Vlam in de Pan - Nieuw boek van 2.Dh5

Hier kun je discussieren over Vlam in de Pan - Nieuw boek van 2.Dh5.
Dit pamflet bestaat uit twee delen. Het eerste deel presenteert vijf oorzaken van de Nederlandse lamlendigheid. Aan de orde komen onder andere TINA, individualisering en consumentisme als religie. Het tweede deel verkent mogelijkheden om de lamlendigheid te doorbreken. Als inspiratiebronnen voor verzet worden genoemd: eigendom als machtsmiddel, (internationale) solidariteit als tegenwicht tegen het uit elkaar spelen van groepen en de noodzaak van minder welvaart. Tenslotte biedt het pamflet strategieën en praktische handvatten voor organiseren.

Bestellen
Het boek is te online te bestellen via Boekhandel de Rooie Rat in Utrecht: Vlam in de Pan - 2.Dh5

In Amsterdam bij het Fort van Sjakoo, of in Groningen bij Boekhandel Rosa

Download eBook
Als eBook kan het het boek gedownload worden via archive.org: eBook: Vlam- in de Pan - 2Dh5

Inhoud

 • Inleiding
 • DEEL I - ONTMANTELING VAN DE APATHIE
  • TINA
  • Vervreemding
  • Individualisering
  • Consumentisme als religie
  • Weinig te winnen?
 • Tussenstand
 • DEEL II - INSPIRATIEBRONNEN VOOR VERZET
  • Eigenaarschap
  • (Internationale) Solidariteit
  • Minder
  • Organiseren van verzet
   • Alternatief
   • Systeemkritiek
   • Coalities
   • Hoe mensen radicaliseren?
   • Bewegingsopbouw [& werken aan een alternatief]
   • Zichtbaarheid
 • Uitsmijter
 • Eindnoten

Re: Vlam in de Pan - Nieuw boek van 2.Dh5

sorrie hoor, maar jullie leven echt in een andere wereld. in de werkelijke wordt op 21 september massaal gedemonstreerd, althans, zo is de bedoeling. Sluit je aan. http://nos.nl/artikel/524490-wilders-wil-groot-protest.html

oooh! partijpolitiek! dat mag

oooh! partijpolitiek! dat mag toch helemaal niet?
er wordt weer eens stevig gediscrimineerd wat de spelregels betreft.
een schande is het,ik zeg het u.

het is weer de troll mensen!

het is weer de troll mensen! voeder hem niet ajb!

Re: Vlam in de Pan - Nieuw boek van 2.Dh5

Zijn de weg al kwijt sinds ze de August om zeep hebben geholpen.

pvv

waarom mag een oproep van de ppv hier wel blijven staan beste modjes?
kennen jullie je eigen spelregels nog steeds niet?

Is geen oproep van de Pvv,

Is geen oproep van de Pvv, maar een bericht van Nos. Wellicht een idee om die dag elders rond het Binnenhof ook een buitenparlementair protest tegen het kabinet te organiseren ipv dit initiatief af te zeiken?

nn 22:41,geert wilders roept

nn 22:41,geert wilders roept op tot protest-nieuwsbron;nos.
maar nee hoor,is natuurlijk geen oproep van de pvv,en het heeft ook helemaal niets van doen met partij politiek.
sorrie dat ik het verkeert gezien heb,mijn spijt bij deze.(zucht).

Re: Vlam in de Pan - Nieuw boek van 2.Dh5

waarom zou je willen dat de vlam in de pan slaat? zou het iets veranderen? neen!
trek je lessen uit landen als griekenland.
alleen als het volk gaat beseffen dat alles wat door hun voorouders is opgebouwd afgebroken wordt door brussel (den haag is reeds gevallen).
enkel een nationale eenheid biedt nog redding.
maar dat is juist het gene wat zo hard bestreden wordt door "links",staat "links"eigenlijk nog wel achter de nederlandse bevolking? of jaagt het slechts zijn eigen anarchistische dromen na?

re:

Kan het boek ook als .pdf worden aangeleverd?

zie linkje hierboven.

zie linkje hierboven.

ik begrijp die linkjes

ik begrijp die linkjes hierboven niet, zie nergens een .pdf bestand staan.
Kan iemand dat niet ergens neerzetten? Ben erg benieuwd naar de inhoud van dit boek maar het niet het geld, noch de mogelijkheid deze in een van de genoemde boekhandels te gaan kopen.y

re:

Let maar niet op de terecht zelfbenoemde trol hierboven.

De link hierboven voert naar een pagina waar je (links) het boek als Epub- of Kindle-document kunt downloaden.

Wat studie leert dat in elk geval voor het Epub-formaat wel gratis readertjes beschikbaar moeten zijn, maar ja een mens blijft een beetje bezig. Vandaar dus de vriendelijke en oprechte vraag of het ook als .pdf-bestand beschikbaar kan worden gemaakt. Zo niet, even goede vrienden, het is niet meer dan een vraag cq. vriendelijke suggestie, waarop het antwoord dus ook ontkennend kan luiden, of achterwege kan blijven.

nb: Misschien kan zo'n Epub-bestand ook in gangbare readers worden gelezen, ik heb er ook niet zo'n sjoege van. Dus zo ja, dan gelieve ons hierover te verlichten. Ik ging er echter vooralsnog vanuit dat je dan geen aanwijzingen op het web zou vinden aangaande gratis te installeren speciale readers ervoor. Het bestandsformaat lijkt me bedoeld voor E-readers, waarmee je dus een E-book leest. Het Kindle-formaat uiteraard voor een Kindle, lijkt me. Ik beschik over geen van beide, en ben dat ook in de afzienbare toekomst niet van plan. Met mij zullen er dan wel meer zijn, is immer de gedachte.

een beetje bewerkelijk, maar

een beetje bewerkelijk, maar je kan Calibre downloaden en dan zelf de conversie doen, of met Calibre de .epub format op je eigen computer lezen.

http://calibre-ebook.com

Let idd maar niet op de

Let idd maar niet op de troll. Epub, kindle, pdf, lastige discussie. Ik ben in deze van mening dat het aan 2dh5 is om meer formats beschikbaar te maken, maar goed. Ik heb even snel voor je de eerste beste conversie programma gebruikt om de beschikbare .epub naar .pdf te converteren, dat geeft een lelijke maar leesbare pdf.
https://www.indymedia.nl/node/17367
https://www.indymedia.nl/indyfiles/Vlam%20in%20de%20Pan%20-%202.Dh5_.pdf

veel leesplezier.

Bedankt voor de 'conversie'

Opzich een interessant pamflet , ik heb er wat deeltjes uit gelezen.

op pagina 30 kritiek tegen indymedia... lol

daar gaan we weer

oei oei oei, LEZEN is ook een kunst. Zucht. Op pagina 30 staat de volgende zin: Door te begrijpen waar die apathie vandaan komt, hopen wij aanknopingspunten te vinden voor verzet. Hierbij richten wij ons specifiek op het entameren en organiseren van verzet, en - niet zoals op Indymedia werd gesuggereerd - op de vraag hoe een samenleving op te bouwen waarin de welvaart en vrijheid wel eerlijk zijn verdeeld. Natuurlijk is dat ook een relevante en noodzakelijke kwestie. Wij richten ons in dit pamflet op de vraag waar de kracht vandaan te halen om de huidige status quo te doorbreken.
Met de zinsede "niet zoals op Indymedia werd gesuggereerd" wordt gedoeld op sommige commenst in de discussie op Indymedia n.a.v. de aankondiging van 2dh5. Zie https://www.indymedia.nl/node/9957. Het is dus in het geheel geen "kritiek tegen Indymedia", maar een poging om commentaren en vragen die op Indymedia zijn geuit te voorzien van een verklarend antwoord. Jammer dat de schrijvers m/v zoveel moeite doen om een constructieve discussie over meerdere canalen tegelijkertijd te voeren, en dat jij er iets heel anders van maakt.
En als je graag 'kritiek tegen Indymedia' wil spuien, niemand houdt je tegen hoor :-).

best een leuk liedje ook nog

best een leuk liedje ook nog :-). En nu nog de vlam in je hersenPAN, opdat er eindelijk een beetje beweging komt!

sieg heil! leon!

sieg heil! leon!

kapitalisme en comunisme zijn

kapitalisme en comunisme zijn twee handen op een buik.
is ook al voldoende om gewist te worden, "leon"wat val je toch hard door de mand.
misschien binnenkort is een verhaaltje tikken over wie nazi "leon"in het echt is en welke belangen hij in werkelijkheid dient.
niet de belangen van mensen die vrijheid na streven zover is een ieder wel duidelijk.
maar door wie wordt hij betaald?

matig...

2 handen op 1 buik? Volgens mij is er een duidelijk verschil: kapitalisme produceert namens het individu voor ieders hebzucht (vraag/aanbod), communisme produceert naar de behoefte voor de gemeenschap (planeconomie).
Ik ga dat verhaaltje van jou over ene 'leon' met enige scepsis tegemoet, ik neem aan dat je dat begrijpt. Succes verder.

Met een vlam de pijp uit

www.youtube.com/watch?v=v3F4c5o4J7M

Ik raad wel elke smeris aan om te gaan liggen tijdens het frituren of natuurlijk met sigaretje.

je moet gewoon winnen. Bijna

je moet gewoon winnen.

Bijna niemand gaat mee willen doen aan een strijd waar je zelf niks mee opschiet, helemaal niemand gaat een strijd volhouden als niemand er wat mee op schiet.

leugens in de vluchtkerk,zie

leugens in de vluchtkerk,zie wel ze zijn nijt te vertoawen.
leve astrut.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech