Ubica rechtzaak tijdslijn

Hier kun je discussieren over Ubica rechtzaak tijdslijn.
10:15 - De zitting is begonnen.

10:21 - De advo is bezig de zaak niet ontvankelijk te laten verklaren voor de arrestant die buiten de Ubica is opgepakt. Het is wachten of de arrestant uberhaupt de rechtzaal binnen moet, of niet.

10:45 - De rechtzaal wordt gereed gemaakt. Mensen moeten op de publieke tribune zitten.

10:57 - @_MikeMuller: Gemeente Utrecht heeft zich ook in het strafproces gevoegd als benadeelde partij.

10:57 - @Remco_te_Kloese: Eerste openbare Ubica-zaak begonnen. Verdachte wordt brandstichting/vernieling verweten.

10:57 - @_MikeMuller: Filmpje wordt vertoond, de krakers op de publieke tribune lachen. Te zien is dat er brand wordt gesticht.

10:57 - @_MikeMuller: Rechter ondervraagt eerste verdachte. Kraker wil niets zeggen en beroept zich op zijn zwijgrecht.

11:11 - Er zijn zo'n 35 mensen aanwezig op de publieke tribune.

11:15 - De Gemeente Utrecht heeft zich bij de zaak van de eerste arrestant gevoegd. Ze eist schadevergoeding voor de beschadiging van straattegels. Iemand anders eist 100 euro vergoeding voor de kosten van het zemen van ramen.

11:18 - @JurgenSwart: Gemeente Utrecht wil in totaal 24000 euro vergoed hebben

11:21 - @JurgenSwart: Utrecht was een oorlogsgebied volgens de officier

11:25 - ‏@JurgenSwart: Dit was een goed voorbereide aanval van de krakers om de politie te provoceren

11:29 - @JurgenSwart: Deze kraker verdient lichtste straf van de krakers officier eist 2 maanden

11:33 - ‏@_MikeMuller: Advocaat: ,,Heeft iemand hem wat zien aansteken? Nee! Het is volstrekt niet onderbouwd."

11:33 - @JurgenSwart: Advocate deze kraker is niet te linken aan brandstichting hij is aangehouden vanwege zijn kapsel

11:36 - De eerste zitting is afgelopen. Strafeis voor de verdachte die buiten gearresteerd is, is 2 maanden onvoorwaardelijk. Volgende zitting begint over 5 minuten. Daar worden verdachten in groepen van vier behandeld.

11:41 - @_MikeMuller: De advocate van de eerste verdachte wil vrijspraak voor haar cliënt. Rechter wil in één keer uitspraak doen rond half twee.

11:46 - Zitting voor de volgende drie verdachten is zojuist begonnen.

11:54 - @_MikeMuller: Advocaat heeft aangegeven een pleidooi van een uur te houden om zijn verdachte vrij te pleiten.

12:07 - @_MikeMuller: De drie krakers die nu terecht staan, beroepen zich allen op hun zwijgrecht.

12:09 - @_MikeMuller: In de rechtszaal zijn overigens acht parketpolitieagenten aanwezig.

12:10 - @destadutrecht: volgens politie gebruikte krakers geen legaal vuurwerk.

12:13 - @_MikeMuller: Rechter schetst beeld door de ogen van agenten. ,,Agenten renden en waren bang voor het vuurwerk. Eén agent dook achter zijn auto."

12:20 - @_MikeMuller: Eén kraker geeft toe dat ze in een lock-on zat vastgeketend.

12:22 - @_MikeMuller: De beveiliger van de fietsenstalling bij het stadhuis heeft verf in zijn ogen gekregen, waarvan hij enkele dagen last had.

12:31 - @_MikeMuller: Eén kraakster is student op de HU. ,,Ik loop nu studievertraging op. Als ik donderdag de les mis, haal ik het vak niet."

12:36 - @Remco_te_Kloese: Eén verdachte wil niets zeggen over persoonlijke omstandigheden omdat hij daar in het verleden 'mee genaaid' is.

12:37 - @_MikeMuller: Alle krakers die nu terechtstaan zijn al eens in aanraking met politie en/of justitie geweest.

12:43 - @_MikeMuller: Stoffenwinkel eist 5265 euro vergoeding en de goudsmederij 3206. Politie Utrecht vordert 4537, bewoner eist 100 euro schoonmaakkosten

12:55 - @_MikeMuller: Bij binnentreden #ubica was geen machtiging van de OvJ: ,,Er was wel sprake van een heterdaadssituatie en de veiligiheid was in het geding."

13:01 - @destadutrecht: officier: krakers hebben bewust vuurpijlen op politie afgeschoten, dus poging tot zware mishandeling.

13:11 - @_MikeMuller: Officier van Justitie eist 4 maanden onvoorwaardelijk tegen de krakers #ubica. ,,Ze hebben allen een strafblad."

13:15 - @_MikeMuller: Officier van Jusitie wijst aantal voorschotten van de schadeclaims toe en stelt de krakers hoofdelijk aansprakelijk.

13:17 - @Remco_te_Kloese: Volgens advocaat verdachten is Ubica onrechtmatig binnengedrongen.

13:30 - @Remco_te_Kloese: Advocaat verdachten: het feit dat mensen in het ubica pand zaten, zegt niet dat ze verantwoordelijk zijn voor de strafbare feiten.

13:36 - @destadutrecht: advocaat krakers: niet te bewijzen wie er met verf en vuurwerk heeft gegooid.

13:38 - @_MikeMuller: Volgens advocate van de krakers is er geen geldig bewijs om de krakers te veroordelen. Zij pleit voor volledige vrijspraak.

13:43 - @destadutrecht: advocaat vraagt wederom vrijspraak voor drie krakers. Volgen er nog zes.

13:45 - @_MikeMuller: Korte schorsing. Zaak gaat straks door.


Re: Ubica rechtzaak tijdslijn

Die Vloet kent echt geen grenzen, wel. Dat staat de gemeente weer mooi dan.

Ongelofelijk.

Re: Ubica rechtzaak tijdslijn

Een ondoordachte stompzinnige actie van een aantal krakers die af hadden moeten wachten of zij wel ontruimd hadden geworden gezien het feit dat Vloet en Klaassen er nog niet uit zijn.
Wat rest is het disrespect van vele Utrechtse burgers die weer in de knip mogen om dit verhaal te gaan betalen.
Ik kan nog een aantal redenen opnoemen waarom hier een dwaasheid begaan is maar misschien moet er maar eens gevoeld worden wanneer je op een dergelijke wijze inzet.

Positief is dat er binnen de kraakbeweging een nieuwe generatie jongeren aanwezig is die weet dat een andere inzet noodzakelijk is.
Daarbij gaat er weer meer gekeken worden naar gemeenschappelijke belangen van woningzoekenden en de gesettelde burgers.
Een combi die nooit uit het oog verloren mag worden,waarbij deze recentie actie hopelijk tot nieuw verantwoord beleid zal leidden.

'A few years into the 21st

'A few years into the 21st century, the Dutch corporate media ran a series of stories accusing the squatting movement of escalating violence and criminality. This was bewildering: twenty-five years earlier, squatters had regularly engaged in pitched battles with police, but by the time of the news coverage the movement was comparatively tame and weak. In 2010, following up on the public relations work carried out by corporate journalists, the Dutch parliament made squatting illegal.
When the squatting movement had been at its peak and thousands of people routinely participated in violent confrontations with the authorities, it was impossible to brand it “extremist” because so many people were involved that it was understood as a part of Dutch society. Ironically, it was the decline of such tactics and organizing that enabled the press to brand squatters extremists, paving the way for their formal criminalization. Faced with this smear campaign, the only hope for the squatting movement would have been a resurgence of widespread participation in confrontational activity. This should serve as a warning to all who react to corporate slander by distancing themselves from militant organizing.'

je je je you cudnt be more

je je je you cudnt be more stupid with you fascist statement .. do you work for the goverment ??? im sure of it .... KRAKEN GAAT DOOR

KRAKEN STOPT!

KRAKEN STOPT!

onzin

De rechter heeft besloten dat er ontruimd moet worden, ondanks dat Vloet en Klaassen er nog niet uit zijn. Dus als er iemand ondoordacht was, is het die rechter. Gaan zitten wachten tot je ontruimd wordt is ook niet slim, want dan staan ze voor je deur te wachten en sneaken ze snel naar binnen als iemand de deur opendoet. Zo hebben ze dat bij de Vismarkt ook ooit gedaan. Als je niet vrijwillig wilt vertrekken, wat me in dit geval toch redelijk lijkt, kun je maar beter je eigen moment kiezen. Dat er dan wat met verf gegooid wordt, ach, de burger betaalt wel voor meer onzin. Ik betaal ook belasting tenslotte.

zonder herrie geen aandacht

Feit is dat zonder vuurwerk&verf het verhaal in zijn geheel nooit dezelfde aandacht had gekregen. Immers gaat zelfs de propagandist van de telegrof niet alleen naar de strafzaak van de verdedigers van het pand , maar ook naar de civiele zaak tussen Klaassen en vd Vloet. Laat ons echter niet vergeten dat millitant gebeuren altijd een middel is een nooit en doel moet worden.

Re: Ubica rechtszaak tijdslijn

TOTAL SOLIDARITY TOTAL COMPLICITY GREAT ACTIE

Waarom zijn er tegen sommige

Waarom zijn er tegen sommige 4 weken geist en tegen andere 6 weken? Heeft dat te maken met dat sommige in lock-on's zaten en andere niet?

Ubica Hooligans!

Dat wordt benefieten als een malle!

Gisteren zijn de cijfers van geweld tegen politie naar buiten gebracht, zouden die explosief zijn gestegen na de Ubica ontruiming?

Oorlogsgebied, bang, wegduiken en poging tot zware mishandeling....

Dan zijn ze zeker niet in te zetten bij een voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United waar supporters elkaar treffen na afloop van de wedstrijd voor wat extravagant handgemeen?

Oh ja en de oorlog in Iraq

Oh ja en de oorlog in Iraq met meer dan één miljoen doden en babies die door chemische wapens zijn geboren is geen "mishandeling", "genocide", "totale verwoesting".......... DAT IS ECONOMIE. Idioten! Hyprocriete klassen justitie die nergens op slaat. Conformeer je niet aan dit soort idioterie, hoeveel mensen deze gang van zaken ook normaal vinden..... HET IS ABNORMAAL. En nee: jij die dat door hebt bent niet gek, de meerderheid is gek.

Sterkte aan alle helden van Ubica!!!

Re: Ubica rechtszaak tijdslijn

oei! mensen met een afwijkende mening,dat moeten dan wel nazi"s zijn!
snel ingrijpen indypartijgenoten,straks raken andere mensen ook besmet met het vormen van een eigen mening,dat kan hier nooit de bedoeling zijn.

Re: Ubica rechtszaak tijdslijn

vragen aan de gemeenteraad? weg met staten en grenzen? was het toch? de staat als het grootste kwaad tenzij we er een slaatje uit kunnen slaan? wat een geestelijke armoede hier.

Re: Ubica rechtszaak tijdslijn

Sorry Mod,solidair zijn met een dergelijke actie terwijl er nog geen enkele beslissing door het OM i.s.m. B/W is genomen kan gewoon niet.
En de rol van B/W bij een dergelijke ontruiming is veel groter dan hier aangegeven word door sommigen.
Voor de rest blijf ik keihard solidair met kraken.
Een dergelijke kritiek is dan ook enkel bedoeld om een volgende keer met gebruik van hersenen te opereren.
Moet kunnen toch ?

Re: Ubica rechtszaak tijdslijn

reactie op vorig bericht: Naar mijn weten is de naam 'mod' niet beschermd hier, dus iedereen kan dat gepost hebben. Groetjes

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech