Tijdrekken Zandpad gaat door e.a. berichten hoererij

Nieuws, gepost door: Wessel Koopmans op 30/05/2014 05:05:19

Wanneer: 30/05/2014 - 06:29

Terwijl de razzia's tegen thuishoeren en de leugens over mensenhandel doorgaan heeft de rechtbank gemeend de beslissing over de rechtmatigheid van de sluiting van Utrechts redlight-zones nog maar eens te moeten uitstellen.

Terwijl de razzia's tegen thuishoeren en de leugens over mensenhandel doorgaan heeft de rechtbank gemeend de beslissing over de rechtmatigheid van de sluiting van Utrechts redlight-zones nog maar eens te moeten uitstellen.

Onderstaande berichten plaatste ik ook als aanvulling bij mijn eerdere artikel:
Gemeente Utrecht en Waterschap slopen Zandpad definitief
https://www.indymedia.nl/node/20299
De aanvullingen bij dit artikel zijn inmiddels een behoorlijk compleet overzicht van alle ontwikkelingen van het laatste halfjaar rond de raamprostitutie in Utrecht.

Een echt artikel is dit niet, maar het heeft m.i. genoeg nieuwswaarde om het ook hier in de nieuwslijn te plaatsen:

De uitspraak in de rechtszaak die Wegra heeft aangespannen tegen het intrekken van de vergunning is uitgesteld. Ze zijn dus weer flink aan het tijdrekken.
24-5 http://www.destadutrecht.nl/misdaad/nieuws/7348/uitspraak-sluiting-zandp...

Ondertussen is er op het Zandpad ook nog geen aktiviteit te bespeuren met betrekking tot de beloofde tijdelijke zone.

Al enige tijd geleden heeft Caja van Tolie van Freya een boekje open gedaan over de gang van zaken
8-5 http://utrechtkrijgtspijt.wordpress.com/2014/05/08/vraaggesprek-met-caja...

Zij onthult hierin o.a. dat de macht in de Macha's is gegrepen door 'hulpverleners'. Hoe dit heeft kunnen gebeuren legt ze niet uit, maar het is natuurlijk zowizo waardeloos. Nu blijkt ook dat de nieuwe zone die door de Macha's is ondersteund waarschijnlijk veel duurder gaat worden dan de vroegere prijs op het Zandpad, terwijl de Macha's juist hadden gezegd dat Wegra te veel geld vroeg voor de huur van de bootjes. Freya heeft wel een contract met Wegra en wil z.s.m. de bootjes en de ramen op de Hardebollenstraat weer open gooien tegen de vroegere prijs. De Macha's hebben niet gereageerd op deze beschuldigingen. (Zowizo publiceren ze nauwelijks.)

Hierbij wat recente (28/29-5) twits van Caja van Tolie en andere betrokkenen.
(Ik ben bang dat ze te optimistisch zijn over de uitspraak (die nu uitgesteld is), zie een van mijn eerdere aanvullingen.)

https://twitter.com/MssCayla
Freya Caja van Tolie @MssCayla
15 jan. werd de prostituees een nieuwe locatie beloofd, zou binnen 3 maanden gereed zijn, 29 mei is er nog geen enkele schep de grond in ... gegaan. Wanneer wordt er na een jaar eens een oplossing gezocht. Of wachten we tot de rechter de gemeente terugfluit? ... gemeente blijft net zolang liegen en regels veranderen zodat er geen vergunning verstrekt kan worden aan Freya en MidNed ... misschien heeft gemeente liever wegra weer als exploitant na uitspraak van de rechter. Prostituees voor niks jaar werkloos

Rossa @starsandgirl
Onbeschrijfelijke wanhoop bij veel ex-collegaatjes van het zandpad! WAAR HEBBEN WE DIT AAN VERDIEND? ... 't interesseert ze totaal niet in wat voor omstandigheden we NU zitten,dank zij hen! ... Ik hoop en bid dat een rechter in alle wijsheid 't span eens stevig wakkerschudt!!! ... En dan heb ik t nog niet eens over de bedragen die deze grappenmakers ons allen kost!

Wil Post @WilliePost
... inspecteur politie020 vertelde dat het gaat om bouw villa’s, niet om bescherming @VrouwenNL + strijd #mensenhandel

Freya Caja van Tolie @MssCayla
... nieuwe locatie is zoveelste luchtballon van gemeente Utrecht... wij geven nooit op, niet nu, niet volgend jaar. Prostituees hebben t recht op een veilige werkplek ... deze strijdt zal gewonnen worden door de prostituees. De branche overleeft

-----------------------------
Ook over de hoererij in het algemeen en de mensenhandelkwestie die daar vaak bijgesleept wordt zijn er weer een aantal belangrijke zaken te melden

Ten eerste was er 16-5 een grote razzia tegen thuishoeren. 50 bestuurlijke rapportages, dat betekent grote problemen voor de dames
25-5 http://zondares.blogspot.nl/2014/05/thuiswerkrazzia-en-ander-nieuws.html
Alleen maar omdat zij geen vergunning hebben, maar die krijgen ze niet. Ze worden dus gedwongen tot de 'illegaliteit', en dan worden ze er voor gestraft.

Ten tweede was er het rapport van de nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Dat is een fanatieke anti-seks aktiviste die van de overheid het alleenrecht heeft gekregen op dit soort zaken. Alles wat zij zegt moet als gelogen beschouwd worden. Lees hier waarom.1)
23-5 http://zondares.blogspot.nl/2014/05/mensenhandel-in-en-buiten-beeld-ii.html

Mensenhandel bestaat, maar het is juist de reddingsindustrie die zich daar schuldig aan maakt
22-5 http://marijkespraktijken.nl/2014/05/22/mensenhandel-bestaat/

De WRP wordt nog steeds onder radiostilte behandeld door de politici in Den Haag (2e kamer). Ik kan niet vinden of en wanneer er een openbare zitting is.

Fleurtje van Schaik heeft ook weer een belangrijk artikel gepubliceerd
27-5 http://www.fleurvanschaik.nl/prostitutie-is-veel-meer-dan-slachtoffersch...
Op Twitter voegde ze toe: "Hoer is het Nederlandse woord voor een vrouw die zich niets van zeden aantrekt ... Prostituee is uit Latijn afgeleid voor iemand die aan de straat te koop wordt gezet."

noot:
1. Overigens heeft Dettmeijer recenter ook een rapport over seksueel geweld tegen kinderen waarin ook de cijfers opgeblazen zijn gepresenteerd. Zij wil een vinger in de pap in gesloten jeugdinstellingen en dat er meer jongeren - zowel echte als vermeende slachtoffers - opgesloten worden. Ik noem haar daarom een takkenwijf. Ze gebruikte Zembla om hiervoor politieke druk te zetten. Zie: (scroll)
12-4 http://zondares.blogspot.nl/2014/04/een-hoop-op-tv-en-in-de-krant.html

----------------------

http://home.hccnet.nl/wessel.koopmans/

Tags: prostitutie


Wie: 
nn

.Wie: 
Wessel

Volgens deze pagina:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/wetsvoorstellen/20...

is het de WRP aangenomen door de Tweede Kamer.

Ik heb daar in de media of op twitter echter niets over gevonden.

Hier staat een verslag van wat kennelijk de zitting van de commissie was (16 april). Dat zit vol met openstaande vragen aan de minister en zegt dat de openbare behandeling is voorbereid.
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail.jsp?id=201...

Hier is wel een verslag van een stemming. Maar naam en nummer van het wetsvoorstel zijn hier anders.
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail.jsp?id=2009Z21028&did=2011...

Ik neem vooralsnog aan dat dit toch de WRP is. Die is aangenomen al op 3 mei met als enige tegenstemmers GL en D66. Nu dus naar de Eerste Kamer. Schandalig dat dit er onder radiostilte doorheen gejast wordt.

-----

SP meldde trots dat ze nu meebestuurt in Utrecht. Geen woord over de redlightzones.
10-5 http://utrecht.sp.nl/nieuws/2014/05/coalitieakkoord-aangenomen-in-utrech...

Michel Eggermont, het enige Raadslid die op een moment iets voor het Zandpad wilde doen, zit niet meer in de raad.

Rossa https://twitter.com/starsandgirl *)
in Utrecht werken? eerst verhoor GGD á €60,drie keer in de week paspoort contr.! 't resultaat zagen we..! ... pasfoto maken met ALLE persoonlijke gegevens,etc!op kantoor! NIEMAND BEKOMMERT ZICH NU NOG OM ONS!!!

* zie deze twit niet op haar overzicht. Bron = RT MvdBWie: 
Wessel

De derde link in mijn aanvulling klopt niet. Ik heb over het jaartal heengekeken. Dit gaat over de VORIGE keer dat het wetsvoorstel is aangenomen. Ik krijg verder (afgezien van de tweede link) geen recente zoekresultaten op de website van de Tweede Kamer. De eerste link is toch recent en daar staat dat het aangenomen is. Ik snap geen fuck van die klote politiek.Wie: 
Wessel

Aanvulling noot over rapport NRM over seksueel misbruik minderjarigen:
Tweet van https://twitter.com/PeterVasterman : "Vandaag in #NRC mijn opiniestuk over 'schokkend' rapport vd Rapporteur Mensenhandel: absurde inflatie van het begrip seksueel geweld ... ook seks met meerderjarig vriendje valt onder strafbaar seksueel geweld vlgs Dettmeijer, evenals lichte aanraking"

(Het gaat om de papieren NRC van maandag 2-6)

Mijn nieuwe artikel:
4-6 Reacties op uitstel van 'Nieuw Zandpad'
https://www.indymedia.nl/node/23257Wie: 
Wessel

Waar ik in mijn aanvullingen schrijf dat de WRP zou zijn of lijkt te zijn aangenomen door de Tweede Kamer: Dit klopt toch niet. Ik heb inmiddels uit betrouwbare bron vernomen dat de Tweede Kamer er nogmaals een zitting aan zal wijden. Om te bewijzen dat ik niet uit mijn nek lulde voeg ik hierbij een screenshot van de site van de rijksoverheid zoals die er nu uitziet. De informatie in de screenshot klopt dus NIET.

Dat de wet nog niet is aangenomen is in ieder geval goed nieuws. Er zou mogelijk een meerderheid tegen strafbaarstelling jonge hoeren zijn. Er is dus nog mogelijkheid om invloed uit te oefenen.

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech