english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Update steuncampagne voor Pakistan
Grenzeloos - 15.08.2010 18:20

De zusterorganisatie van Grenzeloos in Pakistan, de Labour Party Pakistan (LPP) neemt deel aan de Labour Relief Campaign (LRC) om de bevolking in Pakistan te ondersteunen in hun strijd tegen het natuurgeweld. De redactie van Grenzeloos vertaalde een tweetal oproepen van 7 en 12 augustus j.l. geschreven door de LPP.




Oproep 12 augustus 2010

De overstromingen in verschillende delen van Pakistan bereiken nog steeds gevaarlijke hoogtes. Het aantal mensen wat wordt getroffen door het water is inmiddels hoger dan 20 miljoen. Volgens de weersverwachtingen zijn er meer stortregens in aantocht. Inmiddels worden de overstromingen beschouwd als de ergste in de wereldgeschiedenis. De Verenigde Naties hebben opnieuw opgeroepen om geld aan Pakistan te doneren, maar de internationale reactie is erg traag in het bieden van hulp aan Pakistan in deze periode van grootschalige verwoestingen.

Nadat het grootste gedeelte van Khaider Pukhtoonkhawa en Zuidelijk Punjab zijn verwoest, heeft het water nu grote delen van de rivierdelta van de Indus weggespoeld, met als gevolg een aanhoudende vloed in Sindh. Door de ongewoon hevige moessonregens, die zo'n drie weken geleden begon in de noordelijke gebieden, is het water volledig op drift geraakt.

Wegen, bruggen and andere infrastructuur zijn weggespoeld, net als het reactievermogen van de overheid. Op dit moment zijn ongeveer 1600 mensen omgekomen, terwijl er meer dan 5 miljoen mensen dakloos zijn.

De Labour Relief Campaign (LRC) werd in oktober 2005 opgezet nadat bij een aardbeving bijna 100.000 mensen omkwamen. Destijds werden er in verschillende delen van Pakistan noodkampen opgezet. Het LRC komt in actie wanneer er noodsituaties zijn. Tot de deelnemende organisaties van het LCR behoren het Progressive Youth Front, Women Workers Help Line, Labour education Foundation, National Trade Union Federation, CADTM Pakistan, Labour Party Pakistan, Pakistan For Palestine en Pakistan Kissan Rabita Committee. Momenteel wordt er in het kamp in Regal Chouck in Lahore (de op 1-na-grootste stad in Pakistan) dagelijks vele duizenden roepies opgehaald.

---

Oproep 7 augustus 2010

De hevige regenval heeft de afgelopen weken in verschillende delen van het land geleid tot enorme overstromingen. Dijken hebben het begeven waardoor de bevolking bloot wordt gesteld aan het water. Meer dan 12 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden van deze overstromingen. Meer dan 650.000 huizen, vooral in de dorpen, zijn ingestort. Duizenden hectares landbouwgrond is vernietigd. Huizen, vee zoals runderen en geiten, huisraad, kleding, schoenen en andere goederen zijn verloren gegaan. Inwoners van de dorpen zitten momenteel zonder drinkwater, voedsel, onderdak of kleding.

De situatie is bijzonder nijpend voor vrouwen en kinderen en ze hebben dringend behoefte aan voedsel en kleding. Door het tekort aan schoon drinkwater zijn er diverse epidemieën geconstateerd. In het bijzonder griep, koorts, diarree en cholera.

De reactie van de overheid heeft de situatie enkel verergerd. Zij hebben gefaald om onmiddellijk te reageren, waardoor tienduizenden mensen zonder hulp kwamen te zitten. Pas na 24 uur kwamen ze bij de tijdelijke kampen om een schamele hoeveelheid voedsel te verdelen. Het gat tussen het geleverde voedsel en de grote hoeveelheid hongerende mensen zorgde ervoor dat er gevechten uitbraken die de situatie enkel nog verergerde.

Ondanks het feit dat er in de media zeer weinig aandacht voor is, is de situatie in Baluchistan feitelijk net zo slecht als in Khyber-Pakhtoonkhwa en de westelijke en zuidelijke Punjab. Zoals gebruikelijk zijn ook deze gebieden niet bepaald een prioriteit voor de overheid. De situatie wordt alleen maar zorgelijker sinds de enorme regenval in de nacht van 6 op 7 augustus in de provincie Khyber-Pakhtoonkhwa.

De Labour Education Foundation, Labour Party of Pakistan, de Nationale Trade Union Federation, Women Workers Help Line en het Progressive Youth Front hebben gezamenlijk Labour Flood Relief Camps in Lahore opgezet en hebben tot dusverre meer dan 300.000 roepies ingezameld. Inmiddels is 110.000 Roepie reeds verstuurd richting Baluchistan en meer dan 200.000 roepie is op weg naar Zuid-Punjab om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. We roepen onze vrienden en organisaties in Pakistan en in het buitenland op om ons financieel en materieel te ondersteunen.

--

Vanuit Nederland willen wij onze zusterorganisatie Labour Party Pakistan ondersteunen en zamelen we geld in voor de hulpcampagne. Donaties, groot en klein, kunnen worden overgemaakt op giro 5543271 t.n.v. Socialistische Alternatieve Politiek, Nijmegen o.v.v. ‘Pakistan’.

Website: http://www.grenzeloos.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Verslag Pir Sabaq (Pakistan) 
Grenzeloos - 15.08.2010 18:22

Hieronder volgt een verslag van een delegatie in de provincie Khaider Khawa door vier leden van het Labour Relief Committee, een hulpcampagne waar ook de Labour Party Pakistan aan deel neemt.

Op 29 juli is Pir Sabaq, in het Nowshehra disctrict, met een een bevolking van meer dan 34.000 inwoners volledig verwoest door de recente overstromingen. Inmiddels is een tentenkamp met meer dan 1000 tenten opgezet, maar de meeste inwoners wonen noodgedwongen nog steeds in hun verwoeste huizen. Wanneer deze huizen verder instorten kan dit leiden tot nog meer slachtoffers. Naast dat mensen hun huis zijn kwijtgeraakt, hebben ze ook hun huisraad verloren. Veel mensen hebben ook hun vee als runderen en geiten verloren. Gevolg is dat mensen zonder voedsel, drinken of kleding zitten.

Pir Sabaq is een stad waar hoofdzakelijk arbeiders wonen die in de marmer- en steenfabrieken, in de bouw of op het land werken. Toen de Labour Relief Committee (LCR) de stad half augustus bezocht, vertelden de locale bewoners dat het water meer dan 4 meter hoog stond, net zo hoog als de daken van de huizen. De overstromingen teisterde de stad om 4 uur 's nachts, op het moment dat mensen sliepen en mensen enkel tijd genoeg hadden om zichzelf in veiligheid te brengen. De eigenaren van kleine toeristische bootjes deden hun best om te helpen het leven van de gewone mensen te redden. Ter contrast, toen legerhelikopters ter plekke kwamen, begonnen ze onmiddellijk met het evacueren van de families van de militairen en de rijke mensen in de stad. Mensen zagen onmiddellijk de discriminatie van het leger. Mensen vertelden dat vele mensen vast zaten op de daken van hun huizen en dat ze tevergeefs zwaaiden voor hulp toen de legerhelikopters arriveerden.

Mensen nemen het de overheid kwalijk dat ze heeft gefaald om mensen tijdig te informeren over de gevaren en omvang van de overstromingen. Het is deze zelfde overheid die water uit de Warsik dam liet wegstromen, om naastgelegen militaire kampen te beschermen.

Het LRC heeft ook het huis van Pervaiz Lala, algemeen secretaris van de LPP in Pir Sabaq, bezocht. Net als het grootste gedeelte van de huizen was ook deze volledig verwoest; hij en zijn familie zijn nu dakloos. Lala vertelde dat mensen na de overstroming drie dagen zonder eten zaten. Tot dusverre heeft geen enkele overheidsvertegenwoordiger de regio bezocht. De minister van Informatie van de provincie heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat de overheid niet bij machte is om ook maar enige hulp te bieden aan de mensen in de getroffen gebieden. Dit terwijl twee dagen ervoor de eerste NGO's waren begonnen met het uitdelen van voedsel.

Er is nog steeds overal water in Pir Sabaq. Stank is overal en er is geen schoon drinkwater voorradig. Kinderen hebben last van diarree en huidziektes. De locale overheidsapotheek, de enige medische voorziening voor de inwoners van de stad, is volledig verwoest. In deze omstandigheden worden mensen voortdurend blootgesteld aan allerlei besmettelijke ziektes.

Website: http://www.grenzeloos.org
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.