english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
15 oktober: Alles bezetten (occupy everything)!
globalinfo.nl - 06.10.2011 20:37

het zal niemand ontgaan zijn: ook in de VS zijn ze verontwaardigd en worden nu pleinen en parken bezet, midden in Wall Street nog wel. Zoals tien jaar geleden Seattle een mediageniek moment was dat bewegingen die elders begonnen waren aan een stroomversnelling hielp, zo lijkt Occupy Wall Street nu ook vleugels te krijgen.(Zie ook de eerdere crisis-update met links naar Wall Street-protest en andere acties)
 http://www.globalinfo.nl/Nieuws/crisis-update-4-oktober.html
Opgemaakte versie van dit bericht:  http://www.globalinfo.nl/Nieuws/15-oktober-alles-bezetten-occupy-everything.html

Eerst het slechte nieuws. Nadat de demonstranten in New York een tijdje relatief ongemoeid werden gelaten, hakte de politie afgelopen nacht weer flink op ze in. Zie het volgende filmpje van afgelopen nacht:
 http://www.youtube.com/watch?v=ELEBAGIool0
De menigte was flink aangezwollen, mede omdat steeds meer vakbonden zich bij de pleinbezetters (of zoals ze zijn gaan heten: Occupy Wall Straat, OWS) aan hebben gesloten. In sommige gevallen - zoals in het geval van de Vervoersbond die - net als in Nederland trouwens - in het geweer zijn tegen bezuinigingen) werd unaniem besloten de bezetters te steunen.  http://www.businessinsider.com/a-massive-union-just-voted-to-side-with-the-wall-street-protesters-2011-9 . Hoe dan ook afgelopen nacht waren er niet de gebruikelijke paar honderd demonstranten op Liberty Square (voorheen: Zucotti Park,  http://nycga.cc/actions/september-17th/join-us-in-liberty-plaza/) maar zwol de menigte aan tot naar schatting 12.000.
Er zijn zo'n 20 mensen gearresteerd. Lekker ironisch was dat ook het camerateam van Fox (de zender die de hele tijd loopt te roepen dat de demonstranten gestoord zijn en opgepakt moeten worden) ervan langs heeft gekregen.  http://www.myfoxny.com/dpp/news/occupy-wall-street-protest-broadens-scope-20111005

Eerder afgelopen zaterdag was de menigte ook al flink, en werd de mars vanaf het plein midden op de Brooklyn Bridge gestopt en omsingeld waarna zo'n 700 mensen werden gearresteerd. Pas toen begonnen de commerciële media wat van de protesten te verslaan, terwijl die toch al sinds 17 september gaande zijn.  http://www.democracynow.org/2011/10/3/700_arrested_on_brooklyn_bridge_as
Dat was trouwens niet de eerste keer.
 http://www.buzzfeed.com/mjs538/violent-pictures-from-occupy-wall-street-protests

Onduidelijk is hoe het nu verder zal gaan. Er zijn op veel andere plekken in de VS nu ook kleinere plein-oplopen gehouden, waarvan sommige permanent proberen te blijven De ogen zijn ook gericht op de datum 15 oktober. Deze is door de Spaanse pleinbeweging (M15, van 15 Mei, toen de ze de eerste bezettingen hielden) uitgeroepen als internationale 'dag om alles te bezetten'. Zelfs in Nederland beweegt wat op die dag, al is niet geheel duidelijk wat, maar er is in ieder geval digitaal een 'occupy Den Haag' en 'occupy Amsterdam', met het bijbehorende labyrint aan facebookpagina's. Op die dag komt ook een groep demonstranten in Brussel aan die helemaal van Spanje naar Brussel gelopen is. Een dag na de 15e gaan de EU-regeringen weer eens vergaderen over crisis/bezuinigingsmaatregelen.
In Londen heeft een groep aangekondigd de aandelenbeurs te gaan bezetten 'voor tenminste enkele maanden' ( http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8794169/Protesters-plan-to-occupy-London-Stock-Exchange.html)

Zie 'mondiaal' overzicht  http://map.15october.net/
Ook wat meer gevestigde bewegingen uit het oudere globaliseringsumfeld roepen er toe op, zoals Attac  http://www.attac.de/aktuell/eurokrise/europaweiter-aktionstag/aufruf/

Indignados

De beweging van de 'indignados' begon met een mysterieuze golf pleinbezettingen in Spanje (zie hier een documentaire over hen:  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/03/spanish-revolution-documentaire-over-de-15m-beweging). Ook gelieerde Spanjaarden elders organiseerden op die dag acties, waaronder in Amsterdam. (Verslag  http://www.globalinfo.nl/Nieuws/revolutie-in-spanje.html)

De grootste bezetting op die dag was de Puerta del Sol in Madrid, dat wekenlang bezet werd en uitgroeide tot een waar kamp met duizenden bewoners. De actievorm sloeg over naar het gehele land. En ook naar Griekenland, dat natuurlijk al veel langer in opstand was maar nu het Syntagma-plein vlakbij het parlement omgetoverd zag in een permanent actiekamp. Op veel plekken werden de kampen na verloop van tijd door politie ontruimd, en vaak ging dat er hard aan toe. Zie bijvoorbeeld het optreden in Barcelona:  http://www.globalinfo.nl/Gespot/politie-aan-het-werk-in-barcelona.html

De diffuse beweging wordt door sommigen met de nodige argwaan bekeken omdat ze naief zou zijn en oude linkse begrippen en organisatievormen verwerpt. Bovendien zou niet duidelijk zijn wie er aan de touwtjes trekt, en bestaat daarom het gevaar van manipulatie. De Spanjaarden beroepen zich op de revoltes in de Arabische landen, maar refereren ook naar (zeer) oude denkers als de Franse schrijver Stephane Hessel, van wiens pamflet ze de naam geadopteerd hebben. Dat is eigenlijk kenmerkend voor de hele 'beweging' die uitgelopen is op een per plaats variërend mengelmoes van ongeorganiseerde jongeren en oudere bewegingen met vaak anarchistische of autonome inbreng.. Hoe dan ook: waar ze in geslaagd zijn, is het openbreken van de moedeloosheid en het bijeenbrengen van veel 'gewone mensen'. Centraal in het gebeuren staat veelal niet zozeer de actie of demonstratie, maar het bijeenkomen. De algemene vergadering (asamblea) is op alle bezette pleinen een van de belangrijkste evenementen. Daaruit komen dan - als het goed is - allerlei nieuwe (en in sommige gevallen ook oude) initiatieven voort. Juist het relatief apolitieke karakter heeft mogelijk gemaakt dat velen zich - in ieder geval tijdelijk - erin mengden. Maar ze kunnen natuurlijk niet eeuwig blijven vergaderen, op een gegeven moment zullen er wel besluiten genomen moeten worden en echte acties gepland. Dat zal de volgende test voor deze 'beweging' zijn.
Een heel mooi filmpje  http://www.youtube.com/watch?v=cgI5Jwkuzjc

Een van de websites:  http://www.democraciarealya.es/

kapers op de kust?

Nadat de Spanjaarden in Nederland op 15 mei voor het Spaanse consulaat bij de Utrechtsestraat hadden gedemonstreerd, verplaatsen ze hun actie naar een wekelijkse bijeenkomst op de Dam. Deze groeide al snel uit tot soms een paar honderd mensen en ook op andere plekken werden bijeenkomsten georganiseerd. In OT301 in de Overtoom werd ook een soort conferentie gehouden.  http://dutchrevolution.blogspot.com/2011/07/15m-info-night-on-saturday-23-of-july.html
Afgelopen maand werd (bij het nieuwe kraakpand De Valreep) een algemene vergadering gehouden van lokale pleingroepen in Nederland.

Er wordt nu al hard voor gewaarschuwd dat politieke organisaties, partijen of vakbonden zullen proberen het gebeuren te kapen. Daar ziet het voorlopig niet naar uit. Pogingen in Nederland van een sektarische groep als de Internationale Socialisten om het voortouw te nemen zijn smadelijk mislukt omdat bijna niemand anders meedeed. Tot twee keer toe hebben zij onder de vlag van het indignado-gebeuren geprobeerd hun eigen actie te organiseren: een keer door de actie van de Dam naar het Frederiksplein te verplaatsen, en een keer door een soort nepactie bij de Beurs te houden (namelijk precies in de uren in het weekend dat de Beurs zelf gesloten is en in goed overleg met alle autoriteiten) maar beide keren kwam er geen kip opdagen.

Door dit soort ervaring, ook in andere landen, wordt de argwaan jegens de 'linkse politiek' natuurlijk alleen maar aangewakkerd.

Terug naar de VS

De actie bij Wall Street was al maanden van tevoren aangekondigd, onder andere door het actieglossy Adbusters. Die deed dat in dermate ronkende taal dat veel actievoerders er aanvankelijk niet zo happig op waren. De groep die op 17 september aantrad om 'Wall Street te bezetten' was dan ook niet zo groot (hoogstens 1000 mensen) en de aandacht was beperkt. Het park dat ze aanvankelijk wilden bezetten was geheel afgegrendeld door de politie, vandaar dat ze de richting verlegden naar Zucotti Park. Na wat geharrewar liet de politie ze daar met rust, mits ze geen enkele vaste infrastructuur aanlegden (tenten zijn verboden). Alles wat ze daar hebben loopt op batterijen, en zelfs megafoons worden niet gebruikt omdat ze door de politie als aanleiding voor een ontruiming gebruikt kunnen worden.

dat verklaart ook waarom toespraken op zo'n vreemde manier 'versterkt' worden (namelijk doordat de toehoorders de zinnen een voor een luid herhalen, zoals op de vele filmpjes te zien is).

De actie groeide langzaam aan omdat de oorspronkelijke bezetters volhielden en doorgingen met organiseren.  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2011/sep/19/occupy-wall-street-financial-system En omdat ze al snel hulp kregen van andere actiegroepen, vakbonden, 'bekende progressievelingen' en zo meer. Er is inmiddels veel geanalyseerd en beschouwd over het gebeuren (enkele links naar dergelijke analyses volgen hieronder) en de beschouwing zijn veelal vol ontzag voor de uitvoerders. Ze wijzen ook op het feit dat juist het ongeleide, decentrale karakter van de actie de boel ongrijpbaar maakt en gedeeltelijk de (veer)kracht geeft. Zoals bij het begin van de globaliseringsnetwerken, is er ruimte voor veel eigen initiatief en inbreng, en geen plek voor dominerende ego's.. Tot dusver werkt dit redelijk goed en zorgt het voor openheid en ruimte voor vele kritische geluiden, zonder dat het uiteenvalt in chaos.
 http://www.dissentmagazine.org/atw.php?id=563

Het sneeuwbaleffect in de VS zelf, met 70 andere lokale pleinacties is opmerkelijk. Als 15 oktober nu een nieuw hoogtepunt wordt, kunnen we ons echt op gaan maken voor een hete herfst. Zelfs in Nederland, als u allen meedoet natuurlijk. Dan kunnen we ons eens in de handen wrijven, in plaats dat Rutte en zijn ondernemersvriendjes hun vingers aflikken.

Dan nu nog een random serie links en websites

========================

Natuurlijk geldt nog steeds de ijzeren wet van het pleinactivisme: Het telt pas als bezetting als er een schattig peutertje heeft gedansd:  http://www.youtube.com/watch?v=id9M1st39oQ
Reactie van Wall Street:  http://www.youtube.com/watch?v=2PiXDTK_CBY&feature=share
Zelfs Soros heeft zich solidair verklaar  http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,789744,00.html
Ook militaire veteranen zouden zich bij OWS aansluiten
 http://www.veteranstoday.com/2011/10/03/marines-heading-to-wall-street-to-protect-protesters/
Het begint een beetje jaren '60 te lijken  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/ana-marie-cox-blog/2011/oct/04/occupy-wall-street-protesters
It drives these guys nuts
 http://www.newyorker.com/online/blogs/johncassidy/2011/10/another-reason-to-support-occupy-wall-street.html
Eigen krant  http://agreatbigcity.com/the-occupied-wall-street-journal-whats-inside
Jim Hightower: Something Big is Happening
 http://www.truth-out.org/something-big-happening-occupy-together/1317837367
Wellcome to the Revolution  http://www.truth-out.org/welcome-revolution-life-occupy-wall-streets-liberty-park/1317825971
Donderpreek van Reverend Billy  http://www.youtube.com/watch?v=nsMUpkckTaE
Verklaring van de Wall Street bezetters.
 http://nycga.cc/2011/09/30/declaration-of-the-occupation-of-new-york-city/

Verbazing alom in Waregem  http://www.dewereldmorgen.be/foto/2011/10/05/indignados-in-waregem-verbazing-alom

Eerdere actie in Brussel door politie aangevallen  http://www.globalinfo.nl/Nieuws/brussel-volksvergadering-op-schumanplein-eindigt-met-traangas.html

Protest Map US  http://motherjones.com/politics/2011/10/occupy-wall-street-protest-map
 http://takethesquare.net/15october/
 http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/04/wall-street-protest-movement-spreads?fb=optOut
Dit zond Fox maar niet uit:  http://www.observer.com/2011/10/exclusive-occupy-wall-street-activist-slams-fox-news-anchor-in-un-aired-interview-video/

----------------

Aanstaande zondag 9 oktober houdt de Vrije Bond een crisisvergadering in Utrecht, waar acties gepland kunnen worden. De vergadering is ook toegankelijk voor niet-leden. ( http://www.vrijebond.nl/tweede-crisisoverleg/
De Vrije Bond heeft net samen met Klasse! een gratis krant uitgegeven ( http://www.klasse-krant.nl/)

Op maandag 10 oktober organiseert het groepje Real World Economics een debat over de pleinacties in CREA (Amsterdam)
 http://www.crea.uva.nl/agenda.php?agenda_id=926

En een dag later vertrekken verontwaardigde fietsers uit Amsterdam om - via Den Haag, Breda en Antwerpen, naar Brussel te fietsen en zich bij de actievoerders in Brussel te voegen  http://dutchrevolution.blogspot.com/2011/09/bike-march-from-amsterdam-to-brussels.html

Livestream Wall Street:  http://www.livestream.com/globalrevolution
Twitter #OWS:  http://twitter.com/#!/search?q=%23OWS
 http://dutchrevolution.blogspot.com/
 http://occupywallst.org/
 http://occupyweb.org/
 http://15october.net/

-------------

Op globalinfo.nl zal het gebeuren in het Nederlands op de voet (en van binnenuit) gevolgd worden, zoals al bijna tien jaar het geval is. Ook dat met uw steun:  http://www.globalinfo.nl/System/steun-globalinfonl.html

(foto's  http://www.flickr.com/photos/matmcdermott/)
 

Lees meer over: Agenda anti-fascisme / racisme antimilitarisme europa feminisme gentechnologie globalisering kunst, cultuur en muziek media natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
international assembly 
nn - 07.10.2011 03:00

een live stream van de bezettingen vind je op  http://www.livestream.com/globalrevolution

op zaterdag 15 oktober vindt er een internationale pleinbezetting plaats in Brussel.

Website: http://www.livestream.com/globalrevolution
 
AT5 
NN - 07.10.2011 11:31

Nu ook een aankondiging op AT5:

 http://www.at5.nl/artikelen/69343/beursplein-in-amsterdam-bezet

15 oktober; be there :)
Naomi Klein 
DGL - 08.10.2011 09:57

Naomi Klein: "Occupy Wall Street: The Most Important Thing in the World Now"
 http://www.thenation.com/article/163844/occupy-wall-street-most-important-thing-world-now
infographics en foto's 
nn - 08.10.2011 12:54


Iets wat ze slim aanpakken in de VS: punten kernachtig verwoorden of weergeven.
Dear Occupiers: A Letter from Anarchists 
CrimethInc - 10.10.2011 12:50

Dear Occupiers: A Letter from Anarchists

 http://www.crimethinc.com/blog/2011/10/07/dear-occupiers-a-letter-from-anarchists/

Starting with the occupation of a park next to Wall Street on September 17, a new movement is spreading across the country in which people gather in public spaces in protest against social inequalities. We’ll present a full analysis of this phenomenon here shortly; in the meantime, here’s an open letter to the occupation movement, engaging with some of the issues that have arisen thus far. Please forward this widely and print out versions to distribute at the “Occupy” events!

Dear Occupiers
A letter from anarchists

Support and solidarity! We’re inspired by the occupations on Wall Street and elsewhere around the country. Finally, people are taking to the streets again! The momentum around these actions has the potential to reinvigorate protest and resistance in this country. We hope these occupations will increase both in numbers and in substance, and we’ll do our best to contribute to that.

Why should you listen to us? In short, because we’ve been at this a long time already. We’ve spent decades struggling against capitalism, organizing occupations, and making decisions by consensus. If this new movement doesn’t learn from the mistakes of previous ones, we run the risk of repeating them. We’ve summarized some of our hard-won lessons here.

Occupation is nothing new. The land we stand on is already occupied territory. The United States was founded upon the extermination of indigenous peoples and the colonization of their land, not to mention centuries of slavery and exploitation. For a counter-occupation to be meaningful, it has to begin from this history. Better yet, it should embrace the history of resistance extending from indigenous self-defense and slave revolts through the various workers’ and anti-war movements right up to the recent anti-globalization movement.

The “99%” is not one social body, but many. Some occupiers have presented a narrative in which the “99%” is characterized as a homogenous mass. The faces intended to represent “ordinary people” often look suspiciously like the predominantly white, law-abiding middle-class citizens we’re used to seeing on television programs, even though such people make up a minority of the general population.

It’s a mistake to whitewash over our diversity. Not everyone is waking up to the injustices of capitalism for the first time now; some populations have been targeted by the power structure for years or generations. Middle-class workers who are just now losing their social standing can learn a lot from those who have been on the receiving end of injustice for much longer.

The problem isn’t just a few “bad apples.” The crisis is not the result of the selfishness of a few investment bankers; it is the inevitable consequence of an economic system that rewards cutthroat competition at every level of society. Capitalism is not a static way of life but a dynamic process that consumes everything, transforming the world into profit and wreckage. Now that everything has been fed into the fire, the system is collapsing, leaving even its former beneficiaries out in the cold. The answer is not to revert to some earlier stage of capitalism—to go back to the gold standard, for example; not only is that impossible, those earlier stages didn’t benefit the “99%” either. To get out of this mess, we’ll have to rediscover other ways of relating to each other and the world around us.

Police can’t be trusted. They may be “ordinary workers,” but their job is to protect the interests of the ruling class. As long as they remain employed as police, we can’t count on them, however friendly they might act. Occupiers who don’t know this already will learn it firsthand as soon as they threaten the imbalances of wealth and power our society is based on. Anyone who insists that the police exist to protect and serve the common people has probably lived a privileged life, and an obedient one.

Don’t fetishize obedience to the law. Laws serve to protect the privileges of the wealthy and powerful; obeying them is not necessarily morally right—it may even be immoral. Slavery was legal. The Nazis had laws too. We have to develop the strength of conscience to do what we know is best, regardless of the laws.

To have a diversity of participants, a movement must make space for a diversity of tactics. It’s controlling and self-important to think you know how everyone should act in pursuit of a better world. Denouncing others only equips the authorities to delegitimize, divide, and destroy the movement as a whole. Criticism and debate propel a movement forward, but power grabs cripple it. The goal should not be to compel everyone to adopt one set of tactics, but to discover how different approaches can be mutually beneficial.

Don’t assume those who break the law or confront police are agents provocateurs. A lot of people have good reason to be angry. Not everyone is resigned to legalistic pacifism; some people still remember how to stand up for themselves. Police violence isn’t just meant to provoke us, it’s meant to hurt and scare us into inaction. In this context, self-defense is essential.

Assuming that those at the front of clashes with the authorities are somehow in league with the authorities is not only illogical—it delegitimizes the spirit it takes to challenge the status quo, and dismisses the courage of those who are prepared to do so. This allegation is typical of privileged people who have been taught to trust the authorities and fear everyone who disobeys them.

No government—that is to say, no centralized power—will ever willingly put the needs of common people before the needs of the powerful. It’s naïve to hope for this. The center of gravity in this movement has to be our freedom and autonomy, and the mutual aid that can sustain those—not the desire for an “accountable” centralized power. No such thing has ever existed; even in 1789, the revolutionaries presided over a “democracy” with slaves, not to mention rich and poor.

That means the important thing is not just to make demands upon our rulers, but to build up the power to realize our demands ourselves. If we do this effectively, the powerful will have to take our demands seriously, if only in order to try to keep our attention and allegiance. We attain leverage by developing our own strength.

Likewise, countless past movements learned the hard way that establishing their own bureaucracy, however “democratic,” only undermined their original goals. We shouldn’t invest new leaders with authority, nor even new decision-making structures; we should find ways to defend and extend our freedom, while abolishing the inequalities that have been forced on us.

The occupations will thrive on the actions we take. We’re not just here to “speak truth to power”—when we only speak, the powerful turn a deaf ear to us. Let’s make space for autonomous initiatives and organize direct action that confronts the source of social inequalities and injustices.

Thanks for reading and scheming and acting. May your every dream come true.


Website: http://https://www.crimethinc.com
 
antwoord krijtje: #occupydenhaag 
Guido - 11.10.2011 14:15

Krijtje,

Het is inderdaad zo dat nog niet alles vaststaat. Wat al wel praktisch vaststaat is dat het protest op het plein in Den Haag om 12.00 uur gehouden wordt. Maar ook daar is een kleine slag om de arm, er is namelijk nog een evenement op dat plein dan, dus er is nog een kleine kans dat er eerst wordt uitgeweken naar het Malieveld, en later voortzetten op het Plein (nabij binnenhof, want binnenhof zelf is geen veilige locatie met weinig uitgangen).

Voor de rest zijn er al teams samengesteld om dingen te regelen, zoals vrede bewaren, informatie verspreiden en is er al overleg met de politie, zodat we er alles aan doen om het vreedzaam te houden. Kijk vooral op dit forum voor de laatste updates, of op de chat.

Forum:  http://project-virality.com/viewforum.php?f=17
Chat:  http://irc.occupydenhaag.org/
home:  http://occupydenhaag.org/

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.