Solidariteitsdemonstratie in Amsterdam met gearresteerde kameraad beschuldigd van bankonteigening

Hier kun je discussieren over Solidariteitsdemonstratie in Amsterdam met gearresteerde kameraad beschuldigd van bankonteigening.
Er werd een demonstratie gelopen van het centrum van Amsterdam naar het hoofdbureau van de politie waar onze kameraad vastzit. Daar aangekomen werd er ruim een kwartier lawaai gemaakt en zwaarvuurwerk afgestoken. Dat dit niet de laatste solidariteitsactie is met onze gevangen kameraad staat vast. We roepen dan ook iedereen op om op elke mogelijke manier solidariteit te uiten met de gevangenkameraad. Wij zijn woedend!

Al eerder zat onze kameraad 5 maanden in voorarrest maar werd vrijgelaten, zonder aanklacht of voorwaarden omtrent haar vrijlating. De teleurgestelde aanklager ging in beroep en kreeg haar zin: er zal een rechtszaak plaatsvinden (de datum is nog niet bekend). Gister is ze dus wederom gearresteerd. In april 2016 werd er een kameraad in Barcelona gearresteerd op bevel van hetzelfde OM, met vergelijkbare aanklachten: een onteigening die in 2014 plaatshad. Zij is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland.

We zijn niet geïnteresseerd in of de kameraad daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de bankovervallen of niet. Onteigening is een ethisch juist en een politiek legitiem middel, een methode van strijd, dat onderdeel is van de geschiedenis van alle revolutionaire bewegingen.

Er zijn geen wettelijke parameters of strategische begrenzingen voor anarchisten om hun solidariteit te uiten met kameraden die geconfronteerd worden met repressie. Dit zijn niet de maatregelen of principes waar we warm van worden. In plaats daarvan is solidariteit een integraal deel van onze strijd, een antwoord op de noodzaak onze vrienden en affiniteiten die te maken met hebben met staatsrepressie te steunen, omdat we onszelf herkennen in hun ideeën en praktijken.

https://solidariteit.noblogs.org


...

Een feiten relaas is nog geen ideologie ;) Ik ben benieuwd waarom ze zoveel geld nodig hebben...

" Er zijn geen wettelijke

" Er zijn geen wettelijke parameters of strategische begrenzingen voor anarchisten om hun solidariteit te uiten met kameraden die geconfronteerd worden met repressie. Dit zijn niet de maatregelen of principes waar we warm van worden. In plaats daarvan is solidariteit een integraal deel van onze strijd, een antwoord op de noodzaak onze vrienden en affiniteiten die te maken met hebben met staatsrepressie te steunen, omdat we onszelf herkennen in hun ideeën en praktijken " Dat zijn de argumenten die terroristen gebruiken die argumenten waar ook nazi s en Jihadisten gebruik van maakte en maken.om hun praktijken goed te praten. Eigenrichting en mobjustice dat is wat blijkbaar " rechtvaardig " is volgens de poster.. Het is ook een argument dat de moordenaar van politie medewerkers in Dallas vandaag in het nieus gebruikte blijkbaar zo van mijn geduld is op .

Er ontstaat de indruk dat het geld nodig is voor eigen gerief.

@vr, 08/07/2016 - 20:15 — nn Met de zinsnede die je citeert kan ik je commentaar helemaal begrijpen. Het is een knullige tekst van de sympathisanten die solidair zijn en de vermoedelijke daders zijn misschien minstens zo dom of nog dommer, omdat er tot nu toe nog helemaal geen pleidooi is gepubliceerd. Voor nihilistische anarchisten is bankonteigening genoeg en met geweld hebben ze vaak ook geen moeite. Deze domme acties zouden in de beweging gemarginaliseerd en bekritiseert moeten worden omdat er geen enkel perspectief ontwikkelt wordt. Er ontstaat de indruk dat het geld nodig is voor eigen gerief.

Een nuttige discussie is niet

Een nuttige discussie is niet verenigbaar met het internet.

Communique?

Ikzelf zou niet solidair kunnen zijn met wannabe 'anarchisten', want dat is de indruk wat wordt achtergelaten. Het kan zelfs de beweging schade toebrengen... Diefstal is wellicht geoorloofd en met welke middelen en doel, dat lijkt hier discutabel.

woordgebruik

Mede dankzij jullie (de mensen achter de solidaiteitsbetuiging) "creatieve" gebruik van het woord "bankonteigening" weet ik wel zeker dat "de buitenwacht" er geen donder van begrijpt. Is er een bank onteigend? nee. Heeft er een bank iemand onteigend? het gebeurt dagelijks, maar in dit geval niet.

Kennelijk zijn er een paar banken beroofd, en de solidariteitsactie lijkt te bevestigen dat de kamerade schuldig is. (daar zal ze vast blij mee zijn).

Misschien kunnen jullie een persverklaring naar wat kranten sturen om uit te leggen wat er mis is met banken (dat ze geld scheppen uit het niets, uitlenen en dan met rente terugeisen, en zo de inflatie aanjagen etc). Het is toch komkommertijd, dus wie weet plaatsen ze het ook nog.

Zinnige discussies zijn wel degelijk mogelijk op internet, maar vereisen dat mensen de discipline hebben om niet eveel in herhalingen te vervallen, geen ad-hominems te gebruiken en wel consequent dezelfde gebruikersnaam te gebruiken.
Op bijv. http://groups.yahoo.com/group/linksnederlands zou het best kunnen, als daar wat meer mensen zouden zijn

Allemaal woordjes

Goh wat een vragen en dure woordjes die je allemaal gebruikt en aanhaalt, ik zelf heb alles gelezen en begrijp het allemaal wel. Waarom wil je minder anoniem discussiëren? Ik wil je niet ad-hominem behandelen hoor maar vertrouw er niks van.

Sorry dat ik mij niet voor je yahoo groepje Aanmeld, ik ben bang dat ik teveel woordjes op moet zoeken. Is links Nederlands zoals dat groepje heet een soort dialect?

minder anoniem

Ik heb er niks op tegen als mensen een schuilnaam gebruiken, maar het is lastig discussieren als je dingen moet zeggen als "NN , ik vind het niet kunnen wat NN tegen NN over NN beweert". Als iedereen steeds dezelfde gebruikersnaam gebruikt is het ook makkelijker de trollen niet te voeren.

linksnederlands is geen dialect, maar gewoon een (gemodereerde - als dat nodig is) emaillijst voor discussie tussen linkserds van PvdA to anarchist. Je kunt er zelfs anoniem berichten plaatsen als je dat via de website doet.

Als je liever discussieert op www.joop.nl (of geenstijl) staat dat je natuurlijk vrij - mij is het daar te druk

[geenstijl geleuter gelieve

[geenstijl geleuter gelieve aldaar achter te laten]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech