Het theater van de haat kent meer dan één speler

Hier kun je discussieren over Het theater van de haat kent meer dan één speler.
We kunnen weer rustig gaan slapen. Menig PVV'er stapt uit de vermaledijde partij, pardon: beweging, Rutte distantieert zich, niemand wil nog samenwerking met de boosdoener die helemaal in zijn eentje ervoor zorgde dat Nederland het land van discriminatie en rassenhaat werd.
Wilders' volksmennerij, zijn aankondiging om 'minder Marokkanen' te regelen, het kwam de hele Nederlandse politiek als geroepen. Vergeten alle kritiek op het etnisch profileren door de politie! Vergeten alle kritiek op racisme in het Haagse pluche! Vergeten alle kritiek op de apartheidspolitiek die vreemdelingenbeleid heet. Alles vergeten en vergeven nu wanna-be führer Wilders over zijn eigen woorden is gestruikeld. Het regent anti racistische afleidingsmanouvres in de polder.

Gisteren bij de demonstratie tegen racisme geweest in Amsterdam. Duizenden mensen op de been. Dankzij Wilders, zei iemand. Het was dan ook vrijwel het enige waarover het nog leek te gaan: het 'minder Marokkanen' van Wilders. Vergeten leek ook hier het alledaagse racisme. Alles leek pais en vree in het “Samen Sterk!” roepen en de toespraak van burgemeester Van der Laan.
Van der Laan? Dé Van der Laan die al jarenlang met Teeven de vluchtelingen als speelbal gebruikt om ze tenslotte in twee groepen te verdelen om hun vertrek te bespoedigen? Ja, die!
Eén groep heeft hij in de oude Havenstraat bajes laten stoppen, bij wijze van opvang, om ze daar tot zogenaamd vrijwillig vertrek te kunnen bewegen. De andere groep bivakkeert volkomen kansloos en rechteloos in een ijskoude garage zonder voorzieningen, nog altijd hopend op een verlossend woord van de burgervader, en een verblijfsvergunning van Teeven. Intussen doet Van der Laan er alles aan de strijdende vluchtelingen uit te spelen tegen de activistische sympathisanten. Híj is hun redding, de activisten hun juk. Deze Van der Laan stond nu te speechen tijdens de anti-racisme demonstratie, en hou nu toch eens op met Boe roepen! De brave borst veroordeelde de uitspraken van Wilders. Goed toch? Daags erna viel in nieuwsberichten te lezen dat Van der Laan had gesproken en dat 6000 mensen naar hem geluisterd hadden. Prima PR, dankzij de Grote Boze Geert als bliksemafleider, en over andere sprekers en wat die te zeggen hadden wordt niet gerept.

Dan de start van de NSS en NIS toppen vandaag. Het is aan een wakkere journalist te danken dat Wilders tijdens de persconferentie over deze nucleaire toppen een vraag over Zwarte Piet voor de voeten geworpen kreeg. Zou het effect van het 'marokkanendebat' al wegebben? Rutte toonde zich als vanouds: Zwarte Piet is nu eenmaal zwart. Nee, Mark Rutte, Zwarte Piet is niet nu eenmaal zwart! Zwarte Piet is een bleekscheet met schminck die een racistische karikatuur vertegenwoordigt, een grappige onbeholpen blackface, een brave nephuisslaaf.

Wilders blijft intussen in zijn uitspraken volharden en de gevolgen daarvan zijn een waar mediaspektakel. Het zijn echter uitspraken die niet zoveel afwijken van wat hij altijd al zegt, ze zijn nu alleen duidelijker. De PVV'ers die opstappen doen dat dan ook niet omdat ze het er niet mee eens zijn, maar omdat ze het lastig kunnen verkopen. Hetzelfde geldt voor een krant als De Telegraaf, die al jarenlang de hetze versterkt door tendentieuze en criminaliserende berichtgeving. Zolang het maar niet opvalt, is het goed en werkt het. Wilders heeft nu roet in het eten gegooid, het roet uit de schoorsteen van Zwarte Piet. Hij was té eerlijk, maar niet zo ontzettend veel racistischer als menig politicus in Den Haag, of de politie die mensen vanwege hun huidskleur om ID bewijzen vraagt, op straat fouilleert, in cellen in elkaar slaat, of de ranzige stukjes schrijvende journalisten.

We kunnen nu wel al onze aandacht blijven richten op Wilders, maar intussen heeft Teeven de vreemdelingenpolitie bevoegdheden gegeven die een fascistische dictatuur waardig zijn, om woningen van mensen zonder papieren te mogen doorzoeken, telefoons uit te mogen lezen, mensen inwendig te mogen onderzoeken, alles op zoek naar bewijzen van identiteit of nationaliteit. Geen rechter nodig, de eerste de beste smeris kan opdracht geven. Het was even in het nieuws en is nu alweer vergeten.
En de vluchtelingen in de Vluchtgarage die hopen op de helpende hand van Van der Laan? Die krijgen hem op bezoek 30 maart. Zij zullen hem met open armen ontvangen. Daarmee is hij bij hen meer welkom dan dat zij in de stad Amsterdam een warm welkom krijgen. Zij die op zoek zijn naar daadwerkelijke steun, niet alleen de lip-service van een huichelaar.

Maar ach, dat is maar de mening van een politiek activiste waarmee de vluchtelingen zich beter niet kunnen inlaten. Dat is voor hun eigen bestwil. En ja, wie ben ik nu helemaal om te veronderstellen dat het alleen maar even lijkt alsof er iets verandert, terwijl in het hele land in de ontkenning van de angst en de haat wordt volhard, racisme en fascisme alleen uit de mond van Wilders worden gepretendeerd te bestaan, de deportaties dagelijkse praktijk blijven. Voor wie het wil zien: Wilders heeft zijn werk al gedaan. Zijn gif is al lang verspreid. Hij heeft al meer bereikt dan hij voorwendt, maar kan er zelf niet van profiteren. Tot zijn grote spijt heeft hij een spreekbeurt bij buurjongen Filip de Winter van het Vlaams Belang moeten schrappen. Hij voelt zich niet veilig en doet aangifte tegen een rapper. De klucht wordt voortgezet. Achter de coulissen wordt de strafbaarstelling van de zogenaamde illegaliteit verder voorbereid en komt er een nieuwe wet aan die de opsluiting van mensen zonder papieren nog beter regelt.
Het wordt tijd dat het hele theater wordt ontmanteld, niet alleen het toneel op de voorgrond!

Joke Kaviaar, 23 maart 2014


Ik ken anders maar één Joke

Ik ken anders maar één Joke Kaviaar.

Trol.

Trol.

.

Eens. NL is gek op zoethoudertjes; eensgezind denken dat er iets veranderd is na de zogenaamde ''ontmaskering'' van één lullig geblondeerd radertje in deze fascistische staat, hoe laf kun je zijn? Positivisme als comfortabel excuus om niet écht stelling te hoeven nemen, laat staan directe actie. De pleuris voor die huichelachtige show.

Ken anders maar één Joke

Ken anders maar één Joke Kaviaar.

Trol.

Trol.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech