Deze stad is te klein voor ons beiden! Reclaim the streets NMGN

Hier kun je discussieren over Deze stad is te klein voor ons beiden! Reclaim the streets NMGN.
Ooit was het anders. Toen heette het stadje nog Havana aan de Waal, gingen mensen de straat op om te protesteren, volgde de ene universiteitsbezetting de andere op en was radicaal links eerder een vanzelfsprekendheid dan een scheldnaam. Maar tijden veranderen, net als de openingstijden van winkels en de maximale duur van je studie. En dus gaan mensen nog wel de straat op, maar vooral om naar werk en school te gaan of als de winkels open zijn.

De sheriff heeft het sindsdien makkelijk. Goed, niet iedereen besefte dat het andere tijden waren dus als er onverhoeds toch nog eens een demonstratie kwam, moest hij de lange lat weer uit het magazijn halen, zoals hij ook nog soms mensen uit kraakpanden moest slaan. Maar zelfs dat had een nostalgisch randje. Tegenwoordig heeft hij de wind er onder en veel moeite hoeft hij daar niet voor te doen.

Natuurlijk zijn er nog rafelrandjes, maar hij is er druk mee die weg te werken. Zwervers worden weggepest en opgejaagd, iedereen met een niet-westers uiterlijk kan een ID-controle verwachten en verdomme, die klote hipsters op hun fixies moeten ook eens leren dat ze niet door het centrum mogen fietsen. ‘Rechts is het nieuwe links, normaal het nieuwe anders’ hoort hij zichzelf graag zeggen.

Maar deze bewuste ochtend zegt hij nog helemaal niets, want hij ligt nog op één oor te slapen. Naast zijn politieagenten kan hij nu ook vertrouwen op wat hij in een olijke bui wel eens zijn deputees noemt; Bureau Toezicht en Handhaving. En zo gunt hij zichzelf tegenwoordig in de ochtend een paar uurtjes extra, dromend over parkeerboetes, een strengere APV en muren met anti-graffiti verf.

Ondertussen trekt de zon korte schaduwen over de weg; een groepje stadswachters verlaat kantoor voor het dagelijkse rondje. Vol opgepomt zelfvertrouwen, het uniform stijf van hun eigen gelijk, bonnenboekje op de heup. Maar al na de eerste kruising valt de stadwachters iets op. Het is stil. Te stil. En horen ze nu een harmonica? Links lijkt een gordijn te bewegen. En daar, rechts in dat steegje. Staan daar mensen? De stadswachters kijken langzaam om zich heen en wat ze zien, beginnen ze ook te horen: overal mensen die verscholen zitten in een hinderlaag en die een voor een te voorschijn komen en dreigend op ze af lopen, roepend, vuisten in de lucht: ‘weg met controle’, ‘rot op met je toezicht’, ‘aanvalluh!’

De stadswachters wachten niet af en zetten het op een rennen, terug naar kantoor, waar met nog natte verf staat geschreven ‘we didn’t shoot the sheriff, but at least we scared the deputees’.

it’s about fucking time

http://vimeo.com/109443497 link naar de video


goed kijken

"Is dit een leuk verhaaltje met een video erbij, of is er ook echt iets gebeurd? Ik bedoel dat niet negatief, maar ik kan uit het artikel helaas vrij weinig opmaken. Is er een leus geklad op hun gebouw o.i.d.?"

goed kijken naar het videootje, nn, de link staat er niet voor niks bij.
"This is a declaration of war" en 'Wordt vervolgd". Dus me dunkt dat we nog het een en ander aan aangename nieuwsberichten uit Nijmegen kunnen gaan verwachten. Het is in ieder geval bijzonder inspirerend allemaal :D

[thread opgeschoond]

[thread opgeschoond]

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech