[am*dam] nieuw pand wij zijn hier gekraakt

Nieuws, gepost door: nn op 25/10/2015 10:03:10

Wanneer: 25/10/2015 - 16:17

Wij Zijn Hier heeft een nieuw pand: de Vluchtbank!
Adres: Zekeringstraat 34, Amsterdam. Bij het metrostation Isolatorweg.


Wie heeft er een busje beschikbaar voor het vervoeren van matrassen?Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

.Wie: 
nn

We Are Here kraakt pand bij Sloterdijk, eigenaar doet aangifte | 26-10-15
http://www.parool.nl/parool/nl/4055/AMSTERDAM-WEST/article/detail/417082...Wie: 
ouwesiem

Dit is vluchtplek nummer veertien

Illegalen van 'We Are Here' duiken op in Zekeringstraat

door Theo Kuijpers

Amsterdam - Al drie jaar lang probeert een groep uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam een definitieve verblijfplaats te krijgen, maar inmiddels zijn de illegalen neergestreken op de veertiende vluchtlocatie in de stad.

Zo heeft het collectief van vluchtelingen, dat bekendstaat onder de naam We Are Here, sinds het afgelopen weekeinde onderdak gevonden in een leegstaand kantoorpand aan de Zekeringstraat in het Westelijk Havengebied.

Een deel van de uitgeprocedeerden komt uit een loods in Amsterdam-Noord die werd gekraakt na hun vertrek eind september uit de 'Vluchttoren' aan de Van de Sande Bakhuizenstraat in West. Hoeveel mensen er precies in het kantoorpand, dat inmiddels tot 'Vluchtbank' is omgedoopt, verblijven is onduidelijk.

Met de bezetting van het pand van de Zekeringstraat laat We Are Here weten dat de huidige gemeentelijke Bed-, Bad- en Broodvoorziening (BBB) ontoereikend is. „Binnen de huidige BBB-regeling worden mensen iedere ochtend op straat gezet, wat veel stress en onzekerheid met zich meebrengt. We Are Here roept op tot het opzetten van een 24-uurs opvang zodat mensen tot rust kunnen komen en weer grip op hun leven kunnen krijgen”, aldus een woordvoerder van het vluchtelingencollectief.

Of het kantorencomplex, dat eigendom is van de Rabobank, op korte termijn zal worden ontruimd, is nog de vraag. Een woordvoerder van burgemeester Van der Laan laat weten dat er eerst door de eigenaar van het pand aangifte moet worden gedaan. „Er is wel al contact met de politie geweest maar een officiële aangifte is nog niet binnen. Het wordt behandeld als een reguliere kraakactie en het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk moeten beslissen of er een ontruiming gaat plaatsvinden. Wij hebben nog geen beeld van wat zich binnen allemaal afspeelt. Wel zullen wij binnenkort poolshoogte gaan nemen om te kijken of het pand veilig genoeg is voor de bezetters. Daarbij wordt onder meer naar de brandveiligheid en de elektrische installaties gekeken."

De zwerftocht van de uitgeprocedeerde asielzoekers duurt al drie jaar en begon in september 2012 met drie asielzoekers uit Eritrea die in opstand kwamen en hun tentje opzetten in de tuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht. Toen de groep te groot werd, trok zij naar een tentenkamp aan de Notweg in Nieuw-West. Later volgde nog tal van locaties in Amsterdam maar tot nu toe werd een verblijfsvergunning voor de meeste asielzoekers geweigerd.

Telegraaf . . . . 27-10-2015Wie: 
nn

Vraagje

Tegenpool

door Herman Huis

Amsterdam - Je zou het bijna vergeten door de duizenden vluchtelingen die elke week ons land binnenkomen, maar Amsterdam heeft nog steeds te maken met de uitgeprocedeerden die door de stad zwerven. Zondagmiddag werd er voor die groep door sympathisanten maar weer eens een pand gekraakt, vlakbij station Sloterdijk, een leegstaand kantoor. De nieuwe naam is 'Vluchtbank', geheel in lijn met de vorige locaties: Vluchtkantoor, Vluchtkerk, Vluchtgarage, Vluchtflat, Vluchtmarkt en Vluchthaven, etc.

Het begon allemaal toen uitgeprocedeerde asielzoekers van de Hervormde Diaconie aan de Nieuwe Herengracht naar dat tentenkamp aan de Notweg in Osdorp verhuisden. Dat was in september 2012, drie jaar geleden al weer. Een aantal mensen dat bereid was mee te werken aan terugkeer naar hun eigen regio kon terecht in het voormalige Huis van Bewaring aan de Amstelveenseweg, de Vluchtbajes.

Voor anderen werd na veel gesteggel de Bed,- Bad,-Broodregeling in het leven geroepen. Daarvoor was er in april van dit jaar een bijna-crisis in Den Haag nodig en – net zoals bij het recente besluit over de vluchtelingencrisis – werd de regeling door VVD en PvdA op twee verschillende manieren uitgelegd, of liever aan ons verkocht. Een echt antwoord op de vluchtelingenstroom is nog niet gevonden.

Het gekraakte kantoor bij Sloterdijk is bestemd voor buitenlanders zonder verblijfstatus die geen gebruik willen maken van de BBB-voorziening. Het gaat om zo'n veertig mensen, die gesteund worden door de onvermijdelijke beroepsactivisten verenigd in de groep `We Are Here'. Een woordvoerder, die natuurlijk alleen maar een voornaam heeft, laat weten dat de kraak een protest is tegen de BBB zoals die door de gemeente wordt aangeboden. Die biedt alleen 's avonds en 's nachts onderdak.

Waarom zou deze groep een betere behandeling moeten krijgen dan andere dak- en thuislozen?

Telegraaf . . . . 27-10-2015


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech