[A*dam] Nieuw huis vluchtelingen Wij Zijn Hier in gekraakt Vluchtgebouw

Nieuws, gepost door: nn op 23/08/2014 08:05:20

Wanneer: 23/08/2014 - 17:57

Vanmiddag heeft de groep vluchtelingen van Wij Zijn Hier een nieuw huis gevonden in het Vluchtgebouw, een gekraakt gebouw aan de Jan Tooropstraat 649 in Amsterdam Nieuw-West. Het gebouw is in 2010 gekocht door de Amstelveense projectontwikkelaar Karspelhof BV en was daarvoor in gebruik als datacentrum door KPN. Het gebouw staat al enkele jaren leeg.


De leegstand van het gebouw wordt bevestigd op de website van de gemeente Amsterdam (http://www.opendatakaart.nl/kaart/kaartweergave/kaartweergave_locatie/t/...), waar het gebouw staat genoemd in de categorie 'leegstaande kantoren'. Ook in het herinrichtingsplan van stadsdeel Nieuw-West over de Jan Tooropstraat uit maart 2014 (BLVC-plan Jan Tooropstraat, 31 maart 2014) staat het pand eveneens als leegstand aangemerkt: “Dit bedrijfspand is op dit moment niet in gebruik, dus hoeft hier tijdens de werkzaamheden geen rekening mee worden gehouden.” Hiermee is onomstotelijk bewezen dat het gebouw al een lange tijd leeg staat.

In mei 2013 is het bestemmingsplan van het gebied 'Lucas Andreas' gewijzigd waardoor de bestemming van het kavel waarop het datacentrum staat 'gemengd' is geworden en er woningen gerealiseerd kunnen worden. In de wijziging van het bestemmingsplan staan beschreven dat de projectontwikkelaar van plan is om het voormalig datacentrum te slopen en er 180 nieuwbouwwoningen te realiseren.

De sloop en nieuwbouwplannen van Karspelhof BV zijn op dit moment nog niet nader uitgewerkt. Zowel voor de sloop als de nieuwbouw geld dat eerst de benodigde vergungingen zullen moeten worden aangevraagd bij stadsdeel Nieuw-West. Dat is tot op heden nog niet gebeurd. Voordat de vergunningen aangevraagd worden moet er eerst een ontwerp worden gemaakt en worden getoetst door de welstandcommissie. Ook dat is nog niet gebeurd. Het mogen dan ook duidelijk zijn dat het voormalige datacentrum nog een behoorlijke tijd nodeloos leeg zou blijven staan. De huisvesting van de dakloze vluchtelingen van Wij Zijn Hier tot aan de nieuwbouw is dan ook een uitstekende en waardige laatste invulling voor het voormalige datacentrum.

Korte geschiedenis
De groep vluchtelingen van Wij Zijn Hier trekt al bijna 2 jaar door Amsterdam. Ze verbleven eerder al op verschillende locaties waaronder een gekraakte kerk (Vluchtkerk), gekraakt kantoorpand (Vluchtkantoor), gekraakte flat (Vluchtflat) en de tijdelijke gemeentelijke opvang in de voormalige gevangenis aan de Havenstraat (Vluchthaven). De afgelopen dagen zaten de vluchtelingen in de leegstaande Peetersschool in Amsterdam Zuid, maar konden daar jammer genoeg niet langer blijven.

Wilt u meer weten over waarom de groep vluchtelingen van Wij Zijn Hier al zo lang dakloos door Amsterdam trekt? Surf dan naar www.wijzijnhier.org.

Tags: kraken vluchtgebouw Wij zijn hier


Wie: 
nn

duh?

Foto: 


Wie: 
nn

Eerdere ontruiming vandaag Vluchtschool: 'saturday 07 hrs: We Are Here calls out for support', https://www.indymedia.nl/node/24346 .Wie: 
nn

Discussie is blijkbaar niet toegestaan in kader post ? De benaming vluchtelingen : beter is migranten of immigranten. Wat je reden ook is om hier naar toe te komen je bent immigrant en je moet als zodanig worden behandeld. Waar bij geschreven dat het hele immigratie beleid van NL en EU op de helling moet.
Roepen het is hier vol is geen oplossing men komt even goed wel. Het is stemmen met de voeten ik zou ook gaan lopen als ik niet in West Europa zou wonen.
Het model dat hier in W Europa ten uitvoer is maakt blijkbaar omstandigheden die aantrekkelijk zijn voor mensen van elders. Dat die omstandigheden er kwamen door dat godsdienst aan macht verloor wil er niet in bij velen die " vluchten " ze gaan gewoon op de foto als moslima en willen alleen de economische voordelen. Die economische voordelen kwamen er met name door dat de machten die in hun thuislanden de baas zijn godsdienst
en koning / dictator onttroond werden.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech