De EU doodt vluchtelingen: geen Frontex maar Veerboten!

Nieuws, gepost door: globalinfo.nl op 19/04/2015 04:02:21

Wanneer: 19/04/2015 - 14:57

19.4.2015 Gisteren nacht zijn tenminste 650 bootvluchtelingen ongeveer 73 zeemijlen noordelijk van de Libische kust op weg naar Italië verdronken. Ze zaten aan boord van een 30 meter lange kotter, die omsloeg toen het vrachtschip King Jacob naderde om hulp te bieden. Er zijn maar 28 overlevenden.


(Ongeautoriseerde vertaling van verklaring in het Duits: Die EU tötet Flüchtlinge: Fähren statt Frontex! Foto, niet van de beschreven ramp, van www.proasyl.de)

Het is de grootste vluchteling-scheepsramp in de recente geschiedenis van de Middellandse Zee. De EU is met haar besluit van 27 augustus 2014 om de reddingsoperaties op de Middellandse Zee te beperken, verantwoordelijk voor deze massale dood. De EU heeft de middelen en de mogelijkheden om vluchtelingen op de Middellandse Zee te redden. Maar ze laat de mensen verdrinken.

In de afgelopen weken werden wij van Alarm-telefoon Watch the Med directe getuigen, als vluchtelingen op boten streden om te overleven en familieleden zich om hen zorgen maakten. Wij werden ook getuige hoe de kustwachten van Italië en Malta, net als steeds meer bemensingen van commerciële schepen, inspanningen verrichtten om te redden, maar vaak het sterven niet konden verhinderen omdat ze niet goed genoeg toegerust waren. De achtergrond hiervan zijn de politieke besluiten van de Europese Unie.

Fort Europa heeft de afgelopen 25 jaar tot tienduizenden doden in de Middellandse Zee gevoerd.

Verantwoordelijk zijn:

De politici en politie die met het Schengen-regime besloten hebben tot de de allesomvattende visa-dwang en de georganiseerde klopjacht op vluchtelingen en migranten zonder visum,

De politici, politiebeamtes en militairen die de laatste 10 jaar met Frontex de grensbewaking boven de mensenrechten hebben gesteld en sinds de Arabische lente de zee tussen Libië en Italië in een zee-hogebeveiligingsszone hebben veranderd,

De toppolitici van de EU die op 27 augustus 2014 in Brussel besloten tot het einde van de Italiaanse Mare Nostrum operatie en het inkrimpen van het reddingsprogramma op de Middellandse Zee en besloten tot de afschermingsoperatie Triton-Frontex voor de Italiaanse kusten!

Zij dragen de verantwoordelijkheid voor de duizenden doden van de afgelopen maanden in het zeegebied tussen Libië en Italië

Er moet een einde aan het sterven komen!

Wij eisen een met onmiddellijke ingang in te stellen directe veerbootverbinding voor vluchtelingen uit Tripoli en andere plekken in Noord Afrika naar Europa.

Wij eisen veilige en legale wegen om toevluchtsoorden te bereiken, zonder dodelijke risico's te hoeven lopen.

Wij roepen iedereen op, ongeacht de confessionele en politieke overtuiging, om onmiddellijk directe acties te ondernemen tegen de moorddadige politiek van de EU.

Watch the Med Alarm Phone

http://www.watchthemed.net/

info@watchthemed.net


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Ferries not Frontex! 10 points to really end the deaths of migrants at sea, https://www.indymedia.nl/node/27823 .Wie: 
nn

Call for Donations for the Watch The Med Alarm Phone, https://www.indymedia.nl/node/28046
Alarm Phone report 7- 13 Sept, https://www.indymedia.nl/node/29694
WtM Alarm Phone report 30 Aug - 6 Sept, https://www.indymedia.nl/node/29695
WTM Alarmphone 1 year anniversary statement, https://www.indymedia.nl/node/30145
1 year Alarm Phone brochure, https://www.indymedia.nl/node/31634
Persbericht WtM Alarmphone, https://www.indymedia.nl/node/31992
How does the Alarmphone work?, https://www.indymedia.nl/node/32424 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech