voerde de internationale boerenbeweging Via Campesina gisteren ook actie bij de plaatselijke Monsanto-vestiging, bij wijze van aftrap van de week voor Sociale Strijd. Ze hingen een spandoek op en deelden flyers uit bij een lezing voor Monsanto-medewerkers. In de flyer legden ze uit hoeveel schade Monsanto toebrengt aan plattelandsgemeenschappen in -met name- ontwikkelingslanden en dat Via Campesina een nieuw landbouwmodel voor ogen heeft dat voorziet in regionale voedselsoevereiniteit waarin geen rol is weggelegd voor multinationals als Monsanto. Op de website  http://lasojamata.iskra.net is bijvoorbeeld veel te vinden over de schadelijke effecten van gentechsoja op de kleine boeren en hun gezondheid in Zuid-Amerika. Zie verder op
 http://www.centrodemedios.org/Comienza-la-Semana-de-Lucha-Social,97.html.

Selling the Patent to the Head of Monsanto EU 
mgriks(at)gmail.com - 19.05.2010 01:14

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Selling the Patent to the Head of Monsanto Europe-video


link to another part.

Monsanto Blockade . "Seeding the Truth" - video

Pass it farther. Now is the moment!
This is solidarity action. The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired.

here You can watch it:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/05/selling-patent-to-head-of-monsanto.html


TO BE CONTINUED ...


E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Blockade Monsanto."Seed the Truth"-best part  
Spirit Of Squatters Collective - 19.05.2010 20:26

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Blockade Monsanto."Seed the Truth"-best part of video


Monsanto Blockade . "Seed the Truth" - video

Pass it farther. Now is the moment!
This is solidarity action. The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired.

link to another part(in our opinion the best) of video rapport.
here You can watch it:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/05/monsanto-blockade-seed-truth-part-two.html


TO BE CONTINUED ...

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Monsanto Blockade"Seed the Truth"-Confrontati 
Spirit Of Squatters Collective - 20.05.2010 02:24
Monsanto Blockade "Seed the Truth"- Confrontation
The part of the blockade Monsanto Action when activists are confronting boss of Monsanto Europe and boss of Monsanto Netherland

link to another part of video rapport.
here You can watch it:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/05/monsanto-blockadeseed-truth.html
TO BE CONTINUED ...

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Awakening radio with relation from the action 
Awakening Patapoe radio show - 02.06.2010 03:09

Awakening i Polonia Aktywna
Awakening i Polonia Aktywna

here You can listen all interviews, talks from blockade of Monsanto
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/search/label/Awakening%20program

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.