Nieuws en actualiteiten van AFA Fryslân in de komende maanden 2014

Hier kun je discussieren over Nieuws en actualiteiten van AFA Fryslân in de komende maanden 2014 .
Op woensdag 19 Maart 2014 zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen en de PVV fascisten doen alleen mee met deze verkiezingen in de Gemeenten Almere en Den Haag. Samen met anderen zal AFA Fryslân dan actie voeren tegen de PVV in de Gemeente Almere om het discriminerende en racistische
beleid van de PVV aan de kaak te stellen.

Op 5 Mei staan we weer met een stand op het bevrijdingsfestival in Leeuwarden, waar het bij de Oldehove weer een groot feest beloofd te worden met veel live muziek en ander vertier. Aanvang 13.00 uur.

Op Donderdag 22 Mei 2014 zijn er weer Europese verkiezingen, en de PVV fascisten hebben hun zinnen op deze verkiezingen gezet.
Onlangs sloot Geert Wilders van de PVV een pact met de Franse extreem rechtse partij front national van Le Pen en zoekt hij verder bondgenootschappen met het Vlaams Belang van Philip de Winter, het extreem Nationalistische Italiaanse Lega Nord, en sinds kort ook met
Heinz Christian Strache, leider van de Oostenrijkse FPÖ.
AFA Fryslân zal hiertegen een anti PVV campagne voeren tijdens de verkiezingstijd in Friesland.

Extreem rechts is verder in Nederland gelukkig vervallen tot een paar tanende marginale clubjes welke een onbeduidende
rol spelen in de samenleving. Hoewel we altijd alert moeten zijn en we ze zeker niet moeten laten lopen, leggen we dit jaar met name de volledige focus op de PVV fascisten. Deze walgelijke club is er in geslaagd om zich te nestelen tussen de grotere politieke partijen in Nederland.


Re: Nieuws en actualiteiten van AFA Fryslân in de komende maande

https://www.indymedia.nl/node/20709

Jullie hebben helemaal niet gelet op de postings van lezers op de vorige post?

Als autonome anti-facist uit Leeuwarden kan ik jullie wijzen op eerdere commentaren op Indymedia en lees de positieve kritieken.

Doe er iets mee! Info groep Alaska doet afstand!

Alaska heeft zich gedistancieerd http://infogroepalaska.wordpress.com/activisme-in-wonderland-kritiek-op-...

Autonome antifa Leeuwarden

Re: Nieuws en actualiteiten van AFA Fryslân in de komende maande

Gekker moet het niet worden!
Nationalistische AFA.

donder toch op met

donder toch op met nationalistische afa , alleen trollen stoken zo een vuurtje.

Stoken

ik denk dat je zeker gelijk hebt.
Je ziet op Indymedia ook linken naar PowNews / GeenStijl artikelen.
Dat vertrouw ik ook niet.

Wat is er nationalistisch aan

Wat is er nationalistisch aan AFA-Fryslan?

Ruis en censuur

Beste lezers, Onlangs zijn op Indymedia de volgende 5 onderstaande postings verwijderd. In reactie op de eerste 4 heb ik met antwoord 5 gegeven. Het is jammer dat de redactie van Indymedia deze informatie in de ruis heeft gegooid en het lijkt op censuur. De 4 berichten 'im frage' zijn emotioneel maar met een inhoudelijk karakter. De criticaster heeft een argument dat de meerderheid van parlementariers een goede verstandhouding heeft gezocht met het regime van Nationaal-Socialisme reeds in de jaren dertig. “De Nederlandse industrie ontving omvangrijke militaire orders van de nazi's
en maakte gigantische winsten in de Tweede Wereldoorlog.” Er zijn maar weinig postings die zulke historische onderwerpen ter sprake brengen. Het verwijderen van een dergelijke discussie is een gotspe.

Ik post opnieuw de berichten als aanvulling omdat ik actief ben geweest voor AFA Fryslan. Discussies en kritiek moeten openlijk plaatsvinden en transparant kunnen zijn. Vrijheid van meningsuiting kan plaatsvinden als er geen boycot plaatsvindt en de aanzet tot kritiek in onderstaande postings zijn interessant genoeg.

-1- Citaat:
Extreem rechts is verder in Nederland gelukkig vervallen tot een paar
tanende marginale clubjes welke een onbeduidende rol spelen in de samenleving. De AFA ontkent dus dat CDA en VVD extreem-rechts zijn. Misschien moet de AFA eens de geschiedenisboeken beter bestuderen.
Toen Adolf Hitler in 1933 aan de macht kwam, zocht de Nederlandse industrie,
onder het goedkeurend oog van ARP / KVP / CHU, meteen contact met
het nazi regime om zo een goede verstandhouding op te bouwen. In het boek van Frans Dekkers - Philips 1933 - 1945 staat dat de Gestapo
reeds jaren voor 1939 in Nederland aktief was en daarbij ook succes had,
met name in het Zuiden van Nederland. Mede door de grote armoede.
Op internet staat te lezen dat nergens in Europa zoveel Joden zijn afgevoerd
naar de concentratiekampen, dan vanuit Nederland.
Dit natuurlijk in verhouding dat de grootte van het land en het aantal inwoners.
ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren daarvoor in Nederland aktief was.
Het boek van Frans Dekkers - Philips 1933 -1945 bevestigt dit. Rond 1938 / 1939 kwam er een internationaal boek uit over de gruweldaden
van de nazi's op de Joden maar dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland. De minister - president wilde de goede verstandhouding met de nazi's niet verstoren. De Nederlandse industrie ontving omvangrijke militaire orders van de nazi's
en maakte gigantische winsten in de Tweede Wereldoorlog. Ik hoor de AFA echter nooit over het CDA en zijn voorgangers ARP - CHU -KVP.. Vaak wordt de AFA extreem-links genoemd.
Ik noem de AFA liever extreem kortzichtig.

-2- Correctie:
Dit natuurlijk in verhouding dat de grootte van het land en het aantal inwoners.
ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren daarvoor in Nederland aktief was.
Moet zijn:
Dit natuurlijk in verhouding tot de grootte van het land en het aantal inwoners.
Ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren voor 1939 in Nederland aktief was.

-3- Citaat:
Rond 1938 / 1939 kwam er een internationaal boek uit over de gruweldaden
van de nazi's op de Joden maar dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland.
De minister - president wilde de goede verstandhouding met de nazi's niet verstoren.
Moet zijn:
Rond 1938 / 1939 kwam er een boek uit, dat internationaal in meerdere talen is verschenen, over de gruweldaden van de nazi's op de Joden maar een Nederlandstalige vertaling van dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland.
De minister - president wilde de goede verstandhouding
met de nazi's niet verstoren. Er was dus capaciteit en wilskracht aanwezig om dit boek ook uit te geven in de
Nederlandse taal maar de toenmalige minister - president heeft dit verboden.
Na de Tweede Wereldoorlog werden Nederlanders onderling steeds lastig gevallen met de oneliner "Wir haben es nicht gewusst."
Ik vertrouwde dat nooit en dat blijkt nu dus volkomen terecht.
Zo kon het eigen gedrag van Nederland "mooi" buiten beschouwing blijven.

-4- @ 16:25 – nn. Ik weet uit eigen ervaring dat AFA-Fryslân zich momenteel open stelt voor kritiek. Ik ken het initiatief van dichtbij en er is twee jaar geleden ook een 4 mei herdenking i.s.m andere anti-fascisten georganiseerd over de vluchtelingen in de jaren dertig uit Duitsland. Het is bekend dat de grenzen gesloten werden uit angst voor sociale en politieke onrust. Ik kan je als anti-fascist vertellen dat ik van mening ben dat je kritiek op de hele AFA van toepassing is. Nog steeds zijn er oproepen en demonstraties tegen extreem-rechts en neo-nazistische groeperingen maar er is gaandeweg ook het besef ontstaan dat er kritiek en verzet hoort te zijn op het racistische vluchtelingenbeleid en politiecontroles.

-5- Hartelijk dank voor je reactie.
Deze ontwikkeling juich ik van harte toe.
Ik wil absoluut geen zuurpruim zijn maar vind het heel belangrijk
dat het beleid breder wordt opgezet. Dat gebeurt blijkbaar.
Als gewone bevolking wordt ons veel niet verteld en soms
ontdek je iets per toeval.
Ik vind het reuze interessant om bijvoorbeeld te horen
dat de grenzen werden gesloten in de dertiger jaren
om sociale en politieke onrust te voorkomen.
Op zo'n manier zal AFA zeker op meer sympathie kunnen rekenen.
Wel bij mij in ieder geval.

AFA

Ik vind het fantastisch dat mijn bijdrages gewaardeerd worden, zoals ik ook reacties van anderen waardeer. Ook vind ik het fantastisch dat na het verwijderen van het artikel, waartoe de reacties behoren, later toch iemand zo vriendelijk is geweest de URL van het artikel te noemen zodat ik het daarna alsnog kon terugvinden. Dat was een geweldig sympathieke actie.

Ook ik heb me verbaasd dat het artikel plotseling was verdwenen en vraag me af of Indymedia echt voor de 100 procent vrij is of toch op een bepaalde manier onder invloed staat van hogere machten in Nederland.
Of dat er een mol aanwezig is. Ik hoop dat het puur te maken heeft met Indymedia zelf. Het blijft wereldvreemd om eerst reacties goed te keuren en later toch bijna onvindbaar te maken terwijl dit met andere reacties niet gebeurt.
Desondanks blijf ik Indymedia een zeer fijne website vinden.

vreemd

Vreemd dat dit verwijderd was. Ik was ook een beetje de weg kwijt. Het lijkt of er twee verschillende exemplaren zijn van dit artikel. In ieder geval lijkt dit me allemaal on-topic en volgens de spelregels.

Ik ben het er niet mee eens om de gevestigde partijen zoals het CDA te beschouwen als extreem rechts. Toch moet de medeplichtigheid van de Nederlandse overheid aan de massamoord van de nazi's (voor en) tijdens WO II zeker aangeklaagd worden. Dit heeft nooit de aandacht gekregen wat het verdient.

Maak er geen 'Godwin' van als je het doortrekt naar de huidige tijd. Dit systeem is geen dictatuur zoals het Derde Rijk was en er is géén massamoord gaande. Wel is er een continuiteit die wat Nederland betreft goed aangestipt is in deze gelukkig weer teruggeplaatste comments: Het weigeren en/of opsluiten van vluchtelingen, het registreren van de bevolking, het vrij spel geven aan bevriende buitenlandse inlichtingendiensten etc. Ik ga het nu niet verder uitwerken maar het zou zeker een artikel waard zijn.

-

Er is een totalitaire economie en er is een eco-cide. Derde Rijk of democratie, maakt nix uit hè.

geen censuur

Ik snap het nu. Onder het oorspronkelijke artikel staat de aanvulling: "op verzoek in de ruis geplaatst want superseded". In het bovenste comment (hierboven) staat ook de link naar het oorspronkelijke artikel en alle bijdragen zijn daar gewoon nog aan te treffen. Heeft niks met censuur te maken dus nn (ex afa fryslan) je hebt je vergist en bent overijverig geweest met herplaatsen. never mind. Goeie discussie.

Tweede Werelldoorlog

Wat ik in de discussie niet heb genoemd maar wat ook zeer belangrijk is,
is de vraag of en zo ja in welke mate de Nederlandse regering
er bij betrokken is geweest om socialisten en communisten door de
Duitse nazi's laten vermoorden.
Onlangs is het onderzoek afgerond over de Velser Affaire en sommigen
hebben daar geen goed gevoel aan over gehouden.
Sommigen denken dat,degenen, die het onderzoek hebben geleid,
doelbewust bepaalde feiten niet hebben benoemd.
Dat valt natuurlijk niet te bewijzen.
Ik heb ergens gelezen dat er meer socialisten en communisten
zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog dan nodig werd geacht door het nazi regime.
Dus blijft de vraag: Zit de toenmalige Nederlandse regering hier achter ?

Het kwam de Nederlandse regering heel goed uit dat dit gebeurde
want internationaal was men bang voor een communistische beweging\
na de Tweede Wereldoorlog.
De Nederlandse overheid is daarin zo ver gegaan dat men zelfs zelf
na 1945 een communistische partij heeft opgericht, juist om communisten
nar de wereldoorlog van dichtbij in de gaten te kunnen houden.
Dit verhaal is al vaker verteld maar ik vind gewoon dat de bestaande
politieke partijen (bijvoorbeeld CDA) alsnog verantwoording moeten leggen.
De vraag: Zijn jullie vroegere voorgangers mede verantwoordelijk
voor de dood van Henk Sneevliet en de overige leden
van het MLL Front ?

prachtig , eindelijk een

prachtig , eindelijk een goede discussie, wel jammer dat de leeuwarder autonome antifascist wat overijverig het beschuldigende vingertje wijst.

Mensen onderschat het CDA

Mensen onderschat het CDA niet.
Een poosje geleden was Tweede Kamerlid Sander de Rouwe CDA
op de landelijke tv. Hij zei:
We hebben intern overleg gehad over de vraag of de bezuinigingen
(Waarvan zij de omvang kennen maar de bevolking niet), red.)
kunnen worden doorgevoerd met behoud van de parlementaire democratie.
Het antwoord daarop is: Ja dat kan.
Maar dat is nog niet alles.
Een tijd geleden zei een Eerste Kamerlid CDA dat Hanns Albin Rauter
in de Tweede Wereldoorlog ook al bezig was geweest
om een Nationale Politie op te zetten.
Een Eerste Kamerlid GroenLinks eiste excuses maar het CDA
Eerste Kamerlid CDA vond dat niet nodig want hij had niets verkeerds gezegd.
Wat daarbij opvalt is;
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik nog nooit eerder gehoord heb
van Hanns Albin Rauter, terwijl dit misschien wel de grootste oorlogsmisdadiger
s geweest in Nederland in de Tweede Wereldoorlog tijdens het nazi regime.
Waarom is ons dat in de schoolboeken nooit verteld.
Daar staat tegenover dat het CDA wel zeer goed op de hoogte is
over die periode en dat is beslist geen toeval.
In het kabinet Rutte 1 hebben we al kunnen zien dat het CDA
opnieuw bereid is een rampzalige politieke koers te varen.
Alleen de arbeidersklasse kan dat verhinderen.

Re: Nieuws en actualiteiten van AFA Fryslân in de komende maande

Beste lezers, Onlangs zijn op Indymedia de volgende 5 onderstaande postings verwijderd. In reactie op de eerste 4 heb ik met antwoord 5 gegeven. Het is jammer dat de redactie van Indymedia deze informatie in de ruis heeft gegooid en het lijkt op censuur. De 4 berichten 'im frage' zijn emotioneel maar met een inhoudelijk karakter. De criticaster heeft een argument dat de meerderheid van parlementariers een goede verstandhouding heeft gezocht met het regime van Nationaal-Socialisme reeds in de jaren dertig. “De Nederlandse industrie ontving omvangrijke militaire orders van de nazi's
en maakte gigantische winsten in de Tweede Wereldoorlog.” Er zijn maar weinig postings die zulke historische onderwerpen ter sprake brengen. Het verwijderen van een dergelijke discussie is een gotspe.

Ik post opnieuw de berichten als aanvulling omdat ik actief ben geweest voor AFA Fryslan. Discussies en kritiek moeten openlijk plaatsvinden en transparant kunnen zijn. Vrijheid van meningsuiting kan plaatsvinden als er geen boycot plaatsvindt en de aanzet tot kritiek in onderstaande postings zijn interessant genoeg.

-1- Citaat:
Extreem rechts is verder in Nederland gelukkig vervallen tot een paar
tanende marginale clubjes welke een onbeduidende rol spelen in de samenleving. De AFA ontkent dus dat CDA en VVD extreem-rechts zijn. Misschien moet de AFA eens de geschiedenisboeken beter bestuderen.
Toen Adolf Hitler in 1933 aan de macht kwam, zocht de Nederlandse industrie,
onder het goedkeurend oog van ARP / KVP / CHU, meteen contact met
het nazi regime om zo een goede verstandhouding op te bouwen. In het boek van Frans Dekkers - Philips 1933 - 1945 staat dat de Gestapo
reeds jaren voor 1939 in Nederland aktief was en daarbij ook succes had,
met name in het Zuiden van Nederland. Mede door de grote armoede.
Op internet staat te lezen dat nergens in Europa zoveel Joden zijn afgevoerd
naar de concentratiekampen, dan vanuit Nederland.
Dit natuurlijk in verhouding dat de grootte van het land en het aantal inwoners.
ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren daarvoor in Nederland aktief was.
Het boek van Frans Dekkers - Philips 1933 -1945 bevestigt dit. Rond 1938 / 1939 kwam er een internationaal boek uit over de gruweldaden
van de nazi's op de Joden maar dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland. De minister - president wilde de goede verstandhouding met de nazi's niet verstoren. De Nederlandse industrie ontving omvangrijke militaire orders van de nazi's
en maakte gigantische winsten in de Tweede Wereldoorlog. Ik hoor de AFA echter nooit over het CDA en zijn voorgangers ARP - CHU -KVP.. Vaak wordt de AFA extreem-links genoemd.
Ik noem de AFA liever extreem kortzichtig.

-2- Correctie:
Dit natuurlijk in verhouding dat de grootte van het land en het aantal inwoners.
ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren daarvoor in Nederland aktief was.
Moet zijn:
Dit natuurlijk in verhouding tot de grootte van het land en het aantal inwoners.
Ik heb altijd al het vermoeden gehad dat de reden hiervan zou zijn
dat de Gestapo reeds jaren voor 1939 in Nederland aktief was.

-3- Citaat:
Rond 1938 / 1939 kwam er een internationaal boek uit over de gruweldaden
van de nazi's op de Joden maar dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland.
De minister - president wilde de goede verstandhouding met de nazi's niet verstoren.
Moet zijn:
Rond 1938 / 1939 kwam er een boek uit, dat internationaal in meerdere talen is verschenen, over de gruweldaden van de nazi's op de Joden maar een Nederlandstalige vertaling van dit boek is verboden door de toen
heersende minister - president van Nederland.
De minister - president wilde de goede verstandhouding
met de nazi's niet verstoren. Er was dus capaciteit en wilskracht aanwezig om dit boek ook uit te geven in de
Nederlandse taal maar de toenmalige minister - president heeft dit verboden.
Na de Tweede Wereldoorlog werden Nederlanders onderling steeds lastig gevallen met de oneliner "Wir haben es nicht gewusst."
Ik vertrouwde dat nooit en dat blijkt nu dus volkomen terecht.
Zo kon het eigen gedrag van Nederland "mooi" buiten beschouwing blijven.

-4- @ 16:25 – nn. Ik weet uit eigen ervaring dat AFA-Fryslân zich momenteel open stelt voor kritiek. Ik ken het initiatief van dichtbij en er is twee jaar geleden ook een 4 mei herdenking i.s.m andere anti-fascisten georganiseerd over de vluchtelingen in de jaren dertig uit Duitsland. Het is bekend dat de grenzen gesloten werden uit angst voor sociale en politieke onrust. Ik kan je als anti-fascist vertellen dat ik van mening ben dat je kritiek op de hele AFA van toepassing is. Nog steeds zijn er oproepen en demonstraties tegen extreem-rechts en neo-nazistische groeperingen maar er is gaandeweg ook het besef ontstaan dat er kritiek en verzet hoort te zijn op het racistische vluchtelingenbeleid en politiecontroles.

-5- Hartelijk dank voor je reactie.
Deze ontwikkeling juich ik van harte toe.
Ik wil absoluut geen zuurpruim zijn maar vind het heel belangrijk
dat het beleid breder wordt opgezet. Dat gebeurt blijkbaar.
Als gewone bevolking wordt ons veel niet verteld en soms
ontdek je iets per toeval.
Ik vind het reuze interessant om bijvoorbeeld te horen
dat de grenzen werden gesloten in de dertiger jaren
om sociale en politieke onrust te voorkomen.
Op zo'n manier zal AFA zeker op meer sympathie kunnen rekenen.
Wel bij mij in ieder geval.

autonome antifa leeuwarden

We werken ad hoc samen met AFA-Fryslan als we graag hun acties willen ondersteunen. Enkele antifa die ik ken zijn bij info-groep Alaska werkzaam geweest en daarom wilde ik het initiatief opnieuw onder de aandacht brengen. Ik begrijp wel dat nn en Indymedia opnieuw de posting in discussie hebben gedaan omdat er een interessante discussie ontstond die naar de ruis pagina werd verplaatst. Ik ga eventjes op zoek naar de tekst van info-groep Alaska die ze toentertijd op 4 mei hebben uitgedeeld tijdens de informatie avond. Het is niet zo dat Alaska en AFA-Fryslan elkaar bijten, althans dat is mijn indruk. Hier in het Noorden zijn antifa kritisch op elkaar. Wordt vervolgd!

Tekst informatieavond over vluchtelingen in de jaren 30 en nu!

Deze tekst is twee jaar geleden verspreid door een medewerker van info-groep Alaska i.s.m. AFA-Fryslan tijdens een informatieavond over vluchtelingen in de jaren 30 en nu. Een reden was dat Alaska en AFA-Fryslan ter sprake wilden brengen dat er ten onrechte een onderscheid wordt gemaakt tussen economische en politieke vluchtelingen. Wat is economisch en wat is politiek?

Hoe we leven wordt toch voor een belangrijk deel door politieke maatregelen beïnvloed. Politiek lijkt inmiddels alleen maar voorwaarden te willen scheppen voor hoe de economie beter werkt. Het gaat dus duidelijk om verschillende aspecten van ons bestaan die nauw samenhangen. Net zoals wij in Nederland kunnen gaan en staan waar we willen (als we tenminste geld hebben om te kunnen reizen), vinden we dat dus iedereen dit recht zou moeten hebben. Nu is het immers zo dat vooral door toeval, door waar je geboren wordt de doorslag geeft hoe je leven eruit ziet. net zoals voor onszelf vinden we dat iedereen het recht heeft op een beter leven, waar dan ook. We beschouwen migratie en vlucht dan ook als strategieën om een beter leven te krijgen.

Vluchtelingen in de jaren 30

Sinds in 1933 Hitler in Duitsland aan de macht was, werd het Joden onmogelijk gemaakt hun beroep uit te oefenen. Joden werden sociaal en economisch uitgesloten, raakten hun levensonderhoud kwijt en konden gewoon worden opgepakt. Ze werden afgevoerd naar concentratiekampen waar ze samen met de gevangen linkse oppositie onder erbarmelijke omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

De Nederlandse regering werkte overigens nauw samen met het Nationaal-Socialistische terreurbewind in hun strijd tegen links, met name de communisten. Zo was er in Nederland, als reactie op de strijd van links en de revolutie dreiging in 1918 een Centrale Inlichtingendienst opgezet om links beter te kunnen bestrijden.

De strijd tegen links werd al snel internationaal opgepakt en ging ook na de machtsgreep van Adolf Hitler gewoon door. Zo is gebleken dat er tenminste 18 hoge Nederlandse politiefunctionarissen nauw samenwerkten met onder meer de Gestapo. Hiertoe behoorde onder meer de heer Eindhoven, in de jaren 30 hoofdcommissaris van politie in Rotterdam. Hoe verrassend ook, tot april 1961 hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD, nu AIVD).

De strijd tegen links en met name de z.g.n. Oost-Joden, d.w.z. Joden voornamelijk uit Polen werden door de regering op een lijn gesteld. In de ministerraad van 1934 werd aangekondigd dat deze twee groepen zoveel mogelijk moesten worden geweerd en, bij voorkeur, moesten worden uitgezet.

Dat de Oost-Joden voor de pogroms in Oost-Europa op de vlucht sloegen was voor een ieder duidelijk. De groep groeide echter zeer snel en werd door de internationale politiek toentertijd dan ook behandeld als zijnde een groot internationaal vluchtelingenprobleem. Het antisemitisme van die jaren kan dan ook worden begrepen als een vorm van racisme tegen deze vluchtelingen beweging. Ook door Joden in West Europa werd met gemengde gevoelens gereageerd op de Oost-Joodse vluchtelingen. Met name hun oud-Joodse gebruiken en hun opvallende verschijning zorgde voor ongerustheid. Zo werd er gevreesd dat deze groep het antisemitisme in Nederland verder zou kunnen versterken.

In de jaren 30 werden er verschillende opvangkampen ingericht voor Joodse vluchtelingen. De regering wilde hier niet voor betalen en liet de Joodse gemeenschap hier in Nederland voor opdraaien. Eind jaren 30 werden de kampen gesloten en werd er gezocht naar een plek voor een grote kamp. In eerste instantie was de Veluwe een optie. Maar deze mogelijkheid verviel omdat koningin Wilhelmina geen kamp in de nabijheid van haar paleis wilde hebben. Zoals bekend werd het kamp na de inval van de Nationaal-Socialisten door hen in gebruik genoemen en functioneerde als doorgangskamp naar Auschwitz.

Tweede Wereldoorlog

Citaat:
De Nederlandse regering werkte overigens nauw samen met het
Nationaal-Socialistische terreurbewind in hun strijd tegen links, met name de communisten.
Het doet me deugd dat dit wordt bevestigd in dit artikel.
Bereid zijn nauw samen te werken met oorlogsmisdadigers en moordenaars.
Het is me nogal wat.

Dat maakt de vraag nog actueler:
Is Henk Sneevliet, die zelfs Tweede Kamerlid is geweest, samen met zijn
kameraden van het MLL Front voor de ingang van Kamp Amersfoort
vermoord door de nazi's op aandringen van de heersende elite in Nederland ?
Bij het CDA kunnen ze die vraag volgens mij wel beantwoorden met JA of NEEN.

De uitsluiting van de Joden is perfect omschreven in bovenstaand artikel.
Ik voel op zo'n moment de enorme impact van die maatregelen.

In vroegere tijden heb ik een bezoek gebracht aan concentratiekamp Sachsenhausen.
Ook heb ik het voormalige kamp in Westerbork bezocht.
De sporen in Nederland zijn zorgvuldig uitgewist met het credo:
We hadden na de Tweede Wereldoorlog het materiaal
nodig voor de wederopbouw van ons land.
In Westerbork kwam ik op het idee om digitaal alles na te laten bouwen.
Maar ja dat zal in het huidige maatschappelijke systeem wel niet gebeuren
omdat het niet voldoende winstgevend zal zijn.
Misschien komt het ooit nog zo ver.
Het is de vraag of er dan nog genoeg inhoudelijke knowhow aanwezig is.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech