Ford Genk/BE, oproep tot solidariteit!

Nieuws, gepost door: Vrije Bonder (A) op 08/11/2012 11:12:46

Waar: Voor de Citibank, op de Europalaan, Europalaan, Genk, Belgium
Wanneer: 11/11/2012 - 12:00

Enkel weken geleden heeft Ford aangekondigd haar fabriek in het Belgische Genk te sluiten, de verwachting is dat hierdoor 10.000 mensen hun baan zullen verliezen.
De arbeiders van de fabriek hebben toen direct de in en uitgangen geblokkeerd, sommige zijn dichtgelast, en er is een non stop picket bij de hoofdingang. De arbeiders willen hiermee voorkomen dat de machines, de auto onderdelen en de auto’s die al van de band zijn gerold worden weggehaald, en willen op deze manier een sterkere onderhandeling´s positie afdwingen.


Leden van de Vrije Bond in België roepen op om a.s. zondag 11 november naar de demonstratie te gaan in het Belgische Genk, en daar een anarchistisch blok te vormen, neem zwarte, zwart/rode vlaggen, spandoeken, en je strijdbaarheid mee!
De Vrije Bond verzameld:
In Genk op de Europalaan net voor de Citibank om 12u om

Hieronder de oproeptekst:
Op zondag 11 november zal in Genk (Belgie) een betoging plaatsvinden die uitgaat van de drie grote Belgische vakverbonden ( ABVV, ACLVB, ACV). Deze manifestatie komt er na de recent aangekondigde sluiting van de Ford fabriek in Limburg door de internationale directie van Ford. Met Ford en z’n toeleveringsbedrijven als één van de grootste werkgevers in Belgisch Limburg dreigt er nu een sociaal bloedbad voor de ganse streek. Meer dan tienduizend mensen dreigen rechtstreeks of onrechtstreeks hun werk te verliezen (dit in de Ford fabriek zelf, maar ook in de vele tientallen toeleveringsbedrijven die afhankelijk zijn van de Ford fabriek). Dit alles terwijl Ford net enkele dagen geleden,zonder schaamte,heeft aangekondigd de grootste winst te hebben gemaakt sinds 1999. (Wie meer cijfers wil kan o.m. hier terecht: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/10/24/over-de-winst-van-ford-...)

Al een ruime week houden de arbeiders de fabriek bezet en houden ze de machines en duizenden auto’s die nog aanwezig zijn in de fabriek in hun bezit. Bovendien zijn alle poorten geblokkeerd en staat er een permanent piket voor de hoofdingang om te verhinderen dat de directie de fabriek zou willen betreden of beginnen ontmantelen.
Vanuit gans Belgie en omringende landen zullen mensen op 11/11 afzakken naar Genk (oproep vanuit de vakbonden, sociale organisaties, enz…) voor een “mars voor de toekomst”. Vanuit de Vrije Bond lanceren we dan ook een oproep om deel te nemen aan deze grote manifestatie en deze te ondersteunen. Met onze aanwezigheid kunnen we onze solidariteit betuigen, hun strijd versterken en een sterk antikapitalistisch geluid laten horen.

Want een aanval zoals deze op de arbeidersklasse is een aanval op ons allen.

Wij verzamelen in Genk op de Europalaan net voor de Citibank om 12u om daarna mee op te stappen in de manifestatie die vanuit het centrum van Genk zal optrekken naar de fabriekspoort van Ford. Er is wat propagandamateriaal voorzien dat we gezamenlijk willen verspreiden (zie folder in bijlage), maar breng zeker ook eigen spandoeken, vlaggen etc mee!!

VOOR ARBEIDERSZELFBESTUUR & SOLIDARITEIT
Leve de ANARCHIE
Bron: http://www.vrijebond.nl/11-nov-nationale-betoging-genk-vrije-bond/

Gisteren (7-11-2012) zijn 250 Ford arbeiders naar Keulen, Duitsland gegaan om daar verhaal te halen bij de aandeelhouders vergadering van Ford, de Duitse polite werd een beetje overrompeld en een groep arbeiders lukte om in de kantoren van Ford te komen. Vervolgens werd er massaal politie opgeroepen en werden ze in gekesseld voor een paar uur. Er zit nog 1 persoon vast na wat duw en trek werk. Hier een item van het Belgische journaal:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/121107_Ford_Keulen

In 2009 zijn er in Engeland meerdere fabrieken gesloten van Ford/Visteon wat ook gepaard ging met militante directe acties, in de Buiten de Orde ( tijdschrift van de Vrije Bond ) werd daar toen over geschreven je kan het online lezen op de onderstaande link:
http://www.vrijebond.nl/wp-content/uploads/2009-herfst_winter.pdf

De auto fabriek Ford heeft een lange traditie in het uitknijpen van arbeiders, en wist 100 jaar geleden het zogenaamde “Fordism” in te voeren, een model dat op de dag van vandaag over al terug te vinden is. En een van de pijlers is van het huidige kapitalistische stelsel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fordisme

Tags: Belgie Ford vrije bond

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
FAUista

De duitse anarcho syndicalistische vakbond FAU afdeling Duesseldorf roept ook op om aan te sluiten bij het Vrije Bonds blok(je)
kijk op: http://www.fau-duesseldorf.org/nachrichten/koeln-begische-arbeiter-bei-f...
en hier een foto van de insluiting van de duitse smeris van Ford personeel, polite en bazen 2 handen op 1 buik.

Foto: 


Wie: 
nn

Verzamelen voor de Citibank Genk, Europalaan 49, vlakbij het station:

Grotere kaart weergevenWie: 
nn

De ford fabriek in Amsterdam werd al in 1979 gesloten. Productie werd naar België overgeheveld. Minder last van stakingen en ziekteverzuim.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Manifestatie 11/11/2012 Genk

Foto: 


Wie: 
nn

soli hiphop uit genk

http://www.youtube.com/watch?v=Gx_CLiAQ2To

...en nooit meer wer...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech