Naziband in Utrechts kraakpand?

Hier kun je discussieren over Naziband in Utrechts kraakpand?.
Deze band speelt regelmatig met bekende en minder bekende nazibands. Ze hebben oa andere gespeeld met Kill Baby kill, Short Cropped en pressure 28(waarin 28 staat voor blood and honour).

Ook hebben ze regelmatig opgetreden in de moloko, een welbekende nazikroeg in Brugge. Deze kroeg is 1 van de bekenste blood and honour ontmoetingsplekken in Belgie, en hier hebben veel bekende nazibands opgetreden.

En om het af te ronden,
invloeden volgens myspace; AC/DC, NASHVILLE PUSSY , NAKSE BANANEN, GG ALLIN, DEFIANCE, EXPLOITED,SICK OF IT ALL, POWER VICE,TWISTED SISTER, SKREWDRIVER ,COCK SPARRER,WTZ"

Kraken is totaalstrijd!!!! Geen nazis in onze scene


myspace

Het enige wat ik op hun myspace erover vind is dit:

DRUGSMOKKEL IS AGAINST NAZI SCUM AND INTOLERANT LEFT WING FASCISTS!
http://www.myspace.com/drugschick/photos/18577966

en:
For all of you who really think we are “Nazi Punks”, unfortunately we played with some bands and at some places without doing any research, background checks or investigation also fuelled by enthusiasm to play resulting in pore judgement.
The damage is already don and we can’t change the past. We play rock n’roll and our hope and believes in politics are long gone that doesn’t mean we are Nazis, Racists, Fascists, Nationalists, Narrow minded, Right nor Left wing, basically we hate all people who conform to groups, ideology, religion, movements, politics and get blind sited by their own opinion of right and wrong and how everybody should be, act, walk, talk, think, fear, love, hate, adore and masturbate. It’s the fear that turns people following the flog and seeking shelter in the masses, its save when people do your thinking for you. Everybody is entitled to their opinions and views doesn’t mean we always have to agree with it, do what you want to do, be what you want to be but respect everybody’s freedom. But it’s just an opinion, we could be wrong.

Want to know what DRUGSMOKKEL is really about? Read the lyrics and come drink a
beer with us.

mwa

"Politicis long gone"????

Klinkt vooral heel erg dom. Ik zou die lui om deze reden niet in mijn tent laten spelen.

Als je je in je muziek niet

Als je je in je muziek niet met politiek bezig wilt houden ben je dom? lekker ruimdenkend ben jij..

uit context

Hier word wel weer een mooi staaltje 'Geen Stijl', Powned News' uit context trekken uit de kast gehaald, lees de hele zin nog eens na:

We play rock n’ roll and our hope and believes in politics are long gone that doesn’t mean we are Nazis, Racists, Fascists, Nationalists, Narrow minded, Right nor Left wing, basically we hate all people who conform to groups, ideology, religion, movements, politics and get blind sited by their own opinion of right and wrong and how everybody should be, act, walk, talk, think, fear, love, hate, adore and masturbate.

Het gaat hier om een mening en die mag je best dom vinden, zolang je het maar binnen de context houd. En als het alleen maar dom klinkt dan gaat het dus niet over de inhoud.

Everybody is entitled to

Everybody is entitled to their opinions and views doesn’t mean we always have to agree with it, do what you want to do, be what you want to be but respect everybody’s freedom. But it’s just an opinion, we could be wrong.

Als iemand die zelf uit de R'damse punk/kraak scene komt, ken ik genoeg van die lui zoals de Nakse Banen die altijd zongen 'leave your politics at the door'. Wat wilt zeggen dat nazi's hand in hand met zogenaamde vrienden moeten kunnen feesten. Deze macho cultuur in R'dam heeft geleid tot een vreselijk moord in de Baroeg. Dan heb ik het nog geen eens over de terreur die bepaalde r''damse punks hebben verspreid zoals Arthur van de Grauwe Hengst. Dat het in r'dam fout gegaan is dat kunnen we stellen. Ik ben niet van plan om weg te kijken en dat dat gif zich gaat verspreiden in andere steden.

Als er kritische noten werden gekraakt bij bijv. het Poortgebouw of de Baroeg werd dit weggewuifd als 'linkse fascisme, precies met de zelfde drogreden als hier bovenstaat'

Toen niet, nu niet, weg met dit fascisme, machisme!

"En om het af te

"En om het af te ronden,
invloeden volgens myspace; AC/DC, NASHVILLE PUSSY , NAKSE BANANEN, GG ALLIN, DEFIANCE, EXPLOITED,SICK OF IT ALL, POWER VICE,TWISTED SISTER, SKREWDRIVER ,COCK SPARRER,WTZ""

En wat is er precies mis met die bands? de enige waar ik van zou kunnen zeggen 'doe maar niet' is Skrewdriver.. maar die waren in hun beginjaren wel gewoon ok. (en als die band een argument mag zijn, dan mag je ook niet meer naar Madness luisteren, die hebben wat roadies en bandleden geruild destijds). Cock Sparrer is uitgesproken anti-fascistisch verder, en heeft meerdere malen te kennen gegegeven geen nazi skins op hun concerten te willen hebben. Buitengewoon slecht geinformeerd stukje dit dus.

niet koosjer

"INTOLERANT LEFT WING FASCISTS"

Wat een PVV-kretologie.

misschien is het handig als

misschien is het handig als je kijkt wat er daadwerkelijk staad. voor mij licht de nadruk op intolerant, en left wing fascists zou niet mijn woord keuze zijn, maar ik denk wel dat ze een punt hebben, is het geen tijd om van linkse geneuzel af te stappen en aan anarchisme te denken.
misschien is het tijd dat we voorbij het linksen kijken en werken aan iets dat daatwerkelijk toekomst heeft. de politiek heeft dat zeker niet. dus of het nu de PVV of de SP is, voor mij komt het allemaal op het zelfde neer, en zijn ze geen van alle te vertrouwen.

Het verhaaltje van

Het verhaaltje van "skrewdriver was vroeger wel ok" is een enorm bullshit argument. Waauw ze hebben een plaatje gemaakt dat niet vol nazi shit stond, dat ze daarna mee verantwoordelijk zijn geweest voor de opkomst van een van de meest degoutante subculturen telt blijkbaar niet mee. Ook de vergelijking die hier met madness gemaakt word is redelijk van de pot gerukt. Bij mijn weten hebben die nooit nazi teksten geschreven en stonden die ook niet te pas en te onpas met hun rechterarm vliegen weg te slaan op een podium, of wel???
Met een "grauzone" band die skrewdriver als een van voorbeelden en invloeden aanhaalt kan je m.i. maar een ding doen, buitentrappen met de rest van het vuilnis.
A politieke, fence sitters en grauzone bands hebben kansen en plekken genoeg om hun slappe hap ten gehore te brengen. De boodshap die erachter zit van, "bier drinken met fasco's" is ok, en "het interesseerd me niet dat mijn nazi vriend, mijn zwarte vriend in mekaar trapt, is een serieus probleem. En het is een probleem waar we met zn allen iets aan kunnen doen, namelijk deze bands links laten liggen, en ze zeker geen ruimte geven, die hebben ze genoeg in andere cirquits.

Geweldig Ik heb ook nooit

Geweldig Ik heb ook nooit gesnapt waarom linkse politiek en anarchisten zo met elkaar lopen te "vrijen" gaat nergens over.

En daar gaan we weer.

Kan dit een keer ophouden. Er is niks mis met de mensen van Drugsmokkel. En dat weet ik omdat ik ze persoonlijk ken! Ik durf te wedden dat de mensen die deze onzin over hun schrijven, nog nooit 1 woord met ze gesproken hebben. Wees een vent/wijf en vraag het hun zelf. In plaats van maar wat te roepen. Wie zijn hier de nazi's?

Ah ok, omdat jij ze kent, is

Ah ok, omdat jij ze kent, is er niks mis mee. Zeg dat dan direct. Ik ben er zeker van dat iedereen nu gerustgesteld is.

Dat ik ze ken....

...bedoel ik mee te zeggen dat ik weet dat ze niet fout zijn. Goede mensen, met hun hart op de juiste plaats!

En...

....dat mensen die hun NIET kennen, dit soort dingen schrijven.

nn

ik wil maar even zeggen: bier drinken met nazi's das tolerant zeg!
Rot op met je vrijheid blijheid, nazis zijn ok. Het zijn zulke lieve jongens. Het enige wat drugssmokkel wilt is punk spelen, bier zuipen en nog wat drugs in de mik gooien.
punk=politiek! Dat was het altijd al, ook nu! en nazi's zijn daar niet welkom!

ZUCHT!

oh! Je kent ze? Ooit een biertje met ze gedronken? Of beter zelfs, drugs met ze gebruikt? Jij kent ze echt goed.

Punk zonder politiek is niks

Punk zonder politiek is niks meer dan popmuziek

Ok

Is ook goed. Lekker avondje popmuziek dan vanavond. Effe zonder politiek. Lekker zeg. Iedereen heeft recht op een mening (of geen). En iedereen mag zijn/haar levensstijl zelf bepalen. En laat mensen in hun waarde. Blijf ze vooral niet achtervolgen met een fout die ze gemaakt hebben in het verleden. Fijn weekend!

Drie zeer actieve leden van

Drie zeer actieve leden van het kraak-forum: Moppersmurf, Joop en Chaotik onderschrijven de mening van dit item.

Dus drugssmokkel, nemen jullie actief afstand van neo nazi's en dat het wegkijken aanwezigheid van nazi's, fout is?
Vinden jullie dat het macho gedoe in r'dam geleidt heeft tot onnodig veel slachtoffers?

Kunnen jullie een betere definitie geven wat bedoeld wordt met links fascisme, want in het verleden betekenden in R'dam 'linkse fascisme' als je het abject vond dat nazi's in de zaal aanwezig waren.

Aanvulling

Vergeten te vermelden. Alle drie de personen waren actief in de kraak/punkscene van Rotterdam

Slachtoffers?

Slachtoffers door macho gedrag? Ik geloof dat ze in Amsterdam er ook wat van kunnen.

Ik verwijs de drie heren naar

Ik verwijs de drie heren naar de reeds geposte statement van Drugsmokkel, daarmee is het wel duidelijk.

De term 'links fascisme' is gebruikt als verwijzing naar de wijze waarop het fascisme geen andere overtuiging of mening tolereert, "you're either with us, or against us"

Ja, dat is ook zo, je bent of

Ja, dat is ook zo, je bent of tegen nazis of steun je ze. Wegkijken betekent dus dat jij ze steunt.
Het is duidelijk dat Drugsmokkel geen probleem met nazis hebben en dus hebben zij een probleem met ons. Zo simpel is het.

er worden mij hier woorden in

er worden mij hier woorden in de mond gelegd.

(ik ben dus joop van het kraakforum)

Wat ik op het kraakforum heb geschreven, en terug te lezen is, is juist een verwijzing naar de statement waar drugsmokkel afstand neemt van nazis (nazi scum noemen ze het) en ik heb gezegd dat ik twee leden van drugsmokkel ken, en ze toen ik nog in rotterdam woonde verre van nazi waren, noch, naar mijn weten, met nazis omgingen.

Wel heb ik in rotterdam gewoond, waar, zoals bekend is, bepaalde sientjes veel te veel vermengd zijn geraakt.
Dat was niet tof, ik ben echter in geen jaren in rotterdam geweest en kan dus over de huidige situatie weinig zinnig zeggen.

joop

Maar joop, jij ook hier, wat

Maar joop, jij ook hier, wat leuk zeg. Verdomd interessant wat je daar allemaal zegt. Vertel er eens wat meer over...

?

Oh shit, sorry hoor, het is een beetje te pijnlijk. Maak ik op uit de stilte die plotseling viel.

Kan die verwijzing naar een

Kan die verwijzing naar een bepaalde kroeg en eigenaar er uit worden gehaald? Vind het niet zo netjes om iemand te noemen, voegt verder niets toe en is ook helemaal niet relevant.

Verder: Drugsmokkel maakt graag muziek en doet dat met veel liefde en plezier. Het is jammer dat dit gelijk in een links of rechts hoekje moet worden gedrukt omdat zij het verder niet belangrijk vinden.

Geplaagd door enige

Geplaagd door enige plaatsvervangende schaamte heb ik het artikel en de daaruit voorkomende discussie gadegeslagen. De term 'links fascisme', welke zo heb ik vernomen gebruikt word door de band in kwestie, word door een aantal pseudo-anarchisten perfect geillustreerd in de comments. Tolerantie, hetgeen mijn inziens niet alleen een kernbeginsel maar ook een voorwaarde voor anarchisme is, lijkt niet verder te rijken dan de tolerantie voor gelijk gestemden. Evenals tolerantie is ook het verzet tegen denkbeelden die per definitie intolerant zijn, waaronder het fascisme, een essentieel onderdeel van het anarchisme. Het afkeuren van muziek welke geinspireerd is op deze denkbeelden is dan ook allersinds logisch en begrijpelijk. Het probleem van deze discussie, een probleem dat overigens vaker lijkt voor te komen binnen groepen die zich op een of andere manier verwant voelen met het anarchisme, is dat een a-politieke band word weg gezet als een samenzwering van fascisten. Een ieder met ook maar de geringste kennis van danwel de band, danwel het anarchisme/anti-fascisme zal zich hoogstwaarschijnlijk storen aan de kortzichtigheid van de discussie. Een kritische houding valt, ook ten opzichte van muziek, te prijzen. Als we als beweging echter elke band die niet uitgesproken anarchistisch/links/etc veroordelen dan kunnen we beter ophouden met het luisteren naar muziek. A-politieke muziek is eerder regel dan uitzondering, en zegt weinig tot niets over de politieke denkbeelden van de makers ervan. Zelf ben ik geen liefhebber van de muziek van Drugsmokkel, maar over smaak valt niet te twisten. Waar wel over valt de twisten is de schijnbare kortzichtigheid van een beweging die zichzelf ziet als het boegbeeld van tolerantie. Hou je van de muziek, laat je dan niet weerhouden ervan te genieten door een kleine groep kortzichtige en onjuist geinformeerde mensen op indy. Hou je niet van de muziek, zoals ik, ga dan niet naar het concert en laat de mensen die er wel van houden in hun waarde. Practise what you preach.

Gelul, je kan niet 5 jaar en

Gelul, je kan niet 5 jaar en meerdere mensen die daar rondliepen en die dagelijkse/weekelijkse nazi/r'damse punkterreur zo in een hoek wegzetten.

We kunnen ook verder gaan met mensen bij de naam de noemen en hoe die in relatie stonden met nazi's, incl. foto's van feestjes. Hoe wil je het hebben?

hmmm, begrijp deze post niet

hmmm, begrijp deze post niet helemaal, niemand stelt de sfeer en verhoudingen in een deel van de rotterdamse scene ter discussie toch, wat hier bediscussieerd wordt in hoeverre drugsmokkel zich met nazis inlaat of niet...

wat ik ook niet helemaal begrijp is waar dat biertjes drinken met nazis ineens vandaan komt. van die optredens is afstand genomen, van nazis wordt afstand genomen, ik ga er dan ook vanuit dat ze daar geen biertjes mee drinken (anders noem je ze geen nazi scum toch?) dus tenzij iemand daar andere info over heeft geboden snap ik niet waar dat vandaan komt?

links/rechts facsisme

Deze gasten maakt het niets uit voor wie of wat ze spelen, en gelijk hebben ze daar de verschillen tussen de nazi's en links facsisten niet noemenswaardig zijn.

Beide partijen zorgen er in ieder geval wel voor dat de werkgelegenheid bij de AIVD,MID enz gewaarborgd blijft.
Ondertussen gaan de veroorzakers van de huidige malaise lachend door met hun wanpraktijken terwijl deze gastjes elkaar de haren uit het hoofd aan het trekken zijn gelijk een stel kinderen die nog geen opleiding genoten hebben waardoor ze hun tunnelvisie opzij hadden kunnen zetten.

Nazis en punkers= blank onderonsje

Wat mij het meeste stoort aan dit soort discussies (en optredens of tenten waar dit soort bands toegelaten worden) is dat het een blank onderonsje is. Hierdoor krijg je de vage wereld van de Baroeg waar punk en nazi samen gezellig genieten van een biertje en dezelfde muziek.

A-politiek, non-politisch, etc is vaak een schijn zodat dit soort bands overal kan optreden. Aan het publiek zie je toch vaak geen verschil.

Maar wat als ik nu met mijn Marokkaanse vriendinnetje of met een Antilliaanse vriend langs wil komen? Hoe veilig zijn we dan bij dit soort concerten?

Nu ken ik de Voetzoeker en hoop ik dat de bekende autonomen aldaar goed huishouden als er nazi's langskomen, maar ik vind het wel belangrijk dat er een duidelijk statement wordt gemaakt tegen vermenging van "sientjes" omdat ze van dezelfde muziek houden. Samen bieren met een nazi is niet gezellig als je een Untermensch bent in hun ogen.

Maar daar zullen alle blanke punkertjes niet zo'n last van hebben.

Duidelijk

Duidelijk dat je deze geweldige avond niet aanwezig was en met eigen ogen had kunnen zien wat voor een divers pluimage aan mensen er aanwezig was.
Een geslaagd feest, je had er bij moeten zijn.

Kenker GEZELLUUG

So, dat was weer een ouwewets gezellig punkavondje. in Rotterdam hadden we het niet beter gekunt. ik heb ge siegheilt met negers, links gelult tegen nazis ( hebben jullie ze gezien ? ) me neus volgepropt en en me maag weer leeggekotst. Heerlijk dat dr hier op indymedia nog effe reclame gemaakt is dan kennen de poletiekkies thuis blijven en ken ik gewoon weer vrouwonvriendelijke kenkerzooi uit kramen en asociaal/debiel doen.
blijf de volgende keer gerust weer thuis!

Groetjes uit Rotterdam

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech