islamofobie en atheisme.

Hier kun je discussieren over islamofobie en atheisme..
islamofobie en atheisme.

Het valt me op dat op een websites zo als joesgarage.nl en in links radicale kring de term islamofobie word gebruikt de laatste tijd. Bijna altijd als negatief. Op Indymedia.nl word ook wel geschreven over “ islam bashen “ . Een fobie is een irrationele angst voor iets wat volkomen ongevaarlijk is. islamofobie is dus een irrationele angst voor de islam. De islam die volkomen irrationeel is zo als alle godsdienst irrationeel is volgens velen waar onder ik.
Atheisme is denk ik een wezenlijk onderdeel van een links radicale indentiteit. Hoe verhouden atheisme en het afkeuren van islamofobie zich tot elkaar ? Dat is een vraag die mij bezig houd en ik denk ook anderen bezig houd. De vraag wat is atheisme in Nederland in 2014 en met name wat is atheisme nu voor links radicaal als autonomen anarcho communisten ? Of wat breder voor mensen die fundamentele maatschappij verandering willen om tot directe democratie te komen.
Zelf zal ik me niet als anarchist omschrijven meer als iemand die vele idealen van autonomen onderschrijft.
Je kan atheist zijn en islamofobie afkeuren dat begrijp ik. Toch wringt daar wat denk ik er is iets van een contradictie. Ik denk dat het tijd is om te herbronnen en het waarom van atheisme in combinatie met een links radicale identiteit toegelicht te krijgen door mensen die daar wat zinnigs over kunnen vertellen. Het is niet alleen mijn behoefte denk ik. Ik wil daarom sprekers uitnodigen bekende en minder bekende kenners van het anarchisme theorie en praktijk en vrijdenkers. Interessant is denk ik hoe islamisten zich buiten de orde plaatsen en die dominante orde aanvallen. Het zijn revolutionairen maar dan een revolutie die een volkomen ander doel heeft dan autonomisme. Ik ben geen kenner van het autonomisme in de betekenis dat ik er bijzonder veel van af weet. Bezinning kortom. Daar bij opgemerkt godsdienst aanhangers kunnen zich alleen handhaven volgens mij door zich te bedienen van terreur dreigen met de hel bijvoorbeeld als toekomst na de dood en tegenwoordig ook weer fysiek geweld in Nederland. Een risico is het zeker voor mij persoonlijk mijn initiatief. Hoe groot is het risico tegenwoordig in Nederland om een of meerdere bezinningsbijeenkomsten te organiseren over door mij genoemde onderwerpen ? We zullen zien maar nog maar even niet mijn naam onder deze aankondiging. Ik kan nog niks beloven ik heb nog geen plaats voor die bezinningsbijeenkomsten en geen gast sprekers. Als het me lukt te organiseren dan zal ik dat ook op Indymedia.nl publiceren.
Dat mooie " preken " mogen worden. De gasten zullen niet zonder humor zijn.


Als je op indy zegt fuck de

Als je op indy zegt fuck de bijbel of fuck de talmud ben je links en ok. Zeg je fuck de koran dan ben je een rechtse troll.

een pot nat, maar toch

In principe vind ik ook dat er soms wat kritiekloos over de islam wordt gepraat. Geloven in een god en regels uit een of ander oud geschrift naleven is een totaal achterhaalde en zinloze bezigheid. Jodendom, Islam, Christendom, Boeddhisme, heksenkringen, Scientology, allemaal een pot nat. En Jammer dat daar anno 2014 nog zoveel mensen achteraanlopen.

Aan de andere kant vind ik dat ieder zijn eigen hobby mag hebben zolang je daar anderen maar niet te veel mee lastigvalt. Willen mensen een potje kaarten, tafeltennissen, vogels spotten, films kijken, yoga-oefeningen doen, bidden of naar een religieuze bijeenkomst? Doe waar je zin in hebt.

Maar dat lastigvallen, daar wringt hem de schoen nog wel eens. Hinderlijk zieltjes winnen, indoctrineren, onderdrukken en afslachten, het gebeurt allemaal in naam van een of ander geloof. En dat is fout. Dat moet je ook kunnen zeggen, ook nu als er in naam van de Islam allerlei verschikkingen plaatsvinden.

Een hele groep afrekenen vanwege het gedrag van individuen vind ik weer niet kunnen. Mijn katholieke buurtvrouw heeft geen schuld aan kindermisbruikende geestelijken, mijn joodse buurman heeft niets te maken met het gedrag van kolonisten in de Palestijnse gebieden en mijn Islamitische buurkinderen hebben geen schuld aan de slachtpartijen door IS. Hierbij heb ik het niet over mensen die verwerpelijke activiteiten ondersteunen en hierdoor medeverantwoordelijk worden. Bijvoorbeeld door geld in te zamelen, mensen te ronselen of activiteiten actief te verdedigen.

Maar hoewel ik het aanhangen van een religie dus eigenlijk een achterlijke, maar vaak relatief onschuldige bezigheid vind, snap ik wel waarom Islamieten op het moment vaker door mensen uit de linker hoek worden verdedigd. Een belangrijk onderdeel van links zou namelijk solidariteit moeten zijn, solidariteit met de zwakkeren in de samenleving. En op zitten islamieten vaak in de hoek waar de klappen vallen. Mensen die worden aangevallen door extreem rechts, de dood in worden gejaagd door de overheid of minder kans maken in een economisch systeem die steun je! Ook als ze religieus zijn. Ook als ze islamitisch zijn.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech