De Slang is HERKRAAKT, NU KOMEN!

Hier kun je discussieren over De Slang is HERKRAAKT, NU KOMEN!.
Beste mensen, fantastisch nieuws de Slang is net herkraakt, om 22:00 precies! werd de deur opengebroken!
Adres: Spuistraat 199 te Amsterdam
Wees solidair en kom hierheen, ben je kraker, huurder, student, werkende of wat dan ook kom langs!
Er is muziek en een sapje of iets anders, en belangrijker, breng je strijdbaarheid mee! want dat is nodig in dagen van verzet!
DUS NU KOMEN!!!!


Ik snap alleen niet waarom de

Ik snap alleen niet waarom de muziek zo hard moe(s)t, daar wek je geen sympathie mee bij buurtbewoners die wel vroeg op moeten om te werken. Ook zijn er auto's van particulieren beschadigd geraakt, dat is ook wel jammer.

Voor de rest, goede actie en succes!

Nutteloos en kansloos

Dank voor het verkloten van de nachtrust van mijn kinderen (en dat ze doodsangsten uitstonden), dank voor de zwartgeblakerde fietsen (maar dat is vast voor 'een hoger doel'), dank voor de enorme teringbende die jullie achterlieten.

En waarvoor? Julle hebben je frustratie beetje kunnen uiten, het verandert niets aan de uitkomst. Dus get on with your lives....

En die comment dat het financiele systeem anders moet? Denk je dat Klaas Knot even kwam kijken en dacht: tjeeeeh, wat een pleurisbende. Dat ligt vast aan het financieel systeem. Als ik op mijn werk ben gaan we alles anders doen.... :S

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Vuur en vlammen voor elke staat.

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Wat was de bedoeling van de agressieve herrie vannacht en van het slopen van de straat?
Dit moet wel weer van gemeenschap geld weer opgeknapt worden.

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Hee Lex, je snapt dat Nederland meer dan 525,5miljoen schuld heeft? Dat "gemeenschapsgeld" waar jij het over hebt dat gaat die put in. Het gaat betaald worden van leningen die de staat van banken neemt, en inderdaad, dat moet betaald worden door belasting geld. Maar of dat ene stoepje nou is gesloopt of niet, puur en alleen al het fijt hoe het financiële systeem werkt is fout en moet veranderd worden.

Het Slangen Pand/De Tabakspanden, net als De Valreep, De Vloek, en vele andere culturele broedplaasten horen bij dat vrije land wat Nederland zo bekend op staat (en waar steeds minder van over blijft).

Ik raad je aan http://onsgeld.nu/ te checken.

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Vreemde redenatie.
Omdat Nederland schuld heeft denk je dat je het recht hebt om gemeenschappelijk eigendom te vernielen?
Geeft me dat ook het recht dan om jouw persoonlijke spullen te vernielen?

Daarbij, het systeem werkt prima trouwens.
Ik raad je aan om wat meer over de wereld te reizen zodat je met eigen ogen kunt zien hoe goed het systeem in Nederland werkt en hoe goed we hier leven.

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Succes mensen!!✊

nice

Lijkt er op dat het feestje in Frankfurt ervoor heeft gezorgd dat klassieke, beproefde én effectieve strategieën weer afgestofd werden.
Lekker bezig!!!!

Wat betreft al die sheeple die roepen dat dit niks met 'de strijd' te maken heeft, ahum, misschien dat je na jaren niet-je-kop-boven-het-maaiveld-steken-mentaliteit een wat vertrokken en irreëel beeld hebt van wat die strijd is. Kapitalisme en vastgoedgesjoemel veroorzaakt al decennia lang de meest grote rotzooi en ja, de strijd daartegen is legitiem én zal noodgedwongen verder gaan dan alleen een demootje hier en een spandoekje daar - of mensen dat nou leuk vinden of niet. Hou maar voor ogen dat het lange-termijn effect van diezelfde strijd waarschijnlijk een stuk leuker is dan alle staats- en corporatierepressie die je nu over je heen krijgt.

WET OF GEEN WET
KRAKEN GAAT DOOR

Waar is het campagne

Waar is het campagne materiaal, de achtergrond analyse of hoe zat het met de snoepreisjes naar londen voor vage kunstprojecten en soepsidies. In welke context kan ik dit zetten? Iets wat de bewoners,nieuwe krakers,vago's vergeten te vertellen.

Re: De Slang is HERKAAKT, NU KOMEN!

Slappe hap die politie, eruit meppen lui

Nou, ben nu al fan van

Nou, ben nu al fan van jullie... draai die muziek harder, gooi meer verf... jullie doen het voor een goed doel... voor de schade zijn er verzekeringen... de stad is goed verzekerd hoor... big ups from germany... kraken gaat door

Re: De Slang is HERKRAAKT, ME in Spuistraat. NU KOMEN!

heerst er dictatuur op indymedia?

Als je kritische vragen stelt word je comment verwijdert.
Ik krijg opeens het gevoel dat ik op een door Noord Koreaanse overheid beheerde website zit.
Schaam je Indymedia.

Ja natuurlijk... Al vanaf het

Ja natuurlijk... Al vanaf het begin, op Indymedia is 'vrijheid van meningsuiting' helemaal okay, zolang je jezelf heel strak beperkt tot het Indymedia gedachtengoed of de preken voor eigen parochie.

rechten en plichten

Jij begrijpt helaas nog niet dat het recht op de vrijheid van menings uiting helemaal niet wil zeggen dat je overal op elk moment moet kunnen roepen wat jij wil.

Dat recht gaat over dat een overheid niet mag censureren.

Overigens kan iedereen gewoon (zelfs zonder account!) zijn/haar mening uiten hier en indymedia.nl redactie heeft alle recht GEUITE meningen te verplaatsen of verwijderen. Geen enkele website heeft de plicht tot menings-'bewaring'. Begin anders toch een eigen website waarop echt alles kan en mag, wil ik wel eens zien.

Nou..... Niet zomaar alles

Nou..... Niet zomaar alles zeggen of beweren betekent voor Indymedia: iedere beetje dissidente mening wordt 1-2-3 verwijderd. Iedereen gematigder dan 'level Joke Kaviaar' is onderdeel van het repressieve establishment en wordt weg-gebonjourd...

vrijheid van meningsuiting

Begin een website en schrijf wat je wilt. Of stuur wat emails rond. Hang posters op en deel flyers uit met jouw teksten. Best wat kansen om je mening vrij te uiten. Facebook kan ook, maar daar is de vrijheid al weer wat ingeperkt.
Op Indymedia blijft best veel staan. Ook kritiek op de activiteiten van de 'normale indyemdia-gebruikers'. Maar Indymdia heeft ook wat huisregels en soms worden er dus bijdrages die daar niet aan voldoen, verwijderd. Daar kun je kritiek op hebben, maar het heeft niets te maken met het inperken van de vrijheid van meningsuiting.

Milieuonvriendelijke actie

De Slang herkraakt

Waarom de brandstichtingen? Komt een hoop CO2, NOx, fijnstof (PM10) en andere viezigheid bij vrij. Niet fijn voor het milieu, dat van de buurtbewoners in het bijzonder. Fikkies stoken zouden net als b.v. verfbommen gooien geen 'verzets-instrumenten' meer moeten zijn. Het zijn smerige en asociale methoden, niet meer van deze tijd. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Michiel Mans = islamofobe

Michiel Mans = islamofobe rechtse blogger. Mensen, don't feed the Trolls!

zen today

goed he, ik hou m'n mond ;) (geeft zichzelf schouderklopje)

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Trollen zijn zielig.

Re: De Slang is HERKRAAKT, ME in Spuistraat. NU KOMEN! (A'dam)

Zijn deze nepkrakers nu dan eindelijk vertrokken? Kan ik weer naar huis toe.

Re: De Slang is HERKRAAKT, ME in Spuistraat. NU KOMEN! (A'dam)

Krakers stinken, het blijkt dat ze in Enschede nog te ruiken zijn.. Om deze reden zijn dan ook de water kanonnen ingezet om de onverzorgde douche loze krakers schoon te sluiten zo dat ze minder stank overlast zouden veroorzaken!

Richt je verfbommen vooral op

Richt je verfbommen vooral op het bedieningshokje van de kraan!! ;)

Echte krakers streven nog een

Echte krakers streven nog een ideaal na. Deze figuren lijken er alleen maar op uit te zijn om zo veel mogelijk rotzooi en ellende te veroorzaken. Dit draagt niets bij aan een betere wereld.
Net zoals de op deze site terecht verguisde bankiers streven ook deze krakers alleen voor hun eigen gewin ten koste van de samenleving.

een buurtbewoner van de Spuistraat die geen sympathie meer heeft voor deze personen.

Uhm, nee, de 'rotzooi en

Uhm, nee, de 'rotzooi en ellende' zijn een middel om dat ideaal te bereiken. Het is jammer dat het zo moet lopen, maar wat was het alternatief geweest? Zomaar deze panden opgeven? Nu kost het de overheid ten minste nog flink wat poen, waardoor ze een stuk minder snel zullen overgaan tot het kapot maken/ontruimen van dit soort mooie plekken (dat het een mooie plek was ben je het volgens mij wel mee eens?), dan als deze panden zomaar werden opgegeven. De kraakpanden uit het verleden, waarvan een deel nu nog bestaat, zijn ook bevochten. Als dat niet was gebeurd, dan was er nu geen melkweg geweest, geen paradiso, geen vrankrijk, enz. Sterker nog, dan was de hele nieuwmarktbuurt gesloopt en hadden daar nu lelijke 'moderne' panden gestaan.

En aan de persoon hier onder; op at5 was te zien dat vanuit de vrankrijk ook een en ander werd gedaan, wat ertoe leidde dat t waterkanon ook op de vrankrijk schoot.

rotzooi & geen ideaal

Ongetwijfeld zijn er ook goede dingen ontstaan uit de kraakbeweging, maar dit kan ik daar niet onder scharen. Ik heb nog niemand horen zeggen "bedankt dat wij hier al die tijd hebben mogen wonen en werken".

Al dat gebruik van agressie is niet iets wat wij moeten nastreven in Amsterdam. Dat het de overheid veel geld kost betwijfel ik niet. Dat wij zelf daar dus aan mee betalen komt blijkbaar niet in je op. Dat geld kan beter aan nuttiger dingen besteed worden.

een buurtbewoner

Mijn punt was dat al die

Mijn punt was dat al die goede dingen niet waren gebeurd als er ook niet dit soort dingen waren gebeurd.

Waarom een bedankje? En een bedankje voor wie? Die panden stonden leeg, toen zijn ze gekraakt, toen is er iets moois opgebouwd. Dat hebben die mensen die er woonden zelf gedaan. Nu wordt dat kapot gemaakt door de overheid. En dan moeten ze dankjewel zeggen??

Klopt dat we dat niet moeten willen, maar de agressie komt hier vanuit de overheid.

Het klopt dat de overheid ons allemaal geld uit de zakken klopt via belasting, en dat geld gaat dan onder andere hier naartoe. Dat geld kan inderdaad beter aan andere dingen besteed worden. Maar het probleem is dan dat deze panden worden ontruimd, deze mooie projecten worden gesleept, dat DAAR het geld naartoe gaat in plaats van naar iets beters. Of nog meer fundamenteel, dat de overheid ons überhaupt geld uit de zakken klopt. DAAR moeten we dan onze bek over opentrekken, in verzet over komen, en niet gaan zeuren op mensen die in verzet komen, maar solidair met hen zijn, al mag je het niet helemaal eens zijn met hun middelen, dat begrijp ik. Maar begrijp ook waarom ze deze middelen gebruiken, en dat zonder het gebruik van dit soort middelen al die goede dingen die uit de kraakbeweging voort zijn gekomen er niet waren geweest, of in ieder geval al veel langer geleden de kop in waren gedrukt.

(Sterker nog, dan was de hele

(Sterker nog, dan was de hele nieuwmarktbuurt gesloopt en hadden daar nu lelijke 'moderne' panden gestaan.)
helaas zijn de panden die er nu staan vrijwel allemaal koop geworden. de weinige sociale woningbouw die nog over is wordt verkocht als die leegkomt de zogenaamde "sterfhuis constructie".dit geld voor heel amsterdam.van het oorspronkelijke idee achter de nieuwmarkt van de aktiegroep is niets meer over. behalve misschien het voorkomen van de weg doorbraak door het pintohuis.de enige die nu nog profiteren van de nieuwmarkt zijn kopers.Amsterdam is de laatste 30 jaar een verdeelde stad geworden nl die tussen hypothecairen en niet hypothecairen,tussen rijken en relatief rijken en mensen met weinig of nauwelijks geld.overigens geld voor de ooit roemruchtige staatsliedenbuurt bijna dezelde situatie als in de nieuwmarkt. mischien kun je het een vorm van vernietigen noemen. voor meer over de nieuwmarkt is deze uitzending van gisteren http://tvblik.nl/andere-tijden/slag-om-de-stad-de-nieuwmarkt en wat meer text deze http://www.npogeschiedenis.nl/andere-tijden/afleveringen/2014-2015/Slag-... vooral de laatste min van de uitzendig zeggen veel. stop met illusies mvg commando vondel.

ps slangen en tabak goeie aktie :)

goed stuk over gentificatie

Re: De Slang is HERKRAAKT, ME in Spuistraat. NU KOMEN! (A'dam)

Helpt Vrankrijk nog een beetje mee met de mensen van het Slangenpand? Oh nee, dat zijn zelf onroerend goed handelaren. Sorry

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. (notoire spammer)

whoehahahaha

bovenstaande reactie mag een eervolle vermelding als de Meest Lachwekkende Post Van Vandaag. en trouwens, zou me niet verbazen als de auteur in aanmerking zou komen voor een vermelding in het Guinness Book of Records voor het laagste IQ ooit gemeten :)

en nu zal ik weer braaf mezelf gaan voeren.

Ik vindt het jammer dat als

Ik vindt het jammer dat als plekken worden ontruimd, wordt er geroepen dat
het broedplaats waren die als een enorme cultureel meerwaarde voor de stad
functioneerden.
De hele broedplaats cultuur bederft in mijn ogen het sociaal en revolutionaire karakter van kraken.
Broedplaatsen zijn in mijn ogen plekken voor vage elitaire kunstenaar die heel vage kunst produceren.!
Als dat het doel van kraken is geworden (elitaire plekken creeren) dan is het misschien OK, maar als het doel is
een beetje radicaal polietiek (of tenminste matschappelijke kritiek leveren tegen onrecht) te bedrijven dan gaat het mis.
Dat geld waarschijnlijk ook voor de Vrankrijk, denk ik.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Volledig vaag en off-topic

Cephalexin Kidney Infection RonVeft

Zithromax Gastrointestinal Side Effects viagra Propecia De 10 Mg

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech