Veel steun voor vrijplaats De Vloek in commissievergadering

Nieuws, gepost door: De Vloek op 26/09/2014 09:01:00

Wanneer: 26/09/2014 - 14:23

Op woensdag 10-09-2014 vond het debat over de voorgenomen ontruiming van vrijplaats De Vloek plaats in de commissie ruimte op het stadhuis van Den Haag. Veel politieke partijen waren kritisch over de het plan van de gemeente om De Vloek te slopen voor een nieuw topzeilcentrum.


Meer dan vier uur lang duurde het debat in de commissie ruimte en dat was slechts de eerste termijn. Er was dan ook veel te bespreken. Dat De Vloek zou moeten wijken voor een topzeilcentrum waar er al één van is in de Scheveningse haven die ook nog deels leegstaat ging niet zonder kritiek voorbij in de commissie ruimte. Oppositiepartijen SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Groep de Mos en de ChristenUnie/SGP stelden hun vraagtekens bij het nut van het bouwen van een nieuw zeilcentrum dat waarschijnlijk weer grotendeels leeg komt te staan. Ook spraken bijna al deze partijen zich uit voor het behoud van vrijplaats De Vloek. Ook de coalitiepartijen PvdA en de Haagse Stadspartij vonden De Vloek van een te grote waarde om het plaats te laten maken voor een bouwproject waar geen behoefte aan is.

Echter hield wethouder Karsten Klein voet bij stuk en vond dat De Vloek alsnog moet verdwijnen voor een nieuw zeilcentrum. Het zou volgens hem veel mensen naar de haven gaan trekken. Echter doet het huidige zeilcentrum dat niet, De Vloek daarentegen trekt elke maand honderden mensen naar de haven. Ook zou het nieuwe zeilcentrum zo’n 40 banen creëren, maar de projecten die in het nieuwe zeilcentrum komen hebben al een plek in het huidige nautisch centrum. Het creëert dus geen nieuwe banen maar het is slecht een verschuiving van werkplekken. Als de Vloek moet verdwijnen, verdwijnen er zo’n 40 werkplekken van de mensen die met hun bedrijfje gevestigd zijn in De Vloek.
Ook de opgetrommelde insprekers van de kant van de topzeilsport kwamen alleen met argumenten als “in het nieuwe zeilcentrum zitten we dichter bij de zee”. In realiteit zou dit gaan om misschien 50 meter.

Het ruim vier uur durende debat was slechts de eerste termijn van het debat over De Vloek in de commissie Ruimte. Op donderdag 2 oktober vanaf 19:30 gaat het debat verder. Wij roepen dan ook iedereen op om om 18:30 naar het stadhuis te komen, daar hebben we eerst wat te eten en dan zullen wij de commissievergadering bijwonen. Laat zien dat De Vloek veel steun heeft, en kom naar de commissievergadering!

http://www.devloek.nlWie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech