De nieuwste Buiten de Orde is al weer een tijdje uit…

Hier kun je discussieren over De nieuwste Buiten de Orde is al weer een tijdje uit….
Het thema van dit nummer is ‘Zapatistas’: twintig jaar geleden kwam in Mexico het Zapatista bevrijdingsfront EZLN in opstand, en dat grijpen we aan voor aandacht voor verzet en opstand in Mexico, van de revolutie aan het begin van de vorige eeuw tot de Zapatistas en andere strijdbewegingen de afgelopen jaren, plus de uitstraling en voorbeeldfunctie die de Zapatistas ver buiten Mexico hebben gehad.

Verder biedt Buiten de Orde in dit nummer onder meer actuele beschouwingen over de participatiemaatschappij, over de wet werk en bijstand die dwangarbeid legaliseert, over Blockupy en over het nieuwe vrijhandelsverdrag TTIP, en een artikel over de politieke filosoof Badiou. Vindt tevens een verslag over een info-avond met Gabriel Kuhn over anarchisme en revolutie, boekbesprekingen onder meer rond libertaire educatie en een filmrecensie over recente de Lego-film.

Buiten de Orde besteedt standaard aandacht aan een aantal onderwerpen aandacht die vaste lezers bekend zullen voorkomen. Er is de inmiddels gebruikelijke kroniek migratiestrijd, een overzichtsstuk internationaal oproer en verzet, en een periodiek terugkerende beschouwing over economische ontwikkelingen. Ook is er sinds kort vaste ruimte voor updates over extreem-rechts in Nederland

Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar: redactie@buitendeorde.nl.
Het blad kost maar 2,50 euro en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.org/buitendeorde.


Re: De nieuwste Buiten de Orde is al weer een tijdje uit…

Werkt u ondertussen met GNU sofware om het blad te maken of zit u nog steeds te 'stoeien' met allerlei corrupte 'proprietary software'* ?
Ik mag hopen dat u ondertussen stappen in de juiste richting aan het maken bent.

Succes!

*zie wikipedia

wtf

wéér zo'n toetsenbordheld die loopt te miepen over digitale shit en mensen de maat neemt? gast echt, mensen hebben wel wat beters aan hun hoofd! Als je puristisch leven wilt wordt dan kluizenaar ofzo.

Hoezo? Volgens mij heb ik een

Hoezo? Volgens mij heb ik een zeer valide, niet vergezocht krititsch punt hier. (excuses voor het niet vermelden van mijn naam nn-db in vorig bericht).

Bdo is een blad met een politieke anarcho stellingname. Maar je moet dus wel met je tijd meegaan!
Het is best wel hypocriet allemaal. Ondertussen wordt er met 'graaiers software' gewerkt. Niet omdat dat beter ofzo is , waarschijnlijk omdat men bij bdo niet beter weet.

Het is allemaal heel simpel! Laat 'de urugyaanse bevrijdingsstrijd '20 - '25 en conclusies daarvan' danwel de 'nasleep van de commune 1870-71' even een paar maanden achterwege, die 'dossiers' lopen niet weg en verdiep je met het hele team een tijdje in de wereld die 'computers' heet.
Je wilt toch niets te maken hebben met Bill Gates en of die gast van Apple als rechtgeaard 'kwaliteitsblad' van links buitenparlementaire beweging? Lijkt mij niet.

Daarom ga ik er ook nog steeds vanuit dat jullie als redactie stappen aan het maken zijn in de juiste richting.

Ideetje : Buiten de orde

Ideetje : Buiten de orde niet meer verbinden aan een jaargetijde dus niet lente nummer in de zomer publiceren daar bij geschreven alle waardering voor de vrijwilligers die het blad maken. Buiten de orde is helaas steeds meer een uitzondering een kritische zine op papier en ook nog van uit Anarchisme als overtuiging geschreven. Op internet zijn er mogelijk nog wat onregelmatig verschijnende zines in het Nederlands die ik niet ken maar op papier heeft Buiten de orde nauwelijks nog " concurrentie ". Ik ga maar weer eens een Buiten de orde kopen hoewel die 2,50 geen zoden aan de dijk zal zetten. steun Buiten de orde kortom zo dat het blijft en nog beter word.

Buiten de Orde verschijnt

Buiten de Orde verschijnt vier keer per jaar dus altijd gevuld met gedateerd nieuws. Redactie maak toch eens de overstap naar digitaal nieuws publiceren zoals actieblad Ravage succesvol heeft gedaan.

Onzin, voor actueel gedoe

Onzin, voor actueel gedoe zijn er genoeg websites (waaronder deze, indymedia dus). Goed dat er een papieren blad gemaakt wordt, dat je gewoon in de winkel kunt kopen en op stands uitventen, aan de buren kunt geven of in de wachtkamer achter kunt laten. Daar heb je heel wat meer aan dat de zoveelste hippe internetscheet.

de BO is een fijn blad, juist

de BO is een fijn blad, juist vanwege het feit dat de schrijvers de tijd genomen hebben om een goed stuk te schrijven (of een poging tot). Kijk eens verder op Indymedia en vergelijk de kwaliteit. De laatste tijd is dat gewoon om te janken. Een pre puber schoolklasje kan nog beter doen. Wat mij betreft: BO ga zo door!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech