Geef Angst en Haat geen stem. Deel zoveel alweer.

Hier kun je discussieren over Geef Angst en Haat geen stem. Deel zoveel alweer..
De partij van de onverdraagzaamheid(PVV) kent veel meelopers, eigen volk eerst types, de gebruikelijke pleur toch op types en natuurlijk ook de nette witte boorden types. Helaas krijgen de PVV in MdH peilingen en zijn eigen (niet onbesproken) persoon een groot NOS podium.

Vervang in de retoriek van de PVV Marokkaan, islamiet, vluchteling, asielzoeker voor Jood, Roma, Sinti, homo of andersdenkende en we zijn weer terug op 27 februari 1933(Rijksdag in de fik). En vooral wat daarna is gebeurd. Rinus van der Lubbe die in het complotdenken van de Amerikaanse historicus Benjamin Hett als smoezelige meeloper werd neergezet bleek een heel intelligent iemand te zijn die niet over knikkende knietjes beschikte en prima durfde op te komen tegen de ingang gezette systeem van de korte snorren en geblondeerde onverdraagzaamheid. Volgens Historicus Herald Merckelbach is Rinus van de Lubbe een van de eersten die een verzetsdaad pleegde. Voor Rijkskanselier AH reden om een reeks draconische maatregelen, waaronder afschaffing van burgerrechten en internering van honderden politieke tegenstanders in gang te zetten.

De overeenkomsten tussen ‘toen’ en nu vind ik verbluffend groot. Nu ook weer met de keuze van de 2 de kamer voorzitter. Wat een uitgelezen kans is voor enige normalisatie in de politiek wordt een vunzige discussie over of het wel een “immigranten meisje” moet worden. Als je op de PVV stemt of daar een meeloper van bent moet je je kapot schamen. Niet schamperen: ‘Hij heeft ook wel eens gelijk als het gaat om….” want dan geeft je je eigen angst en haat een stem. Gelukkig blijven er ook nu nog voldoende helder denkende en voelende mensen over zonder knikkende knietjes. Net als Rinus, een gewone bouwvakker zullen er mensen blijven met een onvermoeibare wil voor rechtvaardigheid voor allen.
Gezien ook het onvermogen van de huidige achterkamertjesincidenten politiek om de alomvattende (ecologische) crisis het hoofd te bieden wordt het tijd om meer fundamenteel democratische hervormingen door te voeren.

Ik ga niet vluchten voor het gedachtegoed en/of de handlangers van de Partij van de onverdraagzaamheid. Al hebben ze 148 zetels in hun eigen gemodelleerde democratie van onverdraagzaamheid.
Geef angst en haat geen stem.


CDA en VVD

Alle aandacht voor de PVV.
De walgelijke beleidsmaatregelen van CDA en VVD tijdens het kabinet Rutte 1
blijven doodleuk buiten schot in het politiek onverschillige Nederland.
Die regeerperiode heb ik beleefd als extreem-rechts en als neo-fascistisch
en niet door de PVV maar door CDA en VVD.
Geen haan die er nog naar kraait en types zoals
de toenmalige staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
namens de VVD drs. Paul de Krom worden zelfs niet meer genoemd in de media.

Wereldoorlog

In de jaren voor de Eerste Wereldoorlog heeft de marxistische beweging voortdurend gewaarschuwd voor de fatale gevolgen van het imperialisme en het daaraan gerelateerde militarisme. In augustus 1914 bleken echter bijna alle partijen van de Tweede Internationale, onder leiding van de Duitse sociaal-democraten, de slachting te ondersteunen. Slechts enkele toonaangevende Socialisten verzetten zich tegen de oorlog, onder leiding van Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht, Lenin en Trotski. Hun compromisloze verdediging van de anti-militaristische en revolutionaire principes en uitgangspunten was de voorwaarde voor de Oktoberrevolutie van 1917 en de strijd van de Vierde Internationale tegen het stalinisme, het fascisme en de naderende Tweede Wereldoorlog in de 1930 jaren. Om heden tegen het gevaar van oorlog en dictatuur te strijden, moet men de lessen van die tijd bestuderen.
Vooral Trotski's geschriften zijn daarvoor een onmisbare informatiebron.

Dit gaat niet primair over de PVV of de SP of de PvdA of het CDA of de VVD dus.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. welbekende troll.

De NOS is toch wel wat

De NOS is toch wel wat genuanceerder dan radikaal links.

NOS

De NOS die tijdens het kabinet Rutte 1 niet blij was met een reactie van mij,
toen ik reageerde op een stuitende opmerking van mr. Pieter van Vollenhoven.
Men liet mijn reactie eerst 8 uur lang op PENDING staan
om mijn reactie het vervolgens te verwijderen.
Om vervolgens de reactie mogelijkheid op de NOS website te verwijderen.

Of het nu gaat om de Telegraaf, NUJIJ of de NOS.
Zodra je laat weten de waarheid te kennen,
ben je niet meer welkom,

Ja, zeker

Beter een wat subjectieve eigen mening dan schijn objectief nieuws.
Nog wat info bij mijn artikel: http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/oud-nos-journalist-over-verkrach...

Iedereen is betrokken en partij

Oh ja, mijn naam nog vergeten. (Geef angst en haat geen stem).
Natuurlijk zijn er ook de wegbereiders. Probeer wel netjes te blijven met soms een kwinkslag. Boos worden op onzinnige zaken of personen is is ook onzinnig en verloren energie. Geleerd uit een boek van een oude man(FDN).
Probeer wel in gradaties te spreken. Vandaar:
'Gezien ook het onvermogen van de huidige achterkamertjesincidenten politiek om de alomvattende (ecologische) crisis het hoofd te bieden wordt het tijd om meer fundamenteel democratische hervormingen door te voeren.'

Nu ja, huidige is misschien al weer 200 jaar lang. Tijd voor verandering dus.

haat?

Het gaat niet om haat, en ook niet om godwin-punten

Waar het imho om gaat is dat partijen als de PVV ons wijs proberen te maken dat onze ellende wordt veroorzaakt doordat "de allochtonen" de "schaarse" mideelen opsouperen. De uitdaging aan ons is om aan het nederlandse volk duidelijk te maken dat de multimiljonairs de echte profiteurs zijn, en kapitalisme het probleem

[nee ik ben geen commie]

PVV

Waarom noem je alleen de PVV?
CDA en VVD en PvdA en SP doen er net zo goed aan mee.
De meeste uitspraken komen zelfs van de PvdA.
Waarom ? Om een wit voetje te halen bij CDA en VVD.

Het gaat ook niet alleen om buitenlanders
maar ook om vluchtelingen.

De discussie over de economische crisis en het toenemend militarisme,
ook door de Nederlandse regering,
wordt doelbewust afgeleid door doelgroepen uit de gewone bevolking
in de spotlight te zetten als afleidingsmanouvre.
De PVV is ook onderdeel van de afleidingsmanouvre.

re:

(6 Feb., Dokwerker, A'dam) Demonstratie: Vluchtelingen welkom, racisme niet!, https://www.indymedia.nl/node/31660 .

re:

Update PEGIDA demonstratie en tegenacties, 6 feb, amsterdam/Update regarding the PEGIDA demonstration and counter-actions on Saturday the 6th of February in Amsterdam, https://www.indymedia.nl/node/31690 .

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech