In actie tegen de gevangenismaatschappij

Hier kun je discussieren over In actie tegen de gevangenismaatschappij.
Met de demonstraties wereld wijd wordt getracht de isolatie van gevangenen te doorbreken en hen te tonen dat zij niet vergeten worden. Op veel plekken werden daarbij ook de nodige flyers uitgedeeld met uitleg over de functie van gevangenissen in onze samenleving en het uitlichten van specifieke zaken van bijvoorbeeld gevangen kameraden.

Ook in Nederland was, dit jaar voor de derde maal op rij, een nachtelijke inleiding van het nieuwe jaar bij een gevangenis. Dit jaar was dit de nieuwe locatie van uitzetbajes Schiphol. Vanuit Amsterdam trokken 's avonds laat tientallen activisten naar de Schipholgevangenis voor een traditionele luidruchtige oudejaarsdemo in solidariteit met opgesloten vluchtelingen. In de nieuwe hypermoderne locatie zal plaats worden gemaakt om meer dan 1000 mensen op te kunnen sluiten. De lawaaidemonstratie was ondanks het slechte weer wel succesvol en later werd ook duidelijk dat de migranten het binnen ook goed konden horen. Kijk hier voor een volledig verslag.

In Berlijn, Duitsland, zijn er met oudjaar ook twee demonstraties gehouden. Dit jaar werd er gemobiliseerd onder het motto: “Grenzen und Mauern einreißen – für eine solidarische Gesellschaft!”. Er waren twee demonstraties waarvan één overdag, startend om 15:00 met als doel de Lichtenberger vrouwengevangenis niet ver uit het centrum. Hoewel de sfeer bij de eerste demonstratie er niet helemaal in zat was de opkomst wel aardig – er waren zo'n 200 deelnemers. Later die nacht zou er om 22:45 nogmaals verzameld worden om naar de Moabit-gevangenis in het westen van Berlijn te trekken. Deze avonddemonstratie was echter duidelijk hetgeen waar velen op hadden gewacht en, naast een strijdbare demonstratie, was ook de opkomst aanzienlijk groter. Hier waren zo'n 500 deelnemers aanwezig.

In Duitsland waren er naast de demonstraties in Berlijn ook in vele andere steden kleinere demonstraties. In Griekenland was er in Athene een strijdbare demonstratie met massale opkomst waarvan hier een filmpje te vinden is. In de Verenigde Staten waren er demonstraties in o.a. Durham, Seattle. New York, New Orleans, Vancouver, Montreal, en ook Oakland. Van de demonstratie in deze laatstgenoemde stad is eveneens een video te vinden. Voorafgaand aan de demo was er een breed spectrum aan sprekers die agiteerden tegen het 'Amerikaanse gevangenis-industrie complex' ontstaan door de privatisering van het gevangeniswezen, en het structurele racisme dat deel uit maakt van het gerechtssysteem in de VS. Er waren sprekers uit de latino-, zwarte-, moslim- en queergemeenschap, mensen van Occupy Oakland's anti-repressiecommitee, de 'Black Riders' en 'Anarchists of Color'. Daarna werd net als bij veel andere demonstraties naar de gevangenis getrokken om daar de gevangenen te begroeten en om een begin te maken aan het afbranden van de gevangenismuren.

Hier onder is een (on)volledige lijst van acties tegen de gevangenismuren te vinden:

Frankfurt/Main –> oproep: www.verdammtlangquer.org –> verslag: www.verdammtlangquer.org
Stuttgart –> oproep: silvesterdemo-stuttgart.tk –> verslag: linksunten.indymedia.org
New York City –> oproep: nycabc.wordpress.com –> verslag: anarchistnews.org
Seattle –> anarchistnews.org
London –> network23.org/londonabc
Wenen –> oproep: linksunten.indymedia.org –> verslag: linksunten.indymedia.org
Bremen –> oproep: endofroad.blogsport.de –> verslag: endofroad.blogsport.de
Köln –> oproep: autonomes-knastprojekt.blogspot.de –> verslag: linksunten.indymedia.org
Montreal –> oproep: montreal.mediacoop.ca –> verslag: anarchistnews.org
New Orleans –> nolaanarcha.blogspot.de
Freiburg –> oproep: www.ag-freiburg.org
Athene –> oproep: en.contrainfo.espiv.net –> verslag: http://en.contrainfo.espiv.net
Valladolid, Sevilla, Madrid, Barcelona, Teixeiro –> boletintokata.wordpress.com
Freiburg –> verslag: linksunten.indymedia.org
Hamburg –> verslag: linksunten.indymedia.org
Cardiff –> verslag: actforfree.nostate.net
Amsterdam –> verslag: en.contrainfo.espiv.net
Kiel –> verslag: linksunten.indymedia.org
Dresden –> verslag: linksunten.indymedia.org
Basel –> verslag: www.aufbau.org
Vancouver –> verslag : www.anarchistnews.org
Southern Ontario –> verslag: www.anarchistnews.org
Oakland –> oproep: www.indybay.org –> verslag: www.indybay.org + Video + Photos
Durham –> verslag: www.anarchistnews.org
Helsinki –> verslag: en.contrainfo.espiv.net
London-Brixton –> verslag: actforfree.nostate.net


Re: In actie tegen de gevangenismaatschappij

Het gesprek om gevangenissen in Europa (lees ook Nederland) te gaan privatiseren is al in volle gang.
Om deze meganomale gevangenissen in bedrijf te houden zal het strafrecht aangepast gaan worden.
De lobby van enkele grote inversteerders (USA) binnen de EU om dit te gaan realiseren is dagelijkse kost.
You are warned.

Re: In actie tegen de gevangenismaatschappij

@nn je schrijft De lobby van enkele grote inversteerders (USA) binnen de EU om dit te gaan realiseren is dagelijkse kost.
Kan je daar meer over zeggen? Welke investeerders zijn dat dan?

Re: In actie tegen de gevangenismaatschappij

Laten we het wat breder maken ook actie tegen dna inleveren enkelband huisarrest enz.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech