Studenten belagen Occupy @'dam

Hier kun je discussieren over Studenten belagen Occupy @'dam.
De studenten komen, veelal nadat het Korps sluit om 03.00, provoceren, uitdagen, schreeuwen en daarmee mensen wakker houden. En sinds kort zijn er enkele vechtpartijen geweest nadat ze tentjes probeerden weg te slepen. Ik was erbij toen een groep van 15 studenten tenten weg kwamen slepen en een medepeacekeeper in elkaar dreigden te slaan. Vervolgens had ik de politie gebeld. De politie deed er wat lang over en kwam na 5 minuten (bureau is 1 minuut lopen) met 4/5 auto's tegelijk aanscheuren. 1 student is meegenomen (er was op camera vastgelegd dat hij een tent wegtrok) en kreeg een waarschuwing.

De "sympathiserende" van der Laan kwam eerder al met zeer onredelijk eisen aan zoals hygiene kwesties brandgevaar (in midwinter!), e.d. en eistte dat de keuken dicht ging en er nog maar 4 mensen mochten slapen en slechts 1/4 van het plein mochten in gaan nemen, want zo zei hij: "anders kon er geen kerstboom komen". De "sympathiserende" van der Laan deed er zelf overigens niks aan het de Occupiers het ook maar iets gerieflijker te maken zoals zelfs ook maar dixies plaatsen of warmtebronnen plaatsen, electriciteit aanleggen of grote tenten ter beschikking te stellen. Dus hoe erg sympathiseerde deze voormalige vastgoed advocaat werkelijk met de Occupy beweging. Is het geen slinkse manier geweest om het kamp uiteindelijk via 'slow death' weg te krijgen?!?

Van der Laan is op de hoogte van de studentenproblemen, via de talloze meldingen bij de politie en zal eerder wellicht de hoop koesteren, dat de Occupiers door de studenten zullen worden weggepest en dus zelf zullen vertrekken (laten doodbloeden werkt beter dan hardhandig ontruimen).

Des te meer reden het peacekeeping team te komen versterken voor met name 's nachts. Je bent nodig, zeker nu! Als peacekeeper ben je vooral bezig met het het de-escaleren van geweld en provocaties met allerhande volk. Je leert daarnaast leuke en interessante mensen kennen! Geef de mensen daar even de tijd aan je te wennen, sommigen zijn voorzichtig vanwege infiltratie door politie (niet geheel ondenkbaar overigens).

Video studentenkorps: http://www.youtube.com/user/jokertjejd?feature=mhee#p/u/16/PG6UqutvRok
Foto's studentenkorps (upload indy werkt niet): http://www.facebook.com/#!/Tijdsgeest
Google streetview korps: http://maps.google.nl/maps?hl=nl&cp=6&gs_id=h&xhr=t&q=beursplein&gs_sm=&...


Korpsballen zijn tuig. Ik

Korpsballen zijn tuig. Ik hoop dat de mensen zich verweren.

Re: Studenten belagen Occupy @'dam

Snappen mensen nu ook waarom principieel 'pacifisme' gewoonweg niet werkt? Als dit soort omhooggevallen elite-watjes zich al zo gedragen, laat staan hoe de ME en het politieapparaat zich gedragen in een echte revolutionaire situatie.

Geweld van elite-watjes

Geweld gebruiken tegen linkse mensen is een kenmerk van het fascisme, en de voornaamste reden waarom fascisten klappen terug krijgen. Korpsballen hebben op zijn minst fascistische neigingen.

Re: Studenten belagen Occupy @'dam

ongelofelijk die reaxie van de occupiers ik had dat studentenkorps persoonlijk gesloopt. Wat laten jullie over je heen lopen!

Principieel pacifisme

Principieel pacifisme allemaal goed en wel, maar bij de eerste de beste problemen staan huilen dat een ander je problemen moet komen oplossen. En als dit weer achter de rug is, zijn de principieel niet pacifisten dan nog welkom bij jullie?
occupy hypocrisy.

Zelfde groep studenten

Zelfde groep studenten terroriseert snachts ook horeca in de buurt

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3062749/2011/1...

horeca? mc donalds doen ze

horeca? mc donalds doen ze toch wat tegen het kapitalisme toch? ;)

Studenten belagen Occupy

Occupy Utrecht 09-10

Even s'nachts bij Occupy langs.
Zijn allemaal mensen aanwezig die pacifisme hoog in het vaandel hebben staan.
Regelmatig aanvallen door koorballen,marokkaanse raddraaiertjes en figuren die de criminalisering van Occupyer's door VVD,PVV en CDA als waarheid hebben aangenomen.
Er komen 3 gasten aanlopen en ik hoor ze zegge,we gaan die gastjes eens flink aanpakken en die tenten eruit trappen.
Ik vraag ze netjes om zich te gedragen en dan keren ze zich tegen mij.
Ik heb er genoeg van en heb geen andere keus dan mezelf weerbaar op te stellen.
Een verleden van 20 jaar vechtsporten doet zijn werk en daar ligt mijn uitdager bewusteloos op de grond.
Een jongen van zo'n 25 jaar oud.
De andrenaline vliegt door mijn lijf en ondertussen komen er meer mensen omheen staan.
Ik besluit de politie te bellen omdat ik het vermoedden heb dat dit gigantisch uit de hand kan lopen.
Zij arriveren en maken een eind aan deze toestand.

Ikzelf krijg eenmaal thuisgekomen het gevoel dat alles waar ik naar streefde kapot is.
Ik had mezelf voorgenomen nooit meer zo te handelen,maar wat moest ik op dat moment ?
Mijn gedachten gingen terug naar de jongen die de dupe was geworden van uitlatingen door politieke partijen opgefokt was en daardoor uiteindelijk een pijn moest dragen die hij eigenlijk niet verdiende.
Ik kap er mee,geen Occupy meer,niets meer.
VVD,PVV,CDA bedankt dat jullie het zover hebben laten komen.
Onthou wel dat wat je zaait je ook zal oogsten.
Vuilnis zijn jullie geworden en meer niet.VUILNIS

Het is gewoon erg jammer

Het is gewoon erg jammer allemaal toch dat er nu gezeurt wordt over dronken onzin in plaats van bezig te zijn met veranderingen van de samenleving. Discussie over pacifisme (alweer!) doet ook nauwelijks ter zake lijkt me. Leidt alleen maar af van het bereiken van een andere maatschappij.

De Nederlandse occupy staat daarmee in schril contrast tot de wel ontzettend inspirerende occupy's in op de west kust van de VS. Bijvoorbeeld de general strike in Oakland en nu alweer blokkades: http://libcom.org/forums/news/west-coast-port-shutdown-today-12122011

Kan het niet wat meer over het recreeren van zoiets gaan? In plaats van vermiste meisjes en vernielde tenten. Ook wel belangrijk maar valt toch een beetje in het niet als je gaat voor een ander economisch en politiek systeem.

Ok, even voor de serieus:

Ok, even voor de serieus: jullie protesteren tegen een systeem en klagen vervolgens dat een van haar tegenwoordigers te beroerd is om te helpen door Dixi's neer te zetten of electriciteit aan te leggen, en dat daarom het protest een stille dood dreigt te sterven? Serieus? Jullie protesteren tegen een systeem en ze helpen jullie niet eens? Wat een rotzakken!

Occupy's

Jammer dat je het niet begrepen heb !
In elk goed werkend systeem hoort een juiste balans te zitten en die is niet meer aanwezig door de uitwassen veroorzaakt door de financiele elite.
Een elite die zijn tentakels overal in duwt, en er de oorzaak van is dat het leven hier op aarde voor zo'n beetje iedereen een hel aan het worden is.
Een machtshonger zonder enige verantwoordelijkheid buiten hun eigen cirkeltje.
Waar dat toe leid kan je wel raden,dus liever nu Occupy's etc om te redden wat er nog te redden valt.
Ik hoop dat deze elite in de gaten krijgt dat er buiten hun ommuurde landhuizen en kastelen er iets groeit en bloeit wat de balans gaat herstellen.
Aan hunzelf of dit goedschiks of kwaadschiks gaat gebeuren.

Daarover kunnen we het

Daarover kunnen we het allemaal best eens zijn. Ik snap ook echt wel dat er in het stukje wat sarcasme stond en dat niet zozeer hulp wordt verwacht (of misschien zelfs gewenst?) van Van der Laan maar dat vooral gewezen wordt op het contrast tussen zijn eisen en zijn weigering zelf te proberen aan zijn eisen wensen bij te dragen. Tot zover ga ik mee in het stukje. Maar de zin "Is het geen slinkse manier geweest om het kamp uiteindelijk via 'slow death' weg te krijgen?!?" suggereert toch echt dat een dergelijk kamp afhankelijk is van hulp of goedkeuring van (bijvoorbeeld) het systeem waar tegen gedemonstreerd wordt, en daar krijg ik een beetje jeuk van. Als actiekamp hoor je zelf te zorgen voor voorzieningen, creatief te zijn, weerbaar te zijn. Een plein bezetten betekent dat je het tijdelijk inneemt. Zonder er "alsjeblieft?" bij te zeggen. Hulp van buitenaf (en daarmee doel ik niet op hulp van sympathisanten ed) zou onnodig en zelfs ongewenst moeten zijn, omdat het een relatie van afhankelijkheid creeert.

zinloos

Je mag jezelf als 'bezetter' van het Beursplein ook best wel eens afvragen waar je mee bezig bent... Met andere woorden: waar slaat dit nog op? Zonde van de energie.

occupy-watjes

Wat lopen jullie te mauwen. gewoon verfbommetjes maken en dat studentencorps belagen plus die geenstijl bij de polderweg, die alles opfokt .Jullie weten waar ze zitten.
Zo deden wij krakers dat "vroeger". of willen jullie liever als occupy-watjes door t leven gaan.

Occupy attacks

Aanvallen op de meest kwetsbare groepen ingegeven door politieke partijen die er de gewoonte van maken elke demonstrant als crimineel weg lopen te zetten
zullen op de juiste wijze gepareerd gaan worden.
Daar waar de rechtsstaat faalt bij het beschermen van zijn burgers zullen wij genoodzaakt zijn zelf onze weerbaarheid te vergroten.

Eindelijk!

Eindelijk iemand die het begrijpt!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech