Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Hier kun je discussieren over Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek.
2 Maart 2013 Manifestatie
Posted on februari 8, 2013

Met ingang van , 1 oktober 2010, is de nieuwe kraakwet van kracht geworden. Kraken is nu per definitie strafbaar.
Wat stond er tot vandaag in de kraakwet?

Kraken was onder bepaalde omstandigheden toegestaan. Als een pand langer dan een jaar niet werd gebruikt, werden de krakers niet vervolgd, mits zij niet op heterdaad werden betrapt en er geen opzettelijke beschadigingen zijn veroorzaakt.

Wel verbleven de krakers in eerste instantie “zonder recht of titel” in het pand, en de eigenaar kan bij de civiele rechter ontruiming vorderen.

Om dat te voorkomen, hebben krakers er meestal voor gekozen om na het binnendringen van een pand de politie in te schakelen, die officieel leegstand en huisvrede komt vaststellen.

De krakers moesten ‘bewoningswil’ laten blijken, oftewel: ze moesten - bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een bed, een tafel en een stoel - duidelijk maken dat ze in het pand een huiselijk leven willen leiden.
Wat houdt de nieuwe anti-kraakwet in?

Onder de nieuwe anti-kraakwet is kraken illegaal. Krakers riskeren maximaal een jaar celstraf. Wanneer zij als groep geweld gebruiken, kunnen ze zelfs twee jaar en acht maanden krijgen.

De anti-kraakwet komt voort uit een initiatiefwetsvoorstel van CDA, VVD en ChristenUnie. Zij vinden dat kraken weinig meer met woningnood te maken heeft, dat krakers te veel het recht in eigen hand nemen en dat er sprake is van verharding van de kraakbeweging. Zij willen dat het eigendomsrecht van pandeigenaren weer voorop komt te staan.

Echter doet ”onze” overheid niets tot nauwelijks met de nieuwe wetgeving,daarom gaan wij op 2 maart manifesteren om nogmaals aandacht te vragen tegen deze vorm van eigendomsdiefstal.

ps; ons plaatje is leuker


Overduidelijk een wanhopige

Overduidelijk een wanhopige laatste doodsrogel van wat ex-NSA'ers in een poging om aandacht van links te trekken omdat anders nieman meer cared om hun marginale bestaan. Ik zou zeggen, lekker negeren die hap, met z'n 3en op een verlaten terrein laten staan en misschien na afloop een keer in de stad 'tegen het lijf lopen'. Lijkt me dat we wel belangrijkere politieke zaken aan onze kop hebben dan 3 inteeltdebielen.

Begrijp ik goed dat de

Begrijp ik goed dat de politie inschakelen geen nut meer heeft wat het niet aan kunnen gaan van een civiele rechtzaak betreft?

En tafel stoel bed is wel nog een vereiste om huisvrede te creeren; zodat niemand het pand zomaar kan betreden (eigenaar/politie)?

Die tafel,stoel en bed is een

Die tafel,stoel en bed is een ritueel van Amsterdammers. Het is gebaseerd op jurisprudentie uit de jaren 80 waar een iemand het aannemelijk moet maken dat hij/zij daar woont. Hoe: Dat is aan de verbeelding van de politie en jezelf. Kap eens met rituelen voor waarheden aan te zien.

Re: Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Waarom staat daar een foto van de neo-nazi's van de NSA bij? Best toepasselijk hoor maar vast niet de bedoeling..

Re: Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Dit komt denk ik wel uit de hoek van de nazi´s, de laatste tijd hangen er in alphen aan den rijn heel erg veel stickers met de naam ANS erop en de site die erop staat is ook erg up to date. Laten we dit in de gaten houden, en als dit werkelijk van hun kant komt er iets tegen ondernemen!

Re: Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Vraag je eerder af waarom indymedia dit laat staan...

Re: Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Er is tegenwoordig toch geen verschil meer tussen afa/krakers en nazi's.

Re: Steun voor de vvd uit niet zo'n onverwachte hoek

Wat een faalbeleid.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech