Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Hier kun je discussieren over Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk.
De Multipleks, een kunstwerk naast het Leids centraal station, dat symbool staat voor het verval van het kapitalisme en kantoor-cultuur, een project dat opgebouwd is uit de typisch Leidse vastgoed-speculatie en bestuursgebrek staat in de planning gesloopt te worden in oktober 2015. Het kunst-project is gestart door Leidenaren in de zomer van 2006 als visualisatie van de tot dan toe ondergerepresenteerde aspecten van Leiden, vastgoedspeculatie en wanbestuur. Over de jaren heen is er veel aan het project gewerkt en is het naast een beeldvorming van Leiden ook een onderdeel van Leiden geworden en is als voormalig kantoorpand symbool geworden van de neerwaartse spiraal van het kapitalisme en de kantoor-cultuur. De plaatsing tussen de kantoren-buurt bij het centraal station bleek hier uiterst gepast voor. De gemeente heeft echter besloten dat het kunstwerk gesloopt moet worden en worden vervangen voor iets dat het hoogtij van het kapitalisme moet representeren, iets wat natuurlijk in de huidige tijd van crisis uiterst ongepast is. Juist omdat de gemeente het wanbestuur niet heeft afgeleerd zou juist dit kunstwerk moeten blijven staan, als herinnering aan het echte Leiden.

http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/gemeenteleiden/arti...


Re: Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Na zoveel jaren met dit onzin verhaaltje komen?

Het was geen kunstproject. Het was een pand gekraakt tijdens de hoogtij dagen van de Woonstrijd campagne. Vele bewoners zijn gekomen en gegaan. Het trok gespuis en junkies aan. Niets voor niets werd het in de wandelgangen de MultiCrack genoemd. Je geeft krakers en kunstenaars een slechte naam. Bah.

Re: Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Ik weet niet waar degene hierboven over heeft ik kom al jaren in de Multipleks.
Ik heb alleen maar goede ervaringen met dit pand en mensen die er wonen en kom er al vele fijne jaren in het eetcafe op de dinsdag waar heerlijk en veganistisch wordt gekookt voor weinig.

En het maakt niet uit of het druk of rustig is de sfeer is er altijd goed en gezellig.
De Multipleks is voor mij veel mee dan een gewone vrijplaats met een eetcafe en poppodium genaamed de Sub071 waar vaak bekende en onbekende bandjes optreden.

Het is voor mij een ontmoetingsplek waar je oude vrienden tegen komt en nieuwe maakt.Het voelt voor mij als een tweede thuis.
Ja bewoners komen en gaan is niks anders aan dan met 'normale' woningen.

De Multipleks is een statement tegen dit corrupte en on eerlijk systeem tegen de woningnood al 9 jaar lang en het is doodzonde als dit moet verdwijnen net zoals de de Vloek in Den Haag staat op het punt om te moeten wijken voor nieuwbouw.

Ik zeg de MULTI MOET BLIJVEN!

Re: Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Zo tof dat ouwesiem er een hartinfract opgelopen heeft, vanwege gezeik en getreiter onder heeft
Die ouwe snurkte zo, dan maar zonder overleg naar een ander kamertje verhuizen

Re: Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Oorzaak van een hartinfarct

Een hartinfarct ontstaat doordat één of meerdere van de kransslagaders helemaal afgesloten wordt. De kransslagaders zijn de aders die je hart voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Er kunnen vernauwingen ontstaan in de kransslagaders doordat er op den duur bloedplaatjes en vetachtige stoffen worden afgezet tegen de wand van de vaatjes. Dit proces heet slagaderverkalking. Door zo’n vernauwing van de kransslagaders kun je angina pectoris krijgen. Maar als er bijvoorbeeld een bloedpropje in zo’n vernauwing blijft steken, wordt de kransslagader helemaal afgesloten. Hierdoor krijgt het achterliggende gedeelte van de hartspier geen zuurstof en voedingsstoffen meer. Daardoor sterft dat gedeelte van het hart af.

Er zijn een aantal factoren waardoor je een groter risico op een hartaanval hebt:

Roken.
Te hoge bloeddruk.
Te hoog cholesterolgehalte.
Diabetes.
Geslacht. Mannen hebben een grotere kans op het krijgen van een hartinfarct dan vrouwen.
Leeftijd.

Re: Vernietiging van Leids-kraak-kunstwerk

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Bij deze.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech