Geen demonstratie voor Nazi-hooligans in Hamburg

Hier kun je discussieren over Geen demonstratie voor Nazi-hooligans in Hamburg.
Internationale solidariteit en geen volks nationalisme!

https://www.indymedia.nl/node/29045

Gewelddadige hooligans...
Met hun motto en haar symboliek verwijzen de Patriotten naar de jaarlijkse demonstratie “Dag van de Duitse toekomst”. In 2012 hebben tienduizenden mensen in Hamburg succesvol geprotesteerd met demonstraties, blokkades en andere acties. Bovendien wilden ze inhaken op de racistische Pegida en HoGeSa-demonstraties (hooligans tegen Salafisten) van de laatste maanden. De initiatiefnemer van de geplande demonstratie is Thorsten de Vries een Nazi kaderlid, meervoudig veroordeeld wegens geweldsdelicten, die met zijn langdurende carrière actief was voor kameraadschap in de NPD en hooligan kringen. Hij en zijn team willen graag een gemeenschappelijke demonstratie voor georganiseerde Neo-Nazi's en hooligans in de tot nu nog onbeduidende Pegida beweging in Hamburg. Hij en zijn patriotten dromen van een autoritaire homogene natie die “anderen” in de samenleving uitsluiten die er niet bij horen. Verscheidenheid, gelijkheid en solidariteit zijn voor hen uitgesloten. De video's en afbeeldingen die tot nu toe gepubliceerd worden zijn stellingnames waarin ze nationalisme propageren, een hetze tegen moslims en vluchtelingen. Alsook de traditionele rechtse vijandsbeelden waarin het heteroseksuele gezinsleven verheerlijkt wordt en vrouwenemancipatie, alternatieve samenlevingsvormen afgewezen. Met leuzen als “volksdood” en “vervreemding” propageren ze dat het tijd wordt voor hun “revolutie” die in Hamburg 12 september moet beginnen. In hun propaganda overheersen gewelds fantasieen, ondanks dat ze zich hiervan woordelijk distantiëren. Ze mobiliseren door te verwijzen naar de hooligan demonstraties in oktober 2014 in Koeln, waarbij De Vries ook als spreker aanwezig was. In 1997 registreerde de Ministerie van Binnenlandse Zaken ze al als “brandstichters met woorden”.

...Pegida, HoGeSa, AfD en NPD
In de laatste winter hebben tienduizenden van Pegida aanhangers aangetoond dat er reeds een lange tijd een racistisch potentieel zich op straat laat zien. Bovendien hebben ze met de AfD allereerst een parlementaire representatie die i.t.t. de NPD niets met de barriere van het Nationaal-Socialisme te maken heeft. Met als gevolg dat met de AfD, Pegida en HoGeSA de aanvallen op vluchtelingen in Duitsland drastisch zijn toegenomen. 2014 waren er volgens ProAsyl 35 brandaanslagen en 118 vernielingen verricht aan locaties van vluchtelingen alsook 256 manifestaties tegen vluchtelingenlocaties. Ook toen Pegida en AfD in Oost-Duitsland veel succes hadden bleef Hamburg niet achter. Na de verkiezingen en de wrok, ondanks kritische berichtgeving in de media, kwam de AfD voor het eerst in de West-Duitse parlement. De AfD afgevaardigde Dr. Ludwig Flocken wierf voor zijn verkiezingscampagne op een door Neo-Nazi's gedomineerde Pegida-demonstratie in Schwerin. Al in 2013 was er een aanvraag van een demonstratie die zich tegen een moskee in Hamburg-Horn richtte. Sinds 2014 richten racisten in Farmsen zich tegen een mobiele vluchtelingen locatie, terwijl in Harvestehude fatsoenrakkers met een juridische procedure een locatie willen voorkomen. Ondertussen blijft de Hamburger NPD hetze maken tegen vluchtelingen en allen die niet in hun racistische wereldbeeld passen.

Een mislukte 'vreemdelingenbeleid en anti-racistische solidariteit
De Duitse en Europese politiek omtrent vluchtelingen is mislukt. 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor ellende, burgeroorlogen, ecologische verwoestingen en het ontbreken van een toekomst en de Westelijke industriestaten zijn schuldig hieraan. Er sterven in de Middellandse zee massaal mensen omdat ze geconfronteerd worden met de strenge inperking, door militaire maatregelen tegen zogenaamde mensensmokkelaars, hun boten enz.. door de planning van extra territoriale vluchtelingenkampen en een nog strengere uitwijzingsbeleid. Er is geen van 'harte pardon' maar een afschrik beleid. Ondertussen na 2 jaar biedt ook in Hamburg de nieuwe Rood-Groene senaat de Lampedusa-groep nog steeds geen duurzame toekomst. Bewegingen zoals Pegida, HoGeSa enzo voelen zich zich door de politiek van afschrikking aangemoedigd. Ze voelen zich als verkondiger van publieke opinie en vertegenwoordiger op straat. We zijn tegen migratie en asielpolitiek die mensen beoordeelt op hun economische nut en gelijkheid niet overweegt. We hebben een humane vluchtelingen- en migratiepolitiek nodig. Daarom richten we ons decennia lang tegen de afbraak van asielrecht, tegen het rigoreuze uitzetbeleid, tegen de isolering van vluchtelingen in verplichte kampen. We zijn voorstander voor een ruimhartig asielrecht, verblijfstatus voor vluchtelingen alsook voor gelijke rechten en bewegingsvrijheid voor alle mensen. Veel Hamburgers delen onze mening. De afgelopen jaren gingen duizenden mensen op straat, op veel plekken ontstonden initiatieven voor ondersteuning van migranten, mensen bekommerden zich, er werd geld ingezameld, woonruimte aangeboden en veelvuldig solidariteit betoont.

Samen tegen de Nazi hooligan demonstratie
De Hamburgse samenwerking tegen rechts roept iedereen op om 12 september gezamenlijk tegen de demonstratie van Nazi-hooligans op straat te gaan. Het staatsgerecht bevestigde in januari 2015 een oordeel van het lansgerecht Dresden dat hooligans als criminele vereniging vervolgd kunnen worden. We trekken ons niets aan van een verbod of de meerderheid. We zijn flexibel en gaan daar protesteren waar de racisten hun afschuwelijke propaganda verspreiden. We zijn solidair met allen die het met ons eens zijn om de demonstratie te verhinderen. 1 mei 2008 en 2 juni 2012 hebben we succesvol Nazi's geweerd. Januari 2015 protesteerden 5.000 Hamburgers tegen Pegida zonder dat ze het eerder of later nog opnieuw hebben geprobeerd om in Hamburg te demonstreren. In november 2014 hebben hooligans uit angst voor tegenprotesten hun geplande demonstratie in Hamburg afgezegd. Dat is onze motivatie opnieuw op straat te gaan en hun weg te versperren. Kom mee!

Aktuelle Unterstützer_Innenliste:

Der Aufruf wird bisher unterstützt von:
AG Antifa/AG Gegen Rechts in der LINKEN
ahoi hafenstraße
Antifaschistische Aktion Lüneburg / Uelzen
Antifaschistische Aktionsgruppe Flashmob Bremen
Antifaschistisches Bündnis Bergedorf
Antifascistisk Aktion København
Antifa 309
Arbeitsgemeinschaft Neuengamme e.V.
Arbeitskreis Antifaschismus/Antirassismus in Ver.di Nord
Arbeitskreis Denk-mal in Bramfeld
AStA HAW Hamburg
AStA Rauhes Haus
AStA TUHH
AStA Universität Hamburg
attac Hamburg
Auschwitz-Komitee in der Bundesrepublik Deutschland e. V.
BallKult e.V.
Barmbeker Ini gegen Rechts
Begegnungsstätte Poppenbüttel e.V.
BI “Altonaer Museum bleibt!”
Bildungsverein der Roma zu Hamburg e.V.
BRAKULA
Bramfelder Bündnis gegen Rechts der Stadtteilkonferenz Bramfeld
Café Exil
Deutsche Freidenker-Verband - Landesverband Nord e.V.
DFG-VK Hamburg
Dicke Falken
DIDF Hamburg
DIDF-Jugend Hamburg
Die Desorganisierten Sankt Pauli (Fanclub FC St. Pauli)
Die Spinner (Fanclub FC St. Pauli)
DIE LINKE Landesverband Hamburg
Die LISTE - HAW Hamburg
DKP Hamburg
Europäisches Zentrum für Antiziganismusforschung
Fachschaftsrat der Sozialen Arbeit an der HAW Hamburg
Fanclub Alte Schule Sankt Pauli
Fanräume e.V.
FC St. Pauli Marathon Abteilung
Flüchtlingsrat Hamburg e.V.
Fraktion DIE LINKE Bezirksversammlung Altona
Galactic Entertainment e.V.
GEW Hamburg - Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft
GWA St. Pauli e.V.
Hamburger Bündnis gegen Rechts
hamburger landesverband der sozialistischen jugend - die falken
Infoarchiv Norderstedt
internationale sozialistische linke, Hamburg
Interventionistische Linke, Hamburg
Jolly Roger
JOUR FIXE Gewerkschaftslinke Hamburg
Jüdische Gemeinde Pinneberg
Junge GEW Hamburg
Kaputte Köpfe Sankt Pauli (Fanclub FC St. Pauli)
Kinderladen Maimouna
kollektiv orangotango
Kontrabar - Selbstverwalteter Freiraum an der HAW
Kulturzentrum HONIGFABRIK - Wilhelmsburg
Kuratorium der Gedenkstätte Ernst Thälmann
Libertäre H-Burg
Medibüro Hamburg
Migrantinnen Bund Hamburg
Netzwerk SGB II
Ortsverband der LINKEN Steilshoop / Bramfeld / Farmsen-Berne
Rotfront ST. Pauli (Fanclub FC St. Pauli)
SCHURA - Rat der Islamischen Gemeinschaften in Hamburg e.V.
SDAJ Hamburg
Sozialpolitische Opposition Hamburg e.V.
Stadtteilinitiative "Hallo Billstedt"
St. Pauli Fanladen
UmweltHaus am Schüberg
ver.di Hamburg
ver.di Jugend Hamburg
Vereinigung der Verfolgten des Naziregimes - Bund der Antifaschistinnen und Antifaschisten
Willkommensbündnis Harburg
Wutzrock Festival

Als jullie de oproep willen ondersteunen dan stuur ons een mail:
kontakt@keine-stimme-den-nazis.org
Verdere info: www.keine-stimme-den-nazis.org


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. r trollt, wij dweilen.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech