english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Ihsan Gurz is Vermoord door NL politie
Anadolu Genclik (Anatolische Jongeren) - 26.07.2011 18:09

De op 2 juli 2011 in Beverwijk gearresteerde Ihsan Gürz is op dezelfde nacht om het leven gekomen in het politiebureau.

-

Doodsoorzaak Ihsan Gürz: Racisme Moordenaars van Ihsan Gürz moeten openbaar gemaakt en gestraft worden

De op 2 juli 2011 in Beverwijk gearresteerde Ihsan Gürz is op dezelfde nacht om het leven gekomen in het politiebureau. Wegens luidruchtigheid in een snackbar is hij met geweld door politieagenten gearresteerd. Ondanks zijn verslechterende gezondheidstoestand in de detentiecel is hem geen medische zorg verleend en is er geweld gebruikt om hem te kalmeren. Diezelfde nacht is hij in de detentiecel overleden. Na het overhandigen van het lijk van Ihsan aan zijn familie was te zien dat zijn jukbeen gebroken, zijn ribben ingezakt,zijn geslachtsdeel verdonkerd en op de verschillende gebieden van zijn hoofd en lichaam er blauwe plekken waren.Hieruit blijkt dat grof geweld en martelingen de doodsoorzaak zijn.

POLITIEVERKLARING
De politie weigerde een verklaring af te leggen over de reden van de doodsoorzaak wegens de juridische vervolging van de zaak. Dit is echter niet waar. De politie wil de martelingen en het gebruik van grof geweld niet toegeven. Het overlijden van Ihsan kwam namelijk tot uiting in de pers. De verklaringen van de pers waren soortgelijk en in de trant van“dood gevonden in de cel”, onder invloed van alcohol en drugs, weerstand geboden tegen de politie. De Nederlandse media is beïnvloedt door de politie om de racistische moord te dekken. Na het overlijden van Ihsan heeft de politie aan de media verklaard dat hij onder invloed was van alcohol en drugs. Nu is het de vraag waarom de politie weigert een verklaring af te leggen over de doodsoorzaak, hoewel ze spoedig na het incident wel een verklaring afleggen over de invloed van alcohol en drugs. Het antwoord is duidelijk: ze proberen de gepleegde misdaad tegen de mensheid te legitimeren. De media heeft dan ook deze boodschap ontvangen en zijn taak volbracht.

DRUGSGEBRUIK EN DEGENERATIE
Drugsgebruik en degeneratie is een zaak die is ontstaan vanwege deze maatschappij. De belangrijkste oorzaken van de degeneratie zijn; het tegen de buitenlanders gerichte racistische en discriminerende beleid, en dat er geen toekomst is weggelegd voor de hier opgetogen jongeren. De reden dat onze jongeren zonder toekomstperspectieven genoodzaakt zijn tot het rondhangen op de straten is het systeem zelf. De reden dat het drugsgebruik alsmaar toeneemt op de middelbare scholen en hiertegen geen actie onderneemt en zelfs ondersteund is het systeem zelf. Het is dit systeem dat winst maakt van zowel alcohol als drugs. Dit systeem gebruikt drugs namelijk om de hersenen te verdoven en te beheersen. In deze tijd is het de realiteit dat de buitenlanders genoodzaakt zijn te leven in getto’s en wijken zonder een toekomstperspectief. De scholen in deze wijken worden dan ook ‘zwarte’ scholen genoemd, scholen waar enkel buitenlandse jongeren op zitten. De straten waar deze scholen zich bevinden heten dan ook ‘zwarte’ straten. Het systeem dat de buitenlanders dwingt tot de ‘zwarte’ scholen en straten, ontwikkeld hierdoor tevens racisme.

RACISME EN POLITIEK
Tegenwoordig is racisme in Nederland in serieuze mate toegenomen. De in de jaren ’80 van marginale omvang zijnde racistische organisaties zijn vandaag zover gekomen dat ze zelfs een deel van het parlement bezetten. Het racisme dat de pers als onschuldig probeert te verklaren door het te bestempelen als “radicaal” en “populistisch”, is iedere dag op openlijke wijze bezig met vreemdelingen- en moslimhaat.Mede door het effect van het in officiële zin bestaande racisme, zijnde organisaties die vreemdelingenhaat aanwakkeren en de nieuwe racistische wetten en toepassingen dagelijkse gebeurtenissen geworden. Het bestaan van de Vreemdelingenwet is de officiële acceptatie van racisme en discriminatie.
De essentie van de Vreemdelingenwet is namelijk‘het bepalen van de rechten en vrijheden, taken en verantwoordelijkheden van de vreemdelingen en de autotochtnoen’.Het bepalen van de rechten en vrijheden op grond van het land van herkomst is tevens de kern van het Apartheid regime. De Vreemdelingenwet is, doordat het in officiële zin de regulering van de rechten en vrijheden van de buitenlanders kan beperken, een racistische wet. Aan de andere kant wordt de weg voor de racistische organisaties geopend. De pers maakt gebruik van demagogie door de buitenlanders alsmaar in verband te brengen met drugs, zinloos geweld, diefstal, Islamterreur etc. om de vreemdelingenhaat te rechtvaardigen. Op deze wijze worden zowel de linkse als de rechtse Nederlanders in hoge mate in de val gelokt van deze organiseerde ‘Vreemdelingenhaat’. Tegenwoordig draagt ‘het land van tolerantie’ van het verleden niet meer betekenis dan een demagogisch cliché.

IS HET DRUGS, OF RACISTISCH TERREUR?
Drugs verdooft en degenereert. Tot op heden is het de oorzaak van het overlijden van vele mensen. Op de wereld hebben echter de grootste krankzinnigheden, de grootste massamoorden plaatsgevonden door de met racisme verdoofde hersenen. Wat Ihsan heeft vermoord is dan ook niet het onder invloed zijn van drugs; maar onder de verdovende invloed van racisme zijnde politiegeweld. Het is racisme dat Ihsan heeft vermoord door martelingen. De verantwoordelijken voor de dood van Ihsan zijn de Nederlandse politici, de Vreemdelingenwet, de pers, de politie. Dit is een verantwoordelijkheid van geweten, moraal en tegelijkertijd tevens een gerechtelijke verantwoordelijkheid. De dood van Ihsan is een waarschuwing voor de Nederlandse publieke opinie. Er moeten concrete stappen genomen worden tegen de racistische en discriminerende wetten en tegen de oplegging van degeneratie. WIJ GEVEN ONZE JONGEREN NIET OVER AAN RACISME, DISCRIMINATIE EN DEGENERATIE Wat ons zowel degenereert, als vermoord is hetzelfde. Onze jongeren die veroordeeld zijn om te leven zonder toekomstperspectieven zijn niet alleen: Onze toekomst is onze eigen volkscultuur. Onze toekomst is onze strijd tegen racisme. Onze toekomst is onze strijd voor gelijke rechten. Wij als ANATOLISCHE JONGEREN zijn de stem van; Turkse, Koerdische, Laz, Circassische en van alle nationaliteiten, en van Aleviet, Soenniet, niet-moslims en Anatolische jongeren van ieder geloof. Het tegengif van degeneratie en racisme is organiseren. Wij moeten verenigen en georganiseerd strijden.

DE MOORDENAARS VAN IHSAN MOETEN ONTHULT EN GESTRAFT WORDEN
In hetzelfde politiebureau waar Ihsan is vermoord zijn in het verleden twee uit Turkije afkomstige personen dood gevonden. Alle verantwoordelijken van de arrestatie onder marteling van Ihsan moeten openbaar gemaakt en gestraft worden. Alle instanties die via de media de moord willen verbergen en de pers moet zichzelf voorzien van serieuze zelfkritiek. Ieder jaar worden vele mensen in de Nederlandse gevangenissen en politiecellen “dood gevonden”. Zowel de levend verbrandde mensen in de vreemdelingengevangenissen, als de dood van Ihsan’s zijn een schande voor dit land.
Zich niet verzetten tegen deze schandalen betekent; medeplichtigheid aan de misdaad van racisme en discriminatie.

ANADOLU GENCLIK

 Anadolugencliknl@hotmail.com Facebook: Anadolu Gencligi Hollanda

- E-Mail: Anadolugencliknl@hotmail.com
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
opwindingsdelier? 
nn - 27.07.2011 02:15

een goede kans dat hier spraken is geweest van een niet herkend zgn "opwindingsdelier".
dit is een soort van toeval die door slecht getrainde agenten en beveiligingspersoneel vaak verward wordt met (drugsgerelateerde) agressie, dit delier moet echter doorborken worden met een medische ingreep (toediening van een fikse dosis valium) en de patient mag absoluut niet tegen de grond worden gedrukt omdat dit een hartaanval veroorzaakt.
geschat wordt dat een zeer groot deel van de arrestanten die in nederland in de politiecel overlijden na "drugs agressie" eigenlijk leden aan zo'n opwindingsdelier.
tijdens zo'n delier vertoont de patient vaak "bovenmenselijke" kracht en door het absursievelijk onder controlle proberen te brengen door de politie treden vaak stevige verwondingen op die kunnen overeen komen met wat hierboven wordt omschreven.

meer info over dit syndroom:
 http://en.wikipedia.org/wiki/Excited_delirium
 http://www.exciteddelirium.org/indexwhatisED2.html
 http://lifeinthefastlane.com/2010/10/crazy-then-dead/

als, en ik zeg niet dat dat zo is maar als het in dit geval ook zo'n niet erkend delier is geweest is de politie absoluut nalatig en medeverantwoordelijk voor het overlijden maar is het geen zaak van marteling.
rascistische vooroordelen kunnen natuurlijk wel degelijk een rol hebben gespeeld bij het niet herkennen van een medischprobleem maar het er daar in tegen van uit te gaan dat het om drugsgerelateerde agressie zou gaan.
Moord in de Nederlandse politiecel? 
nn - 27.07.2011 16:54

Doden in de Nederlandse politiecel komt vrij veel voor.

Deze zaak kent sterke overeenkomsten met de dood van Hans Kok, kraker stierf in politiecel op 25 oktober 1985, alle punten uit item van VPRO inclusief onderzoek, voorstellen etc. zullen ongetwijfeld herhaald worden behalve dat het nu geen kraker maar een Turk is. Stimatisering van groepen zal tot geweld bij politie leiden.

Zie de link over de Hans Kok geschiedenis en ontwikkelingen:
 http://weblogs.vpro.nl/radioarchief/2010/10/26/een-kwart-eeuw-na-de-dood-van-kraker-hans-kok/

Website: http://httphttp://weblogs.vpro.nl/radioarchief/2010/10/26/een-kwart-eeuw-na-de-dood-van-kraker-hans-kok/
 
Voor de duidelijkheid 
NN - 27.07.2011 22:56

Anadolu Gencligi Hollanda is GEEN nationalistische organisatie, maar links-revolutionair!
Hartfalen 
nn - 29.07.2011 11:11 http://nos.nl/artikel/260038-nfidood-man-in-cel-door-hartfalen.html
 http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-uur/309111/Turkse-arrestant-22-overleden-door-hartfalen.htm
 http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/07/het-begon-allemaal-in-de-snackbar
 http://binnenland.nieuws.nl/653148/arrestant_overleed_door_hartfalen

Hartfalen 
Gepke de Leef - 29.07.2011 16:13

Dit is duidelijk weer moord met voorbedachte rade door politie Kennemerland.
Jaren terug zijn er onderzoeksresultaten online gezet betreffende
geboeid in politiecellen( wat verboden is maar nooit bestraft wordt door rechters) en daarbij de bekende mishandelingen door politie.
Het lichaam verkeerd op dat moment in doodsangst en maakt dan adrenaline en endorfine aan. Maar omdat de mensen geboeid zijn tijdens deze mishandelingen in politiecellen gaan de aangemaakte stoffen ongebruikt een weg zoeken in het lichaam. Het hart begeeft het dan vaak.
Nogmaals weer moord met voorbedachte rade door politie Kennmerland.

E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedelef.nl
 
moord 
Gepke de Leef - 29.07.2011 16:58

Dit is mij in 2003 ook overkomen in politiecel van politie Kennemerland.
Maar omdat ik weinig schoppen tegen mij hoofd heb gehad ben ik niet bewusteloos geraakt zoals andere slachtoffers die zijn overleden.
De aangemaakte stoffen gaven mij de kracht mij te ontdoen van de handboeien en het celraam eruit te slaan. Wat voor politie weer een reden
was mij daarna als gevaarlijk te bestempelen en ik sindsdien altijd naakt
in isoleer cellen wordt gegooid.Met een tekort aan water en voedsel want
martelen is hun hobby.
Na deze mishandelingen in 2003 heb ik wel meerdere tia's gehad waardoor
ik geheel arbeidsongeschikt ben geworden.(daarvoor 34 jaar gewerkt)
Tot op de dag van vandaag willen de rechters niets met de door mij en advocaten gedane aangiftes doen.
Ben nu al drie jaar dakloos door dit politiegeweld.
Woon nu ondanks verbod nog steeds op de stoep van politiebureau Hoofddorp.
Ja er moet aktie komen tegen dit politiegeweld.

E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedeleef.nl
 
... 
andere nn - 30.07.2011 15:23

Het is heel moeilijk te beoordelen voor de lezer wat er gebeurd is, en je hoeft geen turk te zijn om een een overdreven hardhandige behandeling van de politie te krijgen. Dat er heel wat aan de opleiding van agenten kan worden verbeterd, dat geloof ik direct. Het is in dit geval vooral aan te raden dat de familie een goede advocaat neemt. Je kan wel de media zoeken, in deze tijd zal je weinig gehoor vinden.

ook politiegeweld rotterdam 
gepke de Leef - 12.08.2011 12:24

Zie dichtbij vandaag ook in Rotterdam weer politiegeweld.
Maar ook daar zal de deksle van de doofpot cultuur wel weer over heen gaan.

www.gepkedeleef.nl

E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedeleef.nl
 
Geweld en agressie inmiddels bedrijfscultuur  
Tijdsgeest - 20.08.2011 20:24

Ik meen dat geweld en agressie, naast een hoog testosteron gehalte, onderhand bedrijfscultuur zijn geworden bij veel politiebureaus. Sterker nog dit heb ik begrepen van 1 van de agentes die zich totaal niet op haar plek voelde bij de afdeling Leiden vanwege haar collega's. Ze vond het allemaal maar klootzakken. Politie in uniform wanen zich vaak God want bestraft worden ze toch zelden voor hun geweld.

Dit feit alleen geeft al aan dat het juridisch apparaat niet objectieve rechtspraak hanteert. Onze samenleving, politiek (en niet alleen Wilders want ook de andere partijen accepteren bijvoorbeeld RFID en staatsterrorisme) en onze (politie)staat (denk aan vingerafdruk, opslag surfgegevens via RFID etc..) eigelijk praktisch al een Fascistisch/Communistisch staat is (zoveel verschil is er uiteindelijk niet tussen Fascisme en Communisme). Velen herkennen dit misschien nog niet en leven nog in de illusie van democratie. Ik zie de Nationale en EU politici meer als gezanten uit het bedrijfsleven die voornamelijk de taak van PR op zich nemen om de illusie van democratie hoog te houden.

Zoals Mussolini terecht opmerkte: "eigelijk is Fascisme niet de correcte naam voor onze ideeen, eigelijk zou het corporatisme moeten heten"
(een situatie waarin corporaties de dienst uitmaken)

Onderstaand het Communistisch/Fascistisch Manifesto waarin aangetoond in hoeverre wij al een dictatuur zijn. (communisme overigens niet te verwarren met de orginele ideeën van Karl Marx die zich waarschijnlijk heeft omgedraaid in zijn graf toen Lenin en Stalin van de Russische revolutie een dictatuur maakten)

 http://www.youtube.com/watch?v=nx1M9owfRt8

1 mei demo: arrestaties van veel Nederlandse burgers zonder reden gewoon uit de groep getrokken, we waren erbij:

 http://www.youtube.com/user/jokertjejd#p/u/124/hj3SiJw5wi8

Comedian George Carlin: "Give these people a votingday every year so that they can have the illusion of meaningless choice... the limits of a debate are established before the debate even begins and everybody else is marginalised along the way":

 http://www.youtube.com/watch?v=5hp8QU4EbIo
Superkracht bestaat voor zeker 
Robbin Banks - 26.08.2011 21:55

Dat zoiets als opwindingsdelier bestaat wist ik niet, maar ik heb ooit wel 3 agenten mee de trap op genomen -zonder alcohol of drugs- die me ook nog naar beneden probeerden te trekken. Ze wilden me meenemen uit mijn huis zonder mijn broek aan. Dat heb ik principieel geweigerd, dat is vernedering. Als ze me mijn broek hadden laten aantrekken was er niets gebeurd. Gelukkig al weer 20 jaar gelden voor mij. Ik had vijf mensen mee omhoog kunnen nemen, en ze door het trapgat getrokken, of een auto op kunnen tillen, superkracht, en ik ben maar 65 kilo. Het lukt ook spontaan zonder politie, hoe is dat. Mijn broek lag boven op de slaapkamer, maar dat lijkt me duidelijk...
Ik ben ook gemarteld 
Iemand - 22.09.2011 20:52

Wat de Leef zegt is waar, rechters zijn zeker niet onafhankelijk als politie mensen marteld in cellen. Ik heb er ook bewijs van maar het wordt gewoon stelselmatig genegeerd ook door de corrupte korpsleiding overigens. Ik kan je alleen het advies geven om je zaak met betrekking tot martelingen beter bij de VN in te dienen, bij het europees hof hebben ze nederlandse pro politie mensen geinstaleerd. Zelf ben ik naar het buitenland gevlucht wegens de vele intimidaties die er hebben plaats gevonden.

Eens komt de revolutie in Nederland, daar ben ik al wel van overtuigd en dat die bloederig gaat worden hebben ze zelf in de hand gewerkt. Het was toch zo stoer en leuk om geboeide mensen te martellen, eens krijg je die agressie van je zelf terug.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.