(G)een dakloze kerst?!

Hier kun je discussieren over (G)een dakloze kerst?!.
Leegstand in Nederland, nog nooit heb ik zoveel leegstaande kantoorpanden en huizen gezien. Maar de huurprijzen blijven hoog en kosten voor levensonderhoud stijgen.

De daklozenopvang laat je in de goot liggen als je niet 6 euro per nacht kan betalen en de gemeente geeft je pas na maanden - of als je geluk hebt - na weken een uitkering, mits je een inschrijfadres hebt.

Wat zou jij doen als je nu zonder geld op straat, in de kou zou staan, zonder eten?
Wat is een reeele oplossing die iedereen gelukkig maakt?

Kraken natuurlijk. Dumpsterdiven. Overschotten voedsel overnemen van winkeliers.

Maar de stap tot kraken kan nogal groot zijn voor jan met de pet, en niet iedereen kent zijn rechten en ziet het licht in donkere tijden.

Heb jij een dakloze kerst danwel woningnood? Wij zijn bereikbaar via daklozekerst AT riseup PUNT net en helpen je graag op weg.


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Rechtse spam.

Ivm persoonlijke

Ivm persoonlijke omstandigheden kan ik het emailadres niet meer bemannen. Heb het dan ook opgezegd. Wie zich geroepen voelt anderen te helpen, feel free to post. Voor nu, raadplek je lokale kraakspreekuur.

Zwak eerst wat beloven en dan

Zwak eerst wat beloven en dan afhaken. Die kraakspreek uren waar dan ? Je moet bovendien zo is mijn ervaring van ong. 20 jaar geleden zelf een pand hebben gevonden. Zo niet helpen ze je niet. Ik denk dat dat niet veranderd is. Hoe vind je zo'n pand je bent niet de enige die zoekt en als je niet al goede contacten hebt in de scenes vergeet het maar. Zoeken kost veel tijd en inzet die je als dakloze aan andere zaken moet besteden. Ik zou prioriteit geven aan het krijgen van Bijstand.
Die kantoren trouwens zijn eigenlijk bijna altijd volstrekt onbewoonbaar. Je kan een hoekje van zo'n kantoorzaal afschotten als je het materiaal hebt. Hoe wil je alleen zo'n kantoor verdedigen ? Hoe kom je aan de sloten om ramen en deuren opnieuw af te sluiten ? Je bent dus super afhankelijke van ervaren krakers. Als ze je niet mogen zo iets als "mother fucker je zit op Indy kritiek te leveren dat mag je niet als je dat nog een keer doet.... " of zelf de ruimte willen vergeet het.
Dat is dus heel vaak " vergeet het ". Maar goed als je wanhopig bent. Vroeger zat er in Amsterdam in de Vrankrijk Spuistraat een kraakspreek uur. Mogelijk nu nog.

Dit is geen zwaktebod. Ik had

Dit is geen zwaktebod. Ik had ff wat tijd nodig om strategie te bepalen. En het lijkt me het beste dat mensen met vragen of woningnood, hier posten. Dan kan ik hun vragen hier beantwoorden.

Jouw verhaal klinkt meteen heel lastig. Kan dat allemaal wel weerleggen.

- Pandjes vinden; niet elk pand valt uit elkaar of is een megagroot kantoorpand. Er staan ook kleinere kantoorgebouwen en huizen leeg.
- Sloten vervangen is ook niet zo lastig. Als je van 1 deur de cilinder vervangt (dat kan iedereen) en de rest vastzet, hoef je niet alles open te gooien. Verder kan je ook meteen de eigenaar om alle sleutels vragen, daar verleen je hem zelfs een dienst mee (denk dat ie dat liever wil als dat jij alle cilinders gaat zitten vervangen)
- Hoekje afzetten "als je het materiaal hebt" kijk eens op marktplaats. Wat doeken, wat pallets etc. Alles gratis af te halen.
- Verdedigen, het is geen leger. Ik ben geen kraker die 10 flatscreen tv's heeft, dus waar maak je je zorgen over?
- Zoeken kost zoveel tijd als jouw observatie vermogen er open voor staat
- Er was een lijst van kraakspreekuren op kraak-forum maar die is verwijderd sinds ze hebben zitten prutsen aan de site. Dus die is niet meer bereikbaar.

re:

Het zal wel goed bedoeld zijn, maar de suggestie te wekken dat je je dakloosheid kan oplossen door naar een of ander ongeverifieerd e-mailadres te schrijven lijkt me niet de weg. Tekenend dan ook dat de poster binnen twee dagen tot de conclusie komt dit niet te kunnen bemensen. (U bent niet toevallig dezelfde die hier de laatste tijd over een of ander ombudsgebeuren schrijft? Leek me in alle vriendelijkheid ook geen erg levensvatbaar project.)

Voor informatie over en hulp bij kraken zijn inderdaad de kraakspreekuren vanouds de aangewezen plek. Kraken is geen consumptieve bezigheid, dus verwacht niet dat men je als een soort alternatief kamerbureau even onder de pannen brengt. Zo werkt het domweg niet. Het vergt eigen inzet. Uitzoekwerk, later opknapwerk bij slagen, buurtcontact, het uitstippelen van strategieën onder dreiging, etc.

Het vinden van je dichtstbijzijnde kraakspreekuur kan prima gezien worden als een van de eerste stappen in dit traject, van zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid. Vraag inderdaad eens rond bij je lokale (ex-) bolwerk.

(De suggestie in een aanvulling dat je zomaar genegeerd zal worden wegens sulligheden als bijv. niet achter bepaalde bewegingsmedia aan te lopen is verder ook flauwekul. Het is natuurlijk wel mogelijk om, net als bij enig groepje mensen, je dermate onmogelijk te maken dat je geen hulp zult vinden.)

Bedenk je dat, en zeker nu met de illegalisering van kraken, je rekening zult moeten houden met het ontbreken van enige zekerheid in je woonsituatie, en dat deze mogelijk constant onder druk zal staan.

Ik ben momenteel niet op de hoogte van enig actueel online overzicht van kraakspreekuren; de gebruikelijke ingangen blijven inderdaad het Kraakforum http://www.kraak-forum.nl/ , en verder Kraken-Post http://krakenpost.nl/ , en neem ook een kijkje op http://planet.squat.net/ . Het kraakforum zit inderdaad goeddeels op slot, ik meen wegens misbruik daar, maar je kan er wel nog je vragen stellen. Alweer: Verwacht niet dat je geholpen zal worden als je geen eigen inzet toont. Dus "heeft u nog een huisje voor mij" zal weinig resultaat opleveren. Betrokkenen zullen uit de aard van de zaak ook allerlei informatie niet in het openbaar over het web willen gooien.

Succes ermee.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech