Geweld tegen vrouwen Tahir plein achtig in Keulen met oud en nieuw . Wat is het commentaar van Links ?

Hier kun je discussieren over Geweld tegen vrouwen Tahir plein achtig in Keulen met oud en nieuw . Wat is het commentaar van Links ?.
http://www.sueddeutsche.de/panorama/koeln-eine-voellig-neue-dimension-de...

http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalitaet/gewerkschaft-der-p...

Is het overdreven om naar de massale aanvallen op vrouwn op het het Tahir plein Cairo tijdens zg, "Arabische Lente " te verwijzen in kader overvallen op vrouwen tijdens oude en nieuw in Keulen ? Ik vraag me af hoe Links op dat geweld tegen vrouwen gaat reageren. Zal het zijn zo als de op Indy bekende Essed altijd reageert " het is allemaal JULLIE eigen schuld moet je maar geen oorlog voeren i het Midden Oosten " ? Er worden grote getallen genoemd in de media er zouden al 60 vrouwen zich gemeld hebben die bij Keulen CS zo als op Tahir plein waren aangevallen het zou gaan om 1000 mannelijke aanvallers met een Noord Afrikaans of Arabisch uiterlijk. Er waren er die hun man / vriend bij zich hadden. Hoe het met die mannen / vrienden van de vrouwn is afgelopen heb ik nog niet kunnen vinden. Dit geweld tegen vrouwen valt niet goed te praten. Voor veel islamieten ben je een "slechte vrouw " als je in een jurkje 's nachts feest viert en op straat bent dan is alles geoorloofd tegen die vrouwen volgens die Islamieten. Dan zeg ik laat dat soort Islamieten maar verplicht thuis blijven 's avonds en 's nachts. Idem soortgelijke mannen met een niet Islamitische achtergrond.


Mannen alleen onder

Mannen alleen onder bgeleiding van vouwen s avonds en s nachts in uitgaansgebieden. geen begeleiding van een vrouw dan niet naar binnen in een uitgaansgebied na zonsondergang. Drastisch maar wel de aanzet van een oplossing. Goedwillende alleenstaande mannen zijn daar dan wel de dupe van maar mogelijk dat er bemiddeling kan zijn voor begeleiding over straat vrijwillig of betaald door vrouwen. Ik vraag me af of er een nieuwe trend is die ook naar NL doorzet wat betreft omsingelen van vrouwen en dan aanvallen immers in Stutgard en Hamburg volgens NOS journaal zelfde verschijnsel als in Keulen op oudejaarsnacht. Waar bij gesteld dat vouwen al lang " vogelvrij " zijn in bepaalde gebieden van steden in Duitsland en NL. Deze omsingelingen zouden dan "nieuw "zijn en met name door mannen met een " Arabisch " uiterlijk.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Heb er zojuist kennis van

Heb er zojuist kennis van genomen en moet met lede ogen constateren dat dit een slechte ontwikkeling is.
Er is geen excuus om vrouwen te beroven en zelfs sexueel te intimideren.
Deze mannen moeten hard aangepakt worden en wat mij betreft mogen ze terug naar het land van afkomst.

De impact die dit zal hebben op de vluchtelingenopvang is betreurenswaardig en vreselijk jammer voor al die vluchtelingen
die hier ter goede trouw een veilige plek zoeken.
De PVV zal hier wel weer van smullen en ziet hun legioen weer aangroeien.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Getuigen

Getuigen beschrijven de werkwijze van de daders. Ze werden omsingeld door – vaak opdringerige – dansers waarna ze plots bestolen werden. In Duitsland staat die diefstal bekend als de 'Antanz-Trick'. Keulen wordt al enkele maanden geteisterd door een georganiseerde bende die deze truuk uithaalt om mensen te beroven.
http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/01/06/wat-we-tot-nu-toe-weten-...

Etnische afkomst ''daders'' racistisch stokpaardje

AND THIS IS MY ANSWER, DEZE KEER DOOR FRANSCSICO
JOLE [HOOFDREDACTEUR JOOP] TREFFEND VERWOORD

JOOP.NL
JINEK TOONT AAN WAT ER OOK MIS IS MET KEULEN

http://www.joop.nl/opinies/65893

In de talkshow Jinek ging het dinsdag over het seksueel geweld tijdens Oudejaarsavond in Keulen. Met aan tafel journalist Wierd Duk, correspondent in Duitsland voor onder meer het AD. Tenminste zo werd dat aangekondigd. Het opvallendste was echter dat het gesprek daar helemaal niet over ging. Geen seconde kwam het onderwerp seksueel geweld ter sprake. Dat is toch wel vreemd. Iedereen is geschokt door wat een groot aantal vrouwen die Oudejaarsavond wilden vieren overkwam en niemand wil het er over hebben. Er kwam even een fragment voorbij van een slachtoffer dat vertelde wat haar was overkomen maar ook daar werd amper op gereageerd. Er werd niet gesproken over waarom het seksueel geweld plaatsvindt, wat er tegen gedaan kan worden, wat de impact er van is op het leven van de slachtoffers.
Er werd – heel vreemd – ook niet gesproken over soortgelijke incidenten elders. Ja, even viel het Tahrir-plein want die beelden zijn de wereld overgegaan. Maar massale aanrandingen van vrouwen vinden helaas vaker plaats tijdens festiviteiten. Zo werden in november 12 serveersters aangerand tijdens een Oktoberfest in Alkmaar. De handtastelijkheden van de dronken bezoekers liepen zo de spuigaten uit dat de serveersters spontaan het werk neerlegden en vertrokken. Het incident heeft de landelijke media niet gehaald en er is geen golf van verontwaardiging losgebarsten.
Het gebrek aan massale verontwaardiging en aandacht speelt bijvoorbeeld ook de feministen parten die wijzen op het vele seksuele geweld tijdens het jaarlijkse San Fermin festival in Spanje, waar veel toeristen op afkomen. Pas nadat er dit jaar een Britse vrouw was aangerand door zes mannen, werd een protestdemonstratie georganiseerd.
Of denk aan de #zeghet campagne die onlangs op sociale media werd gevoerd om het probleem van verzwegen seksueel geweld aan de kaak te stellen. Een initiatief dat overigens op veel hoon en wantrouwen werd getrakteerd, reacties die vaak klinken als seksueel geweld ter sprake wordt gebracht. Je zou er met gemak 15 minuten over kunnen vullen aan tafel bij Jinek.
Maar nee, het enige waar het bij Jinek aan tafel over ging was over de daders, een stokpaardje van correspondent Duk zo bleek. Althans hun etnische afkomst want de daders zijn – nog – niet gepakt. Duk, die in zijn stukken en commentaren graag een alarmistische toon aanslaat over migratie, werd gevraagd wat de gevolgen zijn. Het zou van invloed zijn op het denken over vluchtelingen. “En de cultuur en mentaliteit die ze meenemen. Ze hebben hier misschien niets mee maken maar het is wel een symbool van het exploderen van de multiculturele samenleving.” Het exploderen van de multiculturele samenleving, kennelijk galmde het vuurwerk nog na in zijn hoofd. Let wel, hij begint dus over vluchtelingen, ook al hebben ze er niets mee te maken. En hij rechtvaardigt dat ook nog. Als dat journalistiek is dan moet Wilders volgend jaar niet alleen tot Politicus van het Jaar maar ook tot Journalist van het Jaar uitgeroepen worden.
Ik durf de stelling aan dat de enige reden dat Keulen hier groot nieuws is en tot discussies leidt, de – vermoedelijke – afkomst van de daders is. Hun huidskleur, hun wortels en als het even kan hun religie. Kortom, alles wat hen onderscheidt van de witte commentatoren. Want daardoor kon er de hele tijd vrijuit gesproken worden over bevolkingsgroepen als probleem, het stokpaardje van racisten, xenofoben en een fors aantal conservatieven.
Het gesprek bij Jinek verliep volgens de vaste patronen die we inmiddels kunnen dromen. Het onheilspellende commentaar van Wilders werd voorgelezen. Gaan we het hier ook krijgen? Duk: “Het probleem as such bestaat natuurlijk gewoon in de grote steden.” Het deed me denken aan de ‘Parijse toestanden’ die we een paar jaar terug volgens de talkshows zeker zouden gaan krijgen maar die natuurlijk nooit kwamen. Borrelpraat. Duk had het over no-go area’s in Duitsland, ook zo’n heerlijke mythe, waar ‘etnische bendes’ geen enkel respect hebben voor de politie. En ik maar altijd denken dat gebrek aan respect voor de politie het kenmerk is van iedere bende, ongeacht hun etnische achtergrond. Maar voor mensen die geobsedeerd zijn door etniciteit heeft álles met etniciteit te maken. Dat wil zeggen: al het goede met hun eigen etniciteit en al het slechte met die van anderen.
Het ging er ook nog even over dat Duitse media terughoudend zijn met het vermelden van de etnische achtergrond van verdachten. “Ze zijn daar minder ver dan hier,” constateerde Jinek. Ze vergat het woordje heen. Want als je het een kwartier over Keulen hebt zonder het over seksueel geweld of de slachtoffers te hebben – die door Duk werden neergezet als ‘onze vrouwen’ – maar alleen maar over etnische afkomst, dan ben je ver heen.
Het is helaas een veelvoorkomend verschijnsel, dat alleen niet optreedt als de verdachten wit zijn. De gewapende mannen die een gebouw bezetten in Oregon worden niet gezien als vertegenwoordigers van een etnische groep, de lui die aanslagen plegen op abortusklinieken worden niet gezien als vertegenwoordigers van een religie. En terecht, want dat zijn het ook niet.
Moet je de – etnische – achtergrond van verdachten dan verzwijgen? Nee, dat hoeft zeker niet. Toen Haren werd gesloopt bij het Project X werd gewoon vermeld dat er veel studenten onder waren en dat ze veelal uit Groningen kwamen. Maar geen talkshow die het ging hebben over Groningers of studenten as such.
Verklaar mensen niet schuldig aan dingen waar ze part noch deel aan hebben. “Ik weet dat je niet kan generaliseren,” zei Jinek. Om het vervolgens een kwartier lang te doen. Als je weet dat je het niet kan doen, waarom doe je het dan toch? Ben je dan dom, slecht of beide? In ieder geval ben je dan niet geïnteresseerd in wat er werkelijk gebeurd is, alleen maar in hoe je het zelf graag wilt zien.

-

Vluchtelingen hebben hier niks mee te maken? Waar is deze stelligheid op gebaseerd?

Arische lente

Nationalistische partijen over heel Europa, van het Franse Front National en Geert Wilders’ PVV tot Hongaarse en Poolse partijen met daarnaast tal van buitenparlementaire extreemrechtse groepen, werpen zich op als hoeders van de westerse waarden https://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/08/in-mei-breekt-hier-de-revoluti...

In jaren niet zo boos geweest

Nederlandse bij demonstratie in Keulen: In jaren niet zo boos geweest.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/nederlandse-bij-demonstratie-k...

Zet de mitrailleur erop

De vluchtelingenstroom stoppen? Zet de mitrailleur erop.
http://www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelingen/article/detail/4221616/201...

Duitsland heeft de

Duitsland heeft de verkrachtingscultuur niet geïmporteerd – die was er altijd al, http://www.vice.com/nl/read/duitsland-heeft-de-verkrachtingscultuur-niet...

Chaos and Violence

Chaos and Violence: How New Year's Eve in Cologne Has Changed Germany
http://www.spiegel.de/international/germany/cologne-attacks-trigger-raw-...

"Die Polizei hat kapituliert“

Yediyar Isik beschreibt, dass sich die Situation am Hauptbahnhof schon seit Monaten verschärft. Und er beklagt mangelnde staatliche Härte.
http://www.taz.de/Koelner-Gastronom-zu-Silvesteruebergriffen/!5267676/

Verabredete „Menschenjagd“

Mehrere Männer aus Pakistan und Syrien sind in Köln krankenhausreif geschlagen worden. Offenbar hatten sich Rocker und Hooligans zu den Angriffen verabredet.
http://www.taz.de/Auslaender-in-Koeln-angegriffen/!5268015/

De gevaarlijke linkse stilte

Als feministen en progressieven zwijgen, schrijven de xenofoben geschiedenis
http://www.joop.nl/opinies/de-gevaarlijke-linkse-stilte

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech