Busvervoer van Amsterdam naar acties tegen Pegida in Utrecht

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 02/11/2015 11:06:35

Wanneer: 08/11/2015 - 19:14

Aanstaande zondag 8 november wil het extreem-rechtse Pegida voor de tweede keer gaan demonstreren in Utrecht. 'Laat Ze Niet Lopen' roept op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse demonstratie. Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen! Voor activisten uit Amsterdam rijdt er zondag een bus naar Utrecht. Deze zal om 11:00 vertrekken aan de voorzijde van Amsterdam Centraal station (Prins Hendrikkade). Geef je nu op voor de bus door middel van een e-mail naar blockpegida[at]xs4all.nl.


Wij vragen minimaal 4 euro per persoon om een deel van de kosten van de bus te dekken, al is meer zeer welkom. Op het moment is er onduidelijkheid over de locatie van de Pegida demonstratie. Pegida zelf zegt nog steeds dat zij op het Neude gaan verzamelen en vanaf daar een route door de stad gaan lopen. De burgemeester van Utrecht heeft dit echter verboden, en heeft het Hogelandsepark (aan de rand van Utrecht bij De Bilt) aangewezen als locatie. Houd de komende dagen onze website goed in de gaten voor updates!

Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar de laatste keer dat Pegida demonstreerde in Utrecht bleek dit een farce te zijn. Meerdere Pegida demonstranten brachten de Hitlergroet en vielen anti-racisme activisten en omstanders aan. Ook bleek de demonstratie grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creëert wel de ruimte aan gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen.

Nu Pegida voor de tweede keer probeert voet aan de grond te krijgen in Utrecht om zo hun haat te verspreiden moet dit gestopt worden! Utrecht kent geen plek voor haat en racisme!

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 8 november aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

Protest!
Bij de eerdere demonstratie van Pegida in Utrecht kwamen honderden mensen op de been om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door massaal tegengeluid te bieden en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

Pegida wil om 14:00 verzamelen op het Neude in Utrecht, om daarna een demonstratie te lopen door de stad. De burgemeester van Utrecht heeft dit echter verboden, en heeft het Hogelandsepark (aan de rand van Utrecht bij De Bilt) aangewezen als locatie. Houd de komende dagen onze website goed in de gaten voor updates! Geen ruimte voor extreem-rechts!

Omdat de locatie van de Pegida demonstratie (net als de vorige keer) op het laatste moment nog kan veranderen is het verstandig om www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je 'Laat Ze Niet Lopen' volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Kom 8 november in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Vertreklocatie bus: Prins Hendrikkade, voorzijde Amsterdam Centraal Station
Vertrektijd: 11:00

Tags: laat ze niet lopen pegida utrecht


Wie: 
nn

De gemeente Utrecht heeft de aangekondigde demonstratie van Pegida op zondag 8 november verplaatst naar het Hogelandsepark in Utrecht-oost nabij het centrum. Ook mogen er geen protestmarsen gelopen worden. Pegida wilde eerder demonstreren vanaf de Neude en een mars door de stad lopen. Pegida kan nog in bezwaar gaan tegen het besluit. Vijf november komt er een definitief besluit.

http://www.duic.nl/nieuws/demonstraties-pegida-en-socialisten-aankomend-...
http://www.utrecht.nl/nieuws/artikel/demonstraties-internationale-social...Wie: 
Block Pegida

Pegida is an excuse to get racism and extreme-right accepted. After the demonstration "Vluchtelingen welkom, racisme niet" there will be an afternoon of discussing the links between Pegida and known racists and neo-nazi's.

The topics will be:
* Who is involved with Pegida?
* How can you stop Pegida (on 8 november and other moments) without getting into trouble?
All questions about protesting, extreme-right and police will be answered.

7 november 16:00,
ACU
Voorstraat 71Wie: 
Block Pegida

If you want to come by bus, make sure you send an email to reserve your place today! blockpegida[at]xs4all.nl

Als je gebruik wilt maken van de bus, zorg dan dat je vandaag een mailtje stuurt! blockpegida[at]xs4all.nl


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech