[Utrecht] Politie repressie cctv actie

Nieuws, gepost door: nn op 14/09/2013 09:04:18

Waar: Utrecht, Netherlands
Wanneer: 14/09/2013 - 18:16

We willen weten waar je bent, we willen weten wie je bent, en je hebt je vooral normaal te gedragen. Ondermijn je ons gezag, dan kan je problemen verwachten.

Afgelopen woensdag nacht liepen 3 vrienden door de stad met een laptop en een gps. Ze waren bezig de CCTV cameras in kaart te brengen. Dit om onder andere aan te tonen hoe belachelijk veel cameras er in Utrecht hangen, en waar je veilig bent voor de ogen van de autoriteiten. Op een gegeven moment toen ze bij politiebureau paardenveld de cameras in kaart aan het brengen waren, kwamen er 2 agenten naar buiten. Erg gestrest en met de handen op de pistolen, werd de 3 vrienden medegedeeld dat er een melding was van verdacht gedrag, ze liepen rond met een laptop. Meteen werd de agenten vriendelijk en duidelijk uitgelegd wat er aan de hand was. Daar de jongens in de veronderstelling waren dat ze niets verkeerd deden. De agenten begonnen te vragen waarom er een kaart gemaakt moest worden van de cameras, ze waren er niet erg blij mee. Vervolgens werd er om ID gevraagd. Dit terwijl er dus duidelijk geen strafbaar feit aan de hand was en er geen enkele aanduiding was dat er een verdachte situatie was. Een van de jongens had geen ID kaart bij zich, deze was hem enkele dagen daarvoor ontvreemd. HIerop reageerde de politie erg bot. Hij had nog geen aangifte gedaan en dus had hij zijn zaakjes niet op orde, en dus werd hij aangehouden. Er is deze persoon trouwens geen moment om zijn naam gevraagd. Ondertussen had de politie op hun telefoontjes gevonden dat een andere jongen nog een boete had openstaan. betalen of meekomen. Hij werd ook aangehouden en zit nu nog steeds vast. De ongeidentificeerde jongen is in een cel van 1.5 bij 2 meter gestopt op bureau paardenveld. Door de Officier werd hem medegedeeld dat zijn identiteit vastgesteld moest worden voor hij kon gaan. De jongen was in de veronderstelling dat dit niet zo`n probleem zou zijn, de politie had zijn vingerafdrukken, fotos en zelfs beeldmateriaal. Uiteindelijk heeft hij tot 9 uur sochtends op de koude vloer van de politiecel gelegen, waarna hij overgeplaatst werd naar arrestantencomplex Houten. enkele uren later werd hij daar vrijgelaten.

De politie mag je om je id kaart vragen als er sprake is van een strafbaar feit, of een verdachte situatie. Dit was niet het geval. Daar trokken deze agenten zich niet van aan, ze gingen zelfs zover om tot arrestatie over te gaan. Dit doet ook het vermoeden rijzen dat de smeris het niet zo leuk vind als je cameras op een kaart zet

de kaart met de cameras is te vinden op www.osmcamera.tk iedereen kan hier zelf cameras op zetten, en ik wil iedereen dan ook vragen dit te doen.

Stop deze identificatie waanzin! Stop de CCTV waanzin! Stop machtsmisbruik van de smeris!



Wie: 
Red Steff

In het verleden is er een massa wob-verzoek geweest door Sargasso. Je kan deze vinden op http://reportacam.nl/ en http://sargasso.nl/cameratoezicht-in-nederland-hoeveel-cameras-zijn-er-e.... Als het goed is moet er nog een ruwe database zijn met de coördinaten van die krengen. Gooi er eens een wob-verzoek tegenaan ;)


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech