activisten gearresteerd Amsterdam

Hier kun je discussieren over activisten gearresteerd Amsterdam.
Er is vandaag in de rivierenbuurt in amsterdam een aktie afgelast waarna de smeris toch besloot om 3 mensen te arresteren ter hoogte van de RAI. Hierna is een geluids-demo georganiseerd waarbij tenminste nog twee arrestaties zijn gevallen. Nog onduidelijk is waar de arrestanten zich schuldig hebben gemaakt.
Wij zijn woest!
fok de smeris!
morgen een geluids-deom om 18.00u, lokatie weten we morgen.
meer info volgt!


Re: activisten gearresteerd Amsterdam

En wanneer volgt die extra info dan wel? Ik ben erg benieuwd waarom er een lawaaidemo bij bureau Leijenberghlaan was, vooral omdat arrestanten daar over het algemeen niet erg lang worden gehouden - ze hebben er alleen maar dagverblijven.
Verder houden ze bij dit bureau niet van lawaai en gaan dan moeilijk doen - dat is al jaren zo.

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Rivierenbuurt en buro van leijenberglaan: dat is het district waar Leen Schaap de baas van de poltie is. Nix toeval dus! Fuck him!

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

OK, het is dus een axie tegen Leen Schaap want die heeft een hekel aan krakers en daarom hebben wij een hekel aan hem. Zoiets?

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Ja natuurlijk, fuck Leen Schaap...
Maar ik snap er nog steeds niets van. Wat is er nu gebeurd? Begin bij het begin! Waar gaat dit over? Ik zie nu alleen maar een klein groepje in het zwart geklede jongelui dat erg boos is en erg overtuigd van het eigen gelijk, maar dat niet in staat is om ons uit te leggen waar het nu over gaat. Is dit een actie uit solidariteit met de ISIS, of juist ertegen ofzo?

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

& Mogen we weten wat die afgelaste actie gisteren behelsde?

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Waar is al die extra info voor nodig? Dit is de deal: een aantal kameraden zijn in de vroege avond opgepakt. Bij de lawaaidemo zijn nog twee andere kameraden opgepakt. Tot zover de publieke informatie.

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Dat klinkt een beetje als een actie voor de bevrijding van het Volksfront voor de Bevrijding van het Volksfront voor de Bevrijding van....
Wat voor kameraden? Welke actie? Welke deal?
Ik word opgeroepen voor een lawaaidemo, maar ik hoef verder niet te weten waarover het gaat? Komt een beetje autoritair over, weet je dat...

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

>Is dit een actie uit solidariteit met de ISIS, of juist ertegen ofzo?<

Pff. Het is misschien niet zo algemeen bekend meer vandaag de dag, maar u heeft misschien weleens gehoord van autonomen en aanverwanten, die plegen zich traditioneel nogal eens in het zwart te hijsen. Waarom, welnu dan ben je niet zo gemakkelijk te onderscheiden.

Nix Isis. Dat neemt niet weg dat iets meer duidelijkheid, binnen de grenzen van het toelaatbare, inderdaad niet zou misstaan. Hoezo mensen behandelen als actievee.

Bijv., is dat een nieuwe mode, om mensen maar wat op te pakken voor een lawaaidemo? Zo ja, moet daarop niet een gepast antwoord komen?

En op grond waarvan zijn gisteren nu de oorspronkelijke arrestanten gevallen?

>>u heeft misschien weleens

>>u heeft misschien weleens gehoord van autonomen en aanverwanten, die plegen zich traditioneel nogal eens in het zwart te hijsen. Waarom, welnu dan ben je niet zo gemakkelijk te onderscheiden.<<

Vroeger had dat zin, want dan moest de OvJ bewijzen dat jij iets gedaan had en niet je ook in het zwart geklede buurman. Tegenwoordig maakt dat niet meer uit, want ze hebben ooit artikel 141 aangescherpt, wat zegt: je stond erbij dus je bent erbij. Sindsdien is duidelijk dat het zwarte uniformpje alleen nog maar bedoeld is als subculturele onderscheiding van de boze buitenwereld. Het versterkt het groepsgevoel. Thans blijkt het juist handig te zijn voor de smeris, die je wat makkelijker kan onderscheiden van het doorsnee winkelende publiek in Buitenveldert. Slim!

Volgens mij hebben deze lui echt helemaal niets te zeggen. We moeten naar een lawaaidemo komen, maar we mogen niet weten waarom.

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

De sekte wordt steeds sektarischer.

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Toch speelde onlangs net iets eenders bij cellencomplex Meer en Vaart in Osdorp: https://www.indymedia.nl/node/23955 .

Vandaar de vraag of hier sprake is van een trend. Overigens vond ik ook in dat geval de berichtgeving nogal te wensen overlaten. Sure, je hoeft niemand meer wijs te maken dan strikt noodzakelijk, maar er bestaat ook een ander uiterste. Als je je openbare kanalen helemaal niet meer vertrouwt, gebruik ze dan niet, zou je denken. 'Meer info in uw lokale wandelgangen.' Die moet je dan natuurlijk maar net nog af en toe frequenteren, maar goed. Dan zul je inderdaad ook geen Indymedia nodig hebben.

Re: activisten gearresteerd Amsterdam

Rivierenbuurt en buro van Leijenberglaan: dat is het district waar krakershaterpolitiecommissaris Leen Schaap de baas is. Nix toeval dus. Fok him...

Jullie moeten niet zo zeiken

Jullie moeten niet zo zeiken over communicatie, er is niemand van jullie achter de computer vandaan gekomen om informatie op te komen zoeken in de stad. En nee bij deze aktie stond geen PR team klaar. Daarnaast is het helaas niet handig om meer info te posten op indymedia, als je het wil weten kom maar naar de binnepret.
Er is niks sectarisch aan, kom gewoon achter je pc vandaan, dan kun je het zelf zien.

Kom, wanneer is de laatste

Kom, wanneer is de laatste keer dat er een fatsoenlijk artikel is geschreven? je wilt solidariteit, maar op een of andere manier verwacht je dat mensen komen zonder informatie of wat dan ook. Niet zo arrogante, hé.

"Goed artikel"

Als mensen deze informatie niet genoeg vinden, dan kwamen ze niet. Maar meer informatie geven zit er tot de evt. veroordeling niet in, dat zou namelijk ook verraad plegen zijn, omdat het ook informatie aan de smeris is. Dat de hoeveelheid informatie schrijnend is, ben ik met je eens, maar het is in dit geval niet anders. Helaas.
Er zijn genoeg mensen wel komen opdagen om hun solidariteit te tonen. Als je op het verzamelpunt was komen opdagen en het niet eens was geweest met het "waarom", had je gewoon weer kunnen vertrekken (dit is, ervan uitgaande dat je in Amsterdam of omstreken woont).
Ik vind het niet arrogant om je kameraden te beschermen en toch een oproep te plaatsen, er komen namelijk wel mensen op een oproep op indy af, dus missie geslaagd wat mij betreft. Dat dit er minder zijn, omdat men meer (schadelijke) informatie jammer dan, het is in dit geval niet anders.
DIY is trouwens altijd en overal toepasbaar, dus onderneem zelf axie en schrijf er een goed stuk over, daarmee ben je productiever bezig dan met het afzeiken "van" ennnnn misschien doorbreek je de tendens wel. Dit betekend wel dat je achter je computer vandaan moet komen, wat hopelijk niet teveel gevraagd is.
Ik wacht in spanning af tot dat er weer eens een goed artikel verschijnt! Vanuit jou en de andere critici natuurlijk!

Nee, het is helemaal niet

Nee, het is helemaal niet sektarisch hoor, maar als je het wilde weten dan moest je het gaan uitzoeken "in de stad". Hoe doe je dat? Vragen aan willekeurige voorbijgangers in de Kalverstraat ofzo?
Het lijkt allemaal toch wel erg veel op een incrowd-gebeuren van in zwart geklede schapenfokkers.

verkeerd gelezen

Nee er stond fok LEEN schaap, en dat is voor alle duidelijkheid een zwijn..... snap je het nu?

oh excuus. in het zwart

oh excuus. in het zwart geklede varkensfokkers dus. bedankt!

Zo moeilijk is het toch

Zo moeilijk is het toch niet!
Een "afgelaste aktie" in de rivierenbuurt: klinkt als een mislukte kraak.

Waarom wordt er gekraakt?

Waarom wordt er gekraakt? Waarom juist dat pandje? Wat denk je te bereiken met je kraak enz enz. Juist in deze tijd is het belangrijk om uit te leggen waarom je iets doet. Het is niet als of de 'kraakbeweging' een sterke aanzuigende kracht heeft voor jongeren,woningzoekende en politiek gemotiveerde mensen. Wat overblijft is een subcultuur van 10 mensen.

waneer de doel niet bereikt

waneer de doel niet bereikt was zal het mischien nog in het vizier staan.
Erbij zijn er elf van ons!

Nu nog on begrijpelijk

Nu nog on begrijpelijk Nederlands, alvast bedankt

arrestaties

Waarschijnlijk het Kallifaat Rivierenbuurt uitgeroepen en de Shahada vlag uitgehangen op bureau van Leijenberglaan.

need to know base

Groot gelijk dat er geen details over de actie worden vrijgegeven zolang er nog mensen in detentie zijn. Alles wat er gezegd word kan enkel tegen je gebruikt worden , ookal is het maar online . Triestig dat er zelfs op Indymedia.nl geen consensus meer is over zulke basale assumpties van wat je minimum aan 'security culture' bij activisten zou kunnen noemen. Jammer wel dat de originele plaatser van het bericht deze kans niet aangrijpt om te zeggen waarom er geen verdere info gegeven wordt , dat geeft de trolls/lurkers enkel maar de kans om je weg te zetten als sektarisch/van slechte wil terwijl nadat uitgelegd is waarom informatie zomaar online smijten over deze actie ongepast geacht wordt het net diezelfde stemmen die nu het achterhouden van informatie verdacht maken zelf verdacht worden omdat ze hiermee enkel en alleen maar wantrouwen kweken , de solidariteit proberen te breken en twijfel zaaien bij lezers....

Bravo! Die Partei hat immer

Bravo! Die Partei hat immer recht!
Ik weet heel goed wat er allemaal schuil gaat achter die zogenaamde security culture en waar dat angstige eenheidsfront voor staat! Een misselijk stelletje met ranzige informele machtstructuurtjes en dito -spelletjes, een hypocriet clubje egotrippers, een stelletje randdebiele ouwehoeren. Drama's, tragedies van epische proporties worden opgevoerd, hele series verkrachtingen uit de dikke duim gezogen als iemand ook maar even zijn of haar zin niet krijgt of even iets van persoonlijke kritiek te verduren dreigt te krijgen... En dan heb ik hier nog maar een tipje van de sluier opgelicht.

Ik begrijp niet helemaal waar

Ik begrijp niet helemaal waar je op teruggrijpt, maar ik heb nog nooit een serie verkrachtingen opgevoerd!
Niet mijn ding zou je kunnen zeggen, heb ook geen idee hoe ik dat zou kunnen opvoeren.
Als ik mijn zin niet krijg ga ik meestal de discussie aan en als ik dan uiteindelijk niet kan leven met wat daar uitkomt, ga ik weg! Niet andersom.
Maar goed je zal het wel over andere mensen hebben en in het wild je frustratie's onder alle stukjes op indy posten.
Anyhow zoals inmiddels duidelijk mogen zijn is het geven van meer info schadelijk, dus daarom: schaarse info!

@need to know base: bedankt.

@need to know base: bedankt. je bent een van de weinigen hier die het begrepen heeft.
groetjes, een van de (ex-)arrestanten.

p.s. meer info, misschien wel uitgebreider dan je durft te dromen, zal, gezien we allen met dagvaardingen vrijgelaten zijn, pas volgen wanneer er geen juridisch risico meer aan verbonden is. en ja dat kan misschien nog erg lang duren, helaas pindakaas.
p.p.s. oja en iedereen die ons wel gewoon gesteund heeft deze dagen ook bedankt!

SPEEL OPEN KAART

Ik vind t maar vreemd. Jongens zeg wat er aan de hand was???
Pro of anti ISIS axie?????

In het andere topic werd

In het andere topic werd verklaarde een ouder persoon dat hij/zij zich niet meer welkom voelt. Niet geheel toevallig zijn alle bijna alle 'oudere' uit de Binnenpret en Molli gewerkt. Een stuk of 3 zijn gespaard. Die vertellen hun macho verhalen 's avonds bij het drankgelag en marcheren overdag mee. Diegene die kritiek hadden zijn vakkundig met allerlei vage insinuaties en betichtingen weggewerkt.

duidelijkheid

Waarom verschaffen jullie verdomme geen duidelijkheid wat er is gebeurd!

wauw hebben jullie echt niets

wauw hebben jullie echt niets beters te doen dan hier door te blijven zeiken? en mensen te vertellen hoe ze het zouden moeten doen.

onderneem zelf een actie zou ik zeggen en kom het hier dan haarfijn uitleggen en onderbouwen. zou ik super vinden.

ik hoor hier steeds dat de autonomen blabla de scene kapot maken en iedereen afschrikken en demotiveren. ach soms vind ik het ook allemaal weinig inspirerend. maar ik kan je wel vertellen dat door deze comments te lezen ik pas echt gedemotiveerd raak. gelukkig kan ik ervoor kiezen het niet te lezen.

ik zag trouwens dat het smeris bureau aan de van leijnberglaan voorzien is van heel veel mooie verf. :-)

Er is structureel gezeik op

Er is structureel gezeik op deze groep. Ik vind het wel erg toevallig allemaal.

de W's

Heel toevallig inderdaad, ook zitten er in heel veel commentaren allerlij vragen ingebakken die allemaal met een W beginnen. Toevallig stelt de smeris ook van dat soort vragen (wie wat waar waarom enzovoorts)

"deze groep"

Erg mooi dat het één groep is waar jij de samenstelling van weet.
Groetjes uit Oost!

Informatie

Goed dat je dit zegt, dat betekend dat de politie dus ook in het duister tast!
En zoals men heeft uitgelegd is dat precies de bedoeling.

nn=trol

nn=trol

kraaksekte

kotsziek wordt ik van deze achterkamertjes politiek!!!

sekte

Verraad je kameraden en geef ons informatie!
Je kan zeggen wat je wil over sektes etc. maar besef wel dat dingen met die strekking natuurlijk niet gaan gebeuren.

verraden is wat anders dan

verraden is wat anders dan een pamfletje schrijven over waarom je dingen doet, zoals je doet.

In dit geval niet!

Beste vriendjes!

Ik geef het op. Deze club is

Ik geef het op. Deze club is wel zo ongelofelijk nietszeggend bezig! Men heeft gewoon helemaal niets te melden. Behalve dan dat ze woedend zijn en dat Leen Schaap een zwijn is, maar daar blijft het dan ook bij. Hoe of wat of waarom, daar mogen we verder naar raden. En wanneer iemand om uitleg vraagt, wordt zelfs gesuggereerd dat het alleen maar een opzetje is om gevoelige informatie los te peuteren. Men voert rituelen op uit een grijs verleden, zonder zelfs maar een verhaal te hebben om mensen uit te leggen waarom. Er worden panden ontruimd en weer gekraakt maar er is geen hond meer die nog wil uitleggen wat er nu eigenlijk aan de hand is. Vind je het gek dat Leen Schaap inmiddels een stuk populairder is in Amsterdam dan de hele kraakbeweging (of wat daarvoor moet doorgaan tegenwoordig) bij elkaar? Of zullen we Paul Vugt dan maar als woordvoerder van de kraakbeweging benoemen?

Chief

Paul is inderdaad onze woordvoerder! En kraken gaat inderdaad over uitleg geven op iets van een beeldbuis, dat moeten we maar snel gaan doen, dan kunnen we jou op de hoogte houden!
Zit je eigenlijk niet op het verkeerde forum als je Leen Schaap zo sympatiek vind?
Je klinkt wel een beetje zielig, wist je dat ze awarnes teams voor dat soort gevoelens hebben in sommige regionen. Dan kun je het in een private sfeer er ff lekker uitgooien.
En ik wil die rituelen ook graag leren kennen uit ons grijze verleden, zijn daar boeken over of misschien beter nuttige fora?

Praatgroep

Je bedoeld zo'n team die geregeld wordt door boze getraumatiseerde mensen. Schijnt dat de krakers op de Binnepret daar ervaring mee hebben. Let op: Aan de intentie kan niet getwijfeld worden.

don't feed the troll.

don't feed the troll.

wel posten niet berichten

Kep t wel gehad met de kraakbeweging. eerst yoghurt toen appelscha en nu dit weer!

stelletje pubers

De kraakbeweging ben (was)

De kraakbeweging ben (was) jij ook nn-trol!

Zie hier

Hier staat perfect omschreven waarom er niet meer van een kraak beweging te spreken is in Amsterdam. Grote ego's en weinig woorden. Het is over accepteer het maar

Mensen die iets te melden

Mensen die iets te melden hebben kunnen hier: https://www.indymedia.nl/node/24361 verder discuzeuren.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech