22-24 November: Europese Blockupy Actie Conferentie.

Hier kun je discussieren over 22-24 November: Europese Blockupy Actie Conferentie..
Op 31 mei en 1 juni werd de Europese Centrale Bank (ECB) effectief geblokkeerd door duizenden demonstranten tegen het beleid van de trojka. Het zakencentrum van de binnenstad van Frankfurt werd geblokkeerd en winkels moesten sluiten, er waren luide protesten bij het vliegveld tegen deportatie, financiële en bouwbedrijven werden 'gemarkeerd' en het 'recht op stad' werd opgeëist, een 'zorg mob' vestigde de aandacht op de groeiende last die vrouwen in de Europese crisis te dragen hebben. Blockupy 2013 bracht intense en krachtige dagen van collectieve actie en verzet. Onze vele ongehoorzame acties stelden de manieren bloot waarop de politiek van crisis en armoede onze levens beïnvloeden en de levens van miljoenen mensen op de wereld.

Blockupy zal in 2014 terugkeren naar Frankfurt om zich te verzetten tegen de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de ECB. Maar veel is nog niet ingevuld. Wij willen samen plannen maken.

Blockupy 2013 was een stap op de weg naar een grote gemeenschappelijke Europese en mondiale beweging. Wij willen doorgaan op deze weg samen met jullie. Daarom nodigen we jou, onze vrienden, collega's en kameraden uit heel Europa en daarbuiten uit voor de Europese Blockupy Actie Conferentie van 22 tot 24 november 2013 in Frankfurt.

De Europese Blockupy Actie Conferentie zal de laatste zijn in een serie van Europese bijeenkomsten van bewegingen, netwerken en organisaties die deze herfst plaatsvonden - in Barcelona, Brussel, Rome. Al deze bijeenkomsten richten zich op het zoeken van manieren om Europa van onderop te veranderen, en naar een verdere uitwisseling en debat over praktijken en strategieën en het vormen van transnationale bewegingen.

Gedurende de Europese Blockupy Actie Conferentie hopen we onze uiteenlopende ervaringen van protest en verzet uit te wisselen, teneinde een ander Europa op te bouwen. Een van de kernelementen van het idee en de praktijk van Blockupy is sinds 2012 om het vormen van allianties te verbinden aan ongehoorzame, confrontatieve acties gericht op massale deelname om de gewelddadige bezuinigingsmaatregelen en armoedebeleid aan de schandpaal te nagelen. Nu willen we de ruimte bieden om Blockupy te bespreken en andere strijden tot nu toe, om te praten over mogelijkheden voor de toekomst, en een meer transnationale Blockupy te ontwikkelen voor 2014.

Onze doelen voor de conferentie zijn tweeledig:

*) Om een strategisch debat te ontwikkelen over gemeenschappelijkheden en leemtes in onze strijd, en
*) Om uit te vinden hoe Blockupy in 2014 succesvol zou kunnen zijn als platform voor transnationaal verzet tegen de trojka en het crisisbeleid.

De vragen die we hebben

*) Hoe creëren we het beste sterke verbindingen tussen onze strijden? Hoe kunnen we gezamenlijk toewerken naar een dynamische verschuiving van krachten?
*) Hoe verbinden we ongehoorzame vormen van actie (massablokkades, sociale en algemene stakingen, het bezetten en kraken van publieke ruimtes, tegengaan van ontruimingen en veel meer) met het opbouwen van allianties?
*) Hoe verbinden we de strijden in het Europese zuiden en noorden? Wat zijn de noden van de verschillende strijden binnen Europa in crisis? Hoe verbinden we deze met de doelen en verbeeldingen voor gemeenschappelijk verzet in landen als Duitsland, hoofdkwartier van het EU-crisisbeleid, waar recente verkiezingen aangaven dat kiezers stemmen voor voortzetting van kapitalistisch beleid?
*) Welke rol kan Blockupy 2014 spelen binnen de Europese crisis en de protesten daartegen?

-----------------
Deze oproep is ook beschikbaar in het Duits http://blockupy-frankfurt.org/aktionskonferenz/aufruf/ en Engels http://blockupy-frankfurt.org/en/action-conference/call/

Meer informatie: http://blockupy-frankfurt.org/
-----------------

Aanvulling globalinfo

In Nederland zullen in januari bijeenkomsten georganiseerd worden om verslag te doen van de conferentie:

*) Op 13 januari in Amsterdam op Plantage Doklaan 10-12
*) Op 21 Januari in Den Haag bij de Haagse Mug http://harriak7.home.xs4all.nl/haagsemug/
*) Tijdens het 2dh5-festival in Den Haag (31 januari - 2 februari) http://www.2dh5.nl/

Meer informatie later op http://www.globalinfo.nl


Reactie

Hoe verbinden we deze met de doelen en verbeeldingen voor gemeenschappelijk verzet
in landen als Duitsland, hoofdkwartier van het EU-crisisbeleid, waar recente verkiezingen aangaven
dat kiezers stemmen voor voortzetting van kapitalistisch beleid?
Reactie:
Sorry hoor maar als je die conclusie trekt, heb je geen flauw benul hoe de politiek werkt.
Als je op die toer verder gaat, blijft het een doodlopende weg met Occupy.

De verschillende regeringen kunnen maar het best jullie alle ruimte geven
want een betere vriend kunnen ze zelf niet bedenken.

Het is toch perfect voor de heersende klasse om pseudo progressieve personen te hebben,
die slechts voor verwarring zorgen als het om de echte strijd gaat.

-

Jij gaat niet kort door de bocht maar vliegt er uit beste.

Reactie

Echt niet beste. Dat kun je echt vergeten.
Zonder aan borstklopperij te doen, kan ik zeggen
over een schat aan ervaring te beschikken.
Net alleen ervaring maar vooral ook
veel voortschrijdend inzicht.
In vroegere tijden bezocht ik de DDR.
In vroegere tijden bezocht ik de vredesdemonstratie
in Duitsland in Bonn Hofgarten begin jaren 1980.
met een optreden van BOTS met wijlen Hans Sanders.
Er waren daar 500.000 demonstranten,
die daar als een vierkant blok stonden.
Dat was zeer indrukwekkend.
In de 1980 jaren was ik in Duitsland op bezoek
in Baden-Württemberg in het kader
van de 35-Stunde Woche met IG Metall.

Blockupy doet me denken aan mijn vroegere fietsenmaker.
Ik was daar voor reparatie van mijn uitlaat.
De man liep rood aan in zijn gezicht.
Het lukt me met geen mogelijkheid, zei hij.
Vervolgens ging ik naar een andere fietsenmaker.
Oh ik zie het al, zei hij.
De andere fietsenmaker heeft gewoon
het verkeerde type uitlaat gepakt.
Zo gaat het ook met Blockupy.
Veel geschreeuw en weinig wol.

?

Jij hebt niet veel op met burgerlijke ongehoorzaamheid? Nou eh...leve de velorutie dan maar enzo.

Reactie

Neen met burgerlijke ongehoorzaamheid heb ik helemaal niets.
Frankfurter Würstchen.
Dat dan wel weer.

De EU in Brussel werkt als

De EU in Brussel werkt als een slopershamer in de aaneengesloten landen.
Het tij begint nu ook in de nationale parlementen te keren en we kunnen ze hierbij over het randje duwen.
Zou het fijn vinden als er gelijkertijd eenzelfde actie in alle landen plaatsvind omdat velen niet in staat zullen zijn om zich naar Duitsland te begeven.
Dit moet toch vrij eenvoudig geregeld kunnen worden !

Parlement

Het tij begint nu ook in de nationale parlementen te keren
en we kunnen ze hierbij over het randje duwen.

Bovenstaande regel staat buiten elke werkelijkheid.

borstklopperij

Leuk voor je dat je er in '1980' bijwas. Dat is wel lang geleden hoor... Even denken... oef das 33jaar terug... Mwoa... Ik heb de boekjes ook gelezen... Interessante tijd was dat... Maar nu weer terug naar het heden... ok?
Sorry ik vind het lauwe rijmelarij... Veel plezier ermee verder. Opzich leuk dat je het doet. Alleen maakt het je boodschap minder helder zoniet ronduit vaag.

Om vervolgend als nn'er zijnde ook nog eens gaan roeptoeteren over 'veel geschreeuw en weinig wol' is de zoiets als de pot verwijten dat ie zwart is...

Groetjesssss

prima uitlaat

Ik ben het eens met ddr-ganger. Er gaat niets boven demonstreren met een worstje!

Bratwurst!

Bratwurst!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech