Pinksterlanddagen 2016 progamma online!


"gezocht: Anarchist met

"gezocht: Anarchist met Leidinggevend Kwaliteiten door: Gup"

De onbeschaamde arrogantie! In 2015 wordt iemand van het terrein afgetrapt onder bedreiging van fysiek geweld en het volgende jaar organiseer je een workshop over "leidinggevende kwaliteiten" .

[EDIT]Gedeelte in cursief op verzoek taalkundig aangepast [/EDIT]

Comment was hidden

Zie: https://www.indymedia.nl/node/23305

''Dit heeft in het verleden

''Dit heeft in het
verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd voor mede-activisten en voor
de beweging zelf. Uit bescherming voor onszelf en de beweging hebben we
in der tijd besloten hier een punt achter te willen zetten en geen
verder risico te willen lopen'''

Dit is gedaan door een paar individuen, niet door de beweging, lijkt mij. Tegenwoordig lijkt Vegan Streaker een van de weinige personen te zijn die zich veel inzet voor dieren (als je het nieuws etc. wil geloven). Ik gehoord wat er is gebeurd op de PL; het is niet goed te praten dat 1 iemand (die niet bij de organisatie hoort??), voor zichzelf bepaald of iemand wel/niet welkom is. Dat mag niet meer gebeuren vind ik.

Je kan het allemaal horen

Je kan het allemaal horen tijdens de workshop 'Leidinggeven'. Dat is hetzelfde verlichte persoon die ons de naar de waarheid zal brengen. Te bizar dat de PL en haar bezoekers dit zo laten gebeuren en dat voor een anarchistisch festival.

Tja, de "verlichte" persoon

Tja, de "verlichte" persoon in kwestie is natuurlijk iemand met een grote bek, dat weten we nu wel. Mensen zoals hij zijn altijd een makkelijk doelwit voor dwazen die hun eigen onzekerheden op anderen moeten projecteren.

Laten we wel wezen, de mensen die hier hun toetsenbord aan het werk zetten om te jammeren hoe erg het wel niet is dat de Vegan Streaker van het terrein wordt getrapt zijn niet degenen die zich een tijdlang bezig hebben gehouden om een manier van omgang met hem te vinden. Ook nadat hij keer op keer zoals hier boven beschreven is met ondoordachte acties zichzelf, anderen en de beweging in gevaar bracht. Het is makkelijk om vanachter jouw beeldscherm conclusies hierover te trekken, maar ik denk dat je wel anders gaat lullen als jij in een demo staat waar de smeris super agressief bezig is, jij en je mede-activisten daar een absolute minderheid tegen vormen qua aantallen en slagkracht en er tot slot een of andere idioot opeens besluit om een mes te gaan trekken. En dat nadat je na eerdere stommiteiten al vaak genoeg hebt geprobeerd om op een normale manier met hem om te gaan.

Toch heb je het recht niet om iemand te weigeren.

@nn 14:57 Je zult ongetwijfeld een van de schrijver*ers kunnen zijn van de bovenstaande tekst. Misschien hadden jullie je inhoudelijk beter moeten voorbereiden want je kan altijd reacties verwachten. Allereerst wordt de persoon in kwestie uitgesloten en nu ga jezelf persoonlijk worden dat jij de aandacht verdient omdat je tijdens een actie in een onveilige situatie bent beland. We hebben dagelijks met onvoorspelbaar gedrag te maken, ook tijdens demonstraties en misschien moet je accepteren dat het niet altijd zo gaat, zoals jij het wil... Ik twijfel geen moment aan je betrokkenheid en ook niet je inzet om een omgang te vinden en er zullen ongetwijfeld veel meer persoonlijke ervaringen zijn. Als je mensen uitsluit dan is er sprake van geweld!

Als je mensen uitsluit dan is er sprake van geweld.

Beste schijver*s van bovenstaande tekst. Allereerst bedankt voor de openheid en stellingname. Dat is bijzonder en zou vaker kunnen plaatsvinden, niet met namen en toenamen maar over het gedrag van medeactivisten. Hoe kan een 'beweging' het zover laten komen? Mijn mening is dat autoritaire en gesloten structuren de oorzaken hiervan zijn zodat er nauwelijks nog discussies kunnen plaatsvinden. Op zo'n moment is er sprake van een status-quo en daarom beschouw ik 'het gelijk' van jullie minstens zo gevaarlijk als het omschreven gedrag van de medeactivist. Is het gedrag van de persoon in kwestie, deels ook niet te verklaren omdat de 'beweging' zelf ook niet weet hoe met dergelijke mensen om te gaan? Het lijkt op het uitsluiten van een 'medeactivist' ten gunste van 'het gelijk' van de schrijver*s van bovenstaande stellingname. Hoe kunnen activisten zo'n houding aannemen? Misschien wel hierom: Volgens de bio-ethicus P. Singer is het geoorloofd om het leven in specifieke situaties minder belangrijk te vinden om het elders te bevorderen. Singer is een alom gewaardeerde ideoloog in de dierenrechtenbeweging en voorstander dat je het ene leven tegen het andere kunt wegstrepen. Mensen met een beperking worden soms minderwaardig beschouwd aan het leven van andere primaten. In de dierenrechtenbeweging zijn discutabele tendensen te bespeuren die in de bovenstaande tekst onbespreekbaar blijven. Het stemt me treurig dat jullie op deze manier kunnen weglopen van zelfkritiek. Met het opsommen van incidenten en het waar-schuwen dat er onveilige situaties (kunnen) ontstaan is wat mij betreft de discussie niet voorbij.

Wat erg! Dat diegene die dit

Wat erg! Dat diegene die dit verhaal schrijven ook nog eens anoniem publiceren en zodoende niet verantwoording hoeft af te leggen van haar/zijn gedrag en ondertussen wordt de naam van de Vegan Streaker door de slijk gehaald zonder een kans op verdediging. Die mensen zijn echt van het pad af.

De Pinksterlanddagen begint

De Pinksterlanddagen begint een trackrecord te krijgen als afrekenmoment voor niet welgevallen activisten door andere activisten. Diegene die de grootste bek en fysieke macht heeft die wint. Dit loopt nu al zo'n vijf jaar en 'oh ja, die discussie kennen we al' is geen argument als die situatie nog even hard speelt.

Laten we een ludieke actie er van maken. Ik zet een krat bier in op het feit dat er weer iemand van het kamp wordt getrapt voor een of andere vage reden.

Beste Indymedia gebruikers...

Beste Indymedia gebruikers,

Ik ga deze topic zometeen helaas sluiten. Er verscheen in de discussie een tekst die al eerder van Indymedia verwijderd is (zie verklaring hieronder). Er hebben in het verleden verschillende incidenten plaatsgevonden op Appelscha en daarbuiten, die ertoe hebben geleid dat een aantal malen mensen van het kampeerterrein verwijderd zijn. Je kan de verwijdering(en) wel of niet terecht vinden, maar wij van het moderatie team denken dat het de discussie over Appelscha niet ten goede komt als mensen (al dan niet anoniem) gebruik maken van Indymedia om allerlei gevoelige zaken breeduit online te bespreken.

Gaarne zelf iets hierover organiseren tijdens de PL zelf, of juist daarbuiten, maar in ieder geval niet via onverifieerbare berichten op Indymedia.

Dank.

De tekst van https://www.indymedia.nl/node/23305 , waar toen hetzelfde tekst weggehaald is:

[EDIT] Na intern beraad hebben wij besloten om de tekst die hier stond te verwijderen, alsook de ontstane discussie te sluiten. In dat stuk werd anoniem afstand genomen van een activist die bekend staat als 'de vegan streaker'. Vanwege de smadelijke en onverifieerbare aard van de beschuldigingen aan zijn adres, en het ontbreken van de mogelijkheid voor lezers (of voor Indymedia) om de schrijver(s) van het stuk verder aan te spreken, vonden we het niet kies om de tekst langer beschikbaar te houden.[/EDIT]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech