Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of Kings

Hier kun je discussieren over Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of Kings.
Op zaterdag 6 februari zijn wereldwijd in (meer dan 40 landen) meetings aangekondigd door de beruchte vrouwenhater Roosh V, oprichter van de organisatie Return of Kings. Hij werd berucht met het verkondigen van de ‘mening’ dat vrouwen onder bepaalde omstandigheden best verkracht mogen worden.
Maar het gaat hier niet slechts om een gestoorde, oversekste gek, maar om een overtuigde neomasculinist, iemand die gelooft dat mannen al sinds lang onderdrukt worden door vrouwen. Uiteraard krijgen daarbij met name feministen en links de schuld hiervan. Op de website returnofkings.com is te lezen dat vrouwen geen stemrecht zouden moeten hebben, dat vrouwen intellectueel inferieur zijn, geen gevoel voor rechtvaardigheid hebben. Vrouwen worden gehaat vanwege de seksuele macht die ze zouden uitoefenen over de man en hun ouder worden wordt dan ook met leedvermaak aangezien.
Maar er is meer. De vrouwvijandigheid van Roosh V. en Return of Kings heeft alles te maken met de opkomst van reactionaire opvattingen die wereldwijd al jaren in opkomst is. Deze gaat gepaard met een hang naar autoritair leiderschap, verkondigen van blanke superioriteit en een haat jegens alles wat links is. Veelzeggend is de uithaal naar het ‘cultureel-marxisme’ dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een veronderstelde bedreiging van de superieure westerse cultuur. De zwarten is de VS krijgen er ook van langs: hun matriarchale cultuur en eenoudergezinnen vormen een bedreiging voor de Amerikaanse samenleving, doordat ze tot ontspoorde jongeren, gangcultuur en geweld zouden leiden. Tenslotte (maar deze lijst is niet uitputtend), wordt kolonialisme (in Australië) door de westerse wereld verdedigd met argumenten als: iedereen deed het, die wilden zijn er alleen maar op vooruit gegaan, het waren vrouwenhaters (!) en last but not least, hadden ze hun land maar beter moeten verdedigen.

Alle reden dus om komende zaterdag te laten blijken dat we niets van deze vrouwvijandige, reactionaire en extreemrechtse club moeten hebben. In Amsterdam komen ze bijeen op het Spui voor het Maagdenhuis en in Utrecht op het Neude. Als tijd wordt 8 uur ’s avonds genoemd.
In Amsterdam is zoals bekend op die dag ook de manifestatie van de PEGIDA-racisten. Laten we dan ook langer aanwezig blijven en niet alleen deze rechtsextremisten confronteren, maar ook deze smerige club.

Weg met de racisten! Weg met de sexisten!


Re: Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of K

ik zal wel naief zijn, maar zou het een idee zijn niet die demo's te gaan verstoren, maar gewoon die mensen met hun meningen, gewoon te laten spreken? Tenslotte hebben we iets als art 7 grondwet. Iedereen heeft recht op vrijheid van meningsuiting namelijk, ook mensen met in jullie ogen ' walgelijke ' meningen. Demonstraties verstoren komt neer op fascisme - en jullie willen toch een fascist zijn? of wel? Ben benieuwd.

Re: Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of K

In reactie op de vraag of de demonstraties van aanstaande zaterdag beter niet verstiird kunnen worden in verband met de vrijheid van meningsuiting;
Wat pegida betreft, geen clubje bezorgde burgers maar een allegaartje racisten en facisten die een populair thema gebruiken om hun haat te verspreiden.
Zie voor meer info;
http://kafka.nl/pegida-nederland-een-burgerbeweging/

Voor wat betreft de ' mening' dat verkrachten moet kunnen en dat een groep ( in dit geval vrouwen) inferieur is aan een andere groep ( in dit geval mannen); met de beste wil van de wereld is dit niet anders te noemen dan haat. En haat is haat en geen mening.

Derhalve is het proberen te verstoren van deze soort bijeenkomsten verre van facistisch.

ohdog the ignorance... *double face palm*

https://xkcd.com/1357/

that shown, furthermore, you are officially a rape-apologist.
if being pro-rape an opinion, ill make use of my freedom of punching you in the face if we ever meet.

(....aaaand now im kind of just waiting for the whining about the immorality of violence, and reverse-whatever.... which equals saying that rape is nothing violent, and sexism affects all groups in society in the same ways, huh.. :F)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech