Hope Not Hate, Searchlight en de AFA

Hier kun je discussieren over Hope Not Hate, Searchlight en de AFA.
De Britse anarchist Larry o'Hara heeft hier een interessant artikel over geschreven:
http://www.borderland.co.uk/index.php/13-searchlighthopenothate/searchli...

Volgens O'Hara is de Britse antifa-strijd gekaapt door rechtse elementen in de Labour-partij, die banden hebben met grote banken en multinationals, ja zelfs geheime diensten.... Zij presenteren zich onder de noemer Hope Not Hate.

Het interessante is nu dat de Nederlandse AFA in deze broederstrijd de veteranen van Searchlight de rug heeft toegekeerd en in zee is gegaan met Hope Not Hate. Na het schandaal over de AIVD-agent die de halve Alert volschreef, is dit toch reden voor zorg.

Graag een gezonde discussie, met respect voor iedereen, en zonder flauwe uithalen naar Doorbraak!


technisch probleem

Helaas is indymedia.nl zwaar onderbezet, zeker aan de technische kant. Daarom is het nog niet gelukt om de discussie-functie te herstellen. Bij gewone berichten gaat de discussie-mogelijkheid meteen 'op slot' als iemand een comment probeert te plaatsen. Daarom vindt nu af en toe wat gediscussieer plaats in de aanvullingen. Alleen is de site zo opgezet dat men bij Opinie-stukken geen aanvullingen kon plaatsen, maar alleen discussie-comments. Nu de comments dus stuk zijn, is het in de praktijk onmogelijk om op Opinie-stukken te reageren. Omdat in bovenstaande stuk expliciet gevraagd wordt om reacties, heb ik in dit geval handmatig de comments aangezet. Ik hoop dat het werkt.

Ho ho, voor de jongeren onder

Ho ho, voor de jongeren onder ons, Larry o'Hara is echt een mafklapper en een zeer onbetrouwbare bron.
en Searchlight is een NGO blad dat gesponsord word door Labour en daarom altijd moet worden gewantrouwd.
Hij (Larry) heeft ooit en brochure geschreven over Searchlight (antira/fa onderzoeksblad in de UK)
"Searchlight for biginners" waarin iedereen word beschuldigd van informant/infiltrant
op onderstaande link word door 1 van de beschuldigden de aantijgingen flink in de rond gestamp.
http://libcom.org/forums/anti-fascism/putting-the-record-straight
Dus autonome antifa, eerst wat "onderzoek" doen voordat je van alles op het net pleur

1. o hara is een aluhoedjes

1. o hara is een aluhoedjes malloot. het feit dat jij hem serieus neemt zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen maar goed.

2. AFA-nederland heeft geen banden met searchlight noch hope not hate (om heel veel verschillende redenen maar de associatie met zowel parlementaire politici als veiligheidsdiensten is er een van), alleen de redacteur van het onafhankelijke (!) blad Alert schrijft wel eens stukjes voor het antifa-net over de situatie in nederland, antifa-net is een netwerk van een stuk of 12 bladen/groepen uit de hele wereld waaronder searchlight. hierom verschijnen deze stukjes ook wel eens in dat blad.
als je iets wil over hope not hate moet je bij de IS zijn aangezien het voornamelijk een front is van haar zuster/moeder organisatie de SWP, zij waren ook verantwoordelijk voor het over laten komen van Hope not Hate voorman *kameraad delta* ;-) tijdens de EDL/DDL manifestatie in amsterdam.

3. Paul Kraaijer was hoogstens een tijdje informant, zeker geen aivd agent. hoewel hij geruime tijd gelden idd lid is geweest van de redactie van alert (nogmaals een onafhankelijk blad) en afa-zwolle (bestaat niet meer, bovendien is elke AFA groep autonoom) is een bewering als "de AIVD-agent die de halve Alert volschreef" klinklare onzin.

4. als je het allemaal beter weet, vindt dat het anders moet, wat let je? Zet je eigen groep op. organiseer je eigen acties.
not your monkey, not your robot weet je wel.

Citaatje van

Citaatje van Kraaijer:

"Feitelijk werkte KAFKA indirect voor de BVD. Er was namelijk een goed contact tussen twee medewerkers van KAFKA en de extreemrechts onderzoeker Jaap van Donselaar, die verbonden was aan de Universiteit van Leiden en aan de Anne Frank Stichting, bij welke stichting ook een KAFKA-medewerker werkzaam was. Van Donselaar verstrekte veel informatie over extreemrechts aan de overheid (lees: de BVD). KAFKA nam dan ook een vreemde positie in, maar is er nooit kritisch vanuit de antifascisme beweging over aangesproken. Feitelijk werkte de AFA ook indirect, via KAFKA, voor de BVD……iets voor veel antifascisten om eens goed over na te denken.

Jeroen van de AFA en ik zijn wèl eens kritisch benaderd door een aantal lokale AFA-groepen. Aanleiding was dat Jeroen en ik op uitnodiging van het ministerie van Binnenlandse Zaken gesproken hebben met medewerkers van dit ministerie over de (juridische) aanpak van extreemrechts. Toen wij de uitnodiging ontvingen hoefden we niet na te denken over de vraag of we wel of niet zouden ingaan op de uitnodiging. Immers, er zou niet over de AFA gesproken worden, maar over extreemrechts. Maar, in het ministerie bleek dat een van onze gesprekspartners een medewerker was van de BVD. Hij had zich netjes als zodanig voorgesteld. Nadat hij zich had voorgesteld keken Jeroen en ik elkaar even aan, maar we bleven zitten. Waarom weggaan? De AFA stond niet op de agenda. Verder zat aan tafel ook het hoofd Directoraat Politie, als ik me goed herinner. Op de eerstvolgende vergadering van lokale AFA-groepen deden Jeroen en ik verslag van ons treffen met ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De radicale antifa’s waren op zijn zachtst gezegd daar niet blij mee. We hadden immers met ‘de vijand’ gesproken. Die houding en reactie zeggen veel over radicale linkse actievoerders/antifascisten, die extreemrechts alleen maar willen ‘bestrijden’ door ze letterlijk van de straat af te slaan."

Paul kraayer is een fantast

1. Paul Kraayer is een fantast. Lees eens goed de uitgebreide onderzoek van Jansen en Janssen. Een citaat van hem kan evenwel interssant zijn hoor, maar we moeten zijn bewering wel met een flink korrel zout nemen.

2. Wat wil je met die citaat zeggen?

3. In tegendeel tot wat Kraayer beweert, is het wel of niet meewerken met verschillende overheidsdiensten vaker onderwerp geweest van doscussie binnen de antifascistische gelederen. Groepen die vnl onderzoek doen, zoals Kafka, hebben logischerwijs een tamelijk neutrale positie. Informatie verspreiden over extreem rechtse personen, dubieuze stromingen of omstreden clubs is een doel op zich, of de overheid hier iets mee doet of zelf af en toe info doorgeeft doet niets aan af aan het belang of de betrouwbaarheid van die onderzoeken, zoalng de onderzoekers hier integer mee omgaan. Ikzelf ben er zeer van overtuigd dat dit het geval is, en heb daar goede reden voor. Het is ook tamelijk vanzelfsprekend dat dit soort discussies intern plaastvinden, en dat noch het grote publieke noch rare snuiters als Paul Kraayer er alles van meekrijgen.

4. Over het algemeen kan je overigens stellen dat de discussie in antifa kringen veel heeft gespeeld, bijv. rond het verbod van CP86. Het laten verbieden van een partij door de overheid is voor velen een principieel verkeerde keuze, of op zijn minst een zwaktebod. Edoch hebben de meeste mensen er weinig problemen mee als een nazi-demo weer eens verboden is of een of ander wazi weer eens veroordeeld wordt voor aanzetten tot haat oid. Met andere woorden: liefst zien de meesten dat nazi's door 'gewone mensen' (en niet door 'antifa's' of hoe menzen zich ook graag identificeren) van de straat worden weggejaagd, en als die nazi's daarna ook nog door de smeris worden gepakt om welke reden daan ook is dat ook prima.

AFA

AFA heeft met niemand van doen en zijn onafhankelijke cellen die elkaar op het juiste moment en de juiste tijd elkaar weten te vinden.
Nationaal en Internationaal.

Niet alleen de strijd tegen facsisme of hulp geven aan vluchtelingen, maar een gezamenlijke inspanning tegen alle onrecht veroorzaakt door iedereen die het kapitaal tot hun god heeft verheven.
Dit ten koste van alles wat we lief hebben.

En zeker,ook binnen AFA evolueert alles snel.
Een vrij natuurlijk proces waarbij er nimmer en nooit gezocht gaat worden naar schuldigen zoals in bovenstaand artikel.
Geen tijd voor ruzies en onderlinge geschillen, maar een onvoorwaardelijk geloof in het vinden van oplossingen.
Het feest gaat door waarvan akte.

AFA Europa.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech