Solidariteitsdemonstratie in Amsterdam met gearresteerde kameraad beschuldigd van bankonteigening

Nieuws, gepost door: nn op 07/07/2016 07:11:21

Wanneer: 08/07/2016 - 00:49

Gisteravond, 7 juli, gingen we met 60 mensen de straat op om te demonstreren uit woede dat onze anarchistische kameraad, die word verdacht van bankonteigening in Aken Duitsland, afgelopen woensdag werd gearresteerd in Amsterdam.


Er werd een demonstratie gelopen van het centrum van Amsterdam naar het hoofdbureau van de politie waar onze kameraad vastzit. Daar aangekomen werd er ruim een kwartier lawaai gemaakt en zwaarvuurwerk afgestoken. Dat dit niet de laatste solidariteitsactie is met onze gevangen kameraad staat vast. We roepen dan ook iedereen op om op elke mogelijke manier solidariteit te uiten met de gevangenkameraad. Wij zijn woedend!

Al eerder zat onze kameraad 5 maanden in voorarrest maar werd vrijgelaten, zonder aanklacht of voorwaarden omtrent haar vrijlating. De teleurgestelde aanklager ging in beroep en kreeg haar zin: er zal een rechtszaak plaatsvinden (de datum is nog niet bekend). Gister is ze dus wederom gearresteerd. In april 2016 werd er een kameraad in Barcelona gearresteerd op bevel van hetzelfde OM, met vergelijkbare aanklachten: een onteigening die in 2014 plaatshad. Zij is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland.

We zijn niet geïnteresseerd in of de kameraad daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de bankovervallen of niet. Onteigening is een ethisch juist en een politiek legitiem middel, een methode van strijd, dat onderdeel is van de geschiedenis van alle revolutionaire bewegingen.

Er zijn geen wettelijke parameters of strategische begrenzingen voor anarchisten om hun solidariteit te uiten met kameraden die geconfronteerd worden met repressie. Dit zijn niet de maatregelen of principes waar we warm van worden. In plaats daarvan is solidariteit een integraal deel van onze strijd, een antwoord op de noodzaak onze vrienden en affiniteiten die te maken met hebben met staatsrepressie te steunen, omdat we onszelf herkennen in hun ideeën en praktijken.

https://solidariteit.noblogs.orgWie: 
nn

Zie ook:

Anarchist comrade arrested 6-7-2016, https://www.indymedia.nl/node/34370 .Wie: 
nn

De geruchtenmachine in de sensatie-pers is inmiddels op volle toeren. Ze spreken alsof het over feiten gaat waar het hier gaat over een verdachte. Er is al een mooie catchy titel bedacht: 'de Pruikenbende' en er wordt gesproken van een 'leidster'. Als je je succes weet te verweren tegen de pogingen van de staat om je te breken ben je "zéér dominant". Om de vervreemding nog een zetje bij de zetten 'zwierf [ze] rond door Europa' zo meld de Gelderlander.

We moeten ons verweren tegen de smerige stemmingmakerij waarbij aannames en fictie worden gemaakt tot feiten, waar de media zich opstelt als wegbereider is een zaak. Waar de media zich leent om de burgerlijke moraal verder te verspreiden voor een stukje sensatie.

Vrijheid voor onze vriendin, onze kameraad!Wie: 
nn

XY 24.06.2015 Überfall Aachener Pax Bank - Aachen City @ 2014
https://www.youtube.com/watch?v=eGbiUI5z4p4


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech