Internationale demonstratie op de vooravond van 12 september in Hamburg

Nieuws, gepost door: Alaska, sytx op 17/08/2015 08:06:04

Wanneer: 17/08/2015 - 18:57

Vrijdag 11 september 2015 - 19.00 uur, S Sternschanze 'Schouder aan schouder tegen het fascisme!', 'Faşizme Karşı Omuz Omuza!'


Biji Berxwedana Rojava!

Op 15 september is het een jaar geleden dat de Islamitische Staat (IS) het kanton en de stad Kobane heeft aangevallen. Deze militaire aanval was gericht op de basis-democratische initiatieven in Rojava en in het bijzonder de vrouwenemancipatie. Sinds het jaar 2012 vindt er in Rojava (West-Koerdistan en Noord-Syrië) een revolutie plaats waar uiteenlopende bevolkingsgroepen hun leven, ver weg van de staatslogica, zelf hebben georganiseerd. In dit proces zijn de vrouwen en jongeren de initiatiefnemers omdat zonder hun emancipatie en bevrijding er ook geen vrije samenleving kan zijn. Door de strijd tegen onderdrukking op allerlei manieren is Rojava een alternatief op de anti-democratisch-kapitalistische, ‘islamitische’ en seksistische krachten in de regio aldaar. In de omgang met de vluchtelingen heeft het basis-democrmatische project in Sojava een voortschrijdend karakter en is het voor veel mensen een zekere vluchthaven midden in de oorlog. Het gemeenschappelijk verdrag van Rojava is geworden dat iedereen recht op asiel heeft (!) Het asielrecht is is in Duitsland al lang uitgehold en ondermijnd.

Een nieuw internationalisme in de antifascistische traditie

De strijd tegen het IS en de revolutionaire verdediging van vrouwen en volksmilities van YPJ/YPG met de gewapende strijd van de PKK is noemenswaardig. Internationaliste(s)n uit alle delen van de wereld nemen deel aan deze strijd, van Japan tot Australië, Turkije tot Duitsland, Spanje tot de Verenigde Staten. Velen zien deze internationale strijd in de traditie van de Internationale Brigades, die in de jaren 30 gemeenschappelijk tegen de fascistische machtsovername van Franco vochten in Spanje, Catalonië en Baskenland.

Turks staatsterrorisme

Het is niet slechts de IS die met alle middelen probeert het basis-democratische project in Rohjava te vernietigen maar het is vooral ook de Turkse AKP-regering, die het succes van de Koerdische beweging een doorn in het oog is. Het model Rojava en de verkiezingswinst van de linkse HDP wordt met alle middelen aangevallen wat Turkije in een burgeroorlog brengt en het vredesproces met de PKK verstoort. Hiermee willen ze de macht in Turkije blijven bestendigen. Een uitgesproken nationalisme en de onderdrukking van minderheden zijn het vaste recept van de Turkse staatsideologie.

Duits-Turkse vriendschap

De Turkse regering wordt geholpen door de Duitse bondsregering met wapens die naar Turkije worden geëxporteerd en gelijktijdig is er de repressieve politiek die de AKP uitvoert om Koerdische inwoners van Duitsland te criminaliseren door het PKK-verbod en § 129b (vergelijkbaar met artikel 140 in Nederland). Met deze politiek ondersteunt Duitsland tenslotte de bloedige terroristische oorlog van de IS, de oorlogzuchtige politiek van de Turkse staat tegen de Koerdische beweging en de strategie. De strategie van de Turkse staat is dat ze democratische krachten vervolgen die in ontwikkeling zijn.

Solidariteit is verzet ! 

Onze strijd in Duitsland tegen facisme, het patriarchaat en kapitaal is niet voorbij door de strijd in Turkije en Koerdistan maar slechts een fractie. We strijden internationaal voor een een bevrijding van de samenleving. De revolutie in Rojava geeft veel mensen moed, kracht en hoop - dat ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving mogelijk zijn. Laten we gemeenschappelijk ook hier voor een revolutie strijden en onze medestrijders in Rojava ondersteunen. Dat betekent!

- Turkije en IS, handen af van Koerdistan!
- Grenzen open voor hulpacties naar Rojava!
- Geen embargo!
- Geen PKK verbod!
- Geen wapenleveranties van de BRD naar Turkije, Saudie-Arabië & Qatar!
- Vrijheid voor Abdullah Öcalan en alle politieke gevangen!
- Geen criminalisering van anti-fasciste(s)n die meedoen aan YPG/YPG!

Kom naar Hamburg op de avond van 11 september onder het motto: Faşizme Karşı Omuz Omuza!

Kom ook 12 september vastberaden op straat om te protesteren tegen de racistische hetze!

Verdere informatie over de situatie in Turkije en Koerdistan: 
Informationsstelle Kurdistan ISKU
YXK - Verband der Studierenden aus Kurdistan
Kampagne Tatort Kurdistan

Info tegen de Nazi hooligan demonstratie op 12 september: 
www.nichteinentag.tk


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech