Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

Hier kun je discussieren over Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland.
De eerste acht woningen, Monnetlaan 97-111 werden in april bezet als protest tegen de racistische stadsvernieling in Kanaleneiland Centrum. 1100 Sociale huurwoningen zouden worden gesloopt omdat ze niet te renoveren waren. In de vervangende nieuwbouw zou slechts 25% sociale huur terugkomen. Toen Mitros failliete ging en onder curatelen van de stat werd gesteld, wed dit megalomane project afgeblazen. Gemeente en corporaties zaten in hun maag met de 224 sociale huur woningen waar de huurders al waren uitgezet, maar waar geen geld meer voor was. Uiteindelijk zijn 224 woningen voor € 0,- doorverkocht aan de Quatars- Zwitserse vermogensbeheerder Aventicum. Een bedrijf overigens waar het west- Vlaamse wonderkind Christophe Tanghe, je weet wel, die die ING om zeep hielp, de vastgoed afdeling runt. Deze vermogensbeheerder gaat de woningen nu renoveren, althans, de raamkozijnen worden vervangen. Daarna kan je een kluswoning kopen voor € 141.000,- waarvan je de renovatie binnen 2 jaar zelf moet afmaken. Of het wordt vrije sector huur van € 1.200,- pm. Voor sociale huur is geen plaats meer.

Het resultaat is dat bijna duizend gezinnen die zich geen hypotheek of hoge huur kunnen permitteren de stad uit zijn verdreven. “Vooral niet- witte gezinnen die plaats maken voor voornamelijk witte gezinnen, puur racistisch beleid dat verpakt wordt als wijkverbetering.” aldus de krakers.


De term “blanke” lijkt voor

De term “blanke” lijkt voor velen onschuldig en louter naar personen met een witte huidskleur verwijzend. Een zoekopdracht naar “blanke” in de verschillende online kranten levert meteen duizenden resultaten op. Maar onschuldig is de term allerminst. Woorden zijn niet neutraal, maar dragen en creëren betekenissen. Het Van Dale woordenboek leert ons dat “blank” een bijwoord is dat “helderwit”, “niet bevlekt” of “niet gekleurd” betekent. Blank verwijst niet enkel naar een kleur, maar duidt net de afwezigheid van kleur aan door de connotatie van reinheid, helderheid en onbevlektheid.

Het gebruik van de term om witte mensen aan te duiden, draagt op die manier bij aan het onzichtbaar maken van de machtspositie die de witte mens nog steeds bekleedt. De witte (heteroseksuele, mannelijke) mens is neutraal en objectief. Hij is “ongekleurd” door zijn ervaringen. Hij is de norm waarvan Anderen afwijken – wat ook meteen zijn superioriteit(sgevoel) legitimeert.

De term “blank” heeft samen met zijn antoniem “neger” een koloniaal verleden en, helaas, ook een neo-koloniaal heden. Argumenteren dat de termen neutraal zijn of vandaag niet langer dezelfde betekenis dragen als in hun koloniale context minimaliseert of ontkent een bevlekte geschiedenis van slavernij, overheersing en uitbuiting van gekleurde door witte mensen.

Hoe graag de witte mens zijn geschiedenis ook wil witwassen: noch de witte mens, noch zijn geschiedenis zijn blank. “Maar ik bedoel het toch niet slecht”, zult u wellicht denken. Dat geloven we best. Zullen wij u dan vanaf nu “vuile klootzak” noemen? We bedoelen dat immers ook niet slecht. Helaas kan je als individu niet bepalen wat een woord “bedoelt”.

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

Blanke krakers?

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

@ nn

[Blank]
Blank, bn. en bijw. (-er, -st), wit; glanzig; onbedekt; eene -e huid; de -e sabel, die uit de scheede is; - staan, overstroomd zijn; rein, onbevlekt; een - geweten, de -e deugd; de blanken (in tegenoverstelling van de negers). *-, m. (oudt.) munt ter waarde van zes duiten (= 3 3/4 ct.). *...E, m. en v. (-n). *-HEID, v. gmv. witheid; (fig.) reinheid.

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

@Rogier
Lul er maar omheen!

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

"Blank" is een gekoloniseerde term die bedoeld is om hiërarchie te creëren op grond van huidskleur. In onderstaande link wordt het je haarfijn uitgelegd. Je bent wit, niet blank.. en nee dit artikel spreekt niet alleen namens witte krakers ik identificeer me er ook prima mee.

Had je ook nog iets inhoudelijks te melden over de kraakacties of kwam je alleen flames plaatsen?

http://indigenousintersectionalantiracist.blogspot.nl/2016/06/doorzichti...

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

@ nn

Ik weet niet welk punt je probeert te maken maar ik probeer je er op te wijzen dat je woordkeuze nogal racistisch is. Zoals je in de spelregels kunt lezen staat indymedia geen racistisch taalgebruik toe, dus zullen je bijdragen waarschijnlijk spoedig in de prullenbak belanden.

Als je punt is dat ik als witte persoon niet kan beoordelen wat wel of geen racisme is, ben ik het helemaal met je eens. Sterker nog, ik ben niet alleen wit, ik ben man, cis-gender, hetero en toch behoorlijk over geprivilegieerd. Ik ben dus nog nooit van mijn leven een hindernis tegen gekomen en heb geen enkele referentie om te beoordelen wat onderdrukking is of hoe het voelt om onderdrukt te worden.

Wat ik wel kan, en zelfs met betrekkelijke eenvoud, is objectief waarneembare en statistisch aantoonbare gevallen van racistisch beleid aanwijzen en benoemen. Door dat als wit persoon te doen ben ik minder makkelijk te marginaliseren, in die zin gebruik of misbruik ik min witte privilege. Ik pretendeer niet op te komen voor mensen die ik niet vertegenwoordig, ik benoem de onderdrukking waar mijn sociale constructie zich schuldig aan maakt.

spelregels

Zal wel los lopen met die spelregels. Er staat op deze site nog steeds propaganda voor de fascistische en rascistische DENK partij.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

Blanken, personen met een van nature bleke (pigmentarme) huid.

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

@Rogier @Michael
Minor Threat - Guilty of Being White
https://www.youtube.com/watch?v=wuDx6_PLIVk

Treffend voorbeeld, die jonge

Treffend voorbeeld, die jonge denkt dus écht dat hij een 'anti-racist song' heeft geschreven?

Ter verduidelijking

"Guilty Of Being White"

I'm sorry
For something I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

GUILTY OF BEING WHITE [x4]

I'm sorry
For something I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

GUILTY OF BEING WHITE [x4]

I'm a convict
GUILTY
Of a racist crime
GUILTY
I've only served
GUILTY
19 years of my time

I'm sorry
For something I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

GUILTY OF BEING WHITE [x4]

Het gaat er niet om dat je je

Het gaat er niet om dat je je schuldig voelt voor zaken die in het verleden gespeeld hebben, het gaat er om dat je je verantwoordelijk voelt voor de zaken die nu nog steeds spelen.

Beetje bizzar als ik nou hier

Beetje bizzar als ik nou hier moet gaan uitleggen hoe racistisch zo’n tekst is, maar goed,

Ik dus als witte cis gender hetro man die nog nooit uitsluiting heeft beleefd.

Als je het m.b.t. racisme het over wit hebt heb je het over de witte sociale constructie. Een constructie waarbij de huidskleur niet eens bepalend is. Mensen uit Oost Europa en Noord Afrika bijvoorbeeld hebben dezelfde roze kleur, maar zijn geen onderdeel van de witte sociale constructie. De west Europese cultuur en religie is meer de standaard. Hoewel dat ook weer niet helemaal klopt want joden zijn ondertussen ook opgenomen in de witte sociale constructie.

Dus ja, als onderdeel van die witte sociale constructie ben ik dus inderdaad schuldig aan de misdaden die ik niet gepleegd heb, deal with it!

Daarover janken, zoals in deze songtext, zijn de bitterzoete witte tranen, en ze smaken heerlijk. White fragility heet dat.

@Rogier

Zeker ook op een "witte" school gezeten.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

@Rogier

Gaat over zwart rascime.

volgens mij is alle racisme

volgens mij is alle racisme vrij duister, maar als je reverse racism bedoelt, dat bestaat niet. Niet-witte mensen hebben bijvoorbeeld niet de (o.a. institutionele) infrastructuur om witte mensen structureel te onderdrukken.

Black Privilege

Black privilege is being able to take pride in your race without fear of persecution.
Black privilege is when people assume you are poor because of racism, not because you’re lazy.
Black privilege is being wealthy without people assuming you wealth was all handed to you or that you exploited others.
Black privilege is being able to commit violent crimes against another race without people assuming you are racist.
Black privilege is being given ‘affirmative action’ which advantages you in jobs and colleges based on your skin tone.
Black privilege is having the media cover up your race in the event of a black flash mob or gruesome murder
Black privilege is being able to make insensitive comments about other races and not being called out on it
Black privilege is when people assume that the police pulled you over because of racism.
Black privilege is being able to blame your shortcoming on racism.
Black privilege is when people consider you to be superior at sports or ‘better in bed’ without it being racist.
Black privilege is not having to be fearful of offending minorities.
Black privilege is having the establishment lie to cover up problems in your community or protect you from criticism.
Black privilege is when you can be over-represented in a certain field without people trying to amend it
Black privilege is having the government pander to your interests in order to ‘get the black vote’
Black privilege is having Hollywood always present you in a positive light
There are no go zones for whites where they will likely be beaten or murdered
There aren't any no go zones for blacks.
This is because of Black Privilege

Was signed

Pepe the Frog

Pepe the Frog

Zwart gemaakt door Hillary Clinton.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Off-topic, stelselmatig getroll, enz.

Wit

Wit
Categorie: Symbolen Kleuren zijn in het algemeen levenbevestigende symbolen van verlichting. Vanzelfsprekend werd Wit, de ultieme kleur van het licht, een symbool van zuiverheid, waarheid, onschuld en het heilige of goddelijke.

Theodor Holman

"Ik voel me verwant met Breivik."
https://donotlink.it/84eY

hahaha fantastisch powned

hahaha fantastisch powned filmpje, hie de rukker van de vvd daar met z'n bek vol tanden staat! Ik heb me rot gelachen.
Succes met verhuizen naar de buren, groeten uit Turkije!

[spam deleted]

[spam deleted]

Re: Opnieuw twee panden bezet in Kanaleneiland

@Rogier
Waar de witte kraker opduikt begtint toch de verdrijving, kijk in Lombok!

Rogier is roze.

Rogier is roze.

@nn nee, in dit geval wordt

@nn
nee, in dit geval wordt er dan weer wit bedoeld
roze is als het daadwerkelijk over de kleur van de huid gaat, een beetje biggetjes roze in mijn geval
wit is als het over de geprivilegieerde witte sociale constructie gaat waar ik onderdeel van ben

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech