Bewering burgemeester Amsterdam lijkt onwaar

Nieuws, gepost door: #hetis2013 op 04/05/2013 05:08:48

Wanneer: 04/05/2013 - 21:07

De bewering die Eberhard van der Laan afgelopen week heeft gedaan bij Pauw en Witteman dat er een persoonsverwisseling heeft kunnen plaatsvinden in verband met overbelasting van het communicatie netwerk lijkt niet waar te zijn. Op zowel de integrale beelden van Nieuwsuur als de beelden die op het ProRepublica youtube kanaal ( http://youtu.be/khc59VCTkcI ) zijn geupload zijn de agenten zichtbaar ingesprek via de oortjes en microfoons.


Afgelopen dinsdag zijn anti-monarchistische actievoerders tijdens een individueel protest op de Dam gearresteerd door de politie. Hans Maessen van het Nieuw Republikeins Genootschap en Joanna van #hetis2013 waren op de Dam aanwezig om hun mening te laten horen. Zij protesteerden tegen de monarchie als instituut en zetten zich in voor meer democratie.

Individueel protest toegestaan
Woensdag 24 April hebben woordvoerders van de verschillende actiebewegingen overleg gevoerd met de burgemeester van Amsterdam. In dat overleg is ook het individueel actievoeren op onder andere de Dam tijdens de inhuldiging besproken. De burgemeester van Amsterdam gaf te kennen dat hij het “vanzelfsprekend” vond dat het grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting gewaarborgd zou blijven. Daarnaast gaf hij aan dat de stad Amsterdam niet de stad Utrecht is: incidenten zoals bij de 75e verjaardag van toenmalig koningin Beatrix zouden in Amsterdam niet voorkomen. Onder andere omdat op de Dam de regie niet bij de individuele agent ter plaatse zou liggen maar dat hiervoor mensen van het OM zouden worden ingezet.

Niet alleen de burgemeester van Amsterdam heeft aangegeven dat protest op de 30e absoluut mogelijk moet zijn, ook Willem-Alexander heeft in zijn interview met de NOS en RTL aangegeven dat protest ook deel uit maakt van de ceremonie. En dat protest ook absoluut toegestaan moet zijn.

Incident of opzet?
De actievoerders achter #hetis2013 zijn dan ook verbolgen dat deze rechten op 30 April niet gewaarborgd bleken te zijn. Niet hebben deze arrestaties plaatsgevonden, het lijkt er ernstig op dat de verantwoordelijke diensten er alles aan doen om de waarheid niet aan het licht te laten komen. In eerste instantie heeft de politie Amsterdam via twitter ontkent dat beide arrestaties hebben plaatsgevonden. Nadat duidelijk was dat er beelden van waren en deze bij Nieuwsuur waren heeft de politie de arrestatie bevestigd. Binnen mum van tijd heeft de politie Amsterdam toegegeven dat het een inschattingsfout betrof en, ruim 1,5 uur voordat Hans en Joanna vrijkwamen, excuses aangeboden.

De vraag of er opzet in het spel is is volgens de actievoerders terecht: het officiele verhaal blijkt keer op keer te veranderen. Terwijl alle agenten een duidelijke briefing hadden gekregen om een 2e Utrecht te voorkomen en ook alle media duidelijk bericht hadden gegeven over de mogelijkheid tot individueel protest zijn er toch aanhoudingen verricht.
Terwijl de regie niet bij de individuele agenten lag zou er toch sprake zijn geweest van een inschattingsfout.
Terwijl de legitimatie van beide actievoerders overhandigd was zou er nog sprake zijn geweest van een persoonsverwisseling.
Terwijl de beelden duidelijk aantonen dat de communicatie beide kanten op correct functioneerde zou er toch sprake zijn geweest van een overbelasting van het politie netwerk.

Volgens #hetis2013 resten er slechts enkele vragen: wie was de man in pak met oortje die naar alle waarschijnlijkheid de regie voerde en Joanna haar protestbord afnam? Wie gaf het bevel tot arrestatie van de 2? Waarom hebben beide actievoerders tot minstens 1,5 uur na de excuses nog steeds vastgezeten? Was er een besluit om zichtbaar protest op het moment supreme onmogelijk te maken?



Wie: 
nn

Prima posting, Ravage plaatste op de avond van het gebeuren al een bericht dat hier betrekking op heeft:

http://www.ravage-webzine.nl/2013/04/30/van-der-laan-overruled-door-beat...



Wie: 
streng gelovige

gaat het alweer over die Joanna met haar kartonnen bordje?

(die griet die hysterisch Noord Korea schreeuwde)



Wie: 
nn

Hey,

Je bent weer van de gesloten afdeling, Streng Gelovige. Welkom terug is ons midden.



Wie: 
nn

waarschijnlijk van de DKDB, zie http://www.arrestatieteam.nl/eenhedenbinnenland/dkdb.php



Wie: 
nn

Omdat er waarschijnlijk snel actie ondernomen zal worden. Er is al een mirror: http://imgur.com/a/tIKud

De website van arrestatieteam.nl heeft een opendir op http://members.quicknet.nl/wvanbokhorst/plaatjes/eenheden/dkdb/
Met de root http://members.quicknet.nl/wvanbokhorst/



Wie: 
nn

Geloven sommige mensen echt in de doorzichtigheid van deze protesterende mensen? Juist deze arrestatie is bedoeld om onze mensen uit de tent te lokken, kan Opstelten zien wie echt actie voert!



Wie: 
flap

be my king again.
kan dat gezever over joana niet naar de ruis?
het is een ieder toch hopelijk wel duidelijk dat deze "axie"doorgestoken kaart is.
een bordje in utrecht dezelfde avond op tv eerst zou het een spontane axie zijn en vervolgens is het de eerste in een lange reeks?
bordje in utrecht bordje in adam wat een lange reeks.
in adam stond ook nog stom toevallig een camera van de nos die het gebeuren doodleuk filmde en s"avonds weer gezellig op de tv.
en nu moet iedereen blij zijn dat er toch nog iets van "axie"is geweest,17 miljoen inwoners en niemand met de ballen om een echte axie te doen.
je zou je bijna gaan afvragen of het grootste deel van de axies in nederland niet gewoon en geheel gestuurd worden door de diensten.
de "tegenbeweging" is dood laten we het lijk maar snel begraven voordat het gaat stinken.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech