english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Politiebureau Hoofddorp
Janneke van Beek - 23.10.2011 11:13

In bureau Hoofddorp zitten voornamelijk mensen die geen papieren hebben.
Ze worden slechter behandeld dan mensen met papieren.


cursus in politiebureau Hoofddorp
cursus in politiebureau Hoofddorp

Mensen zonder papieren komen veelal rechtstreeks van het IND hoofdkantoor in Hoofddorp. Als ze zich daar moeten melden, gaat de deur op slot en worden ze afgevoerd naar het politiebureau. Daar komen ze in vreemdelingenbewaring.

Dit is ontdekt door activisten die na de blokkadeactie van de nieuwbouw van illegalenbajes Schiphol in Hoofddorp in verzekering werden gesteld.

Twee van de vier activisten konden zich legitimeren als Nederlanders, de andere twee niet. Die kregen een slechtere behandeling....

Luchten
De Nederlanders konden luchten. Een in gezelschap van twee Russische vrouwen, de ander samen met twee mannen uit Angola. De activisten die geen Nederlandse papieren bij zich hadden, mochten niet luchten, hoewel ze daar wel om gevraagd hadden.

Hier volgt een verslag van het luchten van een van de activisten:

's Middags mag ik tot mijn verbazing luchten ik had er niet eens om gevraagd. In de luchtbox word ik verwelkomd door twee Russchische vrouwen. Ze stellen zich voor: Anja uit Oekraine, en Olga. Anja is achter in de 20, ze is een prachtige vrouw, maar oogt moe en terneergeslagen. Olga is ouder en ziet er bepaald niet op haar best uit: ze heeft blauwe plekken bij haar ogen en hier en daar wat wondjes. Bovendien draagt ze een veel te groot papieren overall, dat vreemd contrasteert bij haar vuil geworden beige Ugg-laarzen.

Ze willen weten waarom ik vastzit. Ik vertel van onze actie. Daar kunnen ze wel waardering voor opbrengen!

Anja heeft wallen onder haar ogen. Dat komt, legt ze uit, omdat ze de hele dag heeft zitten huilen.
Ze zegt met verstikte stem: 'Ze gaan me uitzetten! Ik was vanmorgen bij de IND hier in Hoofddorp. Ze deden de deur op slot en toen wist ik al hoe laat het was. Ze gaven me een uitzettingsbevel en zeiden dat ze een laissez passer hebben. Toen werd ik hierheen gebracht, nu zit ik in vreemdelingenbewaring en ik word maandag naar een detentiecentrum gebracht. Ik WIL niet terug! Ik heb twee zoons, van zes en acht!'

De tranen schieten in haar ogen en lopen over haar wangen terwijl ze verder gaat: 'Ik ben hier twaalf jaar geleden gekomen toen ik nog minderjarig was mensenhandel. De man die dat deed hebben ze gepakt. Ik was van hem af en bouwde een leven hier op. Ik leerde mijn vriend kennen, en we kregen kinderen. We zijn niet getrouwd. Al die tijd heb ik geprobeerd een verblijfsvergunning te krijgen. Telkens moest ik weer naar de IND. En nu gaan ze me uitzetten naar Oekraine! Ik heb gezegd dat ik niet mee ga werken, ik kan mijn kinderen toch niet in de steek laten! Maar de IND zegt dat mijn vriend wel voor ze kan zorgen....'

Olga en ik zijn ontzet. 'Kinderen hebben toch een moeder nodig!' roepen we. Dat de IND daar anders over denkt, raakt ons, die allebei ook moeder zijn, heel diep.

We troosten Anja, zeggen dat de IND haar niet zo gemakkelijk uit kan zetten. Maar de IND heeft zijn arsenaal aan gebruikelijke intimidatie al ingezet en Anja ervan weten te overtuigen dat uitzetting beslist zal lukken.
'Ik ben al zo lang weg uit Oekraine, ik ken er niemand meer en ik spreek de taal ook haast niet meer!' zegt ze vertwijfeld.

Olga heeft wel verblijfspapieren. Ze had de vorige avond teveel gedronken. 'Russen drinken veel, dat weet iedereen. Ik had de nodige wodka's gedronken. Ik raakte bewusteloos en toen ik bijkwam, was ik ineens hier in het politiebureau. Ik kan me niets meer herinneren van wat er is gebeurd. Maar ik heb blauwe plekken en een paar wonden bij mijn ogen.... Geen idee hoe dat gekomen is. Misschien ben ik gevallen? Ik heb mijn papieren in een hotel liggen en nu houden ze me hier voor onderzoek. Maar ik wil naar huis, want morgen is het groot feest: mijn kleinzoon wordt 1 jaar! Dan kan ik toch niet wegblijven?
Maar dat interesseert ze hier niets'.

Onverschillige arrestantenverzorgers
Ook over de behandeling van de arrestantenverzorgers zijn ze niet te spreken. Uren geleden had een jonge arrestantenverzorgster Anja gevraagd of ze koffie of thee wilde. Anja had gezegd: 'Ik wil alleen even luchten'. 'Dat vraag ik niet', had het meisje bits gezegd. Waarop Anja teruggaf: 'Waarom doe je zo onrespectvol? Je bent een stuk jonger dan ik. We zijn toch allemaal mensen?'
Het had geen indruk gemaakt.

Van enig invoelingsvermogen is niets te merken bij de arrestantenverzorgers van bureau Hoofddorp. En dat terwijl mensen die in vreemdelingenbewaring zitten, meestal in shock zijn. Hun leven staat op z'n kop. Alles wat ze hier opgebouwd hebben, staat op losse schroeven. De bodem valt weg onder hun bestaan. Wanhoop, paniek en depressie slaan toe. De nacht dat we vastzaten hoorden we iemand schreeuwen. 'Als u niet ophoudt, brengen we u naar een andere cel', reageerde een arrestantenverzorger onverschillig.

Huilende of schreeuwende mensen het doet ze niks bij bureau Hoofddorp. Je moet je bek houden en rustig doen. Ze eisen totale onderworpenheid, de arrestantenverzorgers zijn de baas, zelfs over het doorspoelen van de plee.

Behandeling door de smeris van politiebureau Hoofddorp
Zoals wij behandeld zijn door de politie van bureau Hoofddorp (zie hieronder, ook te vinden hier:  http://www.indymedia.nl/nl/2011/10/79383.shtml), doet het ergste vermoeden over hoe mensen zonder papieren worden afgevoerd. Als de smeris een dergelijke aanpak al toepast bij ons, terwijl wij op geen enkele manier verzet hebben gepleegd, hoe zal de smeris zich dan al niet gedragen bij mensen die zich mogelijk wel verzetten bij arrestatie?

Hier kun je lezen hoe de smeris van bureau Hoofddorp ons bij aankomst op dat bureau heeft behandeld:

Op de binnenplaats van bureau Hoofddorp maakten ze de geboeide handen van mij en mijn lockon-maatje met behulp van nog een handboei vast aan een beugel in een muur. We moesten wachten tot de bratra zich had ingericht om het grote losslijpen te gaan doen - in een garage op het terrein. Toen ze ons uiteindelijk naar die garage hadden gebracht, maakten we onszelf los.

Gelijk werden we ieder apart geboeid en met resolute dwang 20 meter verder neergezet om te worden ingecheckt. Ze waren als de dood dat we zouden weglopen, want ze hielden ons vast aan onze boeien. Praten met elkaar was mocht ook niet.
Mijn lockmaatje werd naar binnen afgevoerd en mij ketenden ze vast met handboeien aan een beugel in een muur (andere muur, andere beugel). Het zijn daar serieus nazi's!

De andere twee lockers waren in de tussentijd binnengebracht en werden ook met handboeien aan beugels vastgemaakt - zij moesten bovendien op hun knieen gaan zitten.

Een van de andere lockers heeft zeker een uur met handboeien om in een wachtcel gezeten. Langslopende dienders vertelden hem meerdere malen hoe leuk ze het vonden dat hij daar geboeid zat. Ze moesten er ook veel om lachen.

Het 'gedrag' van de smeris zal wel samenhangen met het feit, dat in politiebureau Hoofddorp een oefencentrum is gevestigd om situaties levensecht te kunnen oefenen. Zie hier:  http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/487053/foto/1/politie-speelt-bloedstollende-toestanden-levensecht-na.aspx.

Waarschijnlijk zijn echte arrestaties ideaal om de pas geleerde nazi-technieken in de praktijk te brengen. En waar kun je beter op oefenen dan op mensen zonder papieren die hun rechten niet kennen?

Wat mij aangaat zou politiebureau Hoofddorp opgenomen moeten worden in het rijtje van lawaaidemonstratie-locaties!

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Lawaaidemonstratie?! 
nn - 24.10.2011 00:16

Lijkt mij meer iets voor een molotov of een huisbezoekje.
Nazi-bureau Hoofddorp 
Gepke de Leef - 24.10.2011 09:22

Hallo ik woon daar al drie jaar voor de deur!
Ps geef ff belletje bij acties.( ik doe mee)

Groet, Gepke gsm 06 83095624E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedeleef.nl
 
De politie en de arbeids inspectie. 
nn - 25.10.2011 09:49

De politie is regelmatig in het nieuws wegens slechte arbeids omstandigheden zo als sexuele intimidatie tegen met name vrouwelijke collega's. Vandaag in het radio nieuws main stream dat de arbeids inspectie bezig is met een onderzoek naar de te lange werk tijden te weinig rust bij de politie. Ik kan me voorstellen dat dat vooral voor de grote steden aan de orde is ? Tsja vraag ik nou medelijden voor de smeris ? Nou nee. Het is mijn idee dat je wat meer verdiepen in de smeris
toch nuttig kan zijn. Er was in het recente verleden een trend dat
de provincie populairder was dan de grote stad voor een baan bij de politie. Een woning in de stad vinden is zo als bekend moeilijk maar in Amsterdam krijgt de politie voorrang ? Weet ik eigenlijk niet zeker.
Ik weet uit eigen ervaring dat er bij de politie ontevredenheid is over het salaris. Verder is de al oude klacht bij de politie dat ze niet voldoende " rugdekking " krijgen van uit leidinggevenden als er weer eens bijv. een schiet incident is. Ook is er een grote weerzin tegen wat ze noemen " matennaaiers " dus collega's die klikken over misstanden bij de politie. Ik denk dat je maar beter geen " klokken luider " kan zijn bij de politie. Natuurlijk zien ze ook de behandeling zo als beschreven in
de post. Maar denk je dat ze naar de krant gaan ? Zo'n klimaat is er niet.
Ik denk zelf dat het wel verstandig is ondanks dat je zelf schade hebt geleden als activist je niet te veel door haat tegen de politie te laten leiden. Blijf het helder en ook volgens politieke analyse blijven zien is mijn idee.

Politie/Nazi geweld Hoofddorp 
Gepke de leef - 25.10.2011 22:35

@ nn, Wat slechte arbeidsomstandigheden!Geen enkele omstandigheid of siutuatie geeft iemand het recht mensen te folteren en te vernederen en
daar ook nog eens niet strafrechtelijk voor vervolgd te worden.

Liever een zus als hoer als een politieagent als broer.

Geen opleiding en ambitie dan wordt je landverrader bij de Nederlandse politie.

Een echte vent wordt geen politieagent.

E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedeleef.nl
 
politiegeweld 
Gepke de Leef - 26.10.2011 11:09

Ik heb het dan over POLITIE KENNEMERLAND !!!
Hoe het met politieagenten elders is in Nederland heb ik zelf geen ervaring mee.

E-Mail: gepkedeleef@hotmail.com
Website: http://www.gepkedeleef.nl
 
Zijn er foto's genomen ? 
nn - 26.10.2011 11:13

Zijn er stiekem foto's genomen toen men aan de muur was gekentend ? Met een telefoon bijv. door ( een ) politie medewerker(s).
 http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_torture_and_prisoner_abuse
Is er sprake van groeps druk bij de politie om mee te doen aan onmenselijke toestanden ? Als je na gaat van deze week in main stream nieuws dat de politie al sinds de 70'er jaren kunstmatig filles laat ontstaan om een achtervolging te vergemakkelijken dat geen enkele politie medewerker daar gehoor over heeft kunnen vinden bij de media als het al is geprobeerd. Deze week is er dus een dode gevallen door verkeers ongeluk door kunstmatige fille en achtervolging. Het ging om benzine diefstal. Wat kost een volle tank ? 60,- Euro ? Dat is geen leven waard dat moet duidelijk zijn. Kortom er moet wat veranderen aan de code of silence bij de politie. De overheden in Ned. komen niet met een goede klokkenluiders regeling. Dat moet dus weer uit prive initiatief komen.
foto's genomen 
Janneke - 26.10.2011 11:45

nee nn, er zijn geen foto's genomen voorzover ik heb gezien althans. Alle aanwezige agenten vonden het de normaalste zaak van de wereld dat het gebeurde. Die foto's van Abu Graib hebben ze misschien op ideeen gebracht?
Geen uitzondering 
NN - 26.10.2011 12:19

Als witte en machtige mensen iets 'fouts' doen, dan moet er gelijk bewijslast komen, om deze mensen als aparte en gestoorde individuen buiten de samenleving te plaatsen. Iedereen zingt in koor dat dit niet normaal is en dat deze samenleving zulke handelingen niet tolereerd.

Maar deze handelingen van politie Kennermeland zijn niet uitzonderlijk. Als politie agent kan je nou eenmaal veel meer maken tegen een zwakke (gekleurde, vrouwelijke, actievoerende, etc.) persoon, dan tegen de sterke (wit, man, etc.). Hier maken zij ook uitgebreid gebruik van en geen haan die ernaar kraait. Als het naar buiten komt worden zulke daden afgeschoven op werkomstandigheden, opstandige slachtoffers en individuele inschattingsfouten.

De staat heeft zelf haar slachtoffers aangewezen en laat haar dienders deze onderdrukken. Dat dit in deze artikel naar boven komt, is geen getuigenis van een uitzonderlijke situatie van de kant van de staat, maar de kant van de slachtoffers. Deze brengen deze verhalen naar buiten en willen dit niet als 'normaal' accepteren.

Voordat je de volgende keer in de cel terecht komt: Cry Freedom over Steve Biko.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.