Ontruiming 'Coffeeshop' Pieter Vlamingstraat Am*dam

Hier kun je discussieren over Ontruiming 'Coffeeshop' Pieter Vlamingstraat Am*dam.
At5 was ervan overtuigd dat de ontruiming elk moment kan beginnen.

http://www.at5.nl/artikelen/139523/live-krakers-pand-oost-maken-zich-kla...

https://www.indymedia.nl/node/26137

Ontruiming Pieter Vlamingstraat 98

De gebouwen op de Pieter Vlamingstraat 94-96-98 staan al leeg sinds 2008, toen de voormalige huurders er zijn uitgegooid. De sloop van deze, maar ook de aanliggende gebouwen zijn gestart in 2009 behalve Pieter Vlamingstraat 98. Waar de eigenaar van de coffeeshop op de begaande grond weigerde te vertrekken. Het originele plan van De Key was, om na de sloop op deze plekken sociale huurwoningen in te wisselen voor dure luxe appartementen om die vervolgens in de vrije sector te verhuren. De buurt was het niet eens met dit plan, zij hebben dan ook rechtszaken gestart tegen dit plan waardoor dit van de baan is geraakt. Vervolgens heeft de Key hun plan aangepast om ook ruimte te maken voor sociale huurwoningen. Dit plan werd later ook tegengehouden. Uiteindelijk kwam het voorstel van De Key om 145 appartementen te bouwen voor studenten. Dit plan is aangenomen ongeacht de bezwaren van de buren, die weer een rechtszaak begonnen zijn tegen De Key, maar die verloren aan het einde van 2014.

In juli 2012 heeft een groep mensen het gebouw op de Pieter Vlamingstraat 98 en het lege terrein dat na de sloop van de gebouwen ernaast achterbleef, gekraakt. Deze lege terreinen zijn veel voorkomend in Amsterdam Oost, waar woningbouw corporaties, zoals De Key, na het slopen van complexen met sociale huurwoningen, die leeg komen te staan omdat er geen geld meer is om een project af te maken. Dit laat grote legen gebieden achter. Ten tijde van de kraak was het pand al jaren aan het wegrotten, zo waren er geen normale voorzieningen aanwezig. Dit hield in dat er een massale renovatie moest plaatsvinden om het huis weer bewoonbaar te kunnen maken. Dit hebben de krakers dan ook gedaan en door de jaren heen hebben meer dan 30 mensen dit als thuishaven kunnen gebruiken. Rond het pand is een hechte gemeenschap ontstaan waaruit verschillende activiteiten zijn ontbloeid zoals de buurt-tuin, een weggeefwinkel en een gratis bibliotheek.

Waar krakers en buurtbewoners constant bezig zijn om de stad een plek te maken voor bewoners en niet voor winst zijn woning corporaties te allen tijde bezig met het kapot maken van deze initiatieven voor hun eigen commerciële doeleindes. Het nieuwe plan om dure luxe studenten appartementen te bouwen, welke hoogstwaarschijnlijk te duur gaan zijn voor de alledaagse student. Dit is nog een voorbeeld van het afbraakbeleid wat wordt toegepast in Amsterdam. Sociale huurders worden elders in de stad geplaatst om plek te maken voor dure luxe appartementen en zo gaat de afbraak van de sociale huur maar door. Zo wordt alles binnen de ring omgetoverd naar een commerciële paradijs voor klote yuppen. Voor deze redenen heeft de buurt zich hier dan ook verzet.

De krakers van de Pieter Vlamingstraat zullen zich dan ook actief verzetten tegen hun ontruiming. Met deze actie protesteren zij tegen het beleid wat ontruimt en plek maakt voor gentrificatie. De realiteit voor hen die kraken wordt zwaarder met de dag. De Stad en de Staat laten zich niet meer tegen houden door de wet en ontruimen dan ook nieuwe panden illegaal. Dit is schandalig en daarom is het belangrijk dat wij ons blijven verzetten tegen deze staat repressie!


Kraken leid tot

Kraken leid tot gentrificatie. Idem kunstnaars die in mindere delen van een stad domicilie kiezen. Als het door hun goede werken weer interessant word daar te inversteren moeten ze oprotten blijkbaar. Krakers en " burgelijke " buurtbewoners kunnen elkaar vaak niet uitstaan. Veganisten zelfbenoemde "anarchisten " drugs misbruikers vaak meer junks radicale extreme homo ' s en andere randfiguren in hun " vrijplaatsen " en tuig uit zuid europa en oost europa. Alle mogelijke excuses worden er bij gehaald zo als " De Staat " ! Foei De Staat ! Ze cateren alleen voor hun eigen sub cultuurtje en de rest word ook door borden bij de ingang dringend aangeraden buiten te blijven. Dan zeg ik oprotten " krakers ". Heden avond in NOS journaal je krijgt dus nooit meer een soc huurwoning of na 10 jaar dankzij " vluchtelingen " met name uit Syrie Eritrea en Somalie . Verder door ouderen die uit bejaarden oorden worden gejaagd en " mensen met een smalle beurs . " Wat krijg je als je eindelijk aan de beurt bent ? In de steden vrijwel allleen maar buren uit delen Afrika en midden oosten waar een wat andere mores heerst dan hier in NL. Waarom zouden ze aardig tegen je zijn ze zijn de meerderheid en politie en andere autoriteiten hebben het druk met krakers en zo en toch al geen interesse in jouw smalle beurs. Dat is toch echt een klote leven en dat je hele volwassen leven. Ik wil kunnen kiezen en kies dan niet voor buren als beschreven. Te vaak slechte ervaringen gehad. Ik ben daar in niet alleen. Wat voor " oplossing " is er dan. Keuze is er niet. Ik weet geen oplossing wel weet ik dat er niet alleen moslims radicaliseren. Dan vraag ik me af hoe lelijk gaat het worden.
Wat ik wel weet is dat politieke krakers en radicaal links zo als altijd zal kiezen tegen de witte armen en voor hun eigen " vrijplaats " en geen verantwoording hoeven af te leggen aan niemand en koketeren met hun politiek correcte meninkjes. Lekker makkelijk en belachelijk hoe ze denken de boel nog voor de gek te houden en vooral zich zelf met hun leugens. Verraders zijn het.

Ach jankerd

Heb je een smalle beurs jochie? Rot voor je zeg. Komt vast door die krakers en vluchtelingen! Als die er niet waren had je natuurlijk een heeeeel ander leven gehad *proest*

De nationaal autonoom

De nationaal autonoom socialist die ergens wat heeft gehoord van sociale problemen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech