8 krakers in haarlem opgepakt

Nieuws, gepost door: nn op 25/03/2013 03:02:15

Wanneer: 25/03/2013 - 15:37

RTV noord holland meldt dat er gister in haarlem 8 krakers zijn opgepakt nadat ze een woning aan de koninginneweg hadden gekraakt.

De krakers verzetten zich toen de politie arriveerde, en gaf het goeie voorbeeld door met spulle naar de politie te gooien, een oederblusser leeg te spuiten en 'een agent te bedreigen met een paal'.

Het wordt tijd dat we het niet meer pikken en onze tanden weer laten zien, tot het bittere eind!

linkje: http://www.rtvnh.nl/nieuws/100845/Acht+krakers+opgepakt+in+Haarlem

er is verder niet veel over te vinden op het net, alleen een paar artikels van rtvnh en 112nederland.

wellicht kunnen andere haarlemmers meer info verstrekken?Wie: 
nn

Kraken jest zabronione!Wie: 
AG Haarlem

Het klopt dat er nog 8 mensen vast worden gehouden in verband met een ontruiming op de koninginneweg te Haarlem.
Het pand aan de koninginneweg is zondagochtend gekraakt. Om 5 uur 's avonds vond er een spoedontruiming plaats, op welk grond is nog onduidelijk.
De politie was niet bereid om in gesprek te gaan met de woordvoerder van de krakers en is direct tot ontruiming overgegaan.

Meer informatie volgt.Wie: 
nn

Gekraakt huis toch in open huizenroute

door Arthur de Mijttenaere

Haarlem - Het pand aan de Koninginneweg ziet eruit als een rotte kies in een mooi gebit. Met een dichtgetimmerde deur en ramen, terwijl de verf losjes op de kozijnen zit. Toch doet het zondag ontruimde pand mee met de open huizenroute, op zaterdag 6 april.

De acht krakers van het pand die zondagmiddag zijn gearresteerd komen op z'n vroegst vandaag vrij, aldus een politiewoordvoerder gisteren. Het achttal wordt onder meer openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Ook de eigenaar van het pand heeft aangifte van het kraken gedaan.

Verkopend makelaar André van Regteren zit al ongeveer dertig jaar in het vak en heeft zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Hij begrijpt niet dat een gewoon woonhuis wordt gekraakt. ,,Zeker niet nadat de wet is aangescherpt.'' Het bewuste pand stond volgens hem pas enkele maanden leeg, nadat een huurder meer dan vijftig jaar in het huis heeft gewoond. Het stond al wel enige jaren te koop, maar met de huurder erin.

,,Die man wilde ook geen veranderingen aan zijn huis, reden dat het onderhoud onvoldoende is geweest.'' Het pand staat op Funda voor 625.000 euro, maar de makelaar verwacht wel dat de vraagprijs iets omlaag zal gaan.

Doordat het pand is dichtgetimmerd, is het er niet op vooruit gegaan. Peter Oude Vrielink, ooggetuige van de ontruiming en zelf ook kraker, zegt dat het pand is dichtgetimmerd omdat de politie zich met geweld toegang tot de woning heeft verschaft. ,,Eerst probeerden ze dat aan de achterkant van het huis, waardoor daar de ramen en deuren zijn gesneuveld. Later gebeurde hetzelfde aan de voorkant.'' Volgens Peter Oude Vrielink is de politie zonder dialoog meteen met geweld begonnen.

De lezing van de politie is precies tegengesteld. Volgens een woordvoerder hebben de agenten eerst de krakers tevergeefs 'aangeroepen' het pand te verlaten. ,,De krakers begonnen echter meteen met schreeuwen en schelden en er werd met spullen gegooid.'' Ook had een kraker het met de inhoud van een brandblusser op de agenten voorzien, waarna besloten is tot actie.

Haarlems Dagblad . . . 26-03-2013


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech