Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

Hier kun je discussieren over Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon.
De winkels die weigeren het veiligheidsakkoord voor Bangladesh te tekenen hebben nog steeds te maken met stoepkrijt voor hun winkels, en dat zal ook zo blijven totdat ze hun leven beteren.
Er wordt wel erg paniekerig gereageerd op de leuzen door filiaalmanagers en personeel. Politie bellen voor een krijtleus is nogal flauw. Toch heb ik de afgelopen dagen al een paar keer smeris achter me aan gehad door telefoontjes van Prenatal en Didi.
De acties gaan zeker door. Er is weer een lading flyers besteld met onderstaande tekst.
" De winkel waar deze actie op gericht is verkoopt kleding van een merk dat weigert de veiligheidseisen voor Bangladesh te tekenen. Dit merk is mede verantwoordelijk voor de ramp in Bangladesh waarbij ruim 1000 mensen zijn omgekomen omdat een ernstig onveilig gebouw waarin zij opgesloten zaten instortte. Please zeg tegen het winkelpersoneel dat Coolcat, Wibra, Didi, Prenatal en de Bijenkorf de overlevenden van deze ramp moeten compenseren. Ook is het levensbelangrijk dat Coolcat, Wibra, Didi en de Bijenkorf deelnemen aan ACCORD ON FIRE AND BUILDING SAFETY in Bangladesh. Praat hierover in de winkel of geef de flyer aan degene die er werkt. Wees solidair met deze onderbetaalde arbeidsters (vrouwen, mannen en jongeren) die zich voor een hongerloontje kapot werken om onze kleding te naaien. Teken ook de petities op www.schonekleren.nl en www.cleanclothes.org. STOP SLAVERNIJ IN BANGLADESH!"
Houd verder de facebookpaginas van schonekleren en Krijtje van de Stoep in de gaten
https://www.facebook.com/krijtje.vandestoep


Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

misschien is het tijd voor krijtje om iets met haar leven te gaan doen,werk zoeken of zo.

Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

Hah, ze doet toch wat, alleen haar inzet krijgt een hele andere waardering dan het ´werk´ waar jij het over hebt. Ze verdient hiermee geen geld, maar wel respect! Ik vind het knap, en belangrijk dat mensen deze absurde misstand kenbaar maken aan het onbenullige winkelvee. Ga zo door Krijtje!

Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

Ik heb ernstige gewetensbezwaren wat betreft kopen bij H & M C & A en al die anderen die profiteren van uitbuiting potentieel dodelijke arbeidsomstandigheden. Tegelijk heb ik een minimaal inkomen en geen uitzicht op verbetering. Ik heb actief - al ver voor dat er grote rampen met brand en instorting in het nieuws kwamen - gezocht naar winkels met fair geproduceerde kleding. Het aanbod was minimaal en voor mij zeer duur eigenlijk onbetaalbaar. Het is dus een dillema niet meer kopen bij H & M maar waar dan wel ? Alleen nog gebruikte kleding dus ook tweede hands onderbroeken ? Dat laatste van die onderbroeken om maar aan te geven hoe moeilijk het is de uitbuiters te vermijden.
Ik heb vergelijkbare problemen met de supermarkten in Nederland beruchte uitbuiters AH enzv. Maar een voedsel coop is er niet waar ik woon en er zelf alleen een opzetten onmogelijk voor mij. Ik ken een voedsel coop in Amsterdam - de bekende - ik heb daar in een ver verleden herhaald contact mee gezocht om daar voedsel te halen en steun bij het zelf opzetten coop maar nooit antwoord gehad.

Ik vraag me af waar Krijtje haar kleding koopt. Ik neem aan dat ze bij de winkel ketens waar ze actie voert niet meer welkom is ?

Bovendien : een boycot zou inhouden als je consequent bent een totale boycot van vrijwel het gehele grote bedrijfsleven.

Is een oplossing wat duurders kopen en minder vaak kopen en wat gekocht is dragen tot het letterlijk van je lijf valt ? Ik draag mijn kleding noodgedwongen toch al tot het verslten is dus er gaten in komen of het scheurt onherstelbaar. Een jas draag ik jaren lang 10 jaar of langer komt voor. Duurder kopen is geen optie voor mij gewoon te weinig geld. Op de markt kopen ? Kleding ook uit de bekende berucht landen.
Plaats je je zelf buiten de maatschappij door consequent te zijn ?

In consumenten acties zie ik niks omdat ik me zelf en anderen niet wil zien als consument of als user maar meer als eigenaar.
Van wie zijn de aardse goederen. Kortom ik zie als oplossing om het breder te maken dus actie tegen een verdervelijk gruwelijk
economisch systeem waar in eigenaren weer als feodaal kunnen heersen. Al die miljarden die zo'n eigenaar van bijv. H & M
persoonlijk bezit wie werken daar voor en wie dragen er aan bij door de troep te kopen ? Daar bij de link leggen naar het leven van de mensen hier in dat wat Nederland word genoemd. Want ik merk dat er weinig mededogen is met mensen die een ander uiterlijk hebben andere cultuur. Ik denk dan aan de geconstateerde in vergelijking magere opbrengst van landelijke inzameling voor Syrie met name.
We moeten solidair zijn met de vaak winkels meisjes e.a. bij de winkel ketens en ze organiseren om tot bewustwording en democratisering van die mega bedrijven te komen. Moeilijk ? je moet er in geloven want de mensen die er werken zijn niet achterlijk ze maken een keuze net als ik een keuze maak door er te kopen. Ze zijn dus fout wij zijn dus fout. Ik ga er wel van uit dat ik er nooit zal werken omdat ik er niet mag werken door leeftijd en langdurig uit arbeidsproces en andere discriminatie. Ik ga er van uit dat ik helemaal nooit meer ergens mag werken. Maar krijg ik soldariteit van werkenden ? Nee er word alleen maar met vuil gegooid ik zou werkschuw zijn. Volgens mij hebben ze zelf een hekel aan hun werk en terecht ! Hoe veel politiek bwustzijn is er ? Voorbeeld opnieuw is deze week bekend geworden dat er atoom wapens op Volkel liggen. Vandaag is het open dag daar maar de bezoekers daar van ook maar een kritische verwijzing naar de atoom bommen in radio interviews bijv. ? Niks nul. Ik verafschuw ze daarom.Alle gebieden van het leven worden beheerst door het grote bedrijsleven.
Het moment dat ik dit typ kan dat tot jullie komen vanwege mijn internet abo bij een zeer groot kapitalistisch bedrijf en andere mega bedrijven die de infrastructuur die Internet is in bezit hebben. Tegelijk spioneert mijn provider legt mijn Internet verkeer vast voor overheden.

Tot slot : vorige week zei ik tegen zo'n winkel meisje van H & M " groeten aan je collegaatjes in Bangladesh ". Ze antwoordde :
" zal ik doen. "

Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

echt weer iets voor onze raymond,om winkelmeisjes die zelf ook een hongerloontje krijgen,lastig te vallen.

Perfecte actie die navolging

Perfecte actie die navolging verdient.

Het probleem is echter dat wanneer we eens goed opletten wat voor bullshit er verkocht word we zowat driekwart van de winkels/ketens dicht moeten gooien.
Hoe ga je mensen wijsmaken hun verantwoording te nemen bij het kopen van al die rotzooi en voor kwalitatief hoogstaande produkten te gaan, in plaats van goedkoper en meer !

De actie heeft wel positieve gevolgen omdat er aan dit probleem wel aandacht word besteed door de media.
Dus doorgaan.

Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

HUP KRIJTJE!!!!!!!!!!! HOU VOL! Je bent geweldig!

Re: Winkels bloedkleding schrobben hun geweten schoon

God is verzoenend.

in antw. op positieve reakties en constructieve feedback

beste kameraden, dank voor de support die ik in deze discussie ondervind. dat is fijn. inmiddels is ook duidelijk dat er landelijk interesse is om bij winkels van merken die het Bangladesh safety accord niet getekend hebben geflyerd gaat worden en stoepkrijtacties worden gedaan. het is inderdaad niet mogelijk, of bijna niet mogelijk, honderd procent okay te consumeren. wat ik met deze acties probeer te bereiken is dan ook klein. Ja, we weten dat de garment workers in Bangladesh en andere lage lonen landen voor een hongerloontje werken. En dat zal moeten verbeteren. Maar dat hun leven ook nog eens in gevaar is terwijl ze onze kleding zitten te naaien (ja, onze kleding, want niemand ontkomt eraan af en toe een nieuwe onderbroek te kopen) dat mogen we niet pikken. Dus : doe dingen voor de arbeiders in Bangladesh. Van alles is mogelijk. Teken in de eerste plaats de petities op http://www.cleanclothes.org, http://www.schonekleren.nl en like op facebook: https://www.facebook.com/saveGarmentsWorkersLife?fref=ts en bezoek de faceboekpaginas van foute kledingmerken en post daar allemaal foto's en filmpjes die je kunt vinden op de pagina van save garments workers lives. Doe kleine acties in je stad, of als je veel geld hebt: steun schone kleren campagnes in verschillende landen en de org. save garments workers lives in Bangladesh financieel. We leven in een kapitalistisch systeem en dat vinden we niet okay. Dat wil echter niet zeggen dat we niet ook bezig moeten zijn met de meest schrijnende toestanden aan de kaak te stellen en juist daarin solidair met elkaar te zijn over de hele wereld.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech