De rechten van een kind

Hier kun je discussieren over De rechten van een kind.
Gisteravond kwamen de feiten naar boven die de actie van de kwade kwasten voor 100 % rechtvaardigde.
De Nederlandse regering olv Albayrak,van Leers en nu Teeven hebben de rechten van zo'n 4000 kinderen op schandelijke en ontoelaatbare wijze geschonden.
Weggezet zijn ze ,als een stuk vuil.

Ik wil hier niet teveel woorden aan vuil maken daar ik hierdoor echt geemotioneerd word,geraakt ben diep in mijn hart.
Hun wiegje bleek niets meer dan een begin richting hel en verdoemenis.
Dus Teeven,hou je smoel dicht en loop niet als een klein verwend kind te zeiken over een lik verf die nodig was omdat je zelf op geen enkele manier in staat ben om je verantwoording te nemen.

Wees nou eens echt de kerel die je wil uitstralen.
Geef verdomme nou eens toe dat het een grote teringbende is bij juliie daar.
Je bent nog niet in staat 1 echte oplossing te verzinnen die de problemen rondom deze mensen/kinderen verzacht.
Het populistische rechtste karakter van jou krijgt nog andere effecten.
En wie ga je daarvan dan de schuld geven !

Een hardliner zonder geweten ben je.
Een jonge rus kijkt vanuit het hogere op je neer en oordeelt.
Voel het Teeuwen,voel........


daar konden we op wachten;de

daar konden we op wachten;de zielige kinderkaart wordt getrokken.
wat bezielt ouders om hun kind in te zetten voor eigen gewin?
wat bezielt ouders om naar de andere kant van de wereld te reizen op goed geluk naar een totaal vreemd land met een totaal vreemde cultuur?
gevlucht voor je leven? natuurlijk niet,dan was je wel naar een aangrenzend land gereist.
in het "vrije"westen daar moest je zijn,daar krijg je alles wat je maar kunt wensen,en tot een paar jaar terug was dat ook zo.
het grootse gedeelte van de inwoners van dit landje willen niet dat er tot in de treurnis maar iedereen opgevangen wordt,veel vluchtelingen zijn hier even kansloos als in het land waar ze vandaan komen.
hoe noem je het als een hele kleine minderheid ,die op een paar handen te tellen is,hun wil wil opleggen aan de meerderheid?

Een kleine minderheid die hun

Een kleine minderheid die hun wil willen opleggen aan de meerderheid !
Welke minderheid is dat dan ?
Ik schrijf hier een artikel puur op persoonlijke titel net als vele anderen hier.
Ik kan je angsten niet delen.
In jou visie zijn de buitenlanders weer de enorme kostenpost die ons in een krisis hebben geholpen.
Heb je de recente geschiedenis dan wel goed gevolgd ?
Vlgs mij waren daar anderen verantwoordelijk voor.
Mensen die iets met banken enzo van doen hadden.
Mensen die heel veel eurootjes verdienen als manager bij woningbouwcooperaties,de zorg,etc etc.
En zijn wij ook niet zelf indirect verantwoordelijk voor hun vlucht !

Zet je angsten opzij en verbreed je wereldbeeld.
Wij zijn nu al en in de toekomst volledig afhankelijk van het buitenland.
Onze export etc etc.
Wanneer je nieuwe culturen en gebruiken omarmt zal je heel snel merken dat deze mensen niet zo gevaarlijk zijn.
Probeer het maar....
Niet bang zijn.

.

niet bang zijn.

iemand die tegen me zegt;niet bang zijn kom gerust wat dichter bij,wil je een snoepje etc,wantrouw ik al op voorhand :).
met een kleine minderheid bedoel ik de mensen die vinden dat ieder mens op deze aardbol in nederland rechten moeten kunnen ontlenen en aanspraak moeten kunnen maken op de sociale voorzieningen,totaal krankzinnig als je het mij vraagt.
een klein landje als nederland kan maar een beperkt aantal vluchtelingen opvangen tenzij mensen er voor pleiten om de laatste stukken natuuur in nederland ook vol te bouwen voor eventuele nieuwkomers,lijkt mij wederom een slecht plan.
beter om honderd mensen op te vangen en ervoor te zorgen dat zij ook daadwerkelijk een goede toekomst tegemoet gaan dan er duizend op te vangen waarvan je weet dat ze hier even kansloos zijn als daar.
nederland kan nou eenmaal niet al de elende op de wereld op haar schouders nemen,een beetje het idee met de reddingssloep waar tien mensen in passen,red je de levens van tien mensen of trek je de elfde persoon ook aan boord waardoor er elf mensen verzuipen?

je schrijft over buitenlanders die een enorme kostenpost zouden zijn en ons in de crisis hebben geholpen,ik lees dit nergens terug in mijn bovenstaande reaktie,maar ben de beroerdste niet en zal daar ook even in het kort op reageren.
nieuwkomers zijn vaak kanslozer dan mensen die hier geboren zijn,andere taal, gewoontes noem maar op,en die mensen zul je ook moeten voeden enz.en ja,dat kost de samenleving geld,en nu doet geld me persoonlijk niet zoveel,maar zo werkt de wereld nu eenmaal,iedere euro kun je maar een keer uitgeven.
om even heel kort door de bocht te gaan,even heel zwart op wit,zie ik liever meer geld voor de ouderen die deze welvaart op hebben gebouwd of naar scholing of naar mensen die ziek zijn dan dat wat uitgeprocedeerden van dat geld naar de hoeren gaan.(let wel even kort door de bocht).
ook ik gun ieder mens,dier plant of boom van mijn part het beste en een mooi leven,echter zit het in de natuur dat ieder levend iets eerst aan zichzelf denk zijn of haar gezin,famillie,vrienden,mensen in de straat,het dorp,de stad het land en daarna kijk je wat je eventueel voor anderen kunt doen,draai je dit principe om,je helpt iedereen en gaat dan pas aan je eigen denken dan red je het niet in deze kapitalistische wereld,het is ook niet mijn wereld maar we leven daar vooralsnog wel in.

zet je angsten opzij schrijf je,ik heb nietzozeer angsten maar wil mijn ogen niet sluiten voor de werkelijkheid en of in een soort droomwereld vertoeven.
kijken we naar landen in europa waar heel veel nieuwkomers opgevangen zijn dan kunnen we niet wegkijken voor de problemen die het soms met zich meebrengt.
mensen komen deze kant uit met hele hoge verwachtingen als dit vervolgens tegenvalt dan is het de schuld van het gastland,discriminatie en ongelijke kansen,wat zo nu en dan flink uit de klauwen loopt,zie frankrijk,engeland en recent zweden.
en dan heb ik het nog niet eens over de hoge criminaliteit onder nieuwkomers en over andere culturen die zich steeds nadrukkelijker manifisteren in met name de grote steden van europa,brussel,antwerpen,amsterdam,rotterdam,londen enz,waar hele wijken hun eigen codes en wetten en regels hebben,mooi fuck the rules? allemaal anarchisten? nee,jammer genoeg eerder het tegenover gestelde.
voor mij persoonlijk hoeft dat niet zo nodig,of sterker ik moet er niets van weten.

nieuwe culturen en gebruiken ontarmen? voor mij hoeft dat niet zo nodig,het klinkt me zelfs iets te pro brussel in mn oren.
hoewel de chinees op de hoek soms een uitkomst is kan ik voor de rest weinig positiefs ontdekken,ik hoef dat niet zo nodig opgedwongen te krijgen.
als ik van andere culturen wil proeven ga ik wel op reis,en je hoeft tegenwoordig niet ver meer te reizen daarvoor,of dat positief is? ik heb vooralsnog mn twijfels daarbij.

groet.

Prima onderbouwde raktie. Ik

Prima onderbouwde raktie. Ik mis alleen nog iets. In het originele stuk komt de volgende zin voor:

"De Nederlandse regering olv Albayrak,van Leers en nu Teeven hebben de rechten van zo'n 4000 kinderen op schandelijke en ontoelaatbare wijze geschonden. Weggezet zijn ze ,als een stuk vuil."

Waar is de verantwoordelijkheid van de ouders die hun kinderen gewoon achterlieten ? Ik neem aan dat als de ouders in "doodsnood" of iets soortgelijk hebben moeten vluchten, de situatie voor de kinderen niet beter was. Om dan je kinderen gewoon achter te laten (+/- 4000 ?) is een zeer grove schending van hun universele mensenrechten. Laten wij deze grove schending van deze mensenrechten aanpakken.

groet.

In hoeverre kan je je

In hoeverre kan je je verantwoordelijkheden nog uitoefenen terwijl je geen euro meer in je tas hebt en afhankelijk ben van de goedwillendheid van een staat ?
Dat is geen simpel op te lossen materie evenals het begrip "economische vluchteling".
Deze komen toch hoofdzakelijk uit landen waar ook Nederland de nodige roering heeft veroorzaakt door hun grondstoffen weg te roven etc etc.
Wanneer je er van overtuigd ben dat de sterkste in deze moet winnen kon je nog weleens van een koude kermis thuiskomen.
Gewoon begrip tonen en voor zover je mogelijkheden reiken een helpende hand bieden lijkt me dan ook de beste oplossing om onze schuld af te gaan lossen.
Dit even los van het feit dat ik voor mezelf de geschiedenis niet als een vaststaand feit beschouwt maar als een proces wat continue doorloopt.
Eventuele nadeligheden die hier aan vastkleven staan in geen verhouding tot wat de meeste vluchtelingen hebben moeten ervaren.

ja ho is even,er stond

ja ho is even,er stond vandaag een artikel hierover in de krant,het gaat hier dus over kinderen waarvan de ouders gevlucht zijn.
laat dit eens even tot je doordringen,deze mensen "vluchten"van de andere kant van de wereld naar nederland en laten hun fucking eigen vlees en bloed achter in een oorlogsgebied?!
deze mensen zijn het verdomme niet waard dat ze kinderen hebben.
en wat roept "links"vervolgens? moord en brand,het is de schuld van de nederlandse staat,de schuld van teeven,het is de schuld van de kaaskoppen die allemaal racisten zijn.
nee mensen,in dit verhaal zijn de ouders verantwoordelijk en niemand anders!
de ouders hebben hun hachje gered en hun eigen kinderen voor oud vuil achter gelaten,niemand anders.
en nu ze in nederland zitten nog gaan zitten janken en zielig doen?
de oplossing lijkt me helder,gezinshereniging,retour afzender dus.

Alle kaaskoppen racisten

Alle kaaskoppen racisten !

Vlgs mij word zoiets nergens beweerd hier !
Wanneer ik even recent teruggaat in de tijd stond half Nederland op zijn kop toen er aantal kinderen uit het gezin weggetrokken werden om naar het buitenland gestuurd te worden.
Ik heb meer vertrouwen in die mensen dan in jou oplossingen.

Je zal toch moeten proberen een juiste balans te gaan vinden om het vluchtelingen en asielbeleid op een verantwoorde en humane manier te prakizeren vriend.
Geen eenvoudige zaak in een tijd die vele misplaatste onderbuik gevoelens oproept e,n er politieke partijen zijn die hier hun winst uit willen halen.

Probeer je gewoon niet mee te laten slepen in al dat populistische gelul en realiseer dat we de wereld snel veranderd.
Wil je in die wereld zelf een positieve rol willen spelen zal je toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen anders mis je gewoon de boot.

denk zelf dat jij beter uit

denk zelf dat jij beter uit een ander vaatje kunt tappen.
mensen zoals jij roepen steeds over mensenrechten en dat we solidair moeten zijn.
waarom maak je je in godsnaam hard voor mensen die hun eigen kinderen laten verrekken en vervolgens met hun vingertje beschuldigend naar alles en iedereen wijzen behalve de schuld bij zichzelf zoeken.
wat voor kronkel heb je dan in je kop om solidair te zijn met mensen die geen knip voor hun neus waard zijn?
als het knuffelen van lieden die hun kinderen voor grof vuil achterlaten in een oorlogsgebied de juiste balans is zal het snel met je geloofwaardigheid gedaan zijn en kun je de solidariteit onder de bevolking wel op je buik schrijven.

zucht

diepe zucht.

Wat ik vooral niet begrijp, is wat voor bevrediging de mensen zoeken, die hier continu rechtse gelul aan het posten zijn. Maar goed, ik ben blij dat de mods af en toe hier schoonmaken.

vaag

Moeilijk te volgen hier... maar goed , ik doe maar een aanvulling:
Nederland is 'gewoon' een immigratieland. Al vele jaren lang komen mensen hierheen. Ik heb de cijfers niet bij de hand, maar er zijn de afgelopen jaren veel Polen en andere Oost-Europeanen in Nederland bij gekomen. Door 'juridisch gekonkel' zijn dit geen buitenlanders ofzoiets dit heeft te maken met dat Polen net als Nederland bij Europa hoort en daar door zijn het geen buitenlanders. Deze oosteuropeanen zitten hier in NL ook nog eens via wazige wettelijke (verblijf/woon)constructies, waardoor allerlei statistieken vaak niet kloppen danwel onvolledig zijn.
Persoonlijk vind ik dat het allemaal met 'keuze maken' te maken heeft, je kunt inderdaad niet iedereen hier gaan opvangen zoals ene 'nn' hierboven betoogt. Ik denk dat je meer mensen met een vluchtelingenachtergrond hier in Nl moet opvangen dan allerlei Polen, Letten, Bulgaren hier te laten werken en wonen.
En die 'kut-COA' moet ook eens ophouden met dat verhuizen van plek naar plek. Dat gaat ook nergens over. Maar ik begrijp het wel... Dat verhuizen gebeurt zodat gemeenschappen waar de centra zich bevinden teveel gehecht zouden kunnen raken aan de tijdelijke bewoners van de centra. Wat ook gebeurt... Maar dit is juist goed... denk ik.

De situatie is fucked-up! Moeilijk om hier iets als enkeling aan te doen maar het kan wel, (mits je wat extra ruimte in je huis en 'je portemonnee' hebt), dan kun je een vluchteling in huis nemen.

Moeilijk allemaal... Doei

nu ja,het ging er hier

nu ja,het ging er hier voornamelijk om dat er dus lui zijn die zelf vluchten en hun kind voor oud vuil achter laten.
en dan is het vervolgens de schuld van nederland en teeven en weet ik nog meer,mensen die zo met hun kinderen omgaan hebben wat mij betreft geen flikker te zoeken hier en mogen zo snel mogelijk retour afzender.
en ja in europa zijn nu open grenzen,is het niet fantastisch? bouwvakkers,truckers enz krijgen bij de werkgever de bons omdat lui uit polen hetzelfde werk voor minder doen,marktwerking.
gevolg;de eigen bevolking zit werkeloos thuis en mensen van buitenaf komen het werk doen,foute boel!
en laten we niet discrimineren maar gewoon niemand voorlopig meer toelaten,dat is denk ik een logische stap.
eerst zorg dragen voor de eigen bevolking en dan pas kijken wie we verder eventueel kunnen helpen.
zal voor de meeste hier wel te rechts klinken maar het verdeel en heers wat rechts/links is daar moesten we maar eens overheen stappen.

15;36

hartelijk dank voor je geweldige bijdrage aan deze discussie!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech